Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα

Ήθελα να σας ρωτήσω.Η περίοδος ξεκίνησε στις 13 μαρτίου,την 9η και τη 15η μέρα(αν θυμάμαι καλά ή πάνω κάτω αυτές τις ημερομηνίες) ήρθα σε ελεύθερη επαφή με τον σύζυγό μου.Με βάση κάτι μικρά πονάκια που είχα ωορρηξία πρέπει να είχα τη 12-13 μέρα(πόναγα λίγο αυτές τις μέρες).Επίσης(συγγνώμη για το τρόπο που θα το πω) τη 12η μέρα στο σκούπισμα είχα 2-3 σταγόνες αίματος από το κόλπο.Τη 15η μέρα που ήρθα σε επαφή είχα άλλες λίγες σταγόνες(κυρίως ροζ βλέννες).Είναι να ξεκινήσει ξανά στις 9 απριλίου η περίοδος.Από χτες το στομάχι μου με ανακατεύει και σήμερα ξεκίνησα να έχω συχνοουρία.Υπάρχει περίπτωση το αίμα να είναι από την ωορρηξία αρχικά ή από τη τοποθέτηση του γονιμοποιημένου ωραρίου στη μήτρα και η ανακατωσούρα και η συχνοουρία να υποδεικνύουν εγκυμοσύνη;

Είναι πολύ νωρίς για να κάνω τεστ πιστεύω και δεν θέλω να κάνω ακόμα χοριακή για να μην απογοητευτώ....:confused:

υπάρχουν κάποια λάθη στις ημερομηνίες έχω γράψει καινούριο αναλυτικά

Edited by Βενετία Καρρά
λαθη

Διαφημίσεις

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Βενετία, καλημέρα

είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνεις τεστ. Περίμενε τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα. Τόσο νωρίς ούτε η χοριακή πρόκειται να δείξει.

Το αίμα που αναφέρεις ενδεχομένως να είναι από ωορηξία (γιατί για εμφύτευση, με όσες γνώσεις έχω... νομίζω ότι είναι νωρίς).

Τα συμπτώματα που λες, είναι συμπτώματα εγκυμοσύνης, αλλά πάλι νομίζω είναι λίγο νωρίς για να τα εμφανίσεις.

Μην μπαίνεις στη διαδικασία να ψάχνεσαι με τα συμπτώματα, πάντως, γιατί θα τρελλαθείς! Υπήρχαν μήνες που ήμουν σίγουρη ότι ήμουν έγκυος, και σε μήνα που δεν είχα κανένα σύμπτωμα τελικά ήμουν!

Χαλάρωσε κι όλα θα γίνουν!

Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Έχω ενημερωθεί πολύ για τα συμπτώματα και τις ημέρες.Όταν γίνει η ωορρηξία μέσα σε ένα 24ωρο το πολύ θα πρέπει να γίνει η γονιμοποίηση και μετά από 5-10 μέρες γίνεται η εμφύτευση.Απλά πρώτη φορά έχω τέτοια συμπτώματα σε τέτοια φάση και μάλιστα αφού είναι η 1η φορά που ήρθαμε σε ελεύθερη επαφή με τον άντρα μου.

Ε, τότε αφού είναι μόλις ο πρώτος μήνας που είχατε ελεύθερη επαφή, μην αγχώνεσαι! Όλα καλά θα πάνε! Εύχομαι να είναι ο τυχερός σας!

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια πραγματικά δεν ξέρω και δεν θέλω να αγχωθώ κιόλας.Αρχικά να πω ότι είμαι 20 χρονών,μένω με το αγόρι μου,έχω σταθερό κύκλο 28 ημερών εδώ και ένα χρόνο(όσο και να αγχωθώ ή να σηκώσω βαριά αντικείμενα δεν αλλάζει) και δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό κατά την επαφή(βέβαια δεν εκσπερματώνει μέσα).Έχουμε αποκλειστική σχέση οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για ΣΜΝ.Κάθε φορά στην ωορρηξία έχω πόνους οπότε γνωρίζω και πότε γίνεται.Είχα περίοδο στις 13 απριλίου(διάρκειας 4-5 ημερών).Γύρω στις 24 απριλίου(12η μέρα κύκλου) πρέπει να είχα ωορρηξία(είχα ενοχλήσεις τις 12-14 μέρες του κύκλου).Στις 24 επίσης είχα απειροελάχιστο αίμα(κάτι που συνέβει για πρώτη φορά).Την 10η και τη 14η μέρα ήρθαμε σε επαφή.Τη 17η μέρα του κύκλου είχα και πάλι απειροελάχιστο αίμα(μία δύο σταγόνες).Από την 19η μέρα του κύκλου μου ξεκίνησαν κάτι καούρες(τάση για εμετό) και ζαλάδες.Επίσης σήμερα τη 20η μέρα νιώθω ενοχλήσεις χαμηλά στη κοιλιά(και στις δύο πλευρές).Επίσης αν και έχω ναυτία ουσιαστικά θέλω να τρώω συνέχεια.Το ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς για να πω ότι είμαι έγκυος,ή ακόμα και για να κάνω εξετάσεις αλλά νιώθω πολύ διαφορετικά.Υπάρχει καμιά άλλη εγκυμονούσα που να είχε παρόμοια συμπτώματα;Το ξέρω πως διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Ευχαριστώ πολύ!

Ρε κορίτσια πραγματικά δεν ξέρω και δεν θέλω να αγχωθώ κιόλας.Αρχικά να πω ότι είμαι 20 χρονών,μένω με το αγόρι μου,έχω σταθερό κύκλο 28 ημερών εδώ και ένα χρόνο(όσο και να αγχωθώ ή να σηκώσω βαριά αντικείμενα δεν αλλάζει) και δεν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό κατά την επαφή(βέβαια δεν εκσπερματώνει μέσα).Έχουμε αποκλειστική σχέση οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για ΣΜΝ.Κάθε φορά στην ωορρηξία έχω πόνους οπότε γνωρίζω και πότε γίνεται.Είχα περίοδο στις 13 απριλίου(διάρκειας 4-5 ημερών).Γύρω στις 24 απριλίου(12η μέρα κύκλου) πρέπει να είχα ωορρηξία(είχα ενοχλήσεις τις 12-14 μέρες του κύκλου).Στις 24 επίσης είχα απειροελάχιστο αίμα(κάτι που συνέβει για πρώτη φορά).Την 10η και τη 14η μέρα ήρθαμε σε επαφή.Τη 17η μέρα του κύκλου είχα και πάλι απειροελάχιστο αίμα(μία δύο σταγόνες).Από την 19η μέρα του κύκλου μου ξεκίνησαν κάτι καούρες(τάση για εμετό) και ζαλάδες.Επίσης σήμερα τη 20η μέρα νιώθω ενοχλήσεις χαμηλά στη κοιλιά(και στις δύο πλευρές).Επίσης αν και έχω ναυτία ουσιαστικά θέλω να τρώω συνέχεια.Το ξέρω ότι είναι πολύ νωρίς για να πω ότι είμαι έγκυος,ή ακόμα και για να κάνω εξετάσεις αλλά νιώθω πολύ διαφορετικά.Υπάρχει καμιά άλλη εγκυμονούσα που να είχε παρόμοια συμπτώματα;Το ξέρω πως διαφέρουν από άτομο σε άτομο.Ευχαριστώ πολύ!

Εγώ δεν είχα κανένα σύμπτωμα μέχρι την 8η εβδομάδα (ενα μηνα μετά την απουσία περιόδου δηλ). Αντίθετα όσο ανυπομονούσα να μείνω έγκυος, κάθε μήνα είχα διάφορα συμπτώματα που τελικά ήταν ιδέα μου και υπο άλλες συνθήκες δε θα τα πρόσεχα καν.

Αν δεν εχει τελειώσει ο σύντροφος σου μέσα σου, δεν έχεις πιθανότητες εγκυμοσύνης. Αλλιώς, δεδομένου οτι οι επαφές ήταν γύρω απο την ωορρηξία, είναι αυξημένες. Περίμενε μέχρι να έρθει η μέρα που περιμένεις κι αν έχεις καθυστέρηση κάνε τεστ.

Ο γυναικολόγος μου έχει πει ότι και χωρίς να ολοκληρώσει μέσα μου μπορεί να μείνω έγκυος.Είτε μέσο των προσπερματικών υγρών που περιέχουν μικρή ποσότητα σπερματοζωαρίων ικανή όμως να γονιμοποιήσει ένα ωάριο είτε αν ξεφύγει μία μικρή ποσότητα γενικώς κατά τη διάρκεια ή κατά το "τράβηγμα".

Γεια σου, Βενετία! Φυσικά και μπορείς να μείνεις έγκυος και με προσπερματικά, έχω παραδείγματα στο περιβάλλον μου που έμειναν έτσι και επίσης ο γυναικολόγος μου είχε πει πως αν ακολουθείς τη μέθοδο του τραβήγματος ως αντισύλληψη, είναι πολύ πιθανό ότι σε ένα χρόνο θα 'χεις μείνει έγκυος. Απλώς είναι πολύ δύσκολο. Όπως και να 'χει, σου το εύχομαι να είσαι αν το επιθυμείς!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις

Είναι πρώτη φορά που έχω ανακατωσούρες, συχνοουρία, πονοκεφάλους, πονόκοιλους και μικρή αιμορραγία.Μακάρι να είμαι.Αν και να είμαι μέχρι τη 13η εβδομάδα δεν θα το χαρώ(λόγο των κινδύνων) αλλά μακάρι.Θα σας ενημερώνω για περισσότερες πληροφορίες και ευχαριστώ που με δεχτήκατε στη παρέα σας!

Βενετία, μην πανικοβάλεσε , και σταμάτα να "ψάχνεσαι" γιατί είναι πολύ ψυχοφθόρο (οι περισσότερες από εμάς το έχουμε περάσει και σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, γι' αυτό στο λέμε).

Οι "ανακατωσούρες" που λες ότι έχεις μπορεί να είναι από ίωση με ελαφρά γαστρεντερίτιδα που κυκλοφορεί αυτήν την εποχή (μόλις την πέρασε ο άντρας μου), από κάτι που έφαγες και σε πείραξε έως και πολύ πρόωρα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Πάντως, επειδή έχεις υπόνοιες ότι μπορεί και να είσαι έγκυος, να μην καταφύγεις σε φάρμακα. Αν μπορείς να είσαι ξαπλωμένη, και πιες αφεψήματα, όπως χαμομήλι!

Ακόμα κι αν είσαι έγκυος, τόσο νωρίς ούτε ο γυναικολόγος σου μπορεί να το δει, ούτε η χοριακή μπορεί να το δείξει, και φυσικά ούτε το τεστ φαρμακείου, ούτε κανένας. Δεν μπορείς να το μάθεις, κανείς δε μπορεί να σου πει τι γίνεται αυτή τη στιγμή μέσα στην κοιλιά σου. Οπότε, βγάλ' το από το μυαλό σου, χαλάρωσε και κάνε υπομονή μία εβδομάδα που θα μπορέσεις να πάρεις τις απαντήσεις που ζητάς.

Ηρέμησε και καλά αποτελέσματα!

Επίσης, να προσθέσω σ' αυτά που λέει η osin ότι στις πρώτες ελεύθερες επαφές οι αντιδράσεις του κύκλου μπορεί να αλλάξουν και να εμφανίσεις διάφορα συμπτώματα που σχετίζονται με ορμονικές αλλαγές και μοιάζουν με της εγκυμοσύνης και μπορεί να σε μπερδέψουν. Όπως επίσης και η πολύ δυνατή επιθυμία να είσαι έγκυος εκλύει ορμόνες (π.χ. ωκυτοκίνη) που πάλι δημιουργούν συμπτώματα παρόμοια με την εγκυμοσύνη και σε ξεγελούν. Γι' αυτό χαλάρωσε όσο μπορείς, κάνε και λίγη υπομονή και σου εύχομαι τα καλύτερα!

GCqDp3.png qpsdp2.png

Δεν είναι οι πρώτες φορές που έχουμε ελεύθερες επαφές.Από τον Αύγουστο δεν χρησιμοποιούμε προφυλάξεις.Όμως αυτό το μήνα υπάρχει περίπτωση χωρίς να το καταλάβει να εκσπερμάτωσε(λόγο των δικών μου κολπικών υγρών και επειδή δεν σταματάμε στη μία φορά δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα,κι όμως μπορεί να συμβεί και αυτό).Πήρα τη θερμοκρασία μου το μεσημέρι και είχα 37.2 ενώ συνήθως έχω 36.6.Δεν είναι ότι θέλω να είμαι έγκυος(αν είμαι καλώς αν όχι και πάλι καλώς) από τη στιγμή που δεν έχουμε πει ξεκάθαρα ότι προσπαθούμε.

Διαφημίσεις

Δεν είναι οι πρώτες φορές που έχουμε ελεύθερες επαφές.Από τον Αύγουστο δεν χρησιμοποιούμε προφυλάξεις.Όμως αυτό το μήνα υπάρχει περίπτωση χωρίς να το καταλάβει να εκσπερμάτωσε(λόγο των δικών μου κολπικών υγρών και επειδή δεν σταματάμε στη μία φορά δεν μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα,κι όμως μπορεί να συμβεί και αυτό).Πήρα τη θερμοκρασία μου το μεσημέρι και είχα 37.2 ενώ συνήθως έχω 36.6.Δεν είναι ότι θέλω να είμαι έγκυος(αν είμαι καλώς αν όχι και πάλι καλώς) από τη στιγμή που δεν έχουμε πει ξεκάθαρα ότι προσπαθούμε.

Συγνώμη , αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ένας άντρας να μην το καταλάβει.

Δεν έχει νόημα να ψάχνεσαι από τόσο νωρίς....αν όντως είσαι έγκυος , πως θα περάσεις τους μήνες ? στην τσίτα ?

και ποιος σου είπε ότι οι κίνδυνοι τελειώνουν την 13η εβδομάδα?:P

Εγώ, πάντως όταν ήμουν έγκυος ήμουν ηρεμότατη , δεν ανησυχούσα για εξετάσεις ...για τίποτα ....πίστευα ότι όλα θα είναι καλά ....και ήταν:P

Χαλάρωσε λοιπόν......και υπομονή!!!

3W24p3.png

Ευχαριστώ πολύ nicol μου.

Θα περιμένω να δω τι θα γίνει.

Καλού κακού όμως ξεκίνησα να κρατάω σημειωματάριο για τη θερμοκρασία μου, συμπτώματα κτλ

Τι να σου πω ...αν νομίζεις ότι σε βοηθάει να κρατάς συμπτώματα κλπ....συνέχισε.

Σύντομα , θα ξέρεις:P

Επίσης , μπορεί να μην έχεις τίποτα από συμπτώματα , όπως εγώ...αν δεν κλώτσαγε το μωρό , δεν καταλάβαινα ότι ήμουν έγκυος

3W24p3.png

Η γυναικολόγος μου είχε πει ότι όταν αρχίζουμε ελεύθερες επαφές λόγω της ύπαρξης στρώματος στον Οργανισμό μας μπορεί να υπάρξουν μικρές μεταβολές στις ορμόνες και να έχουμε διάφορα όπως πονοκεφάλους ή καθυστερήσεις αλλά να μη σημαίνει απαραίτητα εγκυμοσύνη. Για να το λέει... Σκέψου κι αυτο

Δεν ξεκινήσαμε τώρα να μην χρησιμοποιούμε προφυλακτικό.Έχουμε ξεκινήσει από τον Αύγουστο και ο κύκλος μου είναι σταθερός.Το βρίσκω κάπως περίεργο μετά από 8 μήνες να έχω ορμονικές διαταραχές από αυτό.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

Δεν ξέρω αν είναι ίωση ή λόγο έμμηνους ρύσης(είμαι στην 25η μέρα του κύκλου μου με κύκλο 28 ημερών-την 28η μέρα ξεκινάει-).

Το σάββατο(23η μέρα) έκανα ένα τεστ(το predictor) που δείχνει μέχρι και τέσσερις μέρες πριν τη 1η μέρα τη καθυστέρησης και ήταν αρνητικό.Περίμενα να δείξει αρνητικό μιας και ήταν η 23η μέρα του κύκλου και πολύ δύσκολα θα έδειχνε(μιας και να είμαι οι ορμόνες δεν θα έχουν παραχθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα) αλλά ο αντρούλης μου δεν κρατιότανε.Τελικά από ότι φαίνεται το θέλει πολύ.

Έχω ακόμα ναυτίες,πόνους χαμηλά στη κοιλιά σαν να με τσιμπάει κάποιος,ζαλάδες,η θερμοκρασία μου(την οποία παρατηρώ τις τελευταίες μέρες) είναι από 37,2-37,4 και κάτι πολύ περίεργο που πρώτη φορά το παρατηρώ είναι ότι οι φλέβες στο στήθος μου "πετάνε" εκτός από ότι είναι πρισμένο.

Συνήθως έχω πόνους 2-3 μέρες πιο νωρίς ή και καθόλου και αυτή τη φορά έχει ξεκινήσει από τη 19η-20η μέρα(σταδιακά).

Δεν ξέρω τι να υποθέσω πλέον.

Δεν ξέρω αν είναι ίωση ή λόγο έμμηνους ρύσης(είμαι στην 25η μέρα του κύκλου μου με κύκλο 28 ημερών-την 28η μέρα ξεκινάει-).

Το σάββατο(23η μέρα) έκανα ένα τεστ(το predictor) που δείχνει μέχρι και τέσσερις μέρες πριν τη 1η μέρα τη καθυστέρησης και ήταν αρνητικό.Περίμενα να δείξει αρνητικό μιας και ήταν η 23η μέρα του κύκλου και πολύ δύσκολα θα έδειχνε(μιας και να είμαι οι ορμόνες δεν θα έχουν παραχθεί σε τόσο μεγάλη ποσότητα) αλλά ο αντρούλης μου δεν κρατιότανε.Τελικά από ότι φαίνεται το θέλει πολύ.

Έχω ακόμα ναυτίες,πόνους χαμηλά στη κοιλιά σαν να με τσιμπάει κάποιος,ζαλάδες,η θερμοκρασία μου(την οποία παρατηρώ τις τελευταίες μέρες) είναι από 37,2-37,4 και κάτι πολύ περίεργο που πρώτη φορά το παρατηρώ είναι ότι οι φλέβες στο στήθος μου "πετάνε" εκτός από ότι είναι πρισμένο.

Συνήθως έχω πόνους 2-3 μέρες πιο νωρίς ή και καθόλου και αυτή τη φορά έχει ξεκινήσει από τη 19η-20η μέρα(σταδιακά).

Μάλλον πρέπει να περιμένεις. Και ίσως να περιμένεις και 3-4 μέρες μετά την 28η μέρα αν δεν έχεις αδιαθετήσει. Δε δείχνει τόσο γρήγορα το τεστ. Καλά αποτελέσματα πάντως!!!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Εκανες νωρις το τεστ Βενετια.

Επανελαβε ενα με την πρωτη μερα καθυστερησης εφοσον εχεις τοσο σταθερο κυκλο.

Καλη επιτυχια.

Καλησπέρα Βενετία μου...κατ'αρχήν να σου ευχηθώ οτι ποθεί η καρδούλα σου να συμβεί...το τέστ το έκανες πολύ νωρίς...όσο για τα συμπτώματα που περιγράφεις απο δική μου εμπειρία θα σου πώ να μη δίνεις σημασία το μόνο σίγουρο σύμπτωμα(κ αυτό οχι πάντα)είναι η καθυστέρηση...όσο για την θερμοκρασία μετά την ωορρηξία ανεβαίνει(δέκατα)κ ξαναπέφτει λίγο πρίν έρθει ξανά η περίοδος...καλή επιτυχία...

WF0Ip3.pngGDwep3.png