Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Κορίτσια την βοήθειά σας.

Ορμόμενοι από ένα σύνδεσμο που είχε προτείνει κάποιο μέλος στον αντίστοιχο topic, παράγγειλα τις πιπίλες με τα ονόματα από το mumlo.com στις 19/9/2008 μου στείλανε μήνυμα για να τους γράψω τα ονόματα που θα ήθελα. Τους απάντησα και περίμενα. Στις 10 Οκτωβρίου σε ερώτησή μου μου είπαν ότι έστειλαν τις πιπίλες αρχές Οκτωβρίου . Η κάρτα μου χρεώθηκε κανονικά αλλά οι πιπίλες μέχρι σήμερα είναι άφαντες. Τους έχω στείλει δεκάδες μηνύματα για το τι μπορεί να έχει γίνει και τι μπορώ να κάνω αλλά δεν μου έχουν απαντήσει. Ξέρετε που μπορώ ν' απευθυνθώ και να κάνω μία σχετική καταγγελία ? Στην πρεσβεία τους ? στην Ε.Ε. Μπορώ να κάνω κάτι με την χρέωση της κάρτας ?

Μ' αρέσει που το ήθελα για δώρο σε παιδάκια που γεννήθηκαν το καλοκαίρι. Αν ποτέ έρθουν τα παιδάκια θα έχουν πάει ΦΑΝΤΑΡΟΙ.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

καλό θα ήταν να ακυρώσεις την κάρτα σου, μην στην χρεώσουν και τρέχεις και δεν φτάνεις. Δεν νομίζω ότι μπορείς να τους βρείς. Αυτό είναι και το κύριο μειονέκτημα των αγορών online

Δεν ξερω για το συγκεκριμενο σαιτ, θυμαμαι ομως πως ητο μελος που το ειχε γραψει τις ειχε παραλαβει τις πιπιλες..

Μηπως χαθηκαν καπου στην πορεια ή απλα εχουν εργησει?

Εγω απο αλλο σαιτ που παρηγγειλα πραγματα καναν πανω απο μηνα να ερθουν. (Ειδικα αν περνανε τελωνειο αργουν πολυ τα πραγματα)

Παρολα αυτα καλο ειναι να μην ψωνιζουμε με πιστωτικες.. μονο αντικαταβολη ή αν τελος παντων ειναι αναγκη η πιστωτικη με prepaid να εισαι σιγουρος οτι θα χασεις μονο αυτα τα χρηματα και οχι αλλα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ενημέρωσε την κάρτα σου τηλεφωνικά, πως δεν αποδέχεσαι την συγκεκριμένη χρέωση και θα το ψάξουν αυτοί. Θα σου στείλουν μία φόρμα να συμπληρώσεις και εκεί τελειώνει.

Δεν μου έχει συμβεί, αν και κάνω αγορές μέσω ίντερνετ αλλά όταν ξεκίνησα είχα ρωτήσει την κάρτα μου τηλεφωνικώς ώστε να ξέρω τι γίνεται.

Ψωνίζω πολλά πράγματα από έξω. Αν είναι από Αμερική, είναι πιθανόν να αργήσουν λίγο παραπάνω. Χρησιμοποιώ pre-payed κάρτα της Τράπεζας Αττικής και οι αγορές που κάνω είναι ΠΑΝΤΑ &ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ μέσω paypal (http://www.paypal.com) Aν δεν δέχονται πληρωμή paypal δεν ψωνίζω. Αν κάτι πάει στραβά τους κάνεις αναφορά στο paypal και σου επιστρέφουν τα χρήματα απαραιτήτως, δεν υπάρχει περίπτωση να τα χάσεις.

Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τους στείλεις μήνυμα και να τους ζητάς να μάθεις με ποιό τρόπο σου έχουν στείλει το πακέτο και τον κωδικό αριθμό αποστολής. Μπορείς μετά να επικοινωνήσεις με τα ΕΛΤΑ έχοντας τα παραπάνω στοιχεία. Μπορεί να έχει κολλήσει στα ΕΛΤΑ μου έχει συμβεί πολλές φορές.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Διαφημίσεις

Μετά την αποστολή σου έστειλαν με εμαιλ τον αριθμό αποστολής πχ αν το έστειλαν με USPS?

Ειναι σημαντικό γιατι εγώ την πάτησα με πράγματα που παραγγειλα απο ΗΠΑ...ήταν 3 βδομαδες στο τελωνείο και πλήρωσα και δασμους 80?.

Πες μου πότε στα έστειλαν και πόσο στοιχισαν σύνολο με τα μεταφορικά. Επίσης τσέκαρε τι χρεώσεις έγιναν απο τότε στην πιστωτική σου.

Μετά την αποστολή σου έστειλαν με εμαιλ τον αριθμό αποστολής πχ αν το έστειλαν με USPS?

Ειναι σημαντικό γιατι εγώ την πάτησα με πράγματα που παραγγειλα απο ΗΠΑ...ήταν 3 βδομαδες στο τελωνείο και πλήρωσα και δασμους 80?.

Πες μου πότε στα έστειλαν και πόσο στοιχισαν σύνολο με τα μεταφορικά. Επίσης τσέκαρε τι χρεώσεις έγιναν απο τότε στην πιστωτική σου.

Ναι , αν είναι USPS και σου δώσουν κωδικό αποστολής μπαίνεις στο site και βλέπεις ακριβώς τι έχει γίνει και πότε.

Εάν τα πράγματα που παίρνεις είναι πάνω από 30? τους γράφεις να μην το δηλώσουν από έξω στο φάκελο πάνω από 30?, ξέρεις το μεγάλο χαρτί που κολάνε και γράφει αξία κ.λ.π. και να μην βάλουν μέσα τιμολόγιο. Έχω φέρει από Αμερική playstation με 120παιχνίδια χωρίς πρόβλημα. Κάπου τα χω ξαναγράψει πως να ζητάτε από τους πωλητές την αποστολή, μόλις το βρω θα σας το ξαναβάλω.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Nα μαι!!!! :lol::lol::lol:

Η αποστολή από Αμερική (τα περισσότερα είδη από Αμερική έρχονται) μπορεί να γίνει είτε με το Αμερικάνικο ταχυδρομείο (http://www.usps.com) είτε με ιδιωτική εταιρία courier (UPS, DHL, Fed-Ex) τις περισσότερες φορές συμφέρει με το Αμερικανικό Ταχυδρομείο. Το οποίο έχει 7 διαφορετικούς τρόπους αποστολής. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://ircalc.usps.gov/default.asp?Mode ... &CID=10134 από όπου μπορείτε να υπολογίσετε και το κόστος αποστολής γνωρίζοντας το βάρους του πακέτου (1 Pound = 0.34 κιλά ή 1 κιλό = 2.2 Pounds). ( http://www.roadway.com/tools/kiloconverter.html )

Θα σας συμβούλευα να επιλέγετε να σας τα στέλνουν με Global Express (EMS) είναι λίγο ποιο ακριβά (+ $20 περίπου) από τις απλές αποστολές αλλά σας δίνουν Tracking Number (αν δεν σας το δώσουν να το ζητάτε) με το οποίο μπορείτε να βλέπετε πότε αναχώρησε το πακέτο σας από Αμερική μέσω της ιστοσελίδας: http://www.usps.com (Track & Confirm). Επίσης με Global Express η παράδοση είναι το αργότερο σε 5 εργάσιμες στην πόρτα σας από τα Courier των ΕΛΤΑ ( http://www.elta-courier.gr ). Τα δέματα που είναι από Αμερική με Global Express (EMS) έχουν έναν αριθμό της μορφής ΧΧ123456789US (πχ: EV996019779US, CP996019779US) κοκ. Έχοντας αυτό τον αριθμό μπορείτε να καλέσετε στο 8001183100 και να μάθετε που είναι το δέμα σας. Αλλά το ποιο σημαντικό δεν υπάρχει περίπτωση να χαθούν. Και απλά να σας τα στείλουν δύσκολα χάνονται. Αλλά επιμένω USPS Global Express Shipping. Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο στα Αγγλικά για ερώτημα σχετικά με το κόστος των μεταφορικών με USPS Global Express:

-----------------------------------------------------------------------

Dear Sir/Madam,

Can you please tell me the shipping cost with USPS-Global Express to Greece ?

Thank you.

--------------------------------------------------------------------------

Τα πάντα περνάνε τελωνείο αλλά οτιδήποτε με δηλωμένη αξία άνω των 45 euro φορολογείται. Συνήθως ο φόρος είναι το λίγο παραπάνω από το μισό της αξίας του είδους. Για να το αποφύγετε θα λέτε στον πωλητή μέσα στο πακέτο να μην βάζει αποδείξεις και τιμολόγια και να δηλώνει την αξία του πακέτου λιγότερο από $40 Tώρα θα μου πείτε αν χαθεί τι γίνεται ; γιʼαυτό επιμένω USPS Global Express.

Παρακάτω σας έχω το κείμενο στα Αγγλικά για να στέλνετε στους πωλητές σχετικά με το τελωνείο.

Dear Sir/Madam,

Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40 I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.

Thank you.

Τα δέματα από εξωτερικό συνήθως πάνε στις αποθήκες των ΕΛΤΑ (όσα πάνε εκεί, από εκεί εκτελωνίζονται) που είναι στην Ακτή Κονδύλη 32 στον Πειραιά. Τα τηλέφωνα τους είναι:

Τελωνείο: 2103542143 & 2103538161

ΕΛΤΑ Express: 2103538116 & 21073538122

ΕΛΤΑ Συστημένα: 2103538161

ΕΛΤΑ Δέματα από Ευρώπη: 2103538144-5

ΕΛΤΑ Δέματα από Αμερική: 2104614484

Εύχομαι να μην σας χρειαστούνε ποτέ, εγώ τα χρειάστηκα μια φορά και πήγα και από εκεί. Τελικά βρήκα τις “χαμένες” αποστολές οι οποίες φυσικά δεν ήταν με Global Express.

Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά και δεν έχετε παραλάβει το προϊόν που έχετε αγοράσει έχετε 60 ημέρες (από την ημερομηνία αγοράς, και όχι από την ημερομηνία που το πληρώσατε) να κάνετε καταγγελία στο e-bay για είδος που δεν παραλάβατε. Καλό θα είναι να το κάνετε με την συμπλήρωση 50 ημερών. Αλλά πριν το κάνετε αυτό να έχετε προσπαθήσει να επικοινωνήσετε με e-mail ή και τηλεφωνικός με τον πωλητή.

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Α ρε ΒΙΚΥ γιατί δεν το είχες γράψει λίγο καιρο πριν;;;;;;

Πλήρωσα 80 ευρώ φόρους και δασμους για την προικα του μωρού απο Αμερική...δεν το ήξερα ρε γμτ :(

Κορίτσια δυστυχώς η εταιρεία είναι στη Δανία. Αλλά στο τελευταίο email που τους έστειλα την Παρασκευή τους είπα πως αν δεν είχα απάντησή τους μετά από τόσα email που τους έχω στείλω θα πώ στην Πρεσβεία της Δανίας και θα κάνω καταγγελία.

Αμέσως έλαβα απάντηση που μου ζητούν συγνώμη για το ότι δεν μου είχαν απαντήσει μέχρι σήμερα, είναι λέει πρώτη φορά που τους συμβαίνει κάτι τέτοιο, η απόστολη έχει γίνεικ μέσω ταχυδρομείου και γ' αυτό δεν έχουν κάποιον αριθμό απόστολης και ότι για να επανορθώσουν μέσα σε 24 ώρες θα μου επιστραφούν τα χρήματα.

Δεν ξέρω αν τελικά θα ισχύσει κάτι τέτοιο αλλά τουλάχιστον έλαβα μία απάντηση και θα περιμένω να δω αν θα ισχύσει.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

Α ρε ΒΙΚΥ γιατί δεν το είχες γράψει λίγο καιρο πριν;;;;;;

Πλήρωσα 80 ευρώ φόρους και δασμους για την προικα του μωρού απο Αμερική...δεν το ήξερα ρε γμτ :(

yogini μου :cry::cry: πολύ λυπάμαι!!! Το χω ξαναγράψει όμως!!! http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=116789&highlight=#116789 Πρέπει αυτά για τις αγορές από το ιντερνετ να τα μαζέψουμε κάπου! :roll: Δεν πρέπει???

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!