Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διατρηση μητρας

Recommended Posts

εκανε η ξαδερφη μου σημερα υστεροσκοπιση για να αφαιρεσει πολυποδα στο Αρεταιειο.πριν λιγο ενημερωσε ο γιατρος οτι κατα την διαρκεια εκανε διατρηση μητρας δηλαδη εκανε καταλαθος μια μικρουλα τρυπουλα στην μητρα.θα την κρατησουν μεσα ενα 24ωρο.περισσοτερα δεν ειπε γιατι επρεπε να μπει παλι χειρουργειο ο γιατρος.ξερετε κατι για την διατρηση μητρας.επανερχεται μονη της η μητρα?προσπαθει να κανει μωρακι,θα την επιρεασει αυτο ή ειναι κατι που περναει?αν μπορει καποια κοπελα να μου πει εμπειρια?

Διαφημίσεις

εκανε η ξαδερφη μου σημερα υστεροσκοπιση για να αφαιρεσει πολυποδα στο Αρεταιειο.πριν λιγο ενημερωσε ο γιατρος οτι κατα την διαρκεια εκανε διατρηση μητρας δηλαδη εκανε καταλαθος μια μικρουλα τρυπουλα στην μητρα.θα την κρατησουν μεσα ενα 24ωρο.περισσοτερα δεν ειπε γιατι επρεπε να μπει παλι χειρουργειο ο γιατρος.ξερετε κατι για την διατρηση μητρας.επανερχεται μονη της η μητρα?προσπαθει να κανει μωρακι,θα την επιρεασει αυτο ή ειναι κατι που περναει?αν μπορει καποια κοπελα να μου πει εμπειρια?

Παναγία μου! Μη μου λες τέτοια! Κι ετοιμάζομαι να κανονίσω κι εγώ υστεροσκόπηση στο Αρεταίειο για αφαίρεση πολύποδα!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Παναγία μου! Μη μου λες τέτοια! Κι ετοιμάζομαι να κανονίσω κι εγώ υστεροσκόπηση στο Αρεταίειο για αφαίρεση πολύποδα!

απ οτι εψαξα ειναι η πιο "συνηθισμενη" επιπλοκη στην υστεροσκοπηση με την εννοια οτι και η υστεροσκοπηση δεν παυει να ειναι χειρουργειο οποτε μπορει να εχει επιπλοκες.μην ειναι αποτρεπτικο το ποστ μου.και η ξαδερφη μου για καλυτερο το εκανε αλλα ετυχε αυτο...απλα ο γιατρος εχει και αλλα χειρουργεια και δεν τον εχουν βρει ακομα για περισσοτερες πληροφοριες.απλα ψαχνω να δω αν ειναι κατι που θα την επιρεασει ή αν περναει απο μονο του αυτο.γενικα καθε πληροφορια για το τι γινεται.σε οτι βρηκα στο ιντερνετ ειχαν να κανουν οτι ειναι μια απο τις επιπλοκες της υστεροσκοπησης αλλα τιποτα παραπανω για το μετα:(

Κι εγώ το γκουγκλίζω αλλά τίποτα. Όχι, μη φοβάσαι. Δεν είναι αποτρεπτικό το ποστ σου. Τι να κάνεις; Να μείνεις με τον πολύποδα και να περιμένεις χρόνια ολόκληρα να συλλάβεις; Δε γίνεται. Κάνεις το σταυρό σου και μπαίνεις στο χειρουργείο ελπίζοντας να πάνε όλα καλά. Κάθε εγχείρηση μπορεί να έχει επιπλοκές.

Αν μάθεις κάτι παραπάνω ή της πει κάτι άλλο ο γιατρός, πες μου σε παρακαλώ. Έχω πολύ αγωνία! Περαστικά στην ξαδέρφη σου και με το καλό με ένα μωράκι!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Κι εγώ το γκουγκλίζω αλλά τίποτα. Όχι, μη φοβάσαι. Δεν είναι αποτρεπτικό το ποστ σου. Τι να κάνεις; Να μείνεις με τον πολύποδα και να περιμένεις χρόνια ολόκληρα να συλλάβεις; Δε γίνεται. Κάνεις το σταυρό σου και μπαίνεις στο χειρουργείο ελπίζοντας να πάνε όλα καλά. Κάθε εγχείρηση μπορεί να έχει επιπλοκές.

Αν μάθεις κάτι παραπάνω ή της πει κάτι άλλο ο γιατρός, πες μου σε παρακαλώ. Έχω πολύ αγωνία! Περαστικά στην ξαδέρφη σου και με το καλό με ένα μωράκι!

σ ευχαριστω rosali.μολις εχω νεα θα γραψω τι ειπε ο γιατρος.απλα ειχε πολυ αγχος η ξαδερφη μου πως θα παει η υστεροσκοπηση και φοβοτανε πολυ και ειναι σαν να επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι της...

Διαφημίσεις

σ ευχαριστω rosali.μολις εχω νεα θα γραψω τι ειπε ο γιατρος.απλα ειχε πολυ αγχος η ξαδερφη μου πως θα παει η υστεροσκοπηση και φοβοτανε πολυ και ειναι σαν να επιβεβαιωθηκαν οι φοβοι της...

Ωχ, λάθος αντιμετώπιση αυτή. Εγώ δεν έχω άγχος ή φόβο για την εγχείρηση (ίσα ίσα ανυπομονώ να την κάνω για να φύγει αυτό το βρωμερό πράγμα από μέσα μου), αλλά τώρα με όσα είπες όσο νά'ναι ταράχτηκα. Θα περιμένω τα νέα σου. Σε ευχαριστώ και πάλι!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Abebablom, κατ' αρχάς λυπάμαι ειλικρινά για την ταλαιπωρία που υπέστη η ξαδέρφη σου και εύχομαι να γίνει σύντομα καλά. Έκανα πρόσφατα υστεροσκόπηση και μπορώ να πω ότι δεν ήταν και το πιο εύκολο ή ανώδυνο πράγμα του κόσμου παρ' όλο που δεν υπήρξε κάποια επιπλοκή. Όπως λέει και η άλλη φίλη, η διάτρηση της μήτρας είναι η συνηθέστερη επιλοκή αλλά παραμένει "επιπλοκή" δηλαδή παρεκτροπή από την αναμενόμενη εξέλιξη της διαδικασίας. Ο χειρουργός που πραγματοποιεί την επέμβαση είναι υπεύθυνος για μία τέτοια επιπλοκή και για εμένα το να "κρύβεται" ένας γιατρός μετά από βλάβη που προκάλεσε σε ασθενή -της τρύπησε την μήτρα για να έχουμε επίγνωση για τι μιλάμε- είναι το λιγότερο ύποπτο και ενδεικτικό του αν αισθάνεται υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη.

Η συμβουλή μου είναι να αφήσετε το google και τα forum και να απαιτήσετε με την πρέπουσα αυστηρότητα τις απαντήσεις σε αυτά τα πολύ σοβαρά ερωτήματα από τον ίδιο τον γιατρό. Και αν δεν είναι πρόθυμος ή διαθέσιμος, υπάρχει και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Επιτέλους με αυτήν την κατάχρηση εξουσίας και την ατιμωρησία των υπευθύνων σε όλους τους τομείς της ζωής μας στην Ελλάδα! "Σας τρύπησα τη μήτρα αλλά με συγχωρείτε, έχω δουλειά τώρα...". Συγγνώμη για το black humor αλλά γίνομαι έξω φρενών με τέτοιες συμπεριφορές γιατρών.

Abebablom, κατ' αρχάς λυπάμαι ειλικρινά για την ταλαιπωρία που υπέστη η ξαδέρφη σου και εύχομαι να γίνει σύντομα καλά. Έκανα πρόσφατα υστεροσκόπηση και μπορώ να πω ότι δεν ήταν και το πιο εύκολο ή ανώδυνο πράγμα του κόσμου παρ' όλο που δεν υπήρξε κάποια επιπλοκή. Όπως λέει και η άλλη φίλη, η διάτρηση της μήτρας είναι η συνηθέστερη επιλοκή αλλά παραμένει "επιπλοκή" δηλαδή παρεκτροπή από την αναμενόμενη εξέλιξη της διαδικασίας. Ο χειρουργός που πραγματοποιεί την επέμβαση είναι υπεύθυνος για μία τέτοια επιπλοκή και για εμένα το να "κρύβεται" ένας γιατρός μετά από βλάβη που προκάλεσε σε ασθενή -της τρύπησε την μήτρα για να έχουμε επίγνωση για τι μιλάμε- είναι το λιγότερο ύποπτο και ενδεικτικό του αν αισθάνεται υπεύθυνος γι' αυτό που συνέβη.

Η συμβουλή μου είναι να αφήσετε το google και τα forum και να απαιτήσετε με την πρέπουσα αυστηρότητα τις απαντήσεις σε αυτά τα πολύ σοβαρά ερωτήματα από τον ίδιο τον γιατρό. Και αν δεν είναι πρόθυμος ή διαθέσιμος, υπάρχει και ο Ιατρικός Σύλλογος.

Επιτέλους με αυτήν την κατάχρηση εξουσίας και την ατιμωρησία των υπευθύνων σε όλους τους τομείς της ζωής μας στην Ελλάδα! "Σας τρύπησα τη μήτρα αλλά με συγχωρείτε, έχω δουλειά τώρα...". Συγγνώμη για το black humor αλλά γίνομαι έξω φρενών με τέτοιες συμπεριφορές γιατρών.

Εσύ, Indyla, για ποιο λόγο έκανες υστεροσκόπηση, αν επιτρέπεται; Διαγνωστική ή επεμβατική;

M7X9p2.png OvOqp2.png

Βεβαίως επιτρέπεται. Αρχικά έκανα διαγνωστική, στο δεύτερο κέντρο εξωσωματικής που πήγα, γιατί έπρεπε να δει ο γιατρός τι συνέβη στην πρώτη εξωσωματική και δεν πέτυχε (δεδομένου ότι δεν κάναμε την εξωσωματική για λόγους υπογονιμότητας αλλά για πρόληψη μεσογειακής αναιμίας). Αυτή ήταν αρκετά εύκολη και δεν μου έκανε αναισθησία (το υστεροσκόπιο σε αυτή την περίπτωση είναι μικρής διαμέτρου οπότε δεν πονάει ιδιαίτερα).

Διαπίστωσε ότι όντως είχα κάποιες ενδομητρικές συμφύσεις από προηγούμενη απόξεση (οι συμφύσεις δημιουργούνται συνήθως από χειρουργεία) οπότε λίγο καιρό μετά έκανα την επεμβατική η οποία είχε μία "μικρή" ταλαιπωρία. Την έκανα στο Γαία με πολύ μεγάλη αναμονή γιατί τα χειρουργεία ήταν γεμάτα και ο χώρος ανάνηψης σαν το ER (αν θυμάστε την Αμερικάνικη σειρά στο νοσοκομείο που μπαινόβγαιναν φορεία ασταμάτητα), και με μία αναισθησία από την οποία άργησα πολύ να συνέλθω πλήρως με αποτέλεσμα να μείνω μέσα το βράδυ, όχι γιατί είχα κάτι σοβαρό απλά επειδή ζαλιζόμουν. Γενικά δεν ήταν καλή εμπειρία αλλά σκέφτομαι ότι αυτό εξαρτάται από ένα πλήθος παραγόντων (χειρουργός, αναισθησιολόγος, νοσοκομείο κλπ).

Αυτά με την υστεροσκόπηση. Αν έχετε άλλες ερωτήσεις ευχαρίστως να σας να τις απαντήσω.

indyla συμφωνω σε ολα οσα γραφεις.μια διευκρινηση να κανω μονο οτι εψαξα και αλλες εμπειριες εδω στο φορουμ γιατι ειχα αγχωθει μεχρι να βγει ο γιατρος και να εξηγησει στην ξαδερφη μου τι ακριβως γινεται και ηθελα να δω περιπου περι τινος προκειται.δυστυχως η εξηγηση που εδωσε για μενα ειναι δικαιολογια.της ειπε οτι ηταν "σκληρη" η περιοχη και για αυτο συνεβη αυτο που συνεβη.ο γιατρος ειναι γνωστος και εχω διαβασει τα καλυτερα και εδω και οσο ειχα ψαξει.ολες οι κοπελες ειναι ευχαριστημενες οποτε το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι οντως ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.εαν ημουν εγω ισως το χειριζομουν διαφορετικα.απλα στεναχωριεμαι και νιωθω λιγο ασχημα γιατι εγω της τον βρηκα τον γιατρο εδω στην Αθηνα...:(

Διαφημίσεις

indyla συμφωνω σε ολα οσα γραφεις.μια διευκρινηση να κανω μονο οτι εψαξα και αλλες εμπειριες εδω στο φορουμ γιατι ειχα αγχωθει μεχρι να βγει ο γιατρος και να εξηγησει στην ξαδερφη μου τι ακριβως γινεται και ηθελα να δω περιπου περι τινος προκειται.δυστυχως η εξηγηση που εδωσε για μενα ειναι δικαιολογια.της ειπε οτι ηταν "σκληρη" η περιοχη και για αυτο συνεβη αυτο που συνεβη.ο γιατρος ειναι γνωστος και εχω διαβασει τα καλυτερα και εδω και οσο ειχα ψαξει.ολες οι κοπελες ειναι ευχαριστημενες οποτε το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι οντως ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.εαν ημουν εγω ισως το χειριζομουν διαφορετικα.απλα στεναχωριεμαι και νιωθω λιγο ασχημα γιατι εγω της τον βρηκα τον γιατρο εδω στην Αθηνα...:(

Μη στενοχωριέσαι, κοπέλα μου. Θα περάσει και θα είναι καλύτερα από πριν. Όλες οι εγχειρήσεις ενέχουν έναν κίνδυνο μικροτραυματισμού. Εξάλλου όλοι οι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη; Κι εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το νοσοκομείο, οπότε θα θεωρήσω ότι ήταν τυχαίο αυτό που συνέβη στην ξαδέρφη σου και θα προχωρήσω στην επέμβαση. Εύχομαι πραγματικά να είναι περαστικά πολύ πολύ γρήγορα!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Μη στενοχωριέσαι, κοπέλα μου. Θα περάσει και θα είναι καλύτερα από πριν. Όλες οι εγχειρήσεις ενέχουν έναν κίνδυνο μικροτραυματισμού. Εξάλλου όλοι οι άνθρωποι δεν κάνουν λάθη; Κι εγώ έχω ακούσει τα καλύτερα για αυτό το νοσοκομείο, οπότε θα θεωρήσω ότι ήταν τυχαίο αυτό που συνέβη στην ξαδέρφη σου και θα προχωρήσω στην επέμβαση. Εύχομαι πραγματικά να είναι περαστικά πολύ πολύ γρήγορα!

rosali μου ψυχολογικα ειναι ενταξη η ξαδερφη μου τωρα.η τρυπουλα ειναι στο μεγεθος του κεφαλιου της καρφιτσας και δεν υπαρχει κανενα θεμα για εγκυμοσυνη κτλ.πηρε αντιβιωση,βγηκε σημερα και θα την ξαναδει σε 15-20 μερες.ελπιζω να πανε ολα καλα και να εχει και η ξαδερφη μου ενα μωρακι συντομα.με το καλο να κανεις την επεμβαση.ολα καλα θα ειναι:)

Για την κουβέντα και μόνο θα πω κάτι που λέω και στον εαυτό μου ως επαγγελματίας και δη σε ανθρωπιστικό επάγγελμα. Το αν είμαστε καλοί ή λιγότερο καλοί στη δουλειά μας κρίνεται συνολικά από τις επιδόσεις μας. Τα λάθη και οι αποτυχίες είναι μεν μέσα στο πρόγραμμα αλλά δεν μπορούν να μην συνυπολογίζονται όταν κάνουμε μία συνολική αξιολόγηση ενός επαγγελματία (δεν είμαι σύμφωνη με τη λογική "τέλειος ο doctor αλλά ενίοτε τρυπάει και κανένα όργανο ή παθαίνει υπερδιέγερση ωοθηκών η ασθενής του -στην εξωσωματική- και βρίσκεται στο νοσοκομείο"). Επίσης, θεωρώ ότι χρειάζεται ένα μέτρο στον ενθουσιασμό και την εξιδανίκευση, γιατί παρατηρώ ότι οι γυναίκες ως ασθενείς έχουμε μία τάση να "θεοποιούμε" τους γιατρούς μας και δη τους γυναικολόγους.

Τέλος, καλή μου φίλη, μη νιώθεις άσχημα για τη σύσταση. Αν ήσουν γιατρός και άρα μέσα στο συγκεκριμένο χώρο, τότε η ευθύνη σου θα ήταν μεγαλύτερη. Αν και ακόμα σε αυτή την περίπτωση το λάθος δεν θα μπορούσες ούτε να το προβλέψεις ούτε να το αποτρέψεις. Περαστικά της λοιπόν σύντομα!

Τέλος, καλή μου φίλη, μη νιώθεις άσχημα για τη σύσταση. Αν ήσουν γιατρός και άρα μέσα στο συγκεκριμένο χώρο, τότε η ευθύνη σου θα ήταν μεγαλύτερη.

Αυτό πώς προκύπτει;;;