Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΞΥΠΝΑΕΙ ΞΑΝΑ!!??

xelonitsa1984

Recommended Posts

ρε κορίτσια όταν λεμε χαμομηλι τι χαμομηλι εννοουμε??το κλασικο χαμομηλι ή καποιο ειδικο για βρέφη??δεν βρησκω τον παιδιατρο!!!:oops::oops::oops:

εχει ειδικο για βρέφη,,θα το βρεις και στα σουπερ μαρκετ (εκτος από τα φαρμακεια) εκει που είναι οι κρεμες ,τα γαλατα κτλ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 61
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

iouliana ευχαριστω για την απαντηση!!!τωρα ξαφνικα εχω κι άλλο θεμα......ενώ επερνε μπιμπερο καποιες στιγμες στο παρελθον όταν το είχαμε επιχειρησει και καποια βραδια που του ειχα δωσει εγω ξενο τωρα ξαφνικα δεν θελει με τιποτα κλαιει και χτυπιέται!!!καισ ε μενα και στον πατερα του και στη γιαγια!!!θα τρελαθώ ειλικρινα!!!αμα γινει κι αυτό εεεε τι να πω πια!!!:-(:-(:-(:-(:-(:-( τι να κανω παλι??

Σε πόσες μέρες κλείνετε τον 6ο?? Διοτι μετα μπορείς να ρωτήσεις τον παιδίατρο σου για το εκπαιδευτικο ποτηράκι. Κανε λίγο υπομονη. Η δικιά μου με την έναρξη των στερεων βελτιωσε την εικονα του ύπνου της. Σε καποια μωρα βοηθα σε άλλα όχι. Ας ελπίσουμε ότι η εισαγωγή στερεων θα βοηθησει και το δικό σου. Μην απογοητεύεσαι. Αλλωστε κάθε μωρο εχει τα δικα του σημαδια. Η δικια μου ξεκινησε στους 5,5 μηνες στερεές διοτι αρπαζε τα κουταλια και τα εβαζε στο στομα, έκλαιγε όταν καθομασταν στον τραπέζι, μας παρακολουθουσε όταν τρωγαμε και εβαζε τα χερια της σε όποιο πιατο με φαγητο υπήρχε στην εμβελειά της!!! :oops:

η αληθεια είναι ότι κι εμας μας κοιταει καλα καλα όταν τρωμε κι απλωνει τα χερια του σαν να θελει κι αυτος!!καμια φορα κλαιει κι ολας....σαν να λεει θελω κι εγω!!σημερα δοκιμασε δυο φορες η μαμα μου να του δωσει με μπιμπερο..ΤΙΠΟΤΑ!!μετα δοκιμάσαμε με κουταλακι και το ετρωγε μια χαρα....αλλα σκέφτομαι πως θαπιβει τοσα μλ που χρειαζεται με κουταλακι θα κανουμε 10 ωρες???τον 6ο τον κλεινουμε 5 Δεκεβριου!!!τι είναι το εκπαιδευτικο ποτηρακι???να πω επισης ότι μετα τις 3 το βραδυ συνεχιζω να τον περνω μαζι μου στο κρεβατι κι ετσι κοιμάμαι κι εγω καλυτερα!!ξυπναει θηλαζει ή πιπιλάει και τον περνει ο υπνος κτλ κτλ!!δεν ξερω αν κανω καλα.....φοβάμαι τις επιπτωσεις που θα εχει στο μελλον!!!παντως πλεον πιστευω ότι λειτουργω και σαν πιπιλα για υπνο γι αυτόν....!!!:shock::shock::shock:

υπαρχουν κοπελες που θηλαζαν αποκλειστικα και λογω του ότι ξυπνουσαν πολλες φορες τα νινάκια τους το βραδυ αναγκαστηκαν να τα κοιμιζουν μαζι τους???κι αν ναι....τι αποτέλεσμα ειχε αυτό στο μελλον???κι αν ειχαν συνδυασει τα παιδακια τους το στηθος με πιπιλα για να κοιμηθουν πω του το εκοψαν γιατι μου φαινεται ακατορθωτο!!!:shock::shock::shock::shock::shock:

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια καλησπέρα. Έχω μια μπέμπα 5 μηνών κ κάτι, ακολουθούμε μεικτή διατροφή, δίνω δηλ 2 μπουκάλια συμπλήρωμα τη μέρα ένα κατά τις 18:30 και ένα το βράδυ. Ήταν γύρω στις 00:00 συνήθως τώρα μόνη της το κανε 23:00. Το πρόβλημά μου είναι το εξής, αρχές τρίτου έως και το κλείσιμο του 4ου κοιμόταν 23:00 - 6:00 κάποιες φορές και 7, με μόνο διάλειμμα στις 00:00 για να φάει τώρα έχουμε χάσει τη μπάλα!!! Ξυπνάει τη νύχτα από 1 έως και 3 φορές, όχι γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει αγκαλιά και νανούρισμα! Μόλις δε τη νανουρίσω και πάω να τη βάλω στην κούνια ξεσπάει πόλεμος!!!!!! Και πάμε πάλι φτου κ απ την αρχή... αποτέλεσμα να ξενυχτάω σχεδόν όλη νύχτα αφού το σύνηθες είναι 3-5 και να κοιμόμαστε αγκαλιά στο κρεβάτι μου μετά τις 6 που πλέον πεινάει και θηλάζει! Δεν ξέρω τι να κάνω!!! ι μισοί μου λένε ότι θα της περάσει, οι άλλοι μισοί να την αφήσω να κλαίει, κάτι που το θεωρώ αδιανόητο για ένα μωράκι 5 μηνών να σπαράζει και γω να μην κάνω τπτ......

Έχει καμιά κοπέλα παρόμοια εμπειρία?

AXrRp3.pngFYZzp3.png

κορίτσια κοντευω να τρελαθώ!!!!!!!!!!!!!!!λειψαμε μια βδομαδα στο χωριο και ειπαμε με τον αντρα μου ότι είναι καλη ευκαιρια να εκπαιδεύσουμε λιγο τον μπεμπη στον υπνο να μην ξυπναει κάθε μια ωρα!!τον αφήναμε να κλαψει και μεσα σε μιση ωρα κοιμοτανε!!για να μην τα πολυλογω πραγματι ξαφνικα ο μπεμπης ξυπναει μια με δυο φορες τρωει και κοιματι!!αφου γυρισαμε λεω ας τον ζυγισω....και....τι ειδα....????ειχε χασει 150 γραμμαρια!!σημερα μια μερα μετα σαν μανιακη τον ξαναζυγιζω μειον αλλα 30!!!!μιλαω με τον γιατρο μου λεει την ημερα τρωει????λεω εννοείτε!!μου λεει ζυγισε τον ξανα σε μια εβδομαδα και μιλαμε!!!ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!τι συμβαινει???φτιαχει το ένα χαλαει τ'αλλο!!!!γνωριζει καμια κοπελα να μου πει???

κορίτσια κοντευω να τρελαθώ!!!!!!!!!!!!!!!λειψαμε μια βδομαδα στο χωριο και ειπαμε με τον αντρα μου ότι είναι καλη ευκαιρια να εκπαιδεύσουμε λιγο τον μπεμπη στον υπνο να μην ξυπναει κάθε μια ωρα!!τον αφήναμε να κλαψει και μεσα σε μιση ωρα κοιμοτανε!!για να μην τα πολυλογω πραγματι ξαφνικα ο μπεμπης ξυπναει μια με δυο φορες τρωει και κοιματι!!αφου γυρισαμε λεω ας τον ζυγισω....και....τι ειδα....????ειχε χασει 150 γραμμαρια!!σημερα μια μερα μετα σαν μανιακη τον ξαναζυγιζω μειον αλλα 30!!!!μιλαω με τον γιατρο μου λεει την ημερα τρωει????λεω εννοείτε!!μου λεει ζυγισε τον ξανα σε μια εβδομαδα και μιλαμε!!!ΘΑ ΣΚΑΣΩ!!!!τι συμβαινει???φτιαχει το ένα χαλαει τ'αλλο!!!!γνωριζει καμια κοπελα να μου πει???

Άκου τον παιδίατρο και άσε την ζυγαριά στην άκρη! Στην ηλικία του μικρού σου δεν υπάρχει λόγος για άλλες ζυγίσεις πέραν της μηνιαίας στον παιδίατρο, εξάλλου το παιδί τρώει 2-3 φορές μέσα στη νύχτα, δεν είναι και λίγο! Για να ηρεμήσεις, προσπάθησε να τον ταϊζεις περισσότερο μέσα στην ημέρα, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι καλό να γίνεται όσο μεγαλώνει το παιδί, ώστε κάποια στιγμή, όταν είναι έτοιμο, να κόψει τα βραδυνά γεύματα.

Χαλάρωσε και απόλαυσε το γεγονός ότι έστρωσε κάπως ο ύπνος σας και μην ανησυχείς : κανένα μωρό που πεινάει τη νύχτα δεν μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται παρά την πείνα του, όση εκπαίδευση κι αν του κάνεις!!!!! Εξάλλου, νομίζω ότι μια πρόσκαιρη μικρή απώλεια βάρους μπορεί να οφείλεται σε πλήθος άλλων παραγόντων, π.χ. μια ιωσούλα. Ας μας πει και η argini που έχω δει ότι γράφει στο θέμα.

Κορίτσια καλησπέρα. Έχω μια μπέμπα 5 μηνών κ κάτι, ακολουθούμε μεικτή διατροφή, δίνω δηλ 2 μπουκάλια συμπλήρωμα τη μέρα ένα κατά τις 18:30 και ένα το βράδυ. Ήταν γύρω στις 00:00 συνήθως τώρα μόνη της το κανε 23:00. Το πρόβλημά μου είναι το εξής, αρχές τρίτου έως και το κλείσιμο του 4ου κοιμόταν 23:00 - 6:00 κάποιες φορές και 7, με μόνο διάλειμμα στις 00:00 για να φάει τώρα έχουμε χάσει τη μπάλα!!! Ξυπνάει τη νύχτα από 1 έως και 3 φορές, όχι γιατί πεινάει αλλά γιατί θέλει αγκαλιά και νανούρισμα! Μόλις δε τη νανουρίσω και πάω να τη βάλω στην κούνια ξεσπάει πόλεμος!!!!!! Και πάμε πάλι φτου κ απ την αρχή... αποτέλεσμα να ξενυχτάω σχεδόν όλη νύχτα αφού το σύνηθες είναι 3-5 και να κοιμόμαστε αγκαλιά στο κρεβάτι μου μετά τις 6 που πλέον πεινάει και θηλάζει! Δεν ξέρω τι να κάνω!!! ι μισοί μου λένε ότι θα της περάσει, οι άλλοι μισοί να την αφήσω να κλαίει, κάτι που το θεωρώ αδιανόητο για ένα μωράκι 5 μηνών να σπαράζει και γω να μην κάνω τπτ......

Έχει καμιά κοπέλα παρόμοια εμπειρία?

Σε διαβεβαιώνω ότι όλες είχαμε παρόμοια εμπειρία!!!! Πρόκειται για το λεγόμενο 4 month sleep regression, ψάξε το στο google και θα καταλάβεις!!!! Το πιθανότερο είναι ότι, από την στιγμή που μέχρι τώρα το παιδί φαίνεται να είχε αναπτύξει καλές συνήθειες ύπνου, θα επανέλθει σε λίγο καιρό, μετά βέβαια θα ξαναχαλάσει γύρω στους 8 μήνες (8 months sleep regression), μετά θα έρθουν τα δόντια, μετά το 18 months sleep regression και πάει λέγοντας, κουράγιο και υπομονή να έχεις!!!:wink:;-):wink:

Σοβαρά τώρα, πρόκειται όντως για μια φάση και το μωράκι είναι αρκετά μικρό για οτιδήποτε πολύ δραστικό από άποψη εκπαίδευσης, αυτό στο οποίο μπορείς να εστιάσεις είναι να κοιμάται επαρκώς μέσα στην ημέρα (3-4 φορές τουλάχιστον), να μην το βάζεις για ύπνο αργά (αν 23.00 είναι η ώρα του βραδυνού ύπνου, είναι ΠΟΛΥ αργά!!!), να έχετε σταθερή ρουτίνα βραδυνού ύπνου (ίδια διαδικασία, κάθε μέρα, ίδια ώρα) και κυρίως να το κοιμίζεις με όσο το δυνατόν λιγότερη δική σου συμμετοχή. Βάλε σιγά - σιγά στην ρουτίνα σας εξωτερικά στοιχεία (π.χ. μουσική, αρκουδάκι) τα οποία το παιδί θα συνδυάσει με τον ύπνο και τα οποία θα μπορείς να επιστρατεύσεις και στα ενδιάμεσα ξυπνήματα, έτσι ώστε η δική σου παρουσία να μην είναι το μοναδικό πράγμα που θα έχει συνδέσει το μωρό με τον ύπνο, γιατί τότε είναι φυσικό να σε ζητάει συνέχεια.

Υπομονή, υπομονή, υπομονή!!!!!

Υ.Γ. : Θα σου στείλω πμ για κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, για να μην βγούμε εκτός θέματος.

Διαφημίσεις

Σε διαβεβαιώνω ότι όλες είχαμε παρόμοια εμπειρία!!!! Πρόκειται για το λεγόμενο 4 month sleep regression, ψάξε το στο google και θα καταλάβεις!!!! Το πιθανότερο είναι ότι, από την στιγμή που μέχρι τώρα το παιδί φαίνεται να είχε αναπτύξει καλές συνήθειες ύπνου, θα επανέλθει σε λίγο καιρό, μετά βέβαια θα ξαναχαλάσει γύρω στους 8 μήνες (8 months sleep regression), μετά θα έρθουν τα δόντια, μετά το 18 months sleep regression και πάει λέγοντας, κουράγιο και υπομονή να έχεις!!!:wink:;-):wink:

Σοβαρά τώρα, πρόκειται όντως για μια φάση και το μωράκι είναι αρκετά μικρό για οτιδήποτε πολύ δραστικό από άποψη εκπαίδευσης, αυτό στο οποίο μπορείς να εστιάσεις είναι να κοιμάται επαρκώς μέσα στην ημέρα (3-4 φορές τουλάχιστον), να μην το βάζεις για ύπνο αργά (αν 23.00 είναι η ώρα του βραδυνού ύπνου, είναι ΠΟΛΥ αργά!!!), να έχετε σταθερή ρουτίνα βραδυνού ύπνου (ίδια διαδικασία, κάθε μέρα, ίδια ώρα) και κυρίως να το κοιμίζεις με όσο το δυνατόν λιγότερη δική σου συμμετοχή. Βάλε σιγά - σιγά στην ρουτίνα σας εξωτερικά στοιχεία (π.χ. μουσική, αρκουδάκι) τα οποία το παιδί θα συνδυάσει με τον ύπνο και τα οποία θα μπορείς να επιστρατεύσεις και στα ενδιάμεσα ξυπνήματα, έτσι ώστε η δική σου παρουσία να μην είναι το μοναδικό πράγμα που θα έχει συνδέσει το μωρό με τον ύπνο, γιατί τότε είναι φυσικό να σε ζητάει συνέχεια.

Υπομονή, υπομονή, υπομονή!!!!!

Υ.Γ. : Θα σου στείλω πμ για κάτι άλλο που θέλω να σε ρωτήσω, για να μην βγούμε εκτός θέματος.

Καλησπέρα και σ ευχαριστώ για την απάντηση..... Δοκίμασα να την κοιμήσω μπρούμυτα και ω ναι ως δια μαγείας λύθηκε!!!!! Η μικρή πλέον ξαναθυμήθηκε να κοιμάται μόνη της πιπιλώντας το δάχτυλό της (οκ μ ενοχλέι γιατί λένε ότι κάνει κακό στα δόντια αλλά τουλάχιστον το κάνει μόνο για να κοιμηθεί). Μπήκαμε και σε στέρεα διατροφή πια ρυζάλευρο και σήμερα ξεκινήσαμε φρούτα!!! Την κοιμίζω αγκαλιά με το μομπίλ και τη βάζω στο κρεβάτι μισοκοιμισμένη πάντα. Πλέον κοιμάται κατά τις 22:00 - 22:30, ξυπνάει 23:30 για φαί και μετά νάνι!!!!! Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο!!!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Καλησπέρα και σ ευχαριστώ για την απάντηση..... Δοκίμασα να την κοιμήσω μπρούμυτα και ω ναι ως δια μαγείας λύθηκε!!!!! Η μικρή πλέον ξαναθυμήθηκε να κοιμάται μόνη της πιπιλώντας το δάχτυλό της (οκ μ ενοχλέι γιατί λένε ότι κάνει κακό στα δόντια αλλά τουλάχιστον το κάνει μόνο για να κοιμηθεί). Μπήκαμε και σε στέρεα διατροφή πια ρυζάλευρο και σήμερα ξεκινήσαμε φρούτα!!! Την κοιμίζω αγκαλιά με το μομπίλ και τη βάζω στο κρεβάτι μισοκοιμισμένη πάντα. Πλέον κοιμάται κατά τις 22:00 - 22:30, ξυπνάει 23:30 για φαί και μετά νάνι!!!!! Ας ελπίσουμε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο!!!!

Εμας μου θυμιζεις... μπρουμητα και δαχτυλο μας εσωσαν! Η μικρη ειναι πλεον 16 μηνων κοιμαται φυσικα με το δαχτυλακι της και βολευεται κυριως μπρουμητα! Οκ καποια στιγμη ελπιζω οτι θα κοπει το δαχτυλακι... :?

veMDp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...