Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλήματα οράσεως κατα την εγκυμοσύνη.

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια,

Έχω μία ερώτηση να κάνω μήπως και μπορείτε να με βοηθήσετε. Είμαι 4 μηνών και έχω μυωπία 4,5 και στα 2 μάτια. Εδώ και 10 περίπου ημέρες στο δεξι μου μάτι και στην περιφερειακή εξωτερική όραση βλέπω ένα στροβιλίζον κυκλο και μαύρα στίγματα...όπως όταν σας έχει χτυπήσει φλας φωτογραφική μηχανής...εκτός του ότι ειναι πολυ ενοχλητικό, είναι και επικίνδυνο αφού μου αλλοιώνει την όραση...Πρέπει να σημειώσω ότι και πριν 2 χρόνια ειχα πάθει το ίδιο, απλά το στίγμα ήτανε σε άλλο σημείο του ματιου...ειχα κάνει μαγνητική εγκεφάλου η οποια είχε βγει πολύ καλη...Ο γιατρος μου είχε δώσει βιταμίνες Β12 και μου είπε να χαλαρώσω και να μη το σκέφτομαι...Και έτσι σε 2 μήνες πέρασε...Η ειρωνία είναι ότι 2 εβδομαδες πριν το ξαναπάθω συζητούσα με κάποιους την περιπέτεια που είχα περάσει τότε...

Είχε κάποια από εσάς κάποιο παρόμοι σύμπτωμα?

Σας Ευχαριστώ...

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

αφου έχεις θέμα με την όραση, γιατί δεν ρωτάς άμεσα οφθαλμίατρο;;;;; :shock:

εκφύλιση μπορεί να μην είναι αλλά μπορεί να έχει σχέση ο αμφιβληστροειδής...Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να ειναι απλά θέμα στρες...Λογικα θα σου μετρησει και πιεση.

Διαφημίσεις

αφου έχεις θέμα με την όραση, γιατί δεν ρωτάς άμεσα οφθαλμίατρο;;;;; :shock:

εκφύλιση μπορεί να μην είναι αλλά μπορεί να έχει σχέση ο αμφιβληστροειδής...Μπορεί να μην είναι και τίποτα και να ειναι απλά θέμα στρες...Λογικα θα σου μετρησει και πιεση.

Ναι αυτό θα κάνω, απλά έλεγα μήπως είχε κάποια παρόμοιο θέμα...

Στρες θεωρώ πως είναι, όπως έτσι ήταν πριν από 2 χρόνια που είχα το ίδιο...

Anyway, σας ευχαριστώ πολυ!

T9oHp3.png

ζήτα από τον γιατρό σου να σε εξετάσει για υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια καθώς και την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Είναι συνήθης η αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης μετά την 20η εβδομάδα καθώς και άλλα ίσσωνος σημασίας προβλήματα, όπως ξηροφθαλμία, μείωση της οπτικής οξύτητας, αύξηση μυωπίας κλπ. αλλά θα πρέπει να ελέγχονται εφόσον κατα το παρελθόν έχει προκύψει θέμα με τα μάτια, καθώς η αυξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης σε πολλές περιπτώσεις καθορίζει εάν θα προχωρήσεις σε φτ ή κτ.

Πήγαινε στο μαιυτήριο όπου θα γεννήσεις και ζήτα να εξεταστείς από οφθαλμίατρο.

ζήτα από τον γιατρό σου να σε εξετάσει για υπερτασική αμφιβληστροειδοπάθεια καθώς και την διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

Είναι συνήθης η αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης μετά την 20η εβδομάδα καθώς και άλλα ίσσωνος σημασίας προβλήματα, όπως ξηροφθαλμία, μείωση της οπτικής οξύτητας, αύξηση μυωπίας κλπ. αλλά θα πρέπει να ελέγχονται εφόσον κατα το παρελθόν έχει προκύψει θέμα με τα μάτια, καθώς η αυξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης σε πολλές περιπτώσεις καθορίζει εάν θα προχωρήσεις σε φτ ή κτ.

Πήγαινε στο μαιυτήριο όπου θα γεννήσεις και ζήτα να εξεταστείς από οφθαλμίατρο.

Ευχαριστώ για τις οδηγίες!!! Θα πάω αύριο...

T9oHp3.png

ψαξε για εκφήληση οχρας κυλίδας

Αυτό όμως συμβαίνει σε ηλικιωμένους άνω των 60...

Κανεις λάθος!Μην επιρρεάζεσται από τα σποτάκια της τηλεόρασης!!!Δυστηχώς παθήσεις όπως ο καταράκτης ή η εκφύλση της οχράς κυλίδας είναι εκφυλιστικές νόσοι των ματιών που σε μερικές περιπτώσεις συναντόνται και σε νεαρά άτομα!!!

ψαξε για εκφήληση οχρας κυλίδας

Αυτό όμως συμβαίνει σε ηλικιωμένους άνω των 60...

Κανεις λάθος!Μην επιρρεάζεσται από τα σποτάκια της τηλεόρασης!!!Δυστηχώς παθήσεις όπως ο καταράκτης ή η εκφύλση της οχράς κυλίδας είναι εκφυλιστικές νόσοι των ματιών που σε μερικές περιπτώσεις συναντόνται και σε νεαρά άτομα!!!

Καλημέρα,

Πήγα χθες στον οφθαλμίατρο και ειναι ολα καλα όσο αφορά βυθό και κεντρική όραση. Την Κυριακή θα κάνουμε και οπτικό πεδίο. Εκφυλιση ωχρας κηλίδας και πίεση δεν έχω (και μου το απέκλεισε κατηγορηματικά και λόγω ηλικίας και λόγω συμπτωμάτων...). Τουλάχιστον δεν είναι και πάλι κάτι ανησυχητικό και αυτό ειναι το σημαντικότερο...

T9oHp3.png

Διαφημίσεις

ωραία, καλά νέα αυτά!σου είπε τι είναι και πού οφείλεται;

Δεν ήτανε βεβαιος από τι έχει προκληθεί...έτσι και την προηγούμενη φορα οι γιατροί δεν είχανε κάποια εξήγηση να μου δώσουνε...βεβαια κάναμε πολλές εξετάσεις για να αποκλείσουμε τα "άσχημα", αλλα δεν εντοπίστηκε κάτι κακό ευτυχώς...έτσι και χθές μου είπε πως είναι κατι αγγειακό ή κάτι ψυχολογικο...Αχ αυτό το υποσυνείδητο...τίποτα δεν ξεχνάει...!

T9oHp3.png

• 1 year later...

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ακούσει για εμφάνιση κεντρικής ορώδους αμφιβληστροειδοπάθειας κατά την εγκυμοσύνη και όχι μόνο.

Αντιμετώπιση; Χρόνος αποθεραπείας;

Ευχαριστώ

Φιλικά,

Ελίνα