Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΟΥΡΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ?


Recommended Posts

Γεια σας μανούλες!

 

η κόρη μου είναι 5,5 χρόνων. είναι η τρίτη φορά μέσα σε 4 μέρες που η κόρη μου ουρεί πάνω της. η ίδια λέει οτι δεν προλαβαίνει αλλά αναρωτιέμαι πώς γίνεται από τα 2,5 που έβγαλε την πάνα να μην προλαβαίνει τώρα? 3 χρόνια μετά το πήρε χαμπάρι? οποιαδήποτε ιδέα του τί μπορεί να συμβαίνει θα είναι πολύτιμη βοήθεια για μένα να βρω τί συμβαίνει. γιατί λογικό και φυσιολογικό δεν είναι.

FPh8p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μηπως υπαρχει μια στρεσογόνα κατάσταση για το παιδι αυτη την περίοδο; Λες οτι ειναι 5,5 οποτε ξεκινάει την Α Δημοτικού; Μηπως αυτο την εχει αγχώσει και το εκδηλώνει με αυτόν τον τροπο;

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Link to comment
Share on other sites

Την ωρα που κατουριεται τι κανει?Εννοω τι κανει και ξεχνιεται?Καποια στιγμη μου το εκανε και ο δικος μου όταν εβλεπε το αγαπημενο του παιδικο στην τηλεοραση.Μου ελεγε ξεχαστηκα αλλα καταλαβα ότι δε σηκωνοταν γιατι ηταν απορροφημένος με αυτό που εβλεπε και στο τελος κατουριοταν.Κρατησε πολύ λιγο αυτό και το εκοψε αμεσα.

Link to comment
Share on other sites

Μηπως υπαρχει μια στρεσογόνα κατάσταση για το παιδι αυτη την περίοδο; Λες οτι ειναι 5,5 οποτε ξεκινάει την Α Δημοτικού; Μηπως αυτο την εχει αγχώσει και το εκδηλώνει με αυτόν τον τροπο;

 

Αυτο ακριβως

Link to comment
Share on other sites

νήπιο πάει όχι πρώτη σε καινούργιο σχολείο που το περίμενε πώς και πώς όλο το καλοκαίρι. έρχεται σπίτι κατενθουσιασμένη έχει ήδη κάνει φίλους. βασικά την πρώτη φορά όντως έβλεπε παιδικά, την δεύτερη τίποτα πηγαινοερχόταν στο σπίτι και σήμερα κρύφτηκε γιατί είχε "θυμώσει" επειδή δεν την άφηνε η γιαγιά της να κάνει αυτό που θέλει. όσες φορές την έχω ρωτήσει μου λέει απλώς δεν πρόλαβα..... τώρα που το σκέφτομαι την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε εκείνη σχολείο κι εγώ δουλειά (μετά από διακοπές) μου πέταξε κάποια στιγμή το παράπονο ότι τελευταίως δεν παίζει κανείς μαζί της (γιατί η αλήθεια είναι 8 είμαι εγώ στο σπίτι 9 εκείνη πέφτει για ύπνο και τρέχω να προλάβω τα ενδιάμεσα).. παίζει να το κάνει για να μου τραβήξει την προσοχή? και πάλι βρε παιδί μου όμως υπάρχει μεταξύ μας διάλογος δεν είναι ότι το χω το παιδί τόσο παραμελειμένο πια

FPh8p3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Συνηθως η ενουρηση θεωρειται ενα ειδος παλινδρόμησης ψυχολογικής. Το παιδι ειτε στρεσαρεται ειτε προσπαθει να δειξει οτι κατι το ενοχλει. Ενδεχεται στην δικη σας περιπτωση να ειναι τυχαιο και να μην επαναληφθει. Αν, ομως, η κατασταση συνεχιστει τοτε ρωτα την δασκαλα στο σχολειο μηπως εχει παρατηρησει κατι ή ρωτα ευθεως το παιδι μηπως κατι το ενοχλει.

Μήπως λόγω ζεστης ήπιε πολλα υγρα ή καρπουζι?? Το βραδυ σηκωνεται να ουρησει?? Το ρωταω για την περιπτωση που το παιδι εχει πολυουρια και γι αυτο δεν μπορει να ελεγξει τα ουρα του.

Link to comment
Share on other sites

Και η δική μου το έκανε όταν ξεκίνησε το Νηπιαγωγείο. Κατουριόταν κάποιες φορές και έκανε και εμετούς. Αυτό κράτησε γύρω στις 2 εβδομάδες. Εντωμεταξύ, στο σχολείο δεν είχε κάποιο φανερό τουλάχιστον πρόβλημα. Έπαιζε με τα άλλα παιδιά, ξύπναγε το πρωί με ευχαρίστηση, όλα καλά. Κάπου το χάναμε όμως.

 

Να πω την αλήθεια, εγώ της έκανα και μία καλλιέργεια ούρων γιατί είχαμε παλιά ένα ιστορικό ουρολοιμώξεων και ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν ήταν κάτι τέτοιο, που δεν ήταν. Τελικά, η δική μου το έκοψε όταν της μίλησα πολύ αυστηρά και της είπα ότι αυτό που κάνει είναι μη αποδεκτό και δεν συμβαδίζει με την ηλικία της. Την επόμενη μέρα κόπηκαν όλα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, επειδή για ουρολοίμωξη μου είπε και μια φίλη που της το συζήτησα, τηλεφώνησα στον παιδίατρό της. εκείνος μου είπε οτι συμβαίνει καμιά φορά αυτό στα παιδάκια αυτής της ηλικίας και συνήθως οφείλεται στο οτι αμελούν να πάνε WC. όντως το παιδί πίνει πολύ νερό και χθες που την ρώτησα πόσες φορές πήγε WC στο σχολείο μου είπε μόνο 1. όχι επειδή δεν την άφησε η δασκάλα αλλά επειδή δεν ήθελε. εγώ έγραψα σήμερα στην δασκάλα της να της πει να πάει έστω κι αν δεν θέλει τουλάχιστον άλλη μία φορά από την καθιερωμένη και σε κάθε περίπτωση πριν μπει στο σχολικό να γυρίσει σπίτι.... το παρακολουθώ και βλέπω. Ελπίζω, γιατί έτσι δείχνει, οτι το πρόβλημα είναι περισσότερο πρακτικό και όχι εξαιτίας κάποιας άσχημης ψυχολογίας του παιδιού... :(

FPh8p3.png
Link to comment
Share on other sites

γεια σας...εγω θυμαμαι που ημουν λιγο πιο μεγαλη απο την ηλικια της κορης σου 6-7 κι αυτο μου συνεβαινε στον υπνο συνηθως απο κρυωμα.. απο εφιαλτη(πολλες φορες) και υστερα απο μαλωματα με την μαμα και τον μπαμπα..απο στενοχωρια οχι εκδικηση!δηλαδη με μαλωναν για κατι που ειχα κανει...κι απο στενοχωρια ξεσπουσα αθελα μου το βραδυ!βεβαια ΠΑΝΤΑ το καταλαβαινα σηκωνομουν ξυπνουσα τη μαμα μου εβαζε πετσετα ή κατι αλλο να ξανακοιμηθω και το πρωι μιλουσαμε!μετα σηκωνομουν και τα εκανα μονη μου π.χ: να βαλω πετσετα να παρω αλλη κουβερτα ή οτι αλλο...αυτα θυμαμαι!

hIRop2.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...