Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βρεφος σε αυτοκινητο με καλαθουνα χωρις ζωνες

Recommended Posts

Η νυφη μου επιμενει να μεταφερει το 30 ημερων παιδι της σε καλαθουνα χωρις εσωτερικα ζωνακια κ χωρις να ειναι δεμενη με ζωνες η ιδια καλαθουνα στο πισω καθισμα. Ενω εχει το αναποδο 0-13 καλαθακι αυτοκινητου , επιμενει οτι ειναι ασφαλες το παιδι της οπως περιγραφω.

Ενω τις κανουμε φιλικα συστασεις κ υποδειξεις για την ασφαλεια του βρεφουσς μας αγνοει, δε ξερουμε τι αλλο να της πουμε... κ φυσικα ανυσηχουμε πολυ... Σας εχει συμβει κατι παρομοιο κ πως το αντιμετωπισατε?

Διαφημίσεις

ρωτησε την αν μετεφερε ακριβη τηλεοραση στο πισω καθισμα, θα την εδενε? γιατι? κοστιζει περισσοτερο απο ενα παιδι?

εννοειται οτι πρεπει να της μιλησεις εξω απο τα δοντια. δεν χωρανε ευγενειες σ'αυτα τα θεματα.

η βαλ'την να δει διαφορα βιντεο με ατυχηματα στο ιντερνετ. με μωρα.

Ας δεί αυτό

εκείνη ζώνη φοράει στο αυτοκίνητο; η δική της ασφάλεια είναι πιο σημαντική από αυτή του μωρού της;

Εκτός από παράλογο είναι και παράνομο

http://www.e-goneis.gr/paidika-kathismata-autokinitou/

μήπως ο Μπαμπάς του μωρού πρέπει να πάρει θέση και να απαιτήσει το παιδί να μεταφερθεί με τον σωστό και ασφαλή τρόπο;

S02fp3.png

LnVyp3.png

Πόσο φευγάτος είναι ο κόσμος τελικά;;;;

Τί να της πεις βρε κοπελιά....αν δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο;;;;

και επιμένει κιόλας....

Μακάρι να την σταματήσει η τροχαία σύντομα και να της κόψει....αυτό!

Μπας και φοβηθεί μην την ξαναπιασουν,αφού δεν φοβάται για τη ζωή του παιδιού της...

Η καλαθούνα έτσι κι αλλιώς δεν δένεται. Μόνο κάποια port bebe , που παίρνουν ζώνη.Εχω δουλέψει σε μεγάλο κατάστημα με βρεφικά κι έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές να θέλουν να μεταφέρουν το νεογέννητο σε καλαθούνα , απλά ακουμπισμένη στο κάθισμα , ακόμα και για ένα δίωρο -μικρό όπως θεωρούν- ταξιδάκι !!!!!!!

Είναι επιεικώς απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο για το μωρό ....το κεφαλάκι του , πάει περα δώθε , ενώ στο καθισματάκι είναι σωστά στηριγμένο , και ασφαλισμένο με τις ζώνες. Κάποιες φορές έλεγα....προσέχουμε τόσο καιρό, κάνουμε εξετάσεις , ανησυχούμε για τα πάντα και μόλις γεννηθούν αποφασίζουμε να τα βάλουμε στην καλαθούνα ή αγκαλιά στο αυτοκίνητο !!!!!!!!

3W24p3.png

Διαφημίσεις

Πόσο φευγάτος είναι ο κόσμος τελικά;;;;

Τί να της πεις βρε κοπελιά....αν δεν αντιλαμβάνεται το αυτονόητο;;;;

και επιμένει κιόλας....

Μακάρι να την σταματήσει η τροχαία σύντομα και να της κόψει....αυτό!

Μπας και φοβηθεί μην την ξαναπιασουν,αφού δεν φοβάται για τη ζωή του παιδιού της...

Συμφωνώ !!!!!!!!!!!!!!

Δηλ, είναι τόσο δυσνόητο ότι η καλαθούνα ΔΕΝ είναι για μεταφορά ?

3W24p3.png

Η νυφη μου επιμενει να μεταφερει το 30 ημερων παιδι της σε καλαθουνα χωρις εσωτερικα ζωνακια κ χωρις να ειναι δεμενη με ζωνες η ιδια καλαθουνα στο πισω καθισμα. Ενω εχει το αναποδο 0-13 καλαθακι αυτοκινητου , επιμενει οτι ειναι ασφαλες το παιδι της οπως περιγραφω.

Ενω τις κανουμε φιλικα συστασεις κ υποδειξεις για την ασφαλεια του βρεφουσς μας αγνοει, δε ξερουμε τι αλλο να της πουμε... κ φυσικα ανυσηχουμε πολυ... Σας εχει συμβει κατι παρομοιο κ πως το αντιμετωπισατε?

Ο αδερφός σου συμφωνεί μαζί της;

Για τι απόσταση μιλάμε; Υπάρχει κάποιος στο πίσω κάθισμα να κρατάει την καλαθούνα;

Εννοείται ότι το ιδανικό είναι ειδικό καρεκλάκι, δεμένο με τη ζώνη. Αλλά ας εξετάσουμε λίγο τη συνολική εικόνα πριν την καταδικάσουμε.

Ο αδερφός σου συμφωνεί μαζί της;

Για τι απόσταση μιλάμε; Υπάρχει κάποιος στο πίσω κάθισμα να κρατάει την καλαθούνα;

Εννοείται ότι το ιδανικό είναι ειδικό καρεκλάκι, δεμένο με τη ζώνη. Αλλά ας εξετάσουμε λίγο τη συνολική εικόνα πριν την καταδικάσουμε.

Σε μία σύγκρουση το βάρος κάποιου αυξάνεται 30 με 60 φορές, ανάλογα με την ταχύτητα.

Ένα μωρό που είναι 3 κιλά, δηλαδή, σε μία σύγκρουση γίνεται 90 με 180.... Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να συγκρατήσει 90 κιλά και μάλιστα δίπλα του την ώρα που λόγω της ορμής και ο ίδιος φεύγει;

Οπότε, ΠΟΤΕ παιδί χωρίς ζώνη και ειδικό καθισμα. Και εννοείται ΠΟΤΕ παιδί στην αγκαλιά (εκτός αν θέλουμε παιδί-αερόσακο για να μας προστατεύει)!

Σε μία σύγκρουση το βάρος κάποιου αυξάνεται 30 με 60 φορές, ανάλογα με την ταχύτητα.

Ένα μωρό που είναι 3 κιλά, δηλαδή, σε μία σύγκρουση γίνεται 90 με 180.... Πόσο εύκολο είναι για κάποιον να συγκρατήσει 90 κιλά και μάλιστα δίπλα του την ώρα που λόγω της ορμής και ο ίδιος φεύγει;

Οπότε, ΠΟΤΕ παιδί χωρίς ζώνη και ειδικό καθισμα. Και εννοείται ΠΟΤΕ παιδί στην αγκαλιά (εκτός αν θέλουμε παιδί-αερόσακο για να μας προστατεύει)!

Ετσι ειναι...ειναι θεμα φυσικης παιδια, δεν μενει το μωρο 3 κιλα εκεινη τη στιγμη...

Γι αυτο και παιδια ποτε αγκαλια-σε καλαθουνα-χωρις ζωνη. Με μια συγκρουση και σιγα να πηγαινεις, θα εκσφενδονιστει απο το παρμπριζ!

ΥΓ renesa ναι, βαλτη να δει βιντεο οχι για εκφοβισμο, αλλα για να καταλαβει-δυστυχως πολλοι ακομα δεν ειναι σωστα ενημερωμενοι.

Διαφημίσεις

Εμμάκι, συμφωνώ.

Αλλά θα ήθελα να δω τη συνολική εικόνα. Πριν 30 χρόνια δεν υπήρχαν καρεκλάκια.

Γι αυτο τα εφτιαξαν, επειδη με την αυξηση των αυτοκινητων στο δρομο και των ταχυτητων, αρχισαν να βγαινουν τρομακτικα νουμερα ατυχηματων με θυματα κυριως παιδια. Γιατι να το ρισκαρεις, ιδιως οταν προκειται για το ιδιο σου το παιδι.

Διαβαστε στο ιντερνετ ΙΟΑΣ-Ινστιτουτο Οδικης Ασφαλειας. Εχει αρκετες χρησιμες πληροφοριες. Εχουν σωσει ζωες.

Ξέρετε ΠΟΣΟΥΣ ξέρω που ΔΕΝ χρησιμοποιούν καθισματάκι στα βρεφάκια τους; Ξέρετε πόσους ξέρω που πηγαίνουν ταξίδι τα 2χρονα χωρίς κάθισμα, χωρίς ζώνη στο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ κάθισμα; Ξέρετε πόσους χρησιμοποιούν πορτ μπεμπέ αλλά χωρίς ζώνη και εσωτερικό ζωνάκι; Ξέρετε πόσες τα πηγαίνουν αγκαλιά; Και που να είχατε ΔΕΙ αυτό που είδα εγώ... Πατέρας με 6-8 μηνών μωρό να οδηγάνε μαζί... Ή ο άλλος με το 2χρονο στο παπί...

Εγώ με όλους αυτούς είμαι προσβλητική. Τέλος. Οι ευγένεια είναι για όσους την αξίζουν...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Ξέρετε ΠΟΣΟΥΣ ξέρω που ΔΕΝ χρησιμοποιούν καθισματάκι στα βρεφάκια τους; Ξέρετε πόσους ξέρω που πηγαίνουν ταξίδι τα 2χρονα χωρίς κάθισμα, χωρίς ζώνη στο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ κάθισμα; Ξέρετε πόσους χρησιμοποιούν πορτ μπεμπέ αλλά χωρίς ζώνη και εσωτερικό ζωνάκι; Ξέρετε πόσες τα πηγαίνουν αγκαλιά;

Πω πω Rav, κι εγω ξερω...

Πώς να παλέψεις την απάντηση :"αφού δεν κάθεται" ή "πηγαίνουμε αργά" ? (και γιατι να την παλεψεις, στο φινάλε, θα σου προσθεσω εγω...ακόμα κι αν ειναι το παιδι του αδερφου σου, θα το πεις μια, θα το πεις δυο, απο κει και περα, γονείς δεν εχει? απλώς στενοχωριόμαστε από την έννοια μας - σημειωτέον ότι, πριν κανω μωρο, είχα εισπράξει και την απαντηση : οταν κανεις δικό σου, τότε έλα να μου πεις, λες και που μίλαγα το έκανα για να κανω την εξυπνη :()

Ξέρετε ΠΟΣΟΥΣ ξέρω που ΔΕΝ χρησιμοποιούν καθισματάκι στα βρεφάκια τους; Ξέρετε πόσους ξέρω που πηγαίνουν ταξίδι τα 2χρονα χωρίς κάθισμα, χωρίς ζώνη στο ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ κάθισμα; Ξέρετε πόσους χρησιμοποιούν πορτ μπεμπέ αλλά χωρίς ζώνη και εσωτερικό ζωνάκι; Ξέρετε πόσες τα πηγαίνουν αγκαλιά; Και που να είχατε ΔΕΙ αυτό που είδα εγώ... Πατέρας με 6-8 μηνών μωρό να οδηγάνε μαζί... Ή ο άλλος με το 2χρονο στο παπί...

Εγώ με όλους αυτούς είμαι προσβλητική. Τέλος. Οι ευγένεια είναι για όσους την αξίζουν...

Γι αυτο ειμαστε πρωτοι σε ατυχηματα. Ειναι λογικο...δυστυχως, λυπαμαι που το λεω...:(

Εκει που ζω δυστυχως, δεν φτανει που ειναι χαλια οδηγοι, οι περισσοτεροι παππουδες, αλλα οι περισσοτεροι βαζουν τα παιδια μπροστα χωρις ζωνες.

Τα χειροτερα που εχω δει: Ν Μακρη, Λ Μαραθωνος, Οδηγος και συνοδηγος, (ΝΑΙ, και ο ΟΔΗΓΟΣ) κρατουν ο καθενας απο ενα κοιμισμενο παιδι αγκαλια, σε διθεσιο. Χωρις ζωνες. Ν Μακρη, κεντρο, επισης Βαρκιζα εχω δει το ιδιο: παπακι, αναμεσα σε γονεις ενα 5χρονο κι ενα βρεφος. Μαρουσι: ζευγαρι βγαινει απο το Μητερα με βρεφος 2-3 μηνων, μπαινει σε smart, η μαμα κραταει στο ενα χερι το βρεφος και στο αλλο το κινητο-χωρις ζωνη, ο μπαμπας ξεκινα με φραπε στο ενα χερι-χωρις ζωνη.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, σαφως κ ολοι σας εχετε δικιο...Και εγω προσωπικα ειμαι απο παιδι πολυ ευαισθητοποιημενη στο θεμα παιδι κ μεταφορα του στο αυτοκινητο σε αντιθεση με τον αδελφο μου κ πολλους γνωστους μας οπως πλεον διαπιστωνω... Φυσικα και της εχω δειξει καποια βιντεο απο το υτουμπ ομως η κυρια επιμενει στη δικη της θεωρια, της εδειξα επισης οτι ειναι ελαχιστα τα πορτ μπεμπε καλαθουνες με καρκιτ καταλληλα για προσδεση σε αυτοκινητο κ φυσικα το δικο τους δεν ειναι ενα απο αυτα... Μαλιστα τωρα το πασχα ετοιμαζονται για πολυωρο ταξιδι οδικο στη γενετειρα της με το βρεφακι στη καλαθουνα ωστε να ειναι ανετα οπως ισχυριζεται. Δυστυχως κανεις δε μπορει να τη νουθετησει κ ο αδελφος μου τη στηριζει κ σε αυτη την αποφαση. Νομιζει εσφαλμενα οτι επιτρεπεται απο τη νομοθεσια κ η αληθεθα ειναι οτι οσο κ αν ερευνησα το κοκ ο νομοθετης δεν ειναι πολυ σαφης οταν.αναφερεται στα μεσα συγκρατησης παιδιων.στο αυτοκινητο με αποτελεσμα ατομα με διαφορετικη παιδεια να μην.αντιλαμβανονται τη βαρυτητα... Οσο κι αν προσπαθησαμε με το συζυγο μου δε της αλλαξαμε γνωμη...Ειναι σκληρο.αυτο που σκεφτομαι αλλα αν οι γονεις παιδιων θυματων μιλουσαν δημοσια στα μεντια οπως στην.αμερικη οι γονεις του μικρου τζοελ ισως τοτε κατι αλλαζε....και φυσικα ουτε. η ιδια της φορα παντα ζωνη...

καλύτερα κάθισμα. Πόρτ μπεμπέ με εσωτερική ζώνη, μειωτή και καρ κιτ είχα κι εγώ και δε μου φαινόταν τόσο ασφαλές όσο το κάθισμα. Προφανώς θα δυσκολευτείς πολύ να τους πείσεις αλλά αξίζει η προσπάθεια. Μίλα με τον αδελφό σου καλύτερα, αλλιώς μιλάνε τα αδέρφια.

συμφωνω απολυτα μαζι σου, προσπαθω πολυ, δε τα παρατω, μαλιστα σκεφτομαι να παρουμε δωρο κ.το επομενο καθισμα το αναποδο 9-25 κιλα ως δωρο ωστε να εξασφαλισουμε στη μικρη τη μεγιστη δυνατη ασφαλεια για αργοτερα γτ μας λενε οτι το θεωρουν περιτο το καθισμα για μεγαλυτερα. νηπια κ μαλλον θα δανειστουν ενα φθηνο 9-18 κιλων εμπροσθιο απο γνωστο τους...

Κρίμα νέοι άνθρωποι να έχουν παρωχημένες αντιλήψεις και να μην αντιλαμβάνονται πως κάποια πράγματα που έκαναν οι πιο παλιοί δεν είναι σωστά - μήπως να βάζουν και ούζο με ζάχαρη στα ούλα του μωρού για να ανακουφίσουν την οδοντοφυία αργότερα;

Κι αν το να σκοτωθεί το παιδάκι τους δεν τους φοβίζει, το ενδεχόμενο να πάθει ανήκεστο βλάβη, όπως γνωστή μου που ως παιδάκι πέρασε μέσα απ' το παρμπρίζ σε αυτοκινητιστικό ατύχημα που είχαν οι γονείς της και έχει μείνει με ελαφρά νοητική υστέρηση κι ένα γυάλινο μάτι ίσως να τους ταρακουνίσει κάπως.

Τι να πω, καλό κουράγιο...

ΥΓ χτες διάβαζα στατιστικες για τη χρήση καθισμάτων αυτοκινήτου για βρέφη και παιδιά:

Ελλάδα: 7,9% χρησιμοποιεί, το 2% περίπου μόνο έχοντας προμηθευτεί το σωστό κάθισμα για τα κιλά/ηλικία του παιδιού

Ευρώπη: 85% χρήση καθισμάτων

Αμερική: 95% :!:

27pzp3.png

qIUIp2.png

Κακώς προσεγγίζεις τη νύφη. Με τον αδελφό σου πρέπει να μιλήσεις...

και παλι απλα μπορεις να πεις την αποψη σου...δεν γινεται να επιβαλλεις κατι σε καποιον αν θεωρει κατι αλλο...δυστυχως!

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...