Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ισχυρο let down

Recommended Posts

κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι καινουργια στο forum και συγχωρεστε με αν ανοιγω την ερωτηση αυτη σε λάθος topic... Αν ναι παρακαλώ καθοδηγείστε με λίγο ώστε να το λάνω σωστά! Έχω ένα αγοράκι 35 ημερών και μέχρι τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά. Ενώ τα πηγαίναμε καλά , τις τελευταίες μέρες έχουμε θέμα καο εχω αρχισει να απελπίζομαι. Το προβλημα ειναι πως οταν τον βαζω απο το δεξί το στήθος το μωρο τα πρώτα 3-4 λεπτά τρώει καλά και μεταπ αρχιζει να δυαφορεί. Αρχιζει και τραβάει τη θηλή πολύ έντονα σε σημειο που με εχει τραυματισει. Αυτο συμβαινει μονο απο το δεξί στηθος . Από το αριςτερό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. παρατηρησα πως οταν τι κανει αυτο, αν τον βγαλω απο το στηθος και το πατησω με το χερι μου, το γαλα εκτοξευεται με δυναμη. εχει 2-3 πιδακες . Θπερπαραγωγη δεν εχω γιατι τα κακά του είναι φυσιολογικά και το βάρος του τέλειο. Απλά φαινεται να εχω θεμα με το let down . Δοκιμασα να θηλασω σε άλλες στασει με το μωρό όρθιο ή από πάνω μου αλλα καμια διαφορά. Επίςης δοκιμαςα οταν το κανει αυτο να τον βγαλω να ρευτει και να τον ξαναβαλω αλλα τα ιδια. Επιςης αν τπν βαλω στο αλλο στηθος κ μετα το βαλω παλι στο δεξί τα ιδια....Δε ξέρω τι να κάνω και φοβάμαο πως ετσι τελικα θα μειωθει και η παραγωγη αφου το μωρο δεν καταφερνει να θηλασει καλα....Σας παρακαλώ, οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη !!!! το μωρό γεννηθηκε 3550 κιλά και τωρα στις 35 μέρες ειναι 5100.

Διαφημίσεις

Κι εγώ θυμάμαι είχα παρόμοιο θέμα. Εκεί που είπα "οκ, έμαθα να θηλάζω", ξεκίνησε το πρόβλημα. Και είχα και τη μάνα μου να μου λέει το κλασικό, ότι μάλλον δεν έχω άλλο γάλα... Παρότι της είχα πει ότι αν δεν δίνεις ξένο, το γάλα δε μειώνεται.

Κι εγώ δοκίμασα αυτά που γράφεις και εσύ και απλά όταν πέρασαν λίγες εβδομάδες, το θέμα βελτιώθηκε από μόνο του. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι ότι πιθανόν να μην πείναγε αρκετά και γι' αυτό έσκουζε όταν κατέβαινε το γάλα (γιατί το γάλα κάνει καναδυο λεπτά να κατέβει, από την ώρα που ξεκινάει το μωρό να πιπιλάει).

Καλή συνέχεια!

αχ να σαι καλα, μου δινεις κουραγιο μηπως και σε λίγο καιρό βελτιωθεί η κατάσταση.... Όταν σου συνέβαινε αυτό είχες βρει κάποιο τρόπο να το αντιμετωπίσεις προσωρινά ;;; τι έκανες ; μειώθηκε η παραγωγή σου ;;; Θήλαζες και από τα δύο στήθη σε κάθε γεύμα ;;

Και απ' τα δύο στήθη θήλαζα μόνο τις πρώτες 20 μέρες, μέχρι δηλαδή να εδραιωθεί ο θηλασμός. Αυτό μου το είχε πει η μαία που έφερα σπίτι για να με βοηθήσει στο θηλασμό. Το διάβασα πρόσφατα και σε κάποιο επίσημο site ότι στις 2 με 3 εβδομάδες εδραιώνεται ο θηλασμός. Εκεί έλεγε και ότι το γάλα σου δε μειώνεται αν δε δίνεις αγοραστό γάλα στο μωρό σου και θηλάζεις 8-12 φορές την ημέρα (με το που βλέπεις το μωρό σου ανήσυχο ξεκινάς το θηλασμό). Γενικά, μετά το 5 λεπτο θηλασμού αρχίζει να αυξάνεται η περιεκτότητα σε λίπος στο γάλα σου και αν δεν αφήνεις το μωρό να πάρει αυτό το λίπος, θα δεις σιγά σιγά ότι δε θα παίρνει το βάρος που αναμένεται.

Γενικά, να μην σκέφτεσαι καθόλου ότι θα σου μειωθεί η παραγωγή. Όταν θηλάζεις πρέπει να είσαι χαλαρή. Να είσαι βέβαια προσεκτική με το θηλασμό, να κοιτάς να πιάνει καλά τη θηλή, να μετράς πόσα γεύματα έδωσες κάθε 24ωρο και πόσο περίπου διαρκούν και να κοιτάς και τις κενώσεις, αν και να ξέρεις ότι σε κάποιες εβδομάδες θα μειωθούν και αυτό θα είναι φυσιολογικό.

Δε θυμάμαι να είχα βρει τρόπο να το αντιμετωπίσω, μόνο προσπαθούσα να μην το θηλάζω χωρίς να μου δείχνει ότι πεινάει.

Και κάτι άσχετο: να τρως ψάρι 2-3 φορές την εβδομάδα, κυρίως μικρό πχ γαύρο, σαρδέλα κλπ για να μην είναι φορτωμένο με υδράργυρο. Τα ω3 είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού και τα βρίσκεις μόνο εκεί και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά (οκ, και στον λιναρόσπορο, αλλά πόσο λιναρόσπορο να φας; ) .

κορίτσια καλησπέρα,

Είμαι καινουργια στο forum και συγχωρεστε με αν ανοιγω την ερωτηση αυτη σε λάθος topic... Αν ναι παρακαλώ καθοδηγείστε με λίγο ώστε να το λάνω σωστά! Έχω ένα αγοράκι 35 ημερών και μέχρι τώρα θηλάζουμε αποκλειστικά. Ενώ τα πηγαίναμε καλά , τις τελευταίες μέρες έχουμε θέμα καο εχω αρχισει να απελπίζομαι. Το προβλημα ειναι πως οταν τον βαζω απο το δεξί το στήθος το μωρο τα πρώτα 3-4 λεπτά τρώει καλά και μεταπ αρχιζει να δυαφορεί. Αρχιζει και τραβάει τη θηλή πολύ έντονα σε σημειο που με εχει τραυματισει. Αυτο συμβαινει μονο απο το δεξί στηθος . Από το αριςτερό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. παρατηρησα πως οταν τι κανει αυτο, αν τον βγαλω απο το στηθος και το πατησω με το χερι μου, το γαλα εκτοξευεται με δυναμη. εχει 2-3 πιδακες . Θπερπαραγωγη δεν εχω γιατι τα κακά του είναι φυσιολογικά και το βάρος του τέλειο. Απλά φαινεται να εχω θεμα με το let down . Δοκιμασα να θηλασω σε άλλες στασει με το μωρό όρθιο ή από πάνω μου αλλα καμια διαφορά. Επίςης δοκιμαςα οταν το κανει αυτο να τον βγαλω να ρευτει και να τον ξαναβαλω αλλα τα ιδια. Επιςης αν τπν βαλω στο αλλο στηθος κ μετα το βαλω παλι στο δεξί τα ιδια....Δε ξέρω τι να κάνω και φοβάμαο πως ετσι τελικα θα μειωθει και η παραγωγη αφου το μωρο δεν καταφερνει να θηλασει καλα....Σας παρακαλώ, οποιαδήποτε συμβουλή είναι καλοδεχούμενη !!!! το μωρό γεννηθηκε 3550 κιλά και τωρα στις 35 μέρες ειναι 5100.

Την ώρα που αισθάνεσαι το let down απομάκρυνε το μωρό απο το στήθος και μάζεψε το συντριβανακι σου σε ενα φλιτζανάκι ή πετσετακι. Μόλις ηρεμήσει η ροη ξανάβαλε το μωρό στο στήθος.

Αν δεν πιάσει αυτό και συνεχίζεται το πρόβλημα για 1-2 μέρες δίνε πρώτα το αριστερό στήθος.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις