Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

επεμβαση κρεατακια

Recommended Posts

Ο γιος μου ειναι 7 χρονων και ροχαλιζει......μιλησα στον παιδιατρο και μου ειπε οτι εχει κρεατακια αλλα εφοσον

- δεν του κανουν ωτιτιδες

- δεν του κανουν απνοιες

- δεν εχει μαζεψει υγρο στα αυτια

δεν το πειραζουμε λεει το παιδι, θα συρρικνωθουν μεγαλωνοντας

Κανω κι εγω το διαβασματακι μου, ετσι τα λενε οπως ο παιδιατρος

Πηγαινω σε εναν ωρλ και μου αρχιζει, πρεπει να κανει επεμβαση, το αργησαμε ηδη, θα εχει μαθησιακες δυσκολιες, δεν παιρνει σωστα οξυγονο ο εγκεφαλος, τι γονεις ειμαστε κλπ κλπ 800 ευρω φιλικη τιμη να μας κανει την επεμβαση σε δυο μερες....(αργότερα από έγκυρες πηγές έμαθα οτι το συγκεκριμένο άτομο είναι καλημέρα και χειρουργείο σε όλους!)

Παιρνω το παιδι το παω σε αλλο ωρλ διακεκριμενο, κανει υπερηχο, λεει τα ιδια.......επεμβαση και μαλιστα με την ευκαιρια και τις αμυγδαλες, το παιδι δε μπορει να αναπνευσει, ενα εξαμηνο προθεσμια, 900 αυτος......(αυτο το και τις αμυγδαλες με το ζορι δε μου εκατσε καλα η αληθεια)

Ξεκιναμε για νοσοκομειο, για εναν κορυφαιο γιατρο που ειναι και φιλος και συναδελφος συγγενικου προσωπου, πηγαινουμε, κανει μια επι φαρυγγος και μου λεει οτι το παιδι δεν εχει προβλημα, θα συρρικνωθουν, δεν το εμποδιζουν σοβαρα, μου λεει κατα λεξη "το χειρουργειο δεν ειναι βολτα για καφε να πεις σ αυτους που σε στειλανε- εγω το παιδι δεν το βαζω χειρουργειο"

Με παιρνει ο δευτερος γιατρος να δει τι αποφασισαμε, του λεω οτι το πηγα σε συγγενη στο νοσοκομειο το παιδι γιατι οικονομικα δε μπορω να ανταπεξελθω και μου λεει γελωντας "μα εδω καναμε ολοκληρο υπερηχο, ακομα απο ακτινες επι φαρυγγος βλεπουν τα κρεατακια? η ακτινα ειναι μια φωτογραφια, μπορει απο μπροστα να ειναι ΟΚ και το πισω να ειναι χαλια και να μη φαινεται........"

Ξαναπαω στο νοσοκομειο, ο καθηγητης μιλαει με το αυγγενη μου και με μενα και ουτε να ακουσει........για τοσο λιγο δε βαζουμε το παιδι στο μαχαιρι λεει......Εμεινα ησυχη, εφοσον πηγα σε τοσους γιατρους, εκανα τοσες εξετασεις, και επειδη ο καθηγητης ηταν και φιλος οπως σας ειπα εμεινα στην κουβεντα του....

Να ομως που το παιδι εγινε 7 και ακομα ροχαλιζει, και οταν τρωει νομιζω οτι δε μπορει να αναπνευσει, μου φαινεται μονιμως να αναπνεει απ το στομα.....φοβαμαι μηπως επρεπε να τα βγαλουμε και να μη ρισκαρουμε........ωτιτιδες και απνοιες δεν κανει, αλλα αυτο το μονιμο μπουκωμα και η αναπνοη απ το στομα με ανησυχουν πολυ

Εχει καποια μαμα παρομοια εμπειρια? Λετε να ισχυει οτι η επι φαρυγγος δε δειχνει αρκετα και επρεπε να βασιστω στην αλλη εξεταση? Αλλα και ποσο μπορεις να πιστεψεις την καταστροφολογια καποιου που για μιση ωρα θα του σκασεις 800 ευρω? Και να τα ειχα.......Δεν ξερω τι να κανω......Κάθε εμπειρία πολύτιμη.

Διαφημίσεις

Καλημερα λατινα!

Θα σου πω την προσωπικη μου εμπειρια , οταν ημουν εγω παιδακι και πιστευω να γινω για σενα ζωντανη αποδειξη.

Στα 8 μου , αποφασιζουν αγανακτισμενοι να με πανε σε ωρλ.Ροχαλιζα τοσο πολυ...ημουν ανυποφορη και φυσικα πανω απ'ολα ανησυχουσαν για το θεμα της σωστης αναπνοης.

Διαγνωση: αμεση επεμβαση σε αμυγδαλες και κρεατακια!

Εγω.....να πεσω να πεθανω!Εκλαιγα , παρακαλουσα , αλλα τζιφος.Το ραντεβου ειχε κλειστει για την επομενη τριτη ( το θυμαμαι σαν τωρα).

Ειχα ακουσει -κατα λαθος- για ενα δυσαρεστο που ειχε συμβει σε συγγενικο προσωπο ,πανω σε μια τετοια επεμβαση και ειχα τρομοκρατηθει.

Να μη στα πολυλογω , ειχα παντα τον τροπο να πειθω τη μητερα μου (με επιχειρηματα παρακαλω!) και τελικα η επεμβαση δεν εγινε ποτε!

Μετα απο 3-4 χρονια , προσπαθουσαμε να θυμηθουμε ποτε ροχαλισα τελευταια φορα.Απο τοτε και μεχρι τωρα που ειμαι στα 28 , η μαμα μου ερχεται πολυ κοντα μου οταν κοιμαμαι για να σιγουρευτει οτι αναπνεω(αχ η μανα παντα μας βλεπει σα μωρα!).Δεν ακουγεται τιποτα!!Ουτε η ανασα μου.

Οταν γεννησα και πηρα βραβειο αϋπνιας και κουρασης , τοτε μου ειπαν οτι ροχαλισα κανα-δυο φορες.Λογικο.

Να τονισω οτι το μονο συμπτωμα και στη δικη μου περιπτωση , ηταν το ροχαλιτο.

Για παραδειγμα , μια φιλη , εκανε εγχειρηση αφαιρεσης αμυγδαλων στα 22 ,γιατι παθαινε καθε μηνα αμυγδαλιτιδα με 40 πυρετο.Εκει ναι , χρειαζεται.

Εγω θα σε συμβουλευα να το αφησεις μεχρι την ανοιξη και να επαναλαβετε την εξεταση.Αν υπηρχε σοβαρο προβλημα , να εισαι σιγουρη οτι θα παραπονιοταν μονιμως το παιδι.Ειναι σε ηλικια που μπορει να εκφραστει , θα στο ελεγε.

Να εισαι καλα για την απαντηση........φοβαμαι οτι επειδη ειναι μονο θεμα αναπνοης, εμαθε να αναπνεει απο το στομα και δεν ξερει τι θα πει σωστη αναπνοη........θα το ξαναδω την ανοιξη, ετσι κι αλλιως τετοιες επεμβασεις ανοιξη προς καλοκαιρι γινονται

ευχαριστω και για τα πολλα πμ κοριτσια!

La Latina εμεις την καναμε την επεμβαση οταν ηταν 3. Παρολαυτα εξακολουθει να αναπνει απο το στομα (και εγω οποτε δεν ηξερα να του δειξω) και να ροχαλιζει γιατι βγαλαμε μονο τα κρεατακια. Η μονη παρατηρηση που εκανα ειναι οτι δεν δειχνει πλεον να συναχωνεται τοσο ευκολα (πχ μπορει να τυχει μια φορα τον χειμωνα) ενω ο μικρος εχει μονιμα συναχι..

Α! ο αντρας μου εβγαλε τα κρεατακια στα 15

Διαφημίσεις

Latina μου εμεις την κάναμε την επέμβαση οταν ηταν 2.... Γρηγόρη δουλειά, δεν αναπνέει καθόλου απο το στομα, δεν αρρωσταονει εύκολα και δεν ροχαλίζει!!

Τα λεφτά ειναι το πρόβλημα μονο η το χειρουργείο;

Αφου και εσυ η ίδια βλέπεις οτι δεν αναπνέει καλα.... Καντη να ξεμπερδευεις!

Latina μου εμεις την κάναμε την επέμβαση οταν ηταν 2.... Γρηγόρη δουλειά, δεν αναπνέει καθόλου απο το στομα, δεν αρρωσταονει εύκολα και δεν ροχαλίζει!!

Τα λεφτά ειναι το πρόβλημα μονο η το χειρουργείο;

Αφου και εσυ η ίδια βλέπεις οτι δεν αναπνέει καλα.... Καντη να ξεμπερδευεις!

O παιδίατρος και ο χειρούργος του νοσοκομείου επιμένουν ότι χωρίς ωτίτιδες και όλα τα συναφή δε βάζουμε παιδί στο μαχαίρι.......και εκεί κολλάω......για ένα ροχαλητό που δεν είναι και σίγουρο αν θα σταματήσει.......είδες πιο πάνω έλεγε η φίλη ότι ξαναβγήκανε.....και υπάρχει αυτό και στη βιβλιογραφία ότι μπορεί να ξαναβγουν......με συγγενή γιατρό εννοείται ότι στο νοσοκομείο θα γίνει αν γίνει...δεν είναι μεν ο κλάδος του, αλλά δεν είναι και άγνωστος μεταξύ αγνώστων......να όμως που ακριβώς επειδή είναι γνωστός μας το είπε καθαρά ότι θέλουν το 800άρι και το παιδί δεν έχει θέμα τόσο ώστε να χρειάζεται επέμβαση.

Εκεί την κάνατε την επέμβαση? Γιατί εδώ μόνο κρεατάκια δεν βλέπω να παίζει......

ναι βασικα ειπε οτι δεν χρειαζεται να βγουν. θελει να τις βγαλει στον αλλον (αυτον που ειναι συνεχια συναχωμενος)

LA LATINA η κορη μου ειναι 6 χρ και ειναι συνεχως μπουκωμενη, εχει κρεατακια ΚΑΙ υγρο στα αυτια με αποτελεσμα να παθαινει συχνα ωτιτιδες. Την ειδε ωρλ στο παιδων ο οποιος μας ειπε να κανουμε επεμβαση κρεατακια ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ...ΟΙ ΟΠΟΙΕς ειναι μεν υπερτροφικες αλλα δε δημιουργουν αμυγδαλιτιδες. Οταν τον ρωτησα μαλιστα γιατι να τις βγαλουμε αφου δεν ενοχλουν μου ειπε "μα καλα δεν εχετε διαβασει στο ιντερνετ? ":shock::shock::shock: Οχι του απαντησα, εγω ακουω υους γιατρους...τελος παντων, μετα καπακι πηγαμε σε ενα παιδιατρο ειδικο που την παρακολουθει για αλλο λογο ο οποιος μας ειπε πως ολοι οι ωρλαδες τα ιδια λενε...μας προτεινε να αφησουμε το χρονο να δουμε πως θα παει κλπ κλπ....και να φανταστεις εμεις εχουμε και προβλημα με τα αφτια...Στη θεση σου μονο για τα κρετακια που λες και το ροχαλητο, ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ για επεμβαση

Διαφημίσεις

O παιδίατρος και ο χειρούργος του νοσοκομείου επιμένουν ότι χωρίς ωτίτιδες και όλα τα συναφή δε βάζουμε παιδί στο μαχαίρι.......και εκεί κολλάω......για ένα ροχαλητό που δεν είναι και σίγουρο αν θα σταματήσει.......είδες πιο πάνω έλεγε η φίλη ότι ξαναβγήκανε.....και υπάρχει αυτό και στη βιβλιογραφία ότι μπορεί να ξαναβγουν......με συγγενή γιατρό εννοείται ότι στο νοσοκομείο θα γίνει αν γίνει...δεν είναι μεν ο κλάδος του, αλλά δεν είναι και άγνωστος μεταξύ αγνώστων......να όμως που ακριβώς επειδή είναι γνωστός μας το είπε καθαρά ότι θέλουν το 800άρι και το παιδί δεν έχει θέμα τόσο ώστε να χρειάζεται επέμβαση.

Παντως να βγάλεις τα κρεατακια δεν ειναι τιποτα απλα τα τραβάνε...

Για τις ανυγδαλες αν δεν εχει σοβαρό πρόβλημα δεν θα τις έβγαζα αν και τωρα πια τις βγάζουν με λέιζερ οπότε δεν ειναι οτι μπαίνει μαχαίρι !!

Καλημέρα LA LATINA!

Κι εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να βιαστείτε...

Η μεγάλη μας έκανε επέμβαση κρεατάκια όταν ήταν 3. Ροχάλιζε σχεδόν όλη της τη ζωή μέχρι τότε και το πρόβλημα το είχαμε επιβεβαιώσει όταν ήταν 2 με φίλη ΩΡΛ. Τόσο η ΩΡΛ όσο και ο παιδίατρος δεν έδιναν καμία σημασία στο ραχαλητό και ρωτούσαν για άλλα συμπτώματα. Από ωτίτιδες είμασταν φουλ 2 χειμώνες και πάλι ο παιδίατρος ήταν διστακτικός.

Αρχίσαμε να μιλάμε για επέμβαση όταν πλέον άρχισε να μειώνει το φαγητό της, να είναι συνέχεια κουρασμένη, μαύρους κύκλους και στο τέλος ξυπνούσε η καημένη μέσα στη νύχτα με κλάματα και έλεγε δεν μπορώ να πάρω ανάσα. Σε εκείνη τη φάση άρχισαν και οι άπνοιες και μπήκαμε άμεσα χειρουργείο.... Η επιδείνωση που περιγράφω ήταν ραγδαία (1 - 1.5 μήνας) και η βελτίωση μετά άμεση (ακόμα ψιλοροχαλίζει καμιά φορά).

Όσο το ψάξαμε τότε, το ροχαλητό δεν αποτελούσε για κανέναν λόγο για επέμβαση. Α, επίσης δεν κάναμε ουτε ακτινογραφία, ούτε υπέρηχο μόνο ρινοσκόπηση.

Kάναμε και ρινοσκόπηση αλλά το θέμα είναι ότι την έκανε ο γιατρός που θέλει τα λεφτάκια.....χτες! ΔΛΔ για ένα ροχαλητό και μπούκωμα, δεν μιλάς στους γονείς λες και ήρθε το τέλος της γης......

Μάλλον πρέπει να ηρεμήσω....

Τα δικά μας συμπτώματα: μπούκωμα και λίγο υγρό στα αυτιά. Ο δικός μας παιδίατρος μας είπε ότι τα κρεατάκια είναι διογκωμένα αλλά συρικνώνονται με την ηλικία (ο μικρός είναι 5) και να μην κάνουμε χειρουργείο.

8HQvp2.png

Διαφημίσεις

• 3 months later...
Ξανακάναμε εξέταση πριν λίγες μέρες, το παιδί είναι χάλια και θα κάνει την επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα, επείγει είπαν τελικά....:(:(:(

Tι εννοεις οτι ειναι χαλια??? Και οτι ΕΠΕΙΓΕΙ? Θα την κανετε ιδιωτικα?

Εμενα εχει συνεχεια μυξες, μπουκωμμα...αλλα για την ωρα το καθυστερουμε...

Ξανακάναμε εξέταση πριν λίγες μέρες, το παιδί είναι χάλια και θα κάνει την επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα, επείγει είπαν τελικά....:(:(:(

Δεν ειναι τίποτα Latina πολύ εύκολη επέμβαση , εμείς κάναμε κρεατακια και σωλήνακια στα αυτιά και πήγαμε σπίτι σε λίγες ώρες!!!

Καλύτερα αυτό από το να αναπνέει το παιδί από το στόμα, δεν ειναι καθόλου καλό για δόντια σαγόνι κλπ

Μια χαρα θα πάτε!

H εξέταση που κάναμε έδειξε ότι όχι μόνο δεν έχουν συρρικνωθεί, αλλά το παιδί πλέον έχει πολύ μικρή δίοδο αναπνοής....δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο, ο γιατρός είπε άμεσα.....σε νοσοκομείο θα την κάνουμε. Να είστε καλά για τις ευχές.

LATINA όλα καλά να πάνε!

Στο νοσοκομείο μάλλον δεν θα έχετε πολλές επιλογές αλλά αν μπορείτε ζητήστε η επέμβαση να γίνει όσο το δυνατόν πιο νωρίς το πρωί.

Εμάς έγινε αυτό τυχαία και νομίζω βοήθησε πάρα πολύ τη μικρή (είχε ανακτήσει δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, βγήκαμε από την κλινική σαν να μη συνέβη τίποτα) αλλά κυρίως δεν πρόλαβε να αγχωθεί και πολύ το πρωί (στεναχωρέθηκα με άλλα παιδάκια στο θάλαμο που περίμεναν τη σειρά τους και όσο περνούσε η ώρα ή έβλεπαν άλλα παιδιά να έρχονται από χειρουργείο τόσο χειρότερα γινόταν).

Σου εύχομαι να τελειώσετε με την επέμβαση εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα και να δεις πόσο θα πάρει τα πάνω του μετά ο μικρός σου!!

Περαστικά σας. Καλύτερα να την κάνει την επέμβαση το παιδί, για να μην ταλαιπωρείται καθημερινά.

Να σαι καλά εκάβη μου........φοβάμαι τόσο πολύ! Αύριο κάνουμε εξετάσεις και την Πέμπτη την επέμβαση...για το καλό του είναι, δε μπορεί να αναπνεύσει πλέον...αλλά ΟΚ οι μανούλες πάντα ανησυχούμε.

Να σαι καλά εκάβη μου........φοβάμαι τόσο πολύ! Αύριο κάνουμε εξετάσεις και την Πέμπτη την επέμβαση...για το καλό του είναι, δε μπορεί να αναπνεύσει πλέον...αλλά ΟΚ οι μανούλες πάντα ανησυχούμε.

Το ξέρω... Εύχομαι να περάσουν γρήγορα αυτές οι 2 μέρες και να επανέλθετε στην καθημερινότητά σας. Να είσαι ψύχραιμη. Σκέψου ότι είναι επέμβαση ρουτίνας.

Το ξέρω... Εύχομαι να περάσουν γρήγορα αυτές οι 2 μέρες και να επανέλθετε στην καθημερινότητά σας. Να είσαι ψύχραιμη. Σκέψου ότι είναι επέμβαση ρουτίνας.

Να είσαι καλά κοπέλα μου!