Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λιγο ασχετο, ξερω!

itsKaterina

Recommended Posts

Επειδη βλεπω πολλες χρυσοχερες εδω, τα κοριτσια μου θα μοιρασουν το ρυζι στο γαμο της κουμπαρας μου, η οποια ομως εχει τα ψυχολογικα της και δεν εχει ορεξη για πολλα πολλα.Ετσι σκεφτηκα να της ετοιμασω εγω το ρυζι. Ο γαμος ειναι σε εκρου-μνημοσυνι(το μωβ της μεγαλης εβδομαδας). Σκεφτηκα το ρυζι να το βαλω σε εκεινα τα μικρα, διαφανα πουγκακια που χρησιμοποιουνται και για μπομπονιερες, εσεις τι λετε; Θα τα βρω εκει που εχουν υλικα για μπομπονιερες;Στη Βαλαωριτου ας πουμε; Καμια ιδεα για στολισμα στα καλαθια;

Και παλι συγνωμη για το ασχετο ποστ!

Διαφημίσεις

Προσωπικά μου αρέσουν τα πουγκακια σαν ιδέα. Αλλά... θέλει προσοχή.

Σ΄ενα γάμο που είχα πάει, οι φίλοι του γαμπρού (πιτσιρίκια/ζιζάνια) πέταγαν τα πουγκάκια όπως είναι (και ηξεραν και καλό σημάδι, γεμισε καρούμπαλα ο γαμπρός!)

Πιο ασφαλές είναι το ρυζάκι στα καλαθάκια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Και προσοχή : όχι κουφέτα μέσα στο ρύζι. Γιατί έχω δει κουφέτο να προσγειώνεται στο μάτι του παπά και να διακόπτεται για λίγο το μυστήριο. Μέσα στο ρύζι μπορεί να έχει ροδοπέταλα που δίνουν χρώμα.

Δεν έχω αγοράσει προσωπικά, αλλά πουγγιά για ρύζι μπορείς να δεις εδώ :

http://www.elxisdoro.gr/list.php?subcatid=227

Επειδη βλεπω πολλες χρυσοχερες εδω, τα κοριτσια μου θα μοιρασουν το ρυζι στο γαμο της κουμπαρας μου, η οποια ομως εχει τα ψυχολογικα της και δεν εχει ορεξη για πολλα πολλα.Ετσι σκεφτηκα να της ετοιμασω εγω το ρυζι. Ο γαμος ειναι σε εκρου-μνημοσυνι(το μωβ της μεγαλης εβδομαδας). Σκεφτηκα το ρυζι να το βαλω σε εκεινα τα μικρα, διαφανα πουγκακια που χρησιμοποιουνται και για μπομπονιερες, εσεις τι λετε; Θα τα βρω εκει που εχουν υλικα για μπομπονιερες;Στη Βαλαωριτου ας πουμε; Καμια ιδεα για στολισμα στα καλαθια;

Και παλι συγνωμη για το ασχετο ποστ!

Καλησπερα.Πανε στη ΜΑΡΙΑΝΝΑ διπλα στο ΡΙΧΤΑΡΙ στη Βενιζελου.Εχει πουγκια σε μεγεθος για το ρυζι και σε πολλα χρωματα.Εχει επισης σακουλι με χρωματιστο ρυζι το οποιο θα αναμειξεις με το ασπρο και ετσι θα εχεις ενα πολυ ωραιο αποτελεσμα.Τα πουγκια για το ρυζι ειναι στα 0,11 ευρω/τεμαχιο.

Μπορεις επισης να κοψεις τουλι και να κανεις μονη σου πουγκακια και να τα δεσεις με ενα λουλουδακι, μονο (χωρις κορδελα) αυτα που εχουν το κοτσανακι το συρματινο..

Επειδη ομως η ποσοτητα ρυζιου που θα μπει στο πουγκακι δεν ειναι επαρκης για καποιους (τι μονο μια χουφτιτσα ρυζι θα ριξουμε?) και επειδη αν ειναι και ομορφα πολλοι θα τα παρουν για αναμνηστικο, βαλε καλυτερα και δυο καλαθια με χυμα ρυζι τουλαχιστον..

Μπορεις να βαψεις μονη σου το ρυζι πανευκολα.. Σε μια λεκανη με χλιαρο νερο (οχι ζεστο και σου φουσκωσει το ρυζι) ριξε μεσα ενα κομματι γκοφρε χαρτι σε οτι χρωμα θελεις.. μετα απο λιγο βγαλτο και στραγγιξε το και ολο το χρωμα απο το χαρτι θα μεινει στο νερο.

Ριξε μεσα το ρυζι και μετα απο 4-5 λεπτα (και πολυ λεω) βγαλτο και αστο σε ενα δισκο να στεγνωσει..

Θα εχεις το τελειο ρυζι και δεν θα το χρυσοπληρωσεις κιολας..

ΠΡΟΣΟΧΗ: χρησιμοποιησε γαντια γιατι εκτος απο το ρυζι θα βαψεις και τα χερια σου και δεν φευεγι ευκολα μετα... και προσοχη στα ρουχα σου (γιατι δεν θα φυγει καθολου μετα :lol:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ, μα παρα πολυ, το ηξερα πως θα με βοηθουσατε!

Αυτο με το γκοφρε δεν το ηξερα το κολπακι, πολυ καλο μου κανει.Θα παμε για προβα νυφικου οποτε και η Βενιζελου μια χαρα με βολευει.Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Νιωθω πολυ ομορφα σ'αυτο το φορουμ, σα να σας εχω χρονια φιλες.

Στον γάμο μου το ρύζι το έβαψα μόνη μου με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάζεις σε ένα ταπεράκι λίγες σταγόνες από το χρώμμα που θέλεις, το γεμίζεις ρύζι, κλείνεις το καπάκι, το κουνάς και είναι έτοιμο. Στεγνώνει αμέσως και δεν ξεβάφει.

Πουγκάκια πήρε η πεθερά μου από την Βενιζέλου, μακρόστενα σαν καροτάκια δίχρωμμα (τα χρώμματα μας ήτα υβουάρ-πορτοκαλί, έχει και άλλους συνδιασμούς). Ήταν προτότυπα και πήραν καλή ποσότητα μέσα.

Επίσης είχα και ένα καλαθάκι με χύμα ρύζι και ροδοπέταλα πιο πολύ για τις οικογένειες μας, που να ψάχνεις να ανοίγεις πουγκάκι εκείνη την ώρα!

13e2p2.png