Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε κατεβάζουμε το πετσάκι στα αγοράκια;

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγιεία και χαμόγελα!Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα.Έχω έναν γιο 20 μηνών.Όταν χρονίσαμε ο γιατρός μας είπε ότι καλό θα ήταν να κατεβάσουμε το πετσάκι στο τσουτσουνάκι του.Εκείνο το διάστημα έψαξα λίγο το θέμα και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει ομοφωνία για το πότε πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο, οπότε και το ανέβαλα επ' αόριστον.Και ρωτώ η ταλαίπωρη μάνα:εσείς πότε το κάνατε και πώς αντέδρασαν τα μωράκια σας;Eίναι δυνατόν να μην υπάρχει ξεκάθαρη αποψή από τους ειδικούς πάνω στο θέμα ή μου διαφεύγει κάτι;Περιμένω με αγωνία τις απαντήσεις σας, μιας και έχω ακούσει ότι τα μικρούλια πονάνε πολύ!

Διαφημίσεις

Ναι, υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, αλλά η μόνη λογική άποψη κατά τη γνώμη μου είναι να αφήσουμε τα μωρά στην ησυχία τους και να σεβαστούμε την ιδιωτικότητά τους, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Έχω ακούσει πάντως κατά καιρούς διάφορα εξωφρενικά, κυρίως από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Γνωρίζεις μήπως αν υπάρχει μακροπρόθεσμος κίνδυνος για το παιδί σε περίπτωση που δεν το πειράξω καθόλου;Όσο για τα εξωφρενικά που λες τα έχω ακούσει κι εγώ μαζί με μια δόση ειρωνικών σχολίων για το ότι δεν το έχω κάνει ακόμη, αλλά αδιαφορω παντελώς!

Έχω και εγώ τον ίδιο προβληματισμό. Εμείς είμαστε 3 ετών και ακόμα δε φαίνεται όλο το κεφαλάκι όταν κατεβαίνει το πετσακι. Με βάση τη παιδίατρο θα έπρεπε να του το έχει κατεβάσει από τα 2 έτη αλλά το αποφεύγω. Οι υπόλοιπες αγορομανες πως το χειριστήκατε;

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει καμία διχογνωμία πάνω στο θέμα. Υπάρχει μόνο αδιαβασιά και ξεροκεφαλιά (κυρίως από τους παλαιότερους, που επιμένουν να κάνουν τα δικά τους) . Το πετσακι ΔΕΝ το πειράζουμε. Αν το μωρό κάνει συχνές ουρολοιμωξεις η έχει χαμηλή ακτίνα ουρησης (δηλαδή δεν κάνει πίδακα) απευθυνόμαστε σε παιδοχειρουργό. Οι χειρισμοί από οποιονδήποτε άλλον (γονιό, παιδίατρο κτλ) μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και σφίξιμο του πέους, που είναι πολύ επικίνδυνο.

Εμείς πήγαμε σε παιδονεφρολόγο για άσχετο λόγο και ήταν κάθετος ότι το κατεβάζουμε (με προσοχή) απο 40ημερών. Εγώ στους γιούς μου το έκανα απο 3 μηνών όχι για κατεβαίνει πιο εύκολα αλλα για λόγους καθαριότητας.

Κ μας ο παιδοουρολόγος που απευθυνθήκαμε λόγω στένωσης ουρητήρα, μας είπε ότι μέχρι τα 2 επιβάλλεται να φαίνεται το κεφαλάκι. Φυσικά κ δεν κάνουμε καμία ενέργεια μόνοι μας, αλλά ακούμε τον γιατρό μας. Εμάς μας έδειξε πως να κατεβάζουμε το πετσάκι χωρίς να το τραυματίζουμε κ στα 2 χρόνια επειδή δεν είχε κατέβει τελείως με μια τοπική αναισθησία το καθάρισε κ το κατέβασε εντελώς.

Δεν υπάρχει πουθενά η οδηγία ότι επιβάλλεται να φαίνεται το κεφαλάκι ως τα 2, εκτός αν συνυπάρχουν οι παθολογικές καταστάσεις που προανέφερα (οπότε, ούτως ή άλλως, δεν περιμένεις ως τα 2!)

Έχω και εγώ ένα γιό 26 μηνών, που ο παιδίατρός μου, μου είχε πεί ότι θα έπρεπε να κατεβάσουμε το πετσάκι όταν θα πήγαινε 2 ετών. Εγώ είχα τις αμφιβολίες μου και το έχω ήδη αναβάλλει 2 μήνες. Προσπάθησα να πάρω και δεύτερες/τρίτες γνώμες και όλοι μου είπαν ότι καλό είναι να γίνει σε μικρή ηλικία για να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για το παιδί.

Οπότε τώρα αποφάσισα να πάω να του το κατεβάσει παρόλο που γνωρίζω ότι είναι μία επίπονη διαδικασία και θα προτιμούσα να μήν είμαι μπροστά.

Γνωρίζετε μετά αν θα τσούζει, για πόσο θα τσούζει και τι διαδικασία ακολουθούμε αμέσως μετά το κατέβασμα?

Διαφημίσεις

στον μεγαλο βλακωκδως το αφησαμε μεχρι 26 μηνων που ειχε ηδη βγαλει την πανα κ καταλαβαινε τα παντα και μια βδομαδα μαρτυρησαμε...το παιδι υπεφερε ετσουζε αρνιοταν να κατουρησει κ τα κραταγε μεχρι που κατυριοταν!!!στον μικρο επειδη ειχε ενα θεμα που θα οδηγουσε σε επεμβαση στο πουλακι το κατεβασαμε αρχικ στους 5 μηνες και μετα την επεμβαση παλι στους 16 μηνες κ δεν κατλαβε τιποτα απολυτως.ο παιδοχειρουργος-παιδοουρολογος μας ειπε οτι πρεπει να κατεβαινει το πετσακι νωρις και για λογους καθαριοτητας και για την αποφυγη τυχον φιμωσης.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Από το NHS (Πού είσαι, βρε BabyCute;;;;)

Most uncircumcised baby boys have a foreskin that won't pull back (retract) because it's still attached to the glans.

This is perfectly normal for about the first two to six years. By around the age of two, the foreskin should start to separate naturally from the glans.

The foreskin of some boys can take longer to separate, but this doesn't mean there's a problem – it will just detach at a later stage.

Never try to force your child's foreskin back before it's ready, because it may be painful and damage the foreskin.

Αγαπητές μανούλες είναι ακριβώς όπως τα γράφει η scratee...αν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος,δεν πειραζουμε το πετσακι του παιδιού,

δεν ξέρω που τα έχουν βρει αυτά και σας τα λένε οι παιδίατροι...

Αν δεν έχετε κάποιο σοβαρό λόγο,γιατί να το κανετε?επειδή το λέει ο\η παιδίατρος?και μάλιστα βάζουν και όριο στην ηλικια...!

Εγώ μένω Γερμανία,για προσωπικούς λόγους αποφασίσαμε να κάνουμε περιτομή στο μικρό,όταν ρώτησα μου έλεγαν όλοι ότι πλέον εδώ έχει απαγορευτεί η περιτομή σε αγοράκια κάτω των τριών, γίνεται μόνο αν υπάρχει ιατρικός λόγος...

Ο παιδίατρος μου κάθετος στο θέμα,

αν δεν έχετε λόγο,τότε γιατί να βάλετε το παιδάκι σε αυτή τη διαδικασία;

Εγώ μένω Γερμανία,για προσωπικούς λόγους αποφασίσαμε να κάνουμε περιτομή στο μικρό,όταν ρώτησα μου έλεγαν όλοι ότι πλέον εδώ έχει απαγορευτεί η περιτομή σε αγοράκια κάτω των τριών, γίνεται μόνο αν υπάρχει ιατρικός λόγος...

Δεν έχει απαγορευτεί στη Γερμανία, αλλά είναι αντικείμενο μεγάλης δημόσιας συζήτησης που μαρτυρεί δυστυχώς και υφέρποντα αντιεβραϊσμό και αντιισλαμισμό. Δεν είναι παράνομο να πας σε έναν ραββίνο για περιτομή βρέφους, αλλά οι γιατροί την αποφεύγουν αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος. Από την άλλη υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι καλύτερα να το κάνει ο γιατρός, παρά ο ραββίνος. Πάντως για απλό τράβηγμα το άκουσα μόνο στην Ελλάδα.

Διαφημίσεις

Δεν έχει απαγορευτεί στη Γερμανία, αλλά είναι αντικείμενο μεγάλης δημόσιας συζήτησης που μαρτυρεί δυστυχώς και υφέρποντα αντιεβραϊσμό και αντιισλαμισμό. Δεν είναι παράνομο να πας σε έναν ραββίνο για περιτομή βρέφους, αλλά οι γιατροί την αποφεύγουν αν δεν υπάρχει ιατρικός λόγος. Από την άλλη υπάρχει το αντεπιχείρημα ότι καλύτερα να το κάνει ο γιατρός, παρά ο ραββίνος. Πάντως για απλό τράβηγμα το άκουσα μόνο στην Ελλάδα.

Έχει απαγορευτεί σε κλινικές και νοσοκομεία...ιδιώτες γιατρούς εννοείται πως θα βρεις να σου το κάνουν,αλλα να πας σε κλινική ή νοσοκομείο θα σου πουν όχι..

εμενα ο παιδιατρος μου του το κατεβασε οταν ηταν ενος ..τις πρωτες μερες ετσουζε οταν εκανε τσισα..αλλα μετα περασε.το κατεβαζουν το πετσακι για την λεγομενη φυμωση και για λογους υγιηνης.οταν ειναι κλειστο το κεφαλακι μεσα μαζευει μικροβια ..ειναι που ειναι κλισμενο μεσα στην πανα ειναι κλεισμενο και μεσα το κεφαλακι πρεπει να καθαριζετε η περιοχη..Αμα παθει φυμωση θα χρειαστει χειρουργιο ποιος ο λογος να ταλεπορηθει το παιδι?

τα ωραιοτερα πραγματα στην ζωη δεν ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!!

Η βίαιη αποκόλληση (δηλαδή όχι η χειρουργική) μπορεί να προκαλέσει συμφύσεις, επιμόλυνση κτλ.

Ειλικρινά, είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η απαρχαιωμένη πρακτική. Όταν ακούω να το κάνει κάποιος παιδίατρος, αμέσως ρωτάω πόσων ετών είναι! :confused:

Από το NHS (Πού είσαι' date=' βρε BabyCute;;;;)

Most uncircumcised baby boys have a foreskin that won't pull back (retract) because it's still attached to the glans.

This is perfectly normal for about the first two to six years. By around the age of two, the foreskin should start to separate naturally from the glans.

The foreskin of some boys can take longer to separate, but this doesn't mean there's a problem – it will just detach at a later stage.

Never try to force your child's foreskin back before it's ready, because it may be painful and damage the foreskin.[/quote']

Έλα εδω ειμαι!!!

3 παιδιατροι (ο ένας αμερικανός) και ολοι λένε μακρια μην τολμήσω να κανω τιποτα μονο του κατεβαίνει!

Έλα εδω ειμαι!!!

3 παιδιατροι (ο ένας αμερικανός) και ολοι λένε μακρια μην τολμήσω να κανω τιποτα μονο του κατεβαίνει!

Ποτε περίπου κατεβαίνει μονο του το πετσακι;οταν το ανακαλύψει μόνος του; :-D ι εμενα ο Παιδιατρος μου είπε οτι κάποια στιγμή θα το κατεβάσουμε αλλα εγω δεν θελω να το πειράξουμε αφού το παιδι ειναι μια χαρα! Οσο για τα μικρόβια άκυρα λενε αφού τα ουρά ειναι απο μόνα τους αντισηπτικό!!

Ποτε περίπου κατεβαίνει μονο του το πετσακι;οταν το ανακαλύψει μόνος του; :-D ι εμενα ο Παιδιατρος μου είπε οτι κάποια στιγμή θα το κατεβάσουμε αλλα εγω δεν θελω να το πειράξουμε αφού το παιδι ειναι μια χαρα! Οσο για τα μικρόβια άκυρα λενε αφού τα ουρά ειναι απο μόνα τους αντισηπτικό!!

Ναι γίνεται πολυ πιο μετα μπορει και στα 15! Και στα περισσότερα μέχρι την πρώτη στύση εχει κατέβει

Πολλές φορές οταν αρχίζουν και παίζουν με το πουλάκι τους αρχίζει μονο του να κατεβαίνει αλλα αυτα ειναι κατι που γίνεται φυσιολογικά και δεν το κανεις για εκείνα!!

Εμενα μου είπανε καθε βράδυ μπανακι με νεράκι και δεν υπαρχει κυνδινος ουρολπιμωξης! Και οι τρεις είπανε ακριβως το ιδιο πράγμα!!

Ποτε περίπου κατεβαίνει μονο του το πετσακι;οταν το ανακαλύψει μόνος του; :-D

Ναι, ναι! Θα μπει σε... manual mode :lol: ! .Aλλα και πιο πριν, αφού τα αγοράκια, και να μην το θέλουν, έχουν στύση από πολύ μικρά, που ασκεί δυνάμεις και σιγά-σιγά βοηθά στο άνοιγμα.

Ωραίο θέμα συζήτησης με το άλλο ήμισυ το βράδυ.... Αν το κατέβασε μόνος του η με την βοήθεια της μανουλας... Αν και απο το γεγονός οτι του εδωςε φαγητο μόλις 3 μηνων υποψιάζομαι οτι μαλλον έβαλε το χεράκι της !! :mad:

ΧΑΧΑΧΑ! Κοίτα που δε σκέφτηκα ποτέ να ρωτήσω το δικό μου!

Καλά' date=' άπαιχτη η πεθερά...[/quote']

Πρωτο φαγητο κοτοσουπα ρε συ!!!!

Για ρωτα τον δικο σου το βράδυ και πες μας!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...