Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλίνδρομη κύηση...Θα ήθελα τη βοήθεια σας

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας,

Είμαι 39 ετών και προσπαθούσαμε με τον άντρα μου για 4 χρόνια χωρίς επιτυχία. Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε χαμογέλασε η τύχη μας για πρώτη φορά. Στην 7η εβδομάδα ακούσαμε καρδούλα και εγώ έπλεα σε πελάγη ευτυχίας κάνοντας όνειρα...την 9η εβδομάδα ενώ είχαμε ραντεβού για υπέρηχο και για να δει ο γιατρός τις εξετάσεις που μου είχε γράψει διαπίστωσε παλινδρόμηση της κύησης, η καρδιά του είχε πάψει να κτυπάει και μαζί μ'αυτή και η δικιά μου... Επαναλάβαμε τον υπέρηχο μετά από 3 ημέρες και προχώρησα σε απόξεση στις 30 Οκτωβρίου.

Από τότε μαζεύω τα κομμάτια μου και προσπαθώ να δω τι να κάνω. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε στο Έλενα θεωρεί ότι είναι τυχαίο γεγονός και δε χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Εγώ απ'την πλευρά μου λόγω ηλικίας και ψυχολογίας δεν μπορώ να το προσπεράσω.

Έχω ήδη κλείσει ραντεβού με ενδοκρινολόγο στο Έλενα σε 3 εβδομάδες για να με καθοδηγήσει και επανεξετάσει (λίγο πριν την παλινδρόμηση διαπιστώθηκε λίγο αυξημένη ορμόνη και μου έδωσαν Τ4) καθώς και για έλεγχο θρομβοφιλίας.

Θα ήθελα όποια κοπέλα έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μου συστήσει ένα καλό γυναικολόγο για να με καθοδηγήσει είτε δημόσια είτε με προσωπικό μήνυμα. Θα προτιμούσα να είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, ο σύζυγος μου είναι άνεργος και εγώ χαμηλόμισθη, καθώς και αν είναι εύκολο να μου δώσει λεπτομέρειες όσο αφορά την αμοιβή του ή ότι άλλο θεωρεί σημαντικό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

4SiBp2.png

Διαφημίσεις

δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω ..θα σου απαντήσουν οι κοπέλες που δυστυχώς έχουν περάσει κάτι ανάλογο ,άπλα γράφω για να σου πω οτι λυπάμαι και εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι που τόσο επιθυμείς και να απαλύνει τον πονο σου

δεν ξέρω να σε καθοδηγήσω ..θα σου απαντήσουν οι κοπέλες που δυστυχώς έχουν περάσει κάτι ανάλογο ,άπλα γράφω για να σου πω οτι λυπάμαι και εύχομαι σύντομα να αποκτήσεις το μωράκι που τόσο επιθυμείς και να απαλύνει τον πονο σου

Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου

4SiBp2.png

Καλησπέρα!!!

Εύχομαι σύντομα να εχετε ευχάριστα νεα..!

Θελω να σου πω ομως πως τιποτα δεν ειναι τυχαίο κι ας λενε οι γιατροί

Αυτοι περιμένουν να τους πεις πως έχασες 3-4 μωρα για να σε βάλουν να κανεις εξετασεις!

Γνώμη μου ειναι να το ψάξεις και μετα να προχωρήσεις!

Πολλες φορες ειναι κατι πολυ απλό που δεν παει ο νους μας γιατι πολλα μπορει να ευθύνονται σε τέτοιες καταστάσεις!

Και αυτα στα λεω φυσικα επειδη προσπαθούσατε 4 χρονια αν έμενες εγκυος γρηγορα μπορει να ηταν τυχαίο!

xdagp3.png

hwvMp3.png

Xristinaki91! αυτό με αγχωνει τρελά, τα 4 χρόνια που προσπαθούσαμε. Είχα κάνει πριν 2 χρόνια ορμονολογικες εξετάσεις και σαλπιγγογραφια σε άλλο γυναικολόγο αλλά δεν βρέθηκε κάποιο προβλημα. Κάναμε και 2 κύκλους με κλομιφαινη και παρακολουθηση ωορρηξιας αλλά πάλι τίποτα.. Και τώρα που προέκυψε εντελώς φυσικά είδαμε που κατέληξε...

4SiBp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα σας,

Είμαι 39 ετών και προσπαθούσαμε με τον άντρα μου για 4 χρόνια χωρίς επιτυχία. Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε χαμογέλασε η τύχη μας για πρώτη φορά. Στην 7η εβδομάδα ακούσαμε καρδούλα και εγώ έπλεα σε πελάγη ευτυχίας κάνοντας όνειρα...την 9η εβδομάδα ενώ είχαμε ραντεβού για υπέρηχο και για να δει ο γιατρός τις εξετάσεις που μου είχε γράψει διαπίστωσε παλινδρόμηση της κύησης, η καρδιά του είχε πάψει να κτυπάει και μαζί μ'αυτή και η δικιά μου... Επαναλάβαμε τον υπέρηχο μετά από 3 ημέρες και προχώρησα σε απόξεση στις 30 Οκτωβρίου.

Από τότε μαζεύω τα κομμάτια μου και προσπαθώ να δω τι να κάνω. Ο γιατρός που με παρακολουθούσε στο Έλενα θεωρεί ότι είναι τυχαίο γεγονός και δε χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Εγώ απ'την πλευρά μου λόγω ηλικίας και ψυχολογίας δεν μπορώ να το προσπεράσω.

Έχω ήδη κλείσει ραντεβού με ενδοκρινολόγο στο Έλενα σε 3 εβδομάδες για να με καθοδηγήσει και επανεξετάσει (λίγο πριν την παλινδρόμηση διαπιστώθηκε λίγο αυξημένη ορμόνη και μου έδωσαν Τ4) καθώς και για έλεγχο θρομβοφιλίας.

Θα ήθελα όποια κοπέλα έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μου συστήσει ένα καλό γυναικολόγο για να με καθοδηγήσει είτε δημόσια είτε με προσωπικό μήνυμα. Θα προτιμούσα να είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, ο σύζυγος μου είναι άνεργος και εγώ χαμηλόμισθη, καθώς και αν είναι εύκολο να μου δώσει λεπτομέρειες όσο αφορά την αμοιβή του ή ότι άλλο θεωρεί σημαντικό.

Σας ευχαριστώ πολύ.

καλημερα κοριτσι μου ,

Παθουσα και εγω , εκανα αποξεση 10 Οκρωβριου , ηρθε μετα απο 1 χρονο προσπαθειων , αλλα δεν κατεληξε καλα ! Δυστυχως συμβαινουν και αυτα !

Ειχα κανει πολλες εξετασεις απο πριν και θρομβοφιλια και ηταν ολα καλα , ειναι πολυ συχνο φαινομενο η παλλινδρομη , εμας βγηκε και η ιστολογικη και ηταν καθαρη , εντελως τυχαιο γεγονος ! Ο γιατρος δεν μου εδωσε να κανω κατι αλλο , γιατι και οι εξετασεις ηταν καλες και προσφατες , οποτε να το ξεχασω να αφησω 2 κυκλους και να προχωρησω ! Τωρα ολα ειναι πιο διαφορετικα εκει κατω και ετοιμα να ερθει το μωρακι μας !Εχω φιλες με παρομοιες περιπτωσεις και ομως επιασαν γρηγορα μετα και πηγαν ολα καλα ! Η φυση εκανε αυτο που επρεπε νωρις , καλυτερα τωρα παρα παρακατω !

Αν λοιπον απο εξετασεις εισαι οκ , και η ιστολογικη ειναι μια χαρα , ασε πσω το γεγογονος , και παμε παρακατω !

Θα ερθει το μωρακι σου χωρις να το καταλαβεις!

Ευχομαι ολα καλα να πανε !

Ολα θα πανε καλα!

Κανε όσες εξετασεις μπορεις και αιματος αναλυτική!

Εγω προσεύχομουν καθε μερα για το μωρακι μου γιατι ειχα αιμοραγια συνεχώς ..

Προσευχησου και εσυ να αποκτήσεις ενα υγιέστατο πλασματάκι!!!

xdagp3.png

hwvMp3.png

Ksofaki μου, δυστυχώς ιστολογική δεν έγινε... Για τα υπόλοιπα ψαχνομαι μόνη μου (την Τέταρτη που μας έρχεται θα πάω για έλεγχο θρομβοφιλιας) για αυτο και ψάχνω έναν καλό γιατρο-επιστημονα να με καθοδηγήσει.

Σου ευχομαι σύντομα να κρατας ένα υγιές μωρακι στην αγκαλιά σου. Φιλια

4SiBp2.png

Ολα θα πανε καλα!

Κανε όσες εξετασεις μπορεις και αιματος αναλυτική!

Εγω προσεύχομουν καθε μερα για το μωρακι μου γιατι ειχα αιμοραγια συνεχώς ..

Προσευχησου και εσυ να αποκτήσεις ενα υγιέστατο πλασματάκι!!!

Χριστινακι θα κάνω ότι μπορω.

Να σου ζήσει το μωρακι σου κοριτσακι μου!

4SiBp2.png

.... Και τώρα που προέκυψε εντελώς φυσικά είδαμε που κατέληξε...

Rosegarden, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι!

Δηλ το ότι παλινδρόμησε το έμβρυο δεν σημαίνει ότι είχε σχέση με τη φυσική σύλληψη, ισα-ισα το ότι συνέλαβες φυσικά ειναι πολύ αισιοδοξο, αν και ξερω ότι τετοιες ωρες δεν μπορείς να το δεις έτσι!

Δυστυχως ειναι πολύ συχνό φαινόμενο να παλινδρομεί η κύηση και όντως 9 στις 10 φορές ειναι τυχαίο, ειδικά σε σενα που λες ότι εχεις κάνει και τις βασικές εξετάσεις. Δεν εννοω να μην ψαχτεις κι αλλο, αν αυτό θελεις, αλλά πραγματικά μετα από μία μόνο παλίνδρομη κανείς γιατρός δεν ανησυχει.

Καλή τυχη για τη συνέχεια :D

Διαφημίσεις

Rosegarden, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι!

Δηλ το ότι παλινδρόμησε το έμβρυο δεν σημαίνει ότι είχε σχέση με τη φυσική σύλληψη, ισα-ισα το ότι συνέλαβες φυσικά ειναι πολύ αισιοδοξο, αν και ξερω ότι τετοιες ωρες δεν μπορείς να το δεις έτσι!

Δυστυχως ειναι πολύ συχνό φαινόμενο να παλινδρομεί η κύηση και όντως 9 στις 10 φορές ειναι τυχαίο, ειδικά σε σενα που λες ότι εχεις κάνει και τις βασικές εξετάσεις. Δεν εννοω να μην ψαχτεις κι αλλο, αν αυτό θελεις, αλλά πραγματικά μετα από μία μόνο παλίνδρομη κανείς γιατρός δεν ανησυχει.

Καλή τυχη για τη συνέχεια :D

Έχεις δίκιο, προσπαθώ να το δω αισιόδοξα απλά μερικές μερες είμαι στα πάνω και άλλοτε στα κάτω μου. Έχω τρομοκρατηθεί διαβάζοντας τόσες περιπτώσεις που είχαν και δεύτερη ή τρίτη αποτυχία.

Προς το παρον ψάχνω ότι μπορώ να ψαξω και περιμένω να περάσουν οι 2 κύκλοι για να ξανά προσπαθήσουμε.

Σ'ευχαριστω για την ευχή καλή μου.

4SiBp2.png

• 2 weeks later...

Έχω ανεβάσει το ίδιο μήνυμα και σε άλλα threads, το ανεβάζω κι εδώ...

Αγαπητές φίλες, θα παρέμβω στη συζήτησή σας, ώστε να μπορέσουν και άλλες γυναίκες να διαβάσουν ορισμένα πολύ σημαντικά πράγματα για το "μύθο της θρομβοφιλίας".

Θα ξεκινήσω με ένα σημαντικό στατιστικό δεδομένο: Θετικές εξετάσεις θρομβοφιλίας έχει περίπου 1 στους 10-20 Έλληνες. Προβλήματα κύησης εξαιτίας της θρομβοφιλίας βιώνει μόλις 1 στις 200 γυναίκες, ενώ θρόμβωση παθαίνει περίπου 1 στους 650 ανθρώπους. Από την άλλη, πολλοί άνθρωποι με αρνητικές εξετάσεις και αποβάλουν και παθαίνουν θρόμβωση.

Για το λόγο αυτό, όλοι οι διεθνείς ειδήμονες δε συνιστούν έλεγχο θρομβοφιλίας στο γενικό πληθυσμό, γιατί περισσότερο μπλέκει την κατάσταση παρά δίνει απαντήσεις (π.χ. τι σημαίνει θετικός έλεγχος σε μια γυναίκα χωρίς αποβολές? μόνο άγχος δημιουργεί και πολλές φορές οδηγεί σε αχρείαστη θεραπεία με ενέσεις ηπαρίνης).

Ο μόνος τρόπος να ξεχωρίσει κανείς ποιος θα ωφεληθεί από τον έλεγχο θρομβοφιλίας είναι το ανάλογο κλινικό ιστορικό. Για παράδειγμα ως 2 αποβολές ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ τις περισσότερες φορές είναι τυχαίο γεγονός (χωρίς να παραγνωρίζω το πόσο επώδυνο είναι ψυχολογικά- και το έχω βιώσει και προσωπικά). Άρα, για να αποφύγετε το αχρείαστο κόστος των εξετάσεων και για να αποφύγετε να πάρετε στα χέρια σας αποτελέσματα που δεν θα ξέρει κανείς πώς να αξιολογήσει καλό είναι πριν κάνετε έλεγχο να βρείτε έναν καλό γιατρό (μαιευτήρα ή αιματολόγο) που θα σας πει αν είναι ή όχι σκόπιμο να προχωρήσετε στον έλεγχο. Ακολούθως, να σας συστήσει έλεγχο για τα απολύτως απαραίτητα, ώστε και το κόστος του ελέγχου να περιοριστεί. Το ποιος είναι καλός γιατρός, το κρίνει συνήθως ο καθένας με καθαρά υποκειμενικά κριτήρια και δε θέλω να επηρεάσω τη σκέψη σας σε αυτό το θέμα.

Συμπερασματικά, μην πέφτετε στην παγίδα του "προληπτικού ελέγχου θρομβοφιλίας" (που δίνει μη αξιολογήσιμα αποτελέσματα) και ακόμα περισσότερο της "προληπτικής αντιπηκτικής αγωγής" (που έχει αποδειχθεί ότι δε δουλεύει). Για όλα τα παραπάνω υπάρχει άφθονη βιβλιογραφία που είναι στη διάθεσή σας- δε θεωρώ σκόπιμο να την παραθέσω σε κοινή θέα, κουράζοντας το κοινό.