Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΙΑΒΑΖΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ?

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω τις μαμάδες που έχουν παιδάκια που τελείωσαν την Α δημοτικού αν έκαναν κάποια επανάληψη το καλοκαίρι και αν χρειαζόταν να γίνει κάτι, γιατί εμένα δεν ήθελε και δεν ήθελα κι εγώ να την πιέσω. Μόνο κανένα βιβλιαράκι πού και πού ξεφύλιζε ... αλλά επειδή κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με τη μικρή και ο μόνος χρόνος για να το κάνει ήταν το βράδυ ... δεν την άφηνε και πολύ η μικρή και δεν το πολυέκανε.

azHYp2.png

vwuep3.png

Διαφημίσεις

Όχι. Της είχα πάρει ένα βιβλίο διακοπών, έκανε που και που καμιά ασκησούλα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.

Επίσης της είχα πάρει μερικά παραμυθάκια να διαβάζει μόνη της.

Κι εμενα λιγα πραγματα εκαναν...ο γιος μου που τελειωσε τη β δημοτικου διαβασε ενα μυθιστορημα..το βιβλιο που πηραμε με τις ασκησεις δεν το πειραξε (!)...η κορη μου που τελειωσε το νηπιο, μονο αν πεσει στα χερια της καποιο βιβλιαρακι θα το διαβασει αλλα και αυτο για λιγο...

Τα δικα μου αισθανομαι πως τις καταχαρηκαν παντως τις διακοπες τους οποτε λεω χαλαλι:)

Με λίγα λόγια όχι... Το ένα παιδί που έχει πιο πολλές δυνατότητες γενικά, δεν βρίσκει πράγματα που να τον ενδιαφέρουν που να έχουν λεξιλόγιο κάπως απλουστευμένο. Ενδιαφέρεται για τεχνολογία, ιστορία, φυσική... Οπότε ακόμα του διαβάζω, αν και έχω βαρεθεί και εγώ και το κάναμε σπάνια αυτό το καλοκαίρι. Προσπαθήσαμε για ένα διάστημα να διαβάζουμε διασκεδασικές ειδήσεις ή και όχι τόσο διασκεδαστικές, κάποιες φορές ρωτούσε και για τα σοβαρά γεγονότα όπως της Μέσης Ανατολής :shock: και μπαίναμε στο ιντερνετ σε ειδησεογραφικά σάιτ και τον έβαζα να διαβάσει 2-3 ειδήσεις κάθε μέρα, από αυτά που ξέρω ότι τον ενδιαφέρουν. Τρέχα γύρευε. Γενικά όμως δεν το βλέπω το παιδί να έχει κίνητρο μόνος του και με απασχολεί αυτό.

Α... τους διάβαζα από μικρά και έχουν συνδυάσει το διάβασμα με την καληνύχτα και σπάνια να πιάσουν βιβλίο κάποια άλλη στιγμή!

Το άλλο παιδί διαβάζει ιστοριούλες.

Και τα δύο είναι ΟΚ για την τάξη τους, σε όλα τα μαθήματα, θα ήθελα όμως να έχουν όρεξη για διάβασμα. Εμείς στην εποχή μας κάποιες φορές διαβάζαμε για να σκοτώνουμε την ώρα μας τα καλοκαίρια μεσημέρι... Τα δικά μου παιδιά έχουν πολλά πράγματα που τα ενδιαφέρουν περισσότερο. Να παίζουν κυρίως!

Στα πολύωρα ταξίδια που κάναμε φέτος με αυτοκίνητο, κάναμε λίγες επαναλήψεις σε ορθογραφία και μαθαίναμε λεξιλόγιο, αυτά προφορικά. Όσο είχαν όρεξη τα παιδιά.

Θα ήταν χρήσιμο αν μπορούσε κάποια άλλη μαμά με εμπειρία να ρίξει ιδέες. Αισθάνομαι ότι αν το παιδί δεν ενδιαφέρεται, καλύτερα να μην πιέσει κανείς το παιδί, γιατί θα τα κάνει χειρότερα.

Εμας μας ειπε να κανουμε αναγνωση και αριθμητικη. Κουτσα στραβα το καναμε αλλα τον αυγουστο καναμε διακοπες!!! αυριο ξεκιναμε και θα δουμε ποσα ψαρια πιασαμε

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Ααααααααααα, εμείς διαβάζαμε! Αμέ πως! Μόνο ένα βιβλίο γερμανικών ειδικό για το καλοκαίρι έκανε με χαρά! Τα άλλα ούτε να τα φτύσει δεν ήθελε, της έκανα και λίγα αγγλικά και τέλος! Δεν ήθελα να την πιέσω, βαριόταν και ήθελε να παίζει, πήγε και σε ένα αθλητικό καμπ και γυρνούσε πτώμα, ε, την άφησα να ξεκουραστεί. Τώρα να δω τί θα κάνει με τη γλώσσα και τα μαθηματικά! Εμείς πρώτη μέρα σήμερα σχολείο, καθότι γυρίσαμε Σάββατο βράδυ από τις διακοπές και σίγουρα θα προσγειωθεί λίγο...ανώμαλα...:?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...