Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

7η εβδομάδα κύησης κ εμφάνιση ουρεοπλάσματος

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Βρίσκομαι στην έβδομη εβδομάδα κ σήμερα έμαθα ότι έχω ουρεόπλασμα κ μύκητες. Μένω σε παραμεθόριο κ ο0 γιατρός που έχουμε εδώ μου σύστησε να πάρω το rulid 300 mg για 20 μέρες κ εγώ κ ο άντρας μου ενώ τους μύκητες θα τους αντιμετωπίσουμε προς το παρόν με κρέμες κ μετά το 1ο τρίμηνο με χάπια. Έχω αγχωθεί όπως καταλαβαίνετε γιατί 20 μέρες αντιβίωση στην παρούσα φάση μου φαίνονται πολλές. Μπορείτε να μου πειτε αν κάποια είχε παρόμοια περίπτωση κ τι έγινε; Σας ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

μην ανησυχείς είμαι 9η εβδομάδα και εμένα μου το βρήκε στην 7η και ομοίως θα πάρω αντιβίωση μετά το 1ο τρίμηνο.δεν είναι ανησυχητικό, ο άντρας μου είναι φαρμακοποιός και με καθησύχασε όπως ο γιατρός. είναι πολύ σύνηθεςτο ουρεόπλασμα και η αντιβίωση χρειάζεται γτ είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικό

Από όσο γνωρίζω το rulid επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη. Δεν ξέρω βέβαια για τη χρονική διάρκεια. Και επειδή το μη χείρον βέλτιστον σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα το να αφήσεις το ουρεόπλασμα χωρίς θεραπεία είναι πολύ χειρότερο από το να πάρεις rulid!

Σου εύχομαι ένα υγιές μωρό!!!

Καλημερα κοριτσια, πως μαθατε οτι εχετε ουρεοπλασμα? Εγινε καποια καλλιεργεια κολπικου υγρου κατοπιν παροτρυνσης του γιατρου στα πλαισια προγεννετικου ελεγχου ή ειχατε καποια συμπτωματα;;;

καλη επιτυχια!

• 3 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σας, είμαι νέο μελος και βρισκω πολυ θετικο που μπορούμε να επικοινωνούμε μέσω αυτής της φόρμας. Λοιπόν είμαι στην 9η εβδομαδα και η καλλιεργεια εδειξε θετικη σε ουρεοπλασμα. Η γυναικολόγος μου ειπε να μην ανησυχω καθως ειναι πολυ συχνο φαινομενο και μου χορηγεισαι αντιβιωση αν και μου ειπε οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα καταπολεμηθει το μικροβιο. Η ερωτηση μου ειναι ειναι εξης...να παρω την αντιβιωση η να περιμενω να κλεισω το πρωτο τριμηνο γιατι ειναι και το πιο κρισιμο στην εγκυμοσυνη?

Σας ευχαριστω πολύ ......

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Dora V. είπε:

Καλησπέρα σας, είμαι νέο μελος και βρισκω πολυ θετικο που μπορούμε να επικοινωνούμε μέσω αυτής της φόρμας. Λοιπόν είμαι στην 9η εβδομαδα και η καλλιεργεια εδειξε θετικη σε ουρεοπλασμα. Η γυναικολόγος μου ειπε να μην ανησυχω καθως ειναι πολυ συχνο φαινομενο και μου χορηγεισαι αντιβιωση αν και μου ειπε οτι δεν ειναι σιγουρο οτι θα καταπολεμηθει το μικροβιο. Η ερωτηση μου ειναι ειναι εξης...να παρω την αντιβιωση η να περιμενω να κλεισω το πρωτο τριμηνο γιατι ειναι και το πιο κρισιμο στην εγκυμοσυνη?

Σας ευχαριστω πολύ ......

Απ τη στιγμή που σ συνέστησε η γιατρός να πάρεις τώρα την αντιβιωση κ όχι αργότερα σημαίνει ότι δεν κινδυνεύει να πάθει κάτι το μωρακι.. Τώρα αν φοβάσαι θα μπορούσες να την ρωτήσεις αν πειράζει να την πάρεις αργότερα.. Πάντως ξέρω ότι είναι ανθεκτικό μικρόβιο κ όντως μπορεί να μην καταπολεμηθεί όπως σ είπε κιόλας

Με το καλό! Να έχεις μια απροβλημάτιστη εγκυμοσύνη και μια εύκολη γέννα!

Έχε υπόψη σου τα εξής:

α)Κανένας γυναικολόγος δε θα ρίσκαρε να συνταγογραφήσει κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία ενός μωρού. Για να σου το προτείνει, είναι ασφαλές.

β)Ο γυναικολόγος μας είναι ο άνθρωπος που θα βρίσκεται δίπλα μας την ώρα του τοκετού. Αν δεν εμπιστευόμαστε τις συμβουλές του, αλλάζουμε γιατρό.

γ)Εγκυμοσύνη δε σημαίνει ότι δεν παίρνουμε φάρμακα. Κάποια φάρμακα δεν αποτελούν κίνδυνο, αντίθετα είναι ενδεδειγμένα για την αντιμετώπιση κάποιων παθήσεων και την εξασφάλιση της θετικής έκβασης μιας κύησης.

Γενικότερα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σχέση με το ουρεόπλασμα, παλιά θεωρούσαν ότι μπορεί να ευθύνεται για αποβολές στο 2ο τρίμηνο, πλέον πιστεύεται ότι αποτελεί σύνηθες μικροβίωμα του κόλπου. Όπως σου είπε η γιατρός σου, προληπτικά δοκιμάζετε να δείτε αν θα εξαλειφθεί με την αντιβίωση που σου έδωσε, αλλά και να μην συμβεί αυτό, δεν είναι επικίνδυνο.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας...μίλησα με τη γιατρο και μου ειπε οτι πραγματικα σαν μικροβιο δεν μας απασχολει πλεον τοσο πολυ γατι πραγματικα υπάρχουν πολλες πιθανοτητες να μας συντροφευει σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης οποτε και αργοτερα να παρω την αντιβιωση (μετα την αυχενικη ) δν υπαρχει προβλημα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...