Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αδύνατες γυναίκες και προσπάθεια σύλληψης

Recommended Posts

Καλημέρα, κορίτσια, και καλή χρονιά σε όλες!

Διαβάζοντας διάφορα άρθρα και σχετικές πληροφορίες στο ίντερνετ, αναρωτιέμαι πόσες πιθανότητες έχει μια γυναίκα με μικρό δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) να συλλάβει φυσιολογικά σε σχέση με κάποια που έχει μερικά παραπάνω κιλά. Διάβασα ότι είναι σημαντικά λιγότερες.

Εγώ προσωπικά είμαι 32 (γνωρίζω ότι δεν είμαι και πολύ μικρή) και συνήθιζα πάντα να διατηρώ πολύ χαμηλό βάρος (47-48 κιλά με 1.62 ύψος) γιατί έτσι ένιωθα καλύτερα με τον εαυτό μου. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ότι είχα σχεδόν πάντα αναιμία, αν και προσπαθούσα να το διορθώνω με τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου.

Εδώ και 4 μήνες που προσπαθούμε με τον σύζυγό μου για παιδάκι, ενσυνείδητα πήρα σταδιακά βάρος φτάνοντας τα 55 αυτή τη στιγμή και νιώθω ακόμα καλύτερα με τον εαυτό μου και την εικόνα μου (πλέον δεν θέλω να επιστρέψω στο παρελθόν), ο κύκλος μου είναι πιο σταθερός (ρολόι) και όλες οι αιματολογικές εξετάσεις μου άψογες.

Είχα διαβάσει όμως κάπου ότι ακόμα και όταν μια γυναίκα φτάσει το ιδανικό βάρος, ο οργανισμός χρειάζεται χρόνο μέχρι να το "χωνέψει" και να "επιτρέψει" μια εγκυμοσύνη.

Έχει καμία κοπέλα ανάλογη εμπειρία; Γνωρίζετε κάτι γι' αυτό;

Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και εύχομαι ένα μικρό αγγελάκι από τον Θεό σε όλες όσες το επιθυμούν! :)

M7X9p2.png OvOqp2.png

Διαφημίσεις

Πρώτη φορά το ακούω αυτό...

Αν και είμαι πολύ αδύνατη (όσο εσύ ίσως και λίγο περισσότερο) δεν είχα ποτέ πρόβλημα σύλληψης.

Σ' ευχαριστώ Εκάβη, για την απάντησή σου.

Σε ποια ηλικία και πόσο καιρό προσπάθησες μέχρι να συλλάβεις, αν επιτρέπεται;

M7X9p2.png OvOqp2.png

Καλημέρα.

Στην κόρη μου έμεινα έγκυος ένα μήνα πριν κλείσω τα 33 με την τρίτη προσπάθεια. Ήμουνα 49 κιλα με ύψος 1,68.

Στο γιο μου έμεινα με την πρώτη προσπάθεια περίπου 35 ετών, με το ίδιο ύψος (χεχεχε) και 55 κιλά.

Σ' ευχαριστώ Εκάβη, για την απάντησή σου.

Σε ποια ηλικία και πόσο καιρό προσπάθησες μέχρι να συλλάβεις, αν επιτρέπεται;

Στα 29 και στα 32 και η προσπάθεια δίηρκησε κάνα τρίμηνο περίπου νομίζω :mrgreen:

Διαφημίσεις

Rosali καλησπέρα και απο μένα

Εγώ στην πρωτη μου εγκυμοσύνη στα 31 ήμουν 47 κιλά και έμεινα έγκυος τον δευτερο μήνα προσπάθειας τώρα δυο χρόνια μετα περιπου 55 κιλά τον πρωτο μήνα προσπαθειας. Ειμαι 1,5 μηνών! Υψος 1,58. Αφού ο κύκλος ρυθμίστηκε το μονο που μένει είναι καλες επαφες. Αν είναι 28 ημερών επαφες 9η 11η 13η 15η αυτό ακολούθησαν εγώ με συμβουλή γιατρού και αποδείχθηκε σωστοτατο! Καλη επιτυχία και εύχομαι συντομα μια ζωή να γεννηθεί μέσα σου.

Rosali καλησπέρα και απο μένα

Εγώ στην πρωτη μου εγκυμοσύνη στα 31 ήμουν 47 κιλά και έμεινα έγκυος τον δευτερο μήνα προσπάθειας τώρα δυο χρόνια μετα περιπου 55 κιλά τον πρωτο μήνα προσπαθειας. Ειμαι 1,5 μηνών! Υψος 1,58. Αφού ο κύκλος ρυθμίστηκε το μονο που μένει είναι καλες επαφες. Αν είναι 28 ημερών επαφες 9η 11η 13η 15η αυτό ακολούθησαν εγώ με συμβουλή γιατρού και αποδείχθηκε σωστοτατο! Καλη επιτυχία και εύχομαι συντομα μια ζωή να γεννηθεί μέσα σου.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Pandoritsa! Και σε σένα εύχομαι μια υπέροχη και τελειόμηνη εγκυμοσύνη! Εγώ προσπαθώ εδώ και 4 μήνες, αλλά ίσως φταίει και το γεγονός ότι είχα μερικές ανωμαλίες στον κύκλο μου πριν ξεκινήσω την προσπάθεια και γενικότερα είχα μικρότερο κύκλο απ' ότι τώρα. Για να μην πάρω φάρμακα κλπ για να διορθώσω τον κύκλο μου (τα οποία θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση για μια γυναίκα), ξεκίνησα μια συστηματική καλή διατροφή και παράλληλα έπαιρνα κάποιες ειδικές πολυβιταμίνες. Τώρα, δόξα τω Θεώ, ο κύκλος μου είναι ρολόι, αλλά καταλαβαίνεις... τρώγομαι με τα ρούχα μου, όλη μέρα αναρωτιέμαι "άντε, εγώ πότε θα μείνω έγκυος;" ή "Αχ, μακάρι να μην αδιαθετήσω!" ή "Μήπως αυτό το πονάκι που ένιωσα στην κοιλιά σημαίνει κάτι;"... και όλα αυτά σε τρελαίνουν βέβαια!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια, δεν παίζει ρόλο: στο πρώτο μου ήμουν 46-47 κιλά, 161 ύψος, 6 μήνες προσπάθειες στα 39 μου παρακαλώ.

Στο δεύτερο ήμουν 55 κιλά στα 40+ και έμεινα έγκυος με την πρώτη.

Η αναιμία σου δεν έχει σχέση με τα κιλά σου, εάν δεν είναι κάτι ιατρικό, είναι θέμα διατροφής ή κοίτα μήπως υπάρχει στίγμα στην οικογένεια.

Σημασία έχει να μην έχεις άγχος. Βρες κάτι να ασχοληθείς, κάτι που θα σε απορροφήσει 100%, φρόντισε να ευχαριστιέσαι αυτό που κάνετε ;) (διότι σε κάνει πιο γόνιμη) και όλα θα έρθουν! με το καλό!

Θα συμφωνήσω με τα κοριτσια.Δεν εχεις λογο να ανηςυχεις αφού προσπαθείτε μονο 4 μηνες.Εγω στην πρωτη ημουν 28 ετών 1.,70 και 53 κιλά,στην δεύτερη 29 και 55,5 και έμεινα και στις δυο μετα απο 2-3 μηνες προσπαθειας.Το βασικό ειναι να έρχεσαι συχνά σε επαφή και να μην σηκώνεσαι αμεςως απο το κρεβατι και σύντομα θα χαρείς την εγκυμοσύνη σου! Καλη επιτυχια!!!

Διαφημίσεις

• 2 months later...

Κορίτσια καλημέρα σε όλες!Rosali εύχομαι να έχεις ευχάριστα!!! Σχετικά με τα κιλα, πιστεύω πως σημασία εχει η διατροφή, δηλαδή δεν γινεται να ακολουθούμε μια εξαντλητική διαιτα,ολιγοθερμικη και να προσπαθούμε και για νινι...Αντίθετα αν τρως σωστά και ισόρροπημενα,αλλα όλη μέρα βρίσκεσαι στο πόδι και δεν σου μένει γραμμάριο, ο οργανισμός ειναι καλυμμένος...εχω δει πολλές κοπέλες skinny να εχουν και τρία μωρακια...επίσης ΔΕΝ θελει άγχος! Μια φίλη μου είχε πει πως η περίοδος της προσπαθείς,θα πρεπει να ναι απολαυστική!

Καλημέρα Rosali, με πρόλαβε η Lina!

Ο λόγος που πιθανον συνδέονται τα λίγα κιλά με τη δυσκολία σύλληψης, είναι γιατί πολλές φορές μια πολύ αδύνατη γυναίκα τυχαίνει να έχει ελλείψεις στη διατροφή της και άρα εξασθενημένο οργανισμό ή διαταραχή ορμονών, λόγω μη ισορροπημένου διαιτολογίου. Ευτυχως (λέω ευτυχως γιατι αυτό ειναι απόλυτα στον έλεγχό μας), πολλές οργανικές ή και γυναικολογικές διαταραχές οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στη διατροφή κι έτσι μπορούμε να τις προλάβουμε, να τις βελτιώσουμς ή και να τις "θεραπευσουμε" εύκολα, με τη συμβουλή διατροφολόγου.

Καλή τύχη! :D

• 3 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια . Ήρθα κι εγώ με τη σειρά μου να διαψεύσω αυτά τα περί των κιλών . Αυτή τη στιγμή είμαι 44 κιλά με ύψος 155κι εχω βασιμες υποψίες εγκυμοσύνης :D. Επίσης δεν είχα ποτέ μου προβλήματα υγείας. Αιματοκρίτης σιδήρο ολα μια χαρά. Τα κιλά κορίτσια είναι θέμα για το πως αισθάνεται η κάθε γυναίκα καλά .! Απο τη στιγμή που ειστε υγιεστατες μην κολλάτε με τα κιλά κούκλες.. Είναι ακόμη ενα ταμπού..

mHOqp3.png

Καλησπέρα κορίτσια . Ήρθα κι εγώ με τη σειρά μου να διαψεύσω αυτά τα περί των κιλών . Αυτή τη στιγμή είμαι 44 κιλά με ύψος 155κι εχω βασιμες υποψίες εγκυμοσύνης :D. Επίσης δεν είχα ποτέ μου προβλήματα υγείας. Αιματοκρίτης σιδήρο ολα μια χαρά. Τα κιλά κορίτσια είναι θέμα για το πως αισθάνεται η κάθε γυναίκα καλά .! Απο τη στιγμή που ειστε υγιεστατες μην κολλάτε με τα κιλά κούκλες.. Είναι ακόμη ενα ταμπού..

Goulitsa μου, σου εύχομαι να επιβεβαιωθούν γρήγορα οι υποψίες σου!!! :P

GCqDp3.png qpsdp2.png

Διαφημίσεις