Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Άρνηση για θηλασμό

Recommended Posts

Κοπέλες γεια σας!

Χρειάζομαι άμεσα τη βοήθεια σας γιατί έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ. Το μωρό μου είναι 9.5 μηνών και μετά κόπης φτάσαμε μέχρι εδώ να θηλάζουμε μιας και δούλευα από νωρίς και έτσι με μεγάλες προσπάθεις διατήρησα το θηλασμό. Στόχος μου ήτανε να θηλάσουμε ένα χρόνο.

Τον τελευταίο ενάμιση μήνα το μωρό θήλαζε μόνο τρεις φορές από το βράδυ μέχρι το πρωί. Στο ενδιάμεσο της μέρας δε το ήθελε ( αν και τη δοκίμαζα).

Την τελευταία βδομάδα έδινα μόνο το ένα στήθος γιατίτο άλλο δεν είχε και το μωρό τσαντιζότανε. Από την αρχή δεν είχε μεγάλη ποσότητα το ένα στήθος. Τελοσπάντων εδώ και δύο μέρες όταν την έβαζα στο στήθος το τράβαγε με μανία . Ροή βέβαια είχα αρκετή γιατί το έβλεπα.

Αποκορύφωμα χθες βράδυ που μολις πήγαινα να τη θηλάσω δάγκωνε και έκλαιγε. Από τον πόνο που μου προκάλεσε τρόμαξα και αποτραβιόμουνα προς τα πίσω.έτσι την άφησα και έβγαλα με το θήλαστρο 100μλ και τις τα έδωσα. Ξημερώματα πάλι πήγα να τη δοκιμάσω τα ίδια.

Εντωμεταξύ δεν ξύπνησε ένδιάμεσα ενώ άλλες φορές ξυπνούσε και ήθελε. Ανακατεύτηκε κάποια στιγμή αλλά όταν πήγα να της δώσω(ήμουνα και γω λίγο επιφυλακτική) άρχισε να κλαίει.

Άυτά. Ελπίζω να μη σας ζάλισα. Σκέφτομαι ότι ίσως να θέλει να αποθηλάσει.

Εντωμεταξύ είμαστε σε έντονη έξαρση οδοντοφυίας. Κάθε μέρα σχεδόν πετάγονται δόντια. Σε ούτε δύο μήνες έχει βγάλει πέντε.

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Γράφω από κινητό και δεν μπορώ να σου βάλω λινκ.

Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με "απεργία Θηλασμού". Τα δόντια είναι κλασική αιτία! Βάλε στο google "απεργία θηλασμού pediatros-thes" , που έχει και προτάσεις να το ξεπεράσετε.

Σε τόσο μικρή ηλικία τα μωρά δεν είναι έτοιμα για αποθηλασμό (οι ψυχολόγοι του φόρουμ θα διαφωνήσουν, βέβαια... :)).

Καλημέρα!

Γράφω από κινητό και δεν μπορώ να σου βάλω λινκ.

Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με "απεργία Θηλασμού". Τα δόντια είναι κλασική αιτία! Βάλε στο google "απεργία θηλασμού pediatros-thes" ' date=' που έχει και προτάσεις να το ξεπεράσετε.

Σε τόσο μικρή ηλικία τα μωρά δεν είναι έτοιμα για αποθηλασμό (οι ψυχολόγοι του φόρουμ θα διαφωνήσουν, βέβαια... :)).[/quote']

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Κοίταξα και όντως ταιριάζει στην περίπτωση μου. Το παιδί προφανώς τρόμαξε όταν φώναξα (λόγω του ότι με δάγκωσε) και από τότε μόλις πάει να θηλάσει του έρχεται αυτό στο μυαλό. Θα την δοκιμάσω και σήμερα το απόγευμα όπου ελπίζω να φάει. Σκέφτηκα να την αφήσω να περάσει και αρκετή ώρα από το γεύμα της για να πεινάσει. Ελπίζω να της περάσει γιατί μου ήρθε πολύ ξαφνικά και δεν είμαι έτοιμη ψυχολογικά να σταματήσω.

Σε τόσο μικρή ηλικία τα μωρά δεν είναι έτοιμα για αποθηλασμό (οι ψυχολόγοι του φόρουμ θα διαφωνήσουν, βέβαια... :)).

Σαφώς και θα διαφωνήσουν. Τους λόγους τους έχουμε συζητήσει επανειλημμένως.

Δεν γίνεται το παιδί να σου δείχνει τόσο έντονα ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει το θηλασμό κι εσύ να το βαφτίζεις "απεργία θηλασμού" και να επιμένεις. Γιατί να μην σκεφτείς ότι ήρθε η ώρα το παιδί να ανεξαρτητοποιηθεί από το στήθος της μαμάς;

Ελπίζω να της περάσει γιατί μου ήρθε πολύ ξαφνικά και δεν είμαι έτοιμη ψυχολογικά να σταματήσω.

Κορίτσι μου δεν έχει σημασία πότε θα είσαι εσύ έτοιμη ψυχολογικά αλλά πότε είναι έτοιμο το παιδί. Θηλάζεις για το παιδί, όχι για σένα. Μεθαύριο δεν θα είσαι έτοιμη ψυχολογικά να το στείλεις σχολείο, να το αφήσεις να πάει εκδρομή, να το δεις να παντρεύεται. Τι θα κάνεις; Θα το κρατάς πίσω σε κάθε στιγμή της ζωής του μέχρι να αισθανθείς εσύ έτοιμη; Φαντάζομαι πως όχι.

Εσύ είσαι ο ενήλικας κι εσύ θα προσαρμοστείς στις ανάγκες του παιδιού, όχι το παιδί στις δικές σου.

Πιστεύω πως θα το ξεπεράσετε!

Ένα καλό κόλπο είναι να την έχεις αγκαλιά, να είσαι όρθια και να την κουνάς, οπότε να την κατεβάσεις σιγά-σιγά στο στήθος. Είναι λίγο κουραστικό, αν το μωρό είναι παχουλό, αλλά αποδίδει.

Εμένα, 16 μηνών, με κοιτάει πονηρά και με δαγκώνει επίτηδες...Τη μαλώνω και κατεβάζωτν μπλούζα, οπότε φωνάζει, με ύφος "εντάξει, θα σοβαρευτώ"! :lol:

Διαφημίσεις

Χμμμ, Little Monkey, αναρωτιέμαι αν το τοπικ ήταν "άρνηση για ύπνο στην κούνια του", θα ήσουν τόσο ένθερμη για "σεβασμό στις ανάγκες του παιδιού".

Εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού και το πού θα προτιμούσε να κοιμηθεί.

Η περίπτωση μωρού 9 μηνών που δεν θέλει πια να θηλάζει, είναι σαν να είχες ένα μωρό που το κοίμιζες στο καρότσι ή μαζί σου στο κρεβάτι και τώρα θέλει να πάει στην κούνια του. Θα πρότεινες στη μαμά αυτή να επιμείνει να κρατήσει το παιδί στο καρότσι ή στο κρεβάτι της επειδή δεν είναι η ίδια έτοιμη ψυχολογικά να το αποχωριστεί;

Και για το θέμα του θηλασμού, αν αρνιόταν να θηλάσει ένα μωράκι 2 μηνών εννοείται θα είχα άλλη απάντηση.

[quote name=Little Monkey;

Κορίτσι μου δεν έχει σημασία πότε θα είσαι εσύ έτοιμη ψυχολογικά αλλά πότε είναι έτοιμο το παιδί. Θηλάζεις για το παιδί' date=' όχι για σένα. Μεθαύριο δεν θα είσαι έτοιμη ψυχολογικά να το στείλεις σχολείο, να το αφήσεις να πάει εκδρομή, να το δεις να παντρεύεται. Τι θα κάνεις; Θα το κρατάς πίσω σε κάθε στιγμή της ζωής του μέχρι να αισθανθείς εσύ έτοιμη; Φαντάζομαι πως όχι.

Εσύ είσαι ο ενήλικας κι εσύ θα προσαρμοστείς στις ανάγκες του παιδιού, όχι το παιδί στις δικές σου.[/quote]

Μπορεί και να έχεις δίκιο απλά επειδή στ άλλα δύο παιδιά δεν τα κατάφερα καλά στο θέμα θηλασμού ήθελα σε αυτό να πετύχω και αφού ένιωθα ότι πηγαίναμε πολύ καλά , ξαφνικά γίνεται αυτό.

Τι να πω?Θα προσπαθήσω και σήμερα και μετά βλέπουμε

Εμένα' date=' 16 μηνών, με κοιτάει πονηρά και με δαγκώνει επίτηδες...Τη μαλώνω και κατεβάζωτν μπλούζα, οπότε φωνάζει, με ύφος "εντάξει, θα σοβαρευτώ"! :lol:[/quote']

Πλάκα κάνεις! Τι γλυκιά!

Μπορεί και να έχεις δίκιο απλά επειδή στ άλλα δύο παιδιά δεν τα κατάφερα καλά στο θέμα θηλασμού ήθελα σε αυτό να πετύχω και αφού ένιωθα ότι πηγαίναμε πολύ καλά , ξαφνικά γίνεται αυτό.

Γιατί δεν δέχεσαι ότι τα πήγατε πολύ καλά και τώρα το μωρό είναι έτοιμο να αποθηλάσει; Σου κάνει ουσιαστικά δώρο τον ήρεμο αποθηλασμό κι εσύ λες όχι.

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Ο ρόλος του τρίτου παιδιού δεν είναι να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων δύο (όχι μόνο στο θηλασμό, αλλά γενικά).

Διαφημίσεις

Γιατί δεν δέχεσαι ότι τα πήγατε πολύ καλά και τώρα το μωρό είναι έτοιμο να αποθηλάσει; Σου κάνει ουσιαστικά δώρο τον ήρεμο αποθηλασμό κι εσύ λες όχι.

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Ο ρόλος του τρίτου παιδιού δεν είναι να πληρώσει τα σπασμένα των άλλων δύο (όχι μόνο στο θηλασμό, αλλά γενικά).

Να δεχτώ αυτό που λες αλλά σκέφτομαι μήπως είναι λόγω δοντιών και οδηγηθώ στον αποθηλάσμο χωρίς να το προσπαθήσω καθόλου για ακόμη λίγο.

όσο αφορά το τρίτο παιδί απλά ως πιο έμπειρη πλέον ήθελα να του προσφέρω αυτά που δε μπόρεσα στ' άλλα δύο.

κορίτσια καλημέρα σας,

θα ήθελα να σας πω πως κύλησε η μέρα χθες για να ακούσω τις γνώμες σας.

Το βράδυ την ώρα που τρώει συνήθως (7:00) προσπάθησα να την θηλάσω

αλλά τίποτα. Αδιαφορούσε παντελώς. Οπότε την άφησα και πήρα απόφαση

αφού δε θέλει δε θα την πιέζω και θα βγάζω γάλα να της δίνω με μπιμπερό

για όσο καιρό ακόμη έχω. Έτσι της έδωσα 170μλ δικό μου το οποίο το είπιε με τη μια. Το βράδυ δεν ξύπνησε και το πρωί σηκώθηκα γύρω στις 6 για να αντλήσω. Πριν όμως αντλήσω την πήρα αγκαλιά και θήλασε κανονικά.

Οπότε πάλι μπερδεύτηκα.

Καλημέρα!

Νομίζω πως τα κάνεις μια χαρά. Μην την πιέζεις, δεν έχει νόημα. Εννοείται πως θα της προσφέρεις το στήθος κανονικά, αλλά χωρίς να την πιέζεις. Πάντως, δοκίμασε αυτό που σου είπα: να τη θηλαζεις και να περπατάς.

Εγώ δε θα μπερδευόμουν από τη συμπεριφορά της. Απλώς κάτι την ενοχλεί, αυτόν τον καιρό. Είναι θέμα ημερών να επανέλθετε στους ρυθμούς σας. Ως τότε, πολύ καλά κάνεις και αντλείς, ώστε να μη μειωθεί η παραγωγή σου.

Πάντως' date=' δοκίμασε αυτό που σου είπα: να τη θηλαζεις και να περπατάς.

[/quote']

Θα το δοκιμάσω κι αυτό. Μπορεί να την εμπνέει καλύτερα!

Σαφώς και θα διαφωνήσουν. Τους λόγους τους έχουμε συζητήσει επανειλημμένως.

Δεν γίνεται το παιδί να σου δείχνει τόσο έντονα ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει το θηλασμό κι εσύ να το βαφτίζεις "απεργία θηλασμού" και να επιμένεις. Γιατί να μην σκεφτείς ότι ήρθε η ώρα το παιδί να ανεξαρτητοποιηθεί από το στήθος της μαμάς;

Κορίτσι μου δεν έχει σημασία πότε θα είσαι εσύ έτοιμη ψυχολογικά αλλά πότε είναι έτοιμο το παιδί. Θηλάζεις για το παιδί, όχι για σένα. Μεθαύριο δεν θα είσαι έτοιμη ψυχολογικά να το στείλεις σχολείο, να το αφήσεις να πάει εκδρομή, να το δεις να παντρεύεται. Τι θα κάνεις; Θα το κρατάς πίσω σε κάθε στιγμή της ζωής του μέχρι να αισθανθείς εσύ έτοιμη; Φαντάζομαι πως όχι.

Εσύ είσαι ο ενήλικας κι εσύ θα προσαρμοστείς στις ανάγκες του παιδιού, όχι το παιδί στις δικές σου.

ακριβως αυτο νομιζω κι εγω ,το οτι εβαλες στοχο τον 1 χρονο δεν σημαινει πως πρεπει να πιεσεις το παιδι με το ζορι,γιατι και αυτο ταλαιπωρειται και δεν τρεφεται σωστα,και εσυ στεναχωριεσαι,το καλυτερο ειναι να μιλησεις και με το παιδιατρο να σου πει μια γνωμη,μπορει να ειναι δοντια δεν λεω...παντως αν σε δαγκωνει μην τραβιεσαι προς τα πισω,βαλε το μικρο σου δαχτυλακι στο στομα του παιδιου για να αφησει το στηθος αλλιως μπορει να σε πληγιασει,ισως θα ηταν καλο να μιλησεις και με συμβουλο θηλασμου,στη τελικη αν δεν θελει το στηθος δινε το γαλα σου με μπιμπερο,δεν εγινε και τιποτα

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

ακριβως αυτο νομιζω κι εγω ,το οτι εβαλες στοχο τον 1 χρονο δεν σημαινει πως πρεπει να πιεσεις το παιδι με το ζορι,γιατι και αυτο ταλαιπωρειται και δεν τρεφεται σωστα,και εσυ στεναχωριεσαι,το καλυτερο ειναι να μιλησεις και με το παιδιατρο να σου πει μια γνωμη,μπορει να ειναι δοντια δεν λεω...παντως αν σε δαγκωνει μην τραβιεσαι προς τα πισω,βαλε το μικρο σου δαχτυλακι στο στομα του παιδιου για να αφησει το στηθος αλλιως μπορει να σε πληγιασει,ισως θα ηταν καλο να μιλησεις και με συμβουλο θηλασμου,στη τελικη αν δεν θελει το στηθος δινε το γαλα σου με μπιμπερο,δεν εγινε και τιποτα

Κοίτα στην αρχή μου ρθε λίγο ξαφνικό μετά όμως που το σκέφτηκα καθαρότερα κατέληξα στο ότι δεν πρόκειται να πιέσω το παιδί. Του προσφέρω τις ώρες που κανονικά θήλαζε και αν θέλει καλώς αν όχι θα του δίνω μπιμπερό. Ούτε και γω συμφωνώ στο να μη του δίνω γάλα μέχρι να πάρει το στήθος.

Κοίτα στην αρχή μου ρθε λίγο ξαφνικό μετά όμως που το σκέφτηκα καθαρότερα κατέληξα στο ότι δεν πρόκειται να πιέσω το παιδί. Του προσφέρω τις ώρες που κανονικά θήλαζε και αν θέλει καλώς αν όχι θα του δίνω μπιμπερό. Ούτε και γω συμφωνώ στο να μη του δίνω γάλα μέχρι να πάρει το στήθος.

Μεχρι να λήξει η απεργια θηλασμου μπορείς να αντλεις το γαλα σου και να το δινεις με κύπελλο, ποτηρι, συριγγα, κουταλάκια, όμως οχι μπουκαλι.

Επίσης μπορείς να μην ακούς ολους όσους προσπαθούν να σου βάλουν το ταμπελάκι της καταπιεστικης μάνας...

Ψυχραιμία! Τα μωρα δεν αποθηλαζουν πριν τους 18 μηνες απο μονα τους. Οι περισσότερες απεργίες θηλασμου λήγουν σε 3 μερες, μετα απο αυτο τα μωρα θηλάζουν για πολλούς μηνες ακόμη.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Μεχρι να λήξει η απεργια θηλασμου μπορείς να αντλεις το γαλα σου και να το δινεις με κύπελλο, ποτηρι, συριγγα, κουταλάκια, όμως οχι μπουκαλι.

Επίσης μπορείς να μην ακούς ολους όσους προσπαθούν να σου βάλουν το ταμπελάκι της καταπιεστικης μάνας...

Ψυχραιμία! Τα μωρα δεν αποθηλαζουν πριν τους 18 μηνες απο μονα τους. Οι περισσότερες απεργίες θηλασμου λήγουν σε 3 μερες, μετα απο αυτο τα μωρα θηλάζουν για πολλούς μηνες ακόμη.

Σ΄ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου αλλά μάλον οδηγούμαστε σε αποθηλασμό. Χθες δεν την δοκίμασα καθόλου και της το έδωσα με μπιμπερό(ένα γεύμα δικό μου και ένα ξένο). Θα ξανακάνω μια προσπάθεια σήμερα αν και χλωμό το βλέπω.

Σ΄ευχαριστώ πολυ για την απάντηση σου αλλά μάλον οδηγούμαστε σε αποθηλασμό. Χθες δεν την δοκίμασα καθόλου και της το έδωσα με μπιμπερό(ένα γεύμα δικό μου και ένα ξένο). Θα ξανακάνω μια προσπάθεια σήμερα αν και χλωμό το βλέπω.

Οταν κάνουν απεργια θηλασμου ΔΕΝ κανουμε προσπάθεια θηλασμου. Σταματας να προσφέρεις στηθος για 3 μερες και δινεις το γαλα με κατι αλλο πλην μπουκαλιού. Στηθος προσφέρεις μονο σε κατάσταση ύπνου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka