Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κρεατοσουπα

rena

Recommended Posts

Τη χορτοσουπα μου ειχε πει η γιατρος μας να την φτιαχνω για δυο μερες.Τωρα που βαλαμε κρεας στην αρχη επαιρνα πολυ και εκανα και για μας φαγητο με το υπολοιπο.Τωρα εβρασα παραπανω και το χωρισα σε μεριδουλες στην καταψυξη,βραζω τα λαχανικα και βαζω και το κρεας στο τελος...Εσεις τι κανετε?Αγοραζετε καθε μερα κρεας?Ποσο να παιρνω,100γρ? :roll: Κανει να το βαζω μαγειρεμενο στην καταψυξη ή καλυτερα να το βαζω ωμο και να βγαζω ενα κομματακι καθε μερα και να βραζω?..... :?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

χωρίς να έχω εμπειρία από φαγητό για μωρά,ξέρω ότι το μαγειρεμένο φαγητό στην κατάψυξη δεν παθαίνει τίποτα.δεν ξέρω τί είναι καλύτερο οπότε ασ απαντήσει κάποιος με γνώση και εμπειρία.

Ρένα στην κατάψυξη δεν παθαίνει τίποτα, εγώ της φτιάχνω φαγητό (κρέας ή κοτόπουλο) για δυο μέρες. Αμα το βάζεις στην κατάψυξη μπορείς να βάζεις μαγειρεμένο αλλά μην το αλέθεις γιατί μετά σκληραίνει το κρέας, να το βάζεις ολόκληρο και να βγάζεις καμιά ώρα πριν φάει για να παίρνει θερμοκρασία δωματίου και να το αλέθεις τότε.

Εγώ παίρνω το χωρίζω σε μερίδες και το βάζω ωμό στην κατάψυξη, και όταν θέλω βγάζω και το βράζω πρώτα το κρέας και μετά βάζω και τα λαχανικά.

Δεν ξέρω ποιος τρόπος είναι καλύτερος, να το βάζεις ωμό ή βρασμένο...

Πάντως σχεδόν πάντα το πετάμε γιατί ο κανακάρης μου είναι μάλλον vegeterian! Δεν το τρώει καθόλου το κρέας...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Καλησπέρα

Και ο δικός μου ο γιατρός μου συνέστησε να φτιάχνω φαγητό για 2 μέρες και να το βάζω στη συντήρηση. Όσον αφοράστο κρέας με συμβούλευσε να το βράζω μια φορά μόνο του για 40-45 λεπτά (προφανώς για να φέυγουν τα πολλά πολλά λιπάκια) και στη συνέχεια να το βράζω με τα λοιπά λαχανικά.

Καλή αρχή

Διαφημίσεις

Εγω παιρνω το κρεας νωπο και το χωριζω σε μεριδούλες (σε διαφανεια) και το βαζω στην κατάψυξη. Βγαζω ενα κομματάκι το αποψυχω και το μαγειρεύω. Δυστυχως μαγειρευω καθε μερα γιατι το ιδιοτροπο παιδι μου το θελει φρεσκομαγειρεμενο.. δυο φορες δοκιμασα να μαγειρεψω για δυο μερες αλλα την επομένη δεν το ετρωγε... :roll:

Και εγώ μαγειρεύω κάθε μέρα. Χωρίζουμε το κρέας σε μερίδες και το βάζω στην κατάψυξη και κάθε μέρα βγάζω από ένα κομματάκι. Βράζω πρώτα το κρέας και μετά προσθέτω και τα λαχανικά.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Τελικα ειναι ολα ιδιοτροπα τα παιδακια μας.. και μενα δεν το πολυτρωει της δευτερης μερας.. Το καλοκαιρι του μαγειρευα καθε μερα αλλα τωρα το εκοψα.. Δυστυχως δεν προλαβαινω.. και μαλλον συνηθισε γιατι το τρωει. Ρενα το βασικο που πρεπει να παιρνουν τα παιδια ειναι ο ζωμος του κρεατος, γι αυτο βραζουμε τα λαχανικα μαζι.. Και λιγο κρεας να φαει, ο ζωμος κραταει αρκετα από τα θρεπτικα στοιχεια . Και γω δεν το καταψυχω μαγειρεμενο. Ωμο σε μεροδουλες και το μαγειρευω εκεινη την ωρα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η συχνότητα εξαρτάται και από το κουράγιο σου...Απλά να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να προτιμάμε χύτρα ταχύτητας γιατί όσο περισσότερο μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος τόσο καλύτερα διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Το κρέας το βάζεις 10 λεπτά μόνο του (από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα) και μετά προσθέτεις και τα λαχανικά για άλλα 10 και είναι έτοιμο. Το κοτόπουλο μπορείς να το βάλεις μαζί με τα λαχανικά για 15 λεπτά και καλή σας όρεξη!!!

Εγω ακομα δεν ξερω να την χρησιμοποιω την χυτρα.. Χτες εβρασα γιουωαρλακια πρωτη φορα αλλα ηταν και η μαμα μου εδω. Ειναι ομως πολύ μεγαλη .. Ισως παρω μια πιο μικρη για το φαγητο του παιδιου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως με έχει σώσει ένας βρεφικός ατμομάγειρας/μπλέντερ της Chicco (λεγεται chicco - Babypappa sanovapore)!!!! :D Μιλάμε αν δεν τον είχα ,δεν ξέρω τι θα έκανα!!!!

Βάζω μέσα στο καλαθάκι κομματάκια την πατάτα, καροτο, κολοκυθι, πρασσο (ή ότι άλλο λαχανικό ή χόρτο θέλω και έχω) και μικρά κομματάκια (με το ψαλίδι) τη μεριδούλα απο κρέας (μοσχάρι ή κοτόπουλο και σε 14 λεπτά είναι έτοιμα βρασμένα στον ατμό!!!! Μετά στην ίδια συσκευή τα αλέθω και voila το φαγητό της ημέρας!!!

Της μαγειρεύω κάθε μέρα και το ότι γινονται όλα τόσο γρήγορα και δεν έχω να πλένω και κατσαρόλια μετά, αλλά μονο αυτο το δοχειάκι, είναι καταπληκτικό!

Μου το έφερε δώρο μία φίλη του πατέρα μου μόλις γέννησα που είναι γιαγιά και ξέρει, με τη σημείωση ότι μετά από 6 μήνες θα καταλάβω την αξία του και όντως...δεν περνάει μέρα που να μην την μακαρίζω τη γυναίκα!!!

Το παίρνω και εγώ ως δώρο πλέον στις φίλες μου που γεννάνε!!!! :D

Η συχνότητα εξαρτάται και από το κουράγιο σου...Απλά να προσθέσω ότι καλό θα ήταν να προτιμάμε χύτρα ταχύτητας γιατί όσο περισσότερο μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματος τόσο καλύτερα διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Το κρέας το βάζεις 10 λεπτά μόνο του (από τη στιγμή που θα σηκωθεί η βαλβίδα) και μετά προσθέτεις και τα λαχανικά για άλλα 10 και είναι έτοιμο. Το κοτόπουλο μπορείς να το βάλεις μαζί με τα λαχανικά για 15 λεπτά και καλή σας όρεξη!!!

Το κρέας και τα όσπρια περιέχουν πρωτεΐνες που είναι αρκετά σταθερές και παθαίνουν κάτι στην υψηλή θερμοκρασία και πίεση της χύτρας.

Αντιθετα οι βιταμίνες των λαχανικών είναι πολύ ευαίσθητες και καταστρέφονται πολύ περισσότερο στη χύτρα παρά στις κανονικές συνθήκες βρασμού. Επίσης στην κανονική κατσαρόλα υπάρχει η δυνατότητα να μπούνε πρώτα τα λαχανικά που θέλουν περισσότερο βράσιμο και μετά αυτά που θέλουν λιγότερο...

Το λάδι σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες επίσης αλοιώνεται. Έτσι κι αλλιώς όμως είναι καλύτερα να μπαίνει στο τέλος...

Με βαση αυτα που λες Αγλαια ευτυχως που δεν ξερω να χρησιμοποιω τη χυτρα... Δεν κανει ουτε για τα δικα μας φαγητα.. Γι αυτο που λεει η erika τι λες?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εγω rena μου είχα το σύστημα 2-2-2-2 (2 μερες λαχανικα-2 μερες ψαρι-2μερες κρεας-2 μερες κοτοπουλο).Εφτιαχνα 2 μερίδες λοιπον και τη μια την εδινα την ίδια μερα και την αλλη στο ψυγειο σε γυαλινο βαζακι για την επομενη.

όσον αφορα ποσότητες ο παιδίατρος μου είχε πει περίπου 80γρ κρεας ανα μεριδα (ενα κομματακι μικρό δηλαδή).

Τη συνταγη τη γνωστη:ξαφριζα το κρεας, το αφηνα να βρασει κανα 40λεπτο μονο του, μετα εριχνα και τα λαχανικα(κολοκυθι,καροτο, πατατα, κρεμμυδι,σελινο και καμια φορα και σπανακι) βραζαν κανα 20λεπτο και 10λεπτα πριν το κλεισω εβαζα και μια χουφτιτσα κριθαρακι ή πεπονακι ή ρυζι αναλογα.

Και εγω δεν τα εβραζα στη χυτρα παρολα που εχω γιατι δεν είχα ακουσει και τα καλυτερα.

Λαδι ωμο και λεμόνι εβαζα την ωρα που της το εδινα.

Κοριτσια ευχαριστω!!

Χυτρα εγω στην αρχη με τα λαχανικα μονο δε χρησιμοποιουσα,τωρα με το κρεας χρησιμοπιοιησα γιατι βιαζομουν μια μερα και...καλομαθα γιατι γινεται πολυ γρηγορα αλλα συμφωνω οτι μαλλον δεν ειναι οτι καλυτερο.Σιγουρα καποια θρεπτικα καταστρεφονται,τουλαχιστον απο τα λαχανικα.Αυτο που λεει η erica μου φαινεται καλο!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως με έχει σώσει ένας βρεφικός ατμομάγειρας/μπλέντερ της Chicco (λεγεται chicco - Babypappa sanovapore)!!!! :D Μιλάμε αν δεν τον είχα ,δεν ξέρω τι θα έκανα!!!!

:D

Πω πω.. τέλειο! Να τό ξερα πιο πριν..

Το κρεας το βάζω νωπό στην κατάψυξη σε μερίδες και μαγειρεύω για δυο μέρες.Ακολουθώ κι γώ το συστημα 2-2-2-2και ενδιάμεσα αν τύχει κάτι άλλο απο το δικό μα φαγητό!Πάντως η παιδίατρος μου είχε πει να μη βάζω το μαγειρεμένο φαγητό στηνκατάψυξη!

.png.png.png

Και εγώ έδινα στον Αναστάση κάθε μέρα μοσχάρι ή κότα ή ψάρι.

Αρνί όμως όχι.

Όταν μπήκαν στην διατροφή του και άλλα όπως όσπρια ( μετά τον χρόνο) το έκοψα το καθημερινό κρέας

Μου ειπε να του δωσω και αρνι , απαχο βεβαια. Εχει δωσει καμια αρνι πριν τον χρονο?

Κι ο δικός μου παιδίατρος είχε πει αρνί, αλλά εγώ δεν της έδωσα. Εγώ της έδινα μοσχάρι (χ2), κοτόπουλο (χ2), γαλοπούλα ή κατσίκι ή κουνέλι εναλλάξ. Ψάρι σε εμάς είχε πει μετά το χρόνο.

Εμενα το μεσημεριανο φαγητό ειναι η χειρότερή της. Δοκιμάζω συνέχεια νέους συνδιασμούς αλλα δεν βλέπω να ενθουσιάζεται ιδιαίτερα με κάτι απ' αυτα. Εχω παρατηρησει οτι τα χόρτα με εντονο άρωμα (σελινο, πράσσο) δεν τα θελει καθόλου. Το ίδιο και το κολοκύθι. Οπότε τρωμε κοτοπουλο με καρότο και πατάτα (αντε και κανενα φύλλο απο παντζάρι) ή καρότο, πατάτα, μοσχάρι και ντομάτα (την ξεφλουδίζω και την βραζω στο τέλος). Μια απ' τα ιδια και με το φρούτο το πρωί. Αντιθετα τις απογευματινές λιχουδίτσες (γιαουρτακια, κρεμούλες) τα τρωει με όρεξη. Η παιδίατρος μου είπε όποτε δεν τρωει καλα να συμπληρωνω μετα απο λίγο με γαλα...

Ντοματα βαζετε στη σουπα?Εγω ειχα ρωτησει την παιδιτρο και μου ειχε πει οχι ακομη.Μια φιλη ομως μου ειπε οτι βαζει απο την αρχη της κρεατοσουπας

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγω βαζω... Οχι παντα βεβαια για να μην την βαριεται. ξεκινησαμε στον 9ο ομως την ντοματα οχι πολύ νωρις.. Μπορει να κανει αλλεργια.

Εγω αρνι δεν παιρνω σχεδον ποτε στο σπιτι, παιρνω κατσικι. Θεωρω οτι δεν εχει και καμια τρομερη διαφορα στη γευση και ειναι και πιο ελαφρυ και πιο απαχο. Πολύ σπανια μπορει να παρω κανα παιδακι αλλα και αυτο αν βρω πολύ μικρο αρνι, γαλακτος

O5Lop2.png

kIP3p2.png