Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ποτε θα πει "μαμα"

Recommended Posts

Μανουλες μου γλυκιες θα ηθελα την πολύτιμη γνωμη σας στο θεμα που θα αναλυσω πσρσκατω. Εχω έναν μικρό 18 μηνών ο οποιος ειναι ενα χαρουμενο κοινωνικο παιδακι οχι τοσο κοινωνικο ομως με τα υπόλοιπα παιδακια, με τους μεγαλους εινσι περισσοτερο. Γενικοτερα κατανοει τα παντα κ οτι του πεις το κανει.περπατησε πολυ νωρις κ ετσι πιδτευα κ οτι η ομιλια θα εξελιχθει γρηγορα αλλα τα μονα που λεει ειναι μπα μπα μπα, μα μα μα, ιιι το νερο, τσις τα τσισα κ τιποτα αλλο. Ουτε μπαμπα ουτε μαμα.επισης τους ηχους απο τα ζωακια προσπαθει να τουε κανει κ συνηθως μπερδευεται κ τον ρωτας πωε κανει η γατούλα κ λεει "μα μα".επισης σπανιως δειχνει με το δακτυλακι του κ αν τον ρωτησεις που ειναι η μυτουλα τα ματακια κτλ νευριάζει. Πολλα διαβάζω γενικα κ να πω την αληθρια μου αγχωνομαι. Ενταξει λεω, καθυστερει να μιλησει αλλα ουτε μαμα? Ειναι το πρωτο κ δεν εχω εμπειρία. Περιμεμω τις απαντησεις σας!

Διαφημίσεις

Παιδί με παιδί διαφέρει. Έπρεπε να κάνω την κόρη μου για να καταλάβω. Να έχω να συγκρίνω, καταλαβαίνεις. Σε όλα. Μπουσούλημα, περπάτημα, φαγητό, ομιλία.

Για το μαμά που ρωτάς. Ο γιός μου είπε μαμά 18 μηνών ακριβώς. Του έλεγες πες μαμά κι έλεγε μπαμπά. Νεύρα εγώ! Η κόρη μου είπε μαμά 10 μηνών. Καθαρά μιλάμε πάντα,κ να καταλαβαίνει πως φωνάζει τη μαμά της, όχι μαμάλισμα. Αντίθετα, το μπαμπά της τον λέει μαμά (είναι 14 μηνών). Χτές προχτές πήρε κάτι σε μαμπα το αυτί μου.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, τα αγόρια συνήθως αργούν. Να του μιλάς συνέχεια και μην ανησυχείς, είναι ακόμη πολύ μικρούλης. Στην ηλικία του δικού σου ο γιός μου έλεγε νταντα τη μπάλα, τουτου τον παππού, λιαλιά τη γιαγιά και το τηλέφωνο, νιανιά το νερό και το γάλα και τίποτε άλλο.

jcEKp3.png  JKdkp3.png

Εγω ακουσα το μαμα 16 μηνων.

Παντως εχω ακουσει οτι αν καποιο παιδακι κατακτησει την ομιλια γρηγορα τοτε καθυστερει στο περπατημα και τουμπαλιν.

veMDp3.png

Διαφημίσεις

Το ειχα ακουσει κι εγω αυτό παλια.Ωστοσο ο μικρος μου γιος με διεψευσε.Μιλησε νωρις και περπατησε νωρις.Απο το χρονο ηδη φαινοταν ότι ηταν ετοιμος να μιλησει..ότι του λεγαμε προσπαθουσε να το επαναλαβει.Το κακο ειναιπου τωρα είναι τριων χρονων...παροτι μιλησε από τοσο μικρος ακομα τα λεει όλα ακαταλαβίστικα.Ευχομαι να κατορθωσει μονος του να καθαρισει τα λογια του και να μη τρεχουμε για λογοθεραπειες.

Γενικά ξέρω ότι είναι καλό να του μιλάς συχνά και να του μαθαίνεις πράγματα, αλλά μόνο την ώρα που τα βιώνει, δηλ. για παράδειγμα την ώρα που βλέπει μια γάτα του λες: "Α, να μια γάτα. Κάτσε να τη δούμε. Τι ωραία γάτα, άκου πως κάνει. Κάνει νιάου! νιάου! Πώς κάνει; (Εδώ περιμένεις να ακούσεις το παιδί και εννοείται ότι πρέπει να έχει όντως κάνει νιάου η γάτα)"

Αλήθεια, από κατανόηση πώς πάει; Δηλαδή άσχετα από το αν μιλάει, καταλαβαίνει εσύ τι του λες;

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κακό να πάρεις γνώμη από λογοθεραπευτή, πρόσεχε μόνο μην πέσεις σε κανέναν φιλάργυρο και στα φουσκώσει χωρίς λόγο προκειμένου να αρχίσεις συνεδρίες.

Γενικά ξέρω ότι είναι καλό να του μιλάς συχνά και να του μαθαίνεις πράγματα, αλλά μόνο την ώρα που τα βιώνει, δηλ. για παράδειγμα την ώρα που βλέπει μια γάτα του λες: "Α, να μια γάτα. Κάτσε να τη δούμε. Τι ωραία γάτα, άκου πως κάνει. Κάνει νιάου! νιάου! Πώς κάνει; (Εδώ περιμένεις να ακούσεις το παιδί και εννοείται ότι πρέπει να έχει όντως κάνει νιάου η γάτα)"

Αλήθεια, από κατανόηση πώς πάει; Δηλαδή άσχετα από το αν μιλάει, καταλαβαίνει εσύ τι του λες;

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κακό να πάρεις γνώμη από λογοθεραπευτή, πρόσεχε μόνο μην πέσεις σε κανέναν φιλάργυρο και στα φουσκώσει χωρίς λόγο προκειμένου να αρχίσεις συνεδρίες.

18 μηνών σε λογοθεραπευτή ? μήπως είναι υπερβολικό ? Ο λογοθεραπευτής ελέγχει με συγκεκριμένο τρόπο την εξέλιξη της ομιλίας του παιδιού , το λεξιλόγιο του αν συμβαδίζει με την ηλικία , αλλά απ ότι ξέρω σε παιδάκια από 3 ετών τουλάχιστον που θεωρητικά μιλάνε. Στο μωρό , τι να δει ?

Εγώ πάντως δεν πιστεύω όλα αυτά ....ότι αν μιλήσει γρήγορα ,θα αφήσει στο περπάτημα , τα αγόρια αργούν κλπ....το κάθε παιδί έχει τον ρυθμό του. Φυσικά πρέπει να κατακτήσουν κάποιες δεξιότητες σε κάθε ηλικία , αλλά μην τρελαινόμαστε ότι ένα παιδί 18 μηνών ...δεν μιλάει.

Κι ο δικός μου σε αυτή την ηλικία , μισές λέξεις έλεγε.....από τα 2 άρχισε τις προτασούλες 2 λέξεων...και συνέχισε

Ξέρω αδερφάκια που το ένα μιλούσε κανονικότατα 18 μηνών κ το 2ο , είναι σχεδόν 3 κ τώρα κάνει προτάσεις

Απλά , να του μιλάς , να του εξηγείς τις κινήσεις κ θα αρχίσει να επαναλαμβάνει:P

3W24p3.png

18 μηνών σε λογοθεραπευτή ? μήπως είναι υπερβολικό ? Ο λογοθεραπευτής ελέγχει με συγκεκριμένο τρόπο την εξέλιξη της ομιλίας του παιδιού , το λεξιλόγιο του αν συμβαδίζει με την ηλικία , αλλά απ ότι ξέρω σε παιδάκια από 3 ετών τουλάχιστον που θεωρητικά μιλάνε. Στο μωρό , τι να δει ?

Εγώ πάντως δεν πιστεύω όλα αυτά ....ότι αν μιλήσει γρήγορα ,θα αφήσει στο περπάτημα , τα αγόρια αργούν κλπ....το κάθε παιδί έχει τον ρυθμό του. Φυσικά πρέπει να κατακτήσουν κάποιες δεξιότητες σε κάθε ηλικία , αλλά μην τρελαινόμαστε ότι ένα παιδί 18 μηνών ...δεν μιλάει.

Θα συμφωνησω...μη την αποτρελλανουμε τελειως τη μαμα.18 μηνων μωρο τι να συμβουλευτει λογοθεραπευτη? Το καθε παιδι εχει τους ρυθμους του.

Διαφημίσεις

Κι επειδή πήγα τον γιο μου σε λογοθεραπευτή γιατί έλεγε η δασκάλα ότι τραβάει κάποια γράμματα...δηλ, λέει ''καλημέεερα'' ....αλλά το κάνει συνειδητά...τελοσπάντων

Το παιδί μιλάει κανονικά κ λέει όλα τα σύμφωνα κλπ. Του έδειξε εικόνες κ του ζήτησε περιγραφές , να πει συγκεκριμένες λέξεις ...τέτοια. Κ μου είπε ότι το λεξιλόγιο του είναι 4 μήνες μπροστά από την ηλικία του , κάνει συντακτικά λάθη γιατι σε μια προταση δεν χρησιμοποίησε μέλλοντα αλλά ενεστώτα , μπερδεύει τα ρήματα γιατί σε μια εικόνα είπε το παιδί ''αγαπάει το αρκουδάκι'' κ όχι ''αγκαλιάζει το αρκουδάκι''

κ φυσικά πρότεινε συνεδρίες που εγώ δεν έκανα!!!!!!! ότι κάτι θα βρουν είναι σχεδόν σίγουρο....το 'τσ', το ''τζ'' και άλλα πολλά. Αλλά σε παιδιά που μιλάνε , κατανοούν κ μπορούν να συνεργαστούν. Επίσης , στα πλαίσια της παγκόσμιας μέρας λογοθεραπείας , πρόπερσι τους είχαν κ στον παιδικό , τεστ. Στα παιδιά από 2,5+ ...κ πάλι για παιδιά που δεν μιλούσαν καλά ,λέγανε περιμένουμε

3W24p3.png

Στους 18 είχαμε μονοσύλλαβα. Στους 24 ρητόρευε. Τώρα (στα έξι σχεδόν) ψάχνω να βρω από που κλείνει, αλλά δεν...

χαχαχαχαα...κι εγώ του λέω καμιά φορά ''σταμάτα να μιλάς'' κ μου λέει ''γιατί ? εγώ θέλω να μιλάω'';)

Το περίμενα γιατί 20 μηνών κουνούσε ασταμάτητα τα χέρια κ έλεγε ακαταλαβίστικα ...με ύφος κ στόμφο

• Haha 1

3W24p3.png

Μανούλες σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Η αληθεια ειναι οτι μου φερατε τυχη χιχι κ ο μικρος φώναζε εχθες ολη μερα μαμα μαμα κ καποιες απο αυτες συνειδητά! Το πολυ καλό ειναι οτι καταλάβαινε οτι του πεις δηλ του λεω να με ταισει, νσ φερει τα παπουτσια του, να πεταξει τα σκουπθδια στον καδο κτλ κ τα κανει ολα. Η αληθεια ειναι οτι βλεποντας τα οροσημα της αναπτυξης που σναφερουν οτι πρρπει νσ λενε μεχρι 20 λέξεις σε αυτη τη φάση κ σκεπτομενη οτι δεν λεει καλα καλα μαμα αγχωθηκα αρκετα.

χαίρομαι cara33. Αλήθεια, του δίνεις πιπίλα; Μου έχει πει λογοθεραπεύτρια ότι έχει παρατηρήσει ότι τα μωρά που φοράνε πιπίλα μιλάνε λιγότερο κ λίγο πιο αργά σε σχέση με αυτά που δε φοράνε.

Διαφημίσεις

Να χαιρεσα το παιδακι σου,να χαιρεσαι κάθε φορα που κατακτα και καποια δεξιοτητα αλλα μη μπαινεις σε διαδικασια να συγκρινεις το παιδι με αλλα παιδακια.Καθε παιδι είναι ξεχωριστο και ετσι πρεπει αν αντιμετωπίζεται.