Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ασφαλης σταση υπνου νεογενητου!

Recommended Posts

καλημερα!θα ηθελα να ρωτησω για την σταση υπνου εχω ενα αγγελουδι 8 ημερων.ο παιδιατρος μου ειπε ανασκελα με το κεφαλακι στραμμενο πλαγια..εγω τον εβαζα πλαγια.η εμπειρια σας ποια ειναι??επισης καποιες φορες κοιμαται με πιπιλα ειναι κακο?

Διαφημίσεις

Εγώ - ύστερα από πολλές αντικρουόμενες απόψεις που άκουσα- κατέληξα να τα βάζω στο πλάι με κάποιο "σφηνάκι"στην πλάτη τους που τα εμπόδιζε να γυρίσουν ανάσκελα. Αλλά κάθε 2-3 ώρες περίπου τους άλλαζα πλευρό.

Να σου ζήσει το αγγελούδι σου!

Καλημέρα! Να σου ζήσει!

Μπράβο στον παιδίατρό σου, είναι από τους ελάχιστους που δίνουν την οδηγία σωστά.

Για την πρόληψη του Συνδρόμου Αιφνιδίου Θανάτου των βρεφών (SIDS), τοποθετούμε το βρέφος ΜΟΝΟ ανάσκελα. Όχι στο πλάι. Δε θα πάθει εισρόφηση!

Δείτε εδώ (από τις κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας, για την πρόληψη του SIDS)

Back to sleep for every

sleep—To reduce the risk of

SIDS, infants should be placed

for sleep in a supine position

(wholly on the back) for every

sleep by every caregiver until 1

year of life. Side sleeping is not

safe and is not advised.

a. The supine sleep position

does not increase the risk of

choking and aspiration in infants,

even those with gastroesophageal

reflux, because

they have protective airway

mechanisms.

Τα σφηνάκια έχουν απαγορευτεί στην Αμερική εδώ και περισσότερο από 2 χρόνια, καθώς συνδέθηκαν με περιπτώσεις ασφυξίας και θανάτου βρεφών.

Η πιπίλα, στον ύπνο, θεωρείται ότι προλαμβάνει το Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου, αλλά, αν θηλάζεις, συστήνεται η χρήση της μετά τις 40 ημέρες, οπότε και έχει εδραιωθεί η γαλουχία.

Έντιτ: πολλές φορές, δεν υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, αλλά ελλιπής ενημέρωση-επιμόρφωση των ειδικών. Είναι σαν ένα τεστ στο σχολείο: οι περισσότεροι απαντούν το Γ, αλλά ο καλύτερος μαθητής θα απαντήσει το Α, που είναι και το σωστό...

Δεν ξέρω τι να σου απαντήσω. Μάρτιο του 2011 που γέννησα την κόρη μου, οι παιδίατροι στο Νοσοκομείο συνιστούσαν να κοιμίζουμε τα μωρά στο πλάι, και κάθε τρεις- τέσσερις ώρες να τα αλλάζουμε πλευρό.

Σεπτέμβριο του 2013 που γέννησα τον γιο μου οι παιδίατροι στο ίδιο Νοσοκομείο συνιστούσαν να κοιμίζουμε τα μωρά οπωσδήποτε ανάσκελα. Για το κεφάλι δεν έδωσαν κάποια οδηγία, όμως εγώ που ρώτησα τι θα γίνει αν χρειαστεί να βγάλει γουλίτσα γάλα, μου είπανε ότι θα γυρίσει από μόνο του στο πλάι το κεφάλι.

Η μαμά μου λέει ότι όταν γέννησε αυτή εμένα και την αδερφή μου, οι παιδίατροι λέγανε να τα κοιμίζουνε μπρούμυτα τα μωρά.

Στο ίδιο το μαιευτήριο έφερναν τα μωρά στο πλάι με μια μικρή κουβερτούλα στην πλάτη σαν σφηνάκι.

Πιο επικίνδυνο βρίσκω το να είναι ανάσκελα, αφού μπορούν να γυρίσουν το κεφαλάκι από πλάγια σε εντελώς ανάσκελα.

Διαφημίσεις

Ακριβώς! Οι οδηγίες δημοσιεύτηκαν το 2011. Η παρατήρηση και η επακόλουθη σύσταση για ύπνο στην υπτια θέση θεωρείται από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της πρόληψης στην Ιατρική, καθώς οι θάνατοι από SIds μειώθηκαν εντυπωσιακά.

Α! Όταν το μωρό μεγαλώσει και αρχίζει να στριφογυρίζει, δε χρειάζεται να το γυρνάμε εμείς υπτια. Το βάζουμε ανάσκελα, βέβαια, αλλά εκείνο είναι ελεύθερο να γυρίσει όπως θέλει.

ΥΓ: κι εγώ μπρούμυτα την έβγαλα, ως μωρό!

Σοβαρά;;; Καλά που το'πες! Κάτσε να συντάξω μία ωραιότατη επιστολή...:)

χαχαχ! ναι το διάβασα εκεί που λέει για την φροντίδα του μωρού.

Ελπίζω πάντως σε 2-3 χρόνια να μην αλλάξουν πάλι τις συστάσεις.

Και εμάς στο νοσοκομείο και στα δυο μας είπαν πλαγια!

Καλα τα λέει η scratee απλα (εδω τουλαχιςτον ) αυτες οι οδηγίες ειναι της NICE που τα νοσοκομεία και οι γιατροι δεν υποχρεούνται να ακολουθήσουν

Προςωπικα έβαλα τα παιδια μου μπρουμητα (φοβόμουν πολυ μην γίνει πλακέ το κεφαλι πισω!!) αλλα έβαλα την συσκευή κατω απο το στρώμα που σου λέει άμα δεν αναπνέουν μετα απο 15 δευτερολεπτα

Διαφημίσεις

"Κ εγω με την δικια μου με το μπρουμητα σωθηκαμε και κοιμηθηκαμε λιγο παραπανω. Τα ηρεμει τα μωρακια αυτη η σταση ειτε γιατι πιεζει την κοιλιτσα και τα ανακουφιζει απο τους κολικους, ειτε τους προσδιδει μια ασφαλεια οτι ειναι καπου αγκαλια ας πουμε και περιοριζει τα τιναγματα τους. Οι γιατροι δεν το επιτρεπουν καθολου, αλλα στην τελικη η καθε μανουλα κανει αυτο που της λεει το ενστικτο της... αλλα και αυτες οι οδηγιες ολο αλλαζουν! Οταν ειμασταν εμεις μωρα ελεγαν βαλτε τα μωρα μπρουμητα, μετα ελεγαν βαλτε τα στο πλαϊ, τωρα λενε μονο ανασκελα... ε σας πληροφορω εμενα η δικια μου 2 φορες πηγε να πνιγει απο γουλια ενω ηταν ανασκελα και κοιμοταν και δεν ξερω τι θα γινοταν αν δεν ημουν εκει εκεινη την ωρα!"

(ετσι μας ειχε πει και ο γιατρος μας-ανασκελα)

...copy-paste η απαντηση μου σε αλλο θεμα...

veMDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...