Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλλινδρομηση και γαλα

Recommended Posts

Καλησπερα σας.Εχω μια μπεμπουλα 62 ημερων με ευρεια παλλινδρομηση κ οισοφαγητιδα.Παιρνουμε Epadoren ενα μηνα 0.6 πρωι βραδυ.Τα γευματα της κυμαινονται απο 65 ml μεχρι 110 τη φορα κ συνολο ημερας τα 600! Ειναι 4500 και θα επρεπε να τρωει 660. Δεν τα φτανουμε κ κανουμε 7 γευματα ημερησιως.Καποιες φορες τρωει ευκολα κ καποιες με το ζορι τα 65.Οσο κ αν την πιεζω με τπτ δεν συνεχιζει!!!Υπαρχει καποια μανουλα με αντιστοιχη εμπειρια; Τρωει οντως λιγο το παιδι;; Να σημειωσω οτι η παιδιαυρος ειπε να κοψουμε την πρωινη δοση του σιροπιου κ εχω αγχωθει. Φοβαμαι μηπως δεν τρωει τπτ μετα....

Διαφημίσεις

βεβαιως και υπαρχει μανουλα με την ιδια εμπειρια!! εγω!! η μπεμπα ειναι 6 μηνων και εχουμε το ιδιο προβλημα απο 40 ημερων με παλλινδρομηση! οντος πρεπει να τρωνε γυρω στα 650 στην ηλικι;α σας αλλα δεν ειναι κανονας!! δεν τρωνε ολα τα μωρα το ιδιο , εφοσον ενυδατωνετε και βρεχει τις πανες μην ανυσηχεις!!να σου πω για ποιο λογο να κοψεις την πρωινη δοση?? εγω ειχα σπασει τη δοση στα τρια κιολας!!! και πιναμε μεχρι και τωρα!! εφοσον το παιδακι ζοριζετε νομιζω πως αν κοπει το επαντορεν θα γινει χειροτερα!! εγω θα σου προτεινα να ακους το παιδι σου!!! για παραδειγμα πειραματιστηκα κι εγω στο να της το μειωσω... ομως αυτο υπεφερε και το ξανααρχιζα!!! υπομονη!!!

Καλημέρα,

Σε ευχαριστω πολύ για την απάντησή σου!!Σήμερα με το ζόρι φάγαμε 50ml στις 03:00, 70 ml στις 06:30 και 09:00 φάγαμε 80 ml με πολύ πόνο.... Πριν τρεις ημέρες κάναμε και τα πρώτα εμβόλια. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στην ανορεξία. Πάντως η μπέμπα είχε μπει σε ένα προγραμμα κι έτρωγε εύκολα.Ξαφνικά μας μείωσε τις ποσότητες... Η δική σου έτρωγε δύσκολα? Σκέφτομαι να πάμε σε παιδογαστρεντερολόγο αν συνεχιστεί αυτό... Το σιροπάκι θέλει να της το κόψει (το πρωινό) για να μην επιβαρύνεται. Ενώ της εχω πει ότι το παιδι τρώει με πολύ δυσκολία εκείνη μου λέει πως δεν χάθηκε ο κόσμος να τρώει δύσκολα σε κάποια γευματα, το σύνολο της μέρας μετράμε... Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω πια... ϊσως είμαι υπερβολική , αλλά υποφέρω να βλέπω το μωρο να ζορίζεται στο φαγητό και λέω είναι δυνατόν να χορταίνει με 60ml????

Σήμερα νομίζω ότι είδα και λίγο αιματάκι στα κακά, αλλά δεν είμαι σίγουρη...

Είχε και ο δικός μου γιος παλινδρόμηση και ήταν σε αγωγή με epadoren από 20 ημερών έως 10 μηνών. Δεν θυμάμαι τί δόση παίρναμε, αλλά θυμάμαι σίγουρα ότι έδινα πρωί - μεσημέρι - βράδυ πριν το φαγητό. Προσωπικά ορκίζομαι στο όνομα του epadoren, το μωρό ανακουφίστηκε πολύ!

Γιατρός δεν είμαι και πραγματικά δεν θέλω να δώσω ιατρική συμβουλή, θα σου πω μόνο την δική μου εμπειρία από τον δικό μας παιδίατρο : Όσο έβλεπε ότι το παιδί έπαιρνε βάρος, ήταν χαλαρός. Δηλαδή μας είχε δόσει μια ενδεικτική δόση για το epadoren (δεν θυμάμαι ποια είναι, αλλά σίγουρα καθώς το παιδί μεγάλωνε σε κιλά αυξανόταν) και από εκεί και πέρα το είχε αφήσει σε μας. Δηλαδή υπήρξαν εβδομάδες που επιχειρήσαμε να σταματήσουμε π.χ. την μεσημεριανή δόση, βλέπαμε όμως ότι οι αναγωγές ξανάρχιζαν και την ξαναδίναμε. Η λογική του ήταν δηλαδή βλέποντας και κάνοντας ανάλογα με την ανταπόκριση του παιδιού. Έτσι συνεχίσαμε μέχρι και τον 10ο μήνα που είχε μπει πια για τα καλά στις στέρεες, το βάρος του ήταν πολύ καλό και είχαμε μήνες να δούμε εμετό. Και πάλι, με το που κόψαμε το σιρόπι, το παιδί έκανε 2-3 φορές γερές αναγωγές, αλλά μέχρι εκεί ήταν!

Ο δικός μου έτρωγε μεγάλες ποσότητες, αλλά ξέρω ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας, τα περισσότερα μωρά με παλινδρόμηση τρώνε ακριβώς όπως το δικό σου, πολλά και μικρά γεύματα. Για τα ml/ημέρα δεν ξέρω να σου πω, ο μπούσουλάς σου είναι να παίρνει βάρος το παιδί. Αν αυτό γίνεται, ακολούθησέ το στον ρυθμό των γευμάτων για να μην παιδεύεται το παιδάκι. Σίγουρα τα βασικά του ταίσματος μωρού με παλινδρόμηση τα ξέρεις : συχνά διαλείματα για ρέψιμο, όρθια θέση μετά το τέλος του γεύματος για 30', τάισμα και ύπνος σε ανασηκωμένη θέση.

Επίσης δύο ακόμα προτάσεις :

Επένδυσε σε καλά μπουκάλια για να περνάει όσο το δυνατόν λιγότερος αέρας μαζί με το γάλα και να διευκολύνεται το γεύμα του παιδιού. Εγώ είχα πάρει τα Dr Brown's, ακριβά και μπελαλίδικα στο πλύσιμο, αλλά άξιζαν τον κόπο.

Δεν ξέρω τί γάλα δίνεις, αλλά σκέψου την επιλογή του αντιαναγωγικού. Εγώ είδα μεγάλη διαφορά. Απλά έχε υπ' όψιν σου ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να οι θηλές του μπουκαλιού να είναι ένα επίπεδο πάνω από αυτή που αντιστοιχεί στην ηλικία του μωρού, γιατί το γάλα είναι αρκετά πιο πηχτό. Αν ξεχαστείς και αφήσεις τις παλιές θηλές, τότε όντως το γεύμα διαρκεί αιώνες (το είχα πάθει κάποιες φορές!!!).

Καλή δύναμη και υπομονή μέχρι τις στέρεες, τα πράγματα καλυτερεύουν ΠΑΡΑ πολύ τότε!

Deena σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Το σιροπάκι θα της το συνεχίσω από μόνη μου. Ειδικά όλο τον Αύγουστο. Η γιατρός της είναι διακοπές όλο το μήνα στο εξωτερικό με ... περιορισμένη επικοινωνια.Δεν διακινδυνεύω να έχουμε κάποια επιδείνωση μέσα στις διακοπές...

Dr. Brown's εχω κ εγώ.Αλλες φορές το θέλει, άλλες φορές εκνευρίζεται επειδή αργεί πολύ. Επισης της έχω πάρει τα Avent με θηλές για δύο μήνες επειδή πίνουμε αντιαναγωγικό. Με τις πρώτης ηλικίας δεν πνιγόταν αλλά έκανε ένα αιώνα και στο τέλος κοιμόταν με το μπουκάλι στο στόμα. Με τις δεύτερης μπορεί κ να βήξει καμια φορά ή να την πιάσει πόνος αλλά στο σύνολο θα φάει περισσότερο.

Επιπλέον, έχει πολύ μεγάλη ρινική συμφόρηση. Ταλαιπωρείται όλο το βράδυ και είμαστε συνέχεια με φυσιολογικό ορό, αλλά και πάλι σε πέντε λεπτά έχει ξαναγεμίσει η μυτούλα της.

Τι να πώ? Είμαι λίγο σε επιφυλακή με τα κακά της επίσης γιατί μάλλον είδαμε μικρές βλενίτσες με αίμα.Αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί δεν ξέρω πως μοιάζει το αίμα στα κακά...

Διαφημίσεις

Βάρος παίρνουμε ευτυχώς ικανοποιητικο (μέχρι στιγμής!) και δεν κάνει αναγωγές. Την παλλινδρόμηση τη βρήκαμε σε υπέρηχο , μια μέρα που σταμάτησε εντελώς να τρώει... Εφιάλτης!!!

αυτο με το αιμα στα κακα παρακολουθησε το!! πειστευω παντως καλο θα ηταν να πας σε παιδογαστρεντερολογο!! δεν θελω να σε απογοητευω αλλα η δικια μου ακομα και τωρα που ειναι 6 μηνων ζοριζετε πολυ στο φαι!! μετα τα 100 μλ δινουμε μαχη για να φαει λιγακι ακομα.. πειστευω ειναι φυσιολογικο στα παιδακια με παλλινδρομηση! οσο για το σιροπι σου ειπα την γνωμη μου!! εγ δεν θα το εκοβα απο τοσο νωρις! ξερω οσο να ναι ειναι φαρμακο και σε καταλαβαινω..δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο περα πο υπομονη! οταν μπουνε οι στερεες θα φτιαξει!

Deena σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Το σιροπάκι θα της το συνεχίσω από μόνη μου. Ειδικά όλο τον Αύγουστο. Η γιατρός της είναι διακοπές όλο το μήνα στο εξωτερικό με ... περιορισμένη επικοινωνια.Δεν διακινδυνεύω να έχουμε κάποια επιδείνωση μέσα στις διακοπές...

Dr. Brown's εχω κ εγώ.Αλλες φορές το θέλει, άλλες φορές εκνευρίζεται επειδή αργεί πολύ. Επισης της έχω πάρει τα Avent με θηλές για δύο μήνες επειδή πίνουμε αντιαναγωγικό. Με τις πρώτης ηλικίας δεν πνιγόταν αλλά έκανε ένα αιώνα και στο τέλος κοιμόταν με το μπουκάλι στο στόμα. Με τις δεύτερης μπορεί κ να βήξει καμια φορά ή να την πιάσει πόνος αλλά στο σύνολο θα φάει περισσότερο.

Επιπλέον, έχει πολύ μεγάλη ρινική συμφόρηση. Ταλαιπωρείται όλο το βράδυ και είμαστε συνέχεια με φυσιολογικό ορό, αλλά και πάλι σε πέντε λεπτά έχει ξαναγεμίσει η μυτούλα της.

Τι να πώ? Είμαι λίγο σε επιφυλακή με τα κακά της επίσης γιατί μάλλον είδαμε μικρές βλενίτσες με αίμα.Αλλά δεν είμαι και σίγουρη γιατί δεν ξέρω πως μοιάζει το αίμα στα κακά...

Στα Dr Brown's σιγουρέψου ότι έχεις θηλές Level 2. Επιμένω γιατί την έχω πατήσει κι εγώ να αποκοιμιέται το μωρό στο μπουκάλι και να αναρωτιέμαι τί συμβαίνει!!!

Η μύτη θέλει μαχητικότητα και αποφασιστικότητα! Εκτός από ορό, τράβα οπωσδήποτε τις μύξες με ειδική συσκευή και βάλε μια κουβέρτα κάτω από το στρώμα της, βοηθά και στην παλινδρόμηση και στο να μη βουλώνει η μύτη!

Το έχω υπόψη μου για το αίμα... Γιατί οι παιδίατροι θεωρούν άσκοπο τον παιδογαστρεντερολόγο?Η δικιά μας το θεωρεί περιττό. Εγώ όμως αμφιβάλλω αν έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατόν.Όλοι μας λένε να κανουμε υπομονή. Αλλά ψυχολογικά έίμαστε χάλια, ειδίκά εγώ που την ταίζω κ βλέπω την ταλαιπωρία της...

martzi εχεις δικιο !! εγω σε καταλαβαινω απολυτα γιατι 6 μηνες τωρα ζω ενα δραμα με το φαι της!! και τι αν σου ειπε η παιδιατρος οτι ειναι περιττο?? εαν εσυ νιωθεις την αναγκη να πας, να πας!! σιγα μην της παρεις και την αδεια!! εγω ειχα παει και δεν της το ανεφερα ποτε!

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια και εμένα το κοριτσάκι μου ταλαιπωρείται με την παλλινδρόμηση από 20 ημερών. Είμαι αρκετά μπερδεμένη και στεναχωρημένη......

Η μικρούλα εδώ και μία εβδομάδα έχει μπει στον 5ο μήνα, θηλάζει αποκλειστικά, παίρνει βάρος (είναι στις ανώτερες καμπύλες) αλλά ακόμα θεαματική βελτίωση δεν έχουμε δει.....

Η παιδιατρός μου από την κλινική ακόμα μου το είχε αναφέρει γιατί έβγαζε γουλίτσες.......Στις 20 μέρες τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ και σε συνδυασμό με τους κολικούς το μωρό δεν ηρεμούσε καθολου......ξεκίνησα πλήρη αποχή από γαλακτοκομικά κρυφα και φανερά, τίποτα.

Πήγα σε παιδογαστρεντερολογο όπου αρκέστηκε στην αποχή και είπε όχι στο Epadoren, κάναμε υπέρηχο όπου στο 5λεπτο δε φάνηκε η παλλινδρόμηση, όμως το μωρό έκλαιγε και υπέφερε όλη μέρα και σε συνδυασμό με τους εμετούς η κατάσταση ξέφυγε.....

Τελικα με προτροπή της παιδιάτρου ξεκινήσαμε το φάρμακο πριν 3 εβδομάδες πρώι- βράδυ 1,4 cc. Οι πόνοι βελτιώθηκαν αλλά οι εμετοί και οι γουλιές συνεχίζουν κανονικά...

Εσάς και μετά τη χρήση του φαρμάκου συνεχίζονται οι εμετοί και αν ναι σε μεγάλες ποσότητες?

Φιλικά

Αχ κορίτσια και εμένα το κοριτσάκι μου ταλαιπωρείται με την παλλινδρόμηση από 20 ημερών. Είμαι αρκετά μπερδεμένη και στεναχωρημένη......

Η μικρούλα εδώ και μία εβδομάδα έχει μπει στον 5ο μήνα, θηλάζει αποκλειστικά, παίρνει βάρος (είναι στις ανώτερες καμπύλες) αλλά ακόμα θεαματική βελτίωση δεν έχουμε δει.....

Η παιδιατρός μου από την κλινική ακόμα μου το είχε αναφέρει γιατί έβγαζε γουλίτσες.......Στις 20 μέρες τα πράγματα χειροτέρεψαν πολύ και σε συνδυασμό με τους κολικούς το μωρό δεν ηρεμούσε καθολου......ξεκίνησα πλήρη αποχή από γαλακτοκομικά κρυφα και φανερά, τίποτα.

Πήγα σε παιδογαστρεντερολογο όπου αρκέστηκε στην αποχή και είπε όχι στο Epadoren, κάναμε υπέρηχο όπου στο 5λεπτο δε φάνηκε η παλλινδρόμηση, όμως το μωρό έκλαιγε και υπέφερε όλη μέρα και σε συνδυασμό με τους εμετούς η κατάσταση ξέφυγε.....

Τελικα με προτροπή της παιδιάτρου ξεκινήσαμε το φάρμακο πριν 3 εβδομάδες πρώι- βράδυ 1,4 cc. Οι πόνοι βελτιώθηκαν αλλά οι εμετοί και οι γουλιές συνεχίζουν κανονικά...

Εσάς και μετά τη χρήση του φαρμάκου συνεχίζονται οι εμετοί και αν ναι σε μεγάλες ποσότητες?

Φιλικά

το επαντορεν δεν το παιρνουμε για τους εμμετους , αλλα για τον πονο ( την υσοφαγητιδα δλδ) ! οι εμμετοι θα σταματησουν οταν θα ειναι η ωρα ( πιθανον στις στερεες) το σιροπι δεν κανει τιποτα σε αυτον τον τομεα!! δεν μπορω να βοηθησω περισσοτερο στην περιπτωση σου , ουτε να συγκρινω με τη δικια μου γτ εγω δινω ιδικο γαλα ενω εσυ θηλαζεις ( και πολυ καλα κανεις) υπομονη και σε σενα!!

Αχ αυτή η ΓΟΠ. Με το μεγάλο μου είχαμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, ένγαζε συνέχεια γουλιές και 4 μήνες περάσαμε πολύ δύσκολα με πόνο κλπ. Κι εμάς ο παιδίατρος ήταν χαλαρός όσο έβαζε βάρος κανονικά, απλώς φοβόταν οισοφαγίτιδα γι αυτό μας έδωσε Epadoren και όπες λέει και η Deena ψιλορυθμίζαμε μόνοι μας, αλλά μας έστειλε και σε παιδογαστρεντερολόγο, ο οποίος τα ίδια μας είπε. Αλλάξαμε πολλά γάλατα, αντιαναγωγικά, υποαλλεργικά κλπ κλπ μεγάλη διαφορά δεν είδαμε. Μετά τους 4 μήνες άρχισε απο μόνο να βελτιώνεται ελαφρώς και ουσιαστικά μετά τους 7 είδαμε διαφορά, στον χρόνο περίπου είχε περάσει.

Α να τονίσω ότι με το epadoren δεν μειώνονται οι γουλιές, είναι για τον πόνο και την οισοφαγίτιδα στην ουσία. Οι γουλιές θα υπάρχουν, η ΓΟΠ στην ουσία δεν θεραπεύεται μέχρι να βελτιωθεί απο μόνη της. Υπομονή κορίτσια θα περάσει.

Φιλικά

To σημαντικό είναι ότι το παιδί δεν πονάει πια τόσο πολύ, για τις αναγωγές οπλίσου με υπομονή απλά και μην ανησυχείς αφού το παιδί παίρνει καλό βάρος.

Τον έφαγες τον γάιδαρο, σε λίγο θα μπείτε στις στέρεες και όλα θα γίνουν καλύτερα! Εμείς λόγω παλινδρόμησης, αρχίσαμε ρυζάλευρο και φρούτα πριν τον 6ο μήνα.

To σημαντικό είναι ότι το παιδί δεν πονάει πια τόσο πολύ, για τις αναγωγές οπλίσου με υπομονή απλά και μην ανησυχείς αφού το παιδί παίρνει καλό βάρος.

Τον έφαγες τον γάιδαρο, σε λίγο θα μπείτε στις στέρεες και όλα θα γίνουν καλύτερα! Εμείς λόγω παλινδρόμησης, αρχίσαμε ρυζάλευρο και φρούτα πριν τον 6ο μήνα.

Deena μου άλλο θέμα με την έναρξη των στέρεω τροφών. Η παιδίατρος μου ανέφερε ότι πριν κλείσουμε τον 5ο μήνα να ξεκινήσουμε με υποαλλεργικό ρυζάλευρο ενώ η παιδογαστρεντερολόγος με φρούτα και λαχανικά. Και εγώ η δόλια μάνα τί να κάνω? Εσείς με τί ξεκινήσατε?

Διαφημίσεις

Deena μου άλλο θέμα με την έναρξη των στέρεω τροφών. Η παιδίατρος μου ανέφερε ότι πριν κλείσουμε τον 5ο μήνα να ξεκινήσουμε με υποαλλεργικό ρυζάλευρο ενώ η παιδογαστρεντερολόγος με φρούτα και λαχανικά. Και εγώ η δόλια μάνα τί να κάνω? Εσείς με τί ξεκινήσατε?

εγω ξεκινησα στον 4ο με μια υποαλλεργικη κρεμα δημητριακων! αν ειχα κι εγω την επιλογη, θα ξεκινουσα με λαχανικα! για τα φρουτα ξερω οτι το στομαχακι δεν μπορει να τα δεχτει τοσο ευκολα πριν τον 4ο μηνα! και σηγουρα τα λαχανικα ειναι η καλυτερη επιλογη μπροστα στι συσκευασμενο ρυζαλευρο!

Κι εμεις το epadoren για την οισοφαγιτιδα το παιρνουμε.Εμας δεν κανει εμετους αλλα εχει πονο σε καποια γευματα κ τρωει συχνα κ απο λιγο!!!!Δυστυχως δεν εχουμε κ καμια στηριξη απο το περιβαλλον μας ρε κοριτσια!!!Ολοι με θεωρουν υπερβολικη κ μου λενε να περιμενω να φτιαξει!Ακομα κ με την ιδια μου τη μανα τσακωθηκα γιατι θεωρει τον παιδογαστρεντερολογο λεφτα για χασιμο!!! Δεν ξερω τ να πω, ζω μια αγωνια καθημερινη με το πως θα φαει το παιδι κ αν θα ειναι καλη μερα η οχι. Σε εσα η Γοπ ειχε διακυμανσεις? Δηλαδη περιοδους με καλυτερες η πιο δυσκολες μερες??... επισης ηθελα να ρωτησω κοριτσια υπαρχει περιπτωση ν χειροτερευει η οισοφαγιτιδα μ το αντιαναγωγικο γαλα??

Κι εμεις το epadoren για την οισοφαγιτιδα το παιρνουμε.Εμας δεν κανει εμετους αλλα εχει πονο σε καποια γευματα κ τρωει συχνα κ απο λιγο!!!!Δυστυχως δεν εχουμε κ καμια στηριξη απο το περιβαλλον μας ρε κοριτσια!!!Ολοι με θεωρουν υπερβολικη κ μου λενε να περιμενω να φτιαξει!Ακομα κ με την ιδια μου τη μανα τσακωθηκα γιατι θεωρει τον παιδογαστρεντερολογο λεφτα για χασιμο!!! Δεν ξερω τ να πω, ζω μια αγωνια καθημερινη με το πως θα φαει το παιδι κ αν θα ειναι καλη μερα η οχι. Σε εσα η Γοπ ειχε διακυμανσεις? Δηλαδη περιοδους με καλυτερες η πιο δυσκολες μερες??... επισης ηθελα να ρωτησω κοριτσια υπαρχει περιπτωση ν χειροτερευει η οισοφαγιτιδα μ το αντιαναγωγικο γαλα??

Eτσι λενε οι συμβουλοι θηλασμού. Από προσωπική πείρα, έχω να το επιβεβαιωσω ότι από τη στιγμή που του έδωσα αντιαναγωγικό ως συμπλήρωμα το βραδυ, όταν ήμουν διακοπές, ειδα ότι χειροτερεψε η ΓΟΠ και έβηχε συνεχεια. Καλυτερα τα πραγματα με το υποαλλεργικό γαλα, βοηθα πολύ το επαντορεν αλλα δεν κανει για πολύ, σημαντική η βελτιωση με την έναρξη στερεων τροφων

σε καταλαβαινω απολυτα! η παλινδρομηση ναι εχει διακημανσεις ! εχει εξαρσεις ! δηλαδη καποιες μερες μπορει να ειναι σαν ολα τα μωρακια, ενω καποιες αλλες υποτροπιαζει! αυτη την αγωνια με το αντιαναγωγικο την ειχα κι εγω μπορω να σου πω.. και φοβομουν πολυ μηπως χειροτερψει η κατασταση... ομως οταν τελικα αποφασησα να της το δωσω , σε συνδιασμο με το επαντορεν δεν ειχαμε κανενα θεμα.. ομως εφοσον δεν κανει εμετους γιατι να το δωσεις? αν δεν εχεις μεγαλο θεμα καλυτερα να το αποφυγεις.. δεν βρησκω το λογο!

Vasoula καλημερα!Μας εδωσε το αντιαναγωγικο για να πηζει κ ν μην ανεβαινει στο στομαχι της. Αλλα φαινεται ν ειναι πιο βαρυ.Ειναι κ εμπλουτισμενο θερμιδικα,εχει τις τριπλασιες θερμιδες απο τα αλλα!!Εμεις βλεπουμε διαφορα κ μεσα στα γευματα της ημερας.Μπορει πχ το πρωι ν εχουμε παει καλα κ το απογευμα να γινεται χαμος απο τον πονο! Εσεις πως το διαχειριζεστε; Εγω ταραζομαι κ δεν βγαινω γ πολυ ωτα με τη μικρη εξω.Θελω ν ειμαι σπιτι πισω την ωρα τ φαγητου...

Vasoula καλημερα!Μας εδωσε το αντιαναγωγικο για να πηζει κ ν μην ανεβαινει στο στομαχι της. Αλλα φαινεται ν ειναι πιο βαρυ.Ειναι κ εμπλουτισμενο θερμιδικα,εχει τις τριπλασιες θερμιδες απο τα αλλα!!Εμεις βλεπουμε διαφορα κ μεσα στα γευματα της ημερας.Μπορει πχ το πρωι ν εχουμε παει καλα κ το απογευμα να γινεται χαμος απο τον πονο! Εσεις πως το διαχειριζεστε; Εγω ταραζομαι κ δεν βγαινω γ πολυ ωτα με τη μικρη εξω.Θελω ν ειμαι σπιτι πισω την ωρα τ φαγητου...

Κορίτσι μου δυστυχώς είναι πολύ δυσκολο να διαχειριστείς τον πόνο του παιδιού σου........Και εμένα όχι μόνο έκλαιγε σπαρακτικά αλλά της κοβόταν και η ανάσα από το πολύ κλάμα......

Διέσχιζα πολλά χιλιόμετρα όρθια, κρατώντας την και αυτήν σε όρθια στάση με το κεφαλάκι να ακουμπά στον ώμο της.......όσο μπορούσα γιατί έκανε συνεχώς τόξο το σώμα της.........υπομονή πολύ θέλει......και προσπάθησε να μην ταράζεσαι πολυ γιατί το αντιλαμβάνεται το μωρό.

Κάνε λίγο υπομονή μέχρι στις στέρεες, αυτό περιμένω και εγώ......

Stav77 κι εμεις βολτες κανουμε σημερα γιατι εχουμε δυσκολη μερα...εχουμε αρκετο καιρο ακομα για τις στερεες... εμας κλαιει κ εκα τεταρτο ακομα μετα το γευμα κ της χαλαει η διαθεση ολη την ημερα!!Εσενα ποσο ειναι το μικρακι σου?

Καλημέρα κορίτσια! Σήμερα ζυγιστήκαμε και εχουμε πάρει μόνο 110 γρ σε μια βδομάδα. Συνήθως παίρνουμε 200 γρ... Να ανησυχήσουμε? Επίσης κλείσαμε ραντεβού με την Κα Καφριτσα (Παιδογαστρεντερολόγο) για μετά τις διακοπές και.. βλέπουμε..

Καλημέρα κορίτσια! Σήμερα ζυγιστήκαμε και εχουμε πάρει μόνο 110 γρ σε μια βδομάδα. Συνήθως παίρνουμε 200 γρ... Να ανησυχήσουμε? Επίσης κλείσαμε ραντεβού με την Κα Καφριτσα (Παιδογαστρεντερολόγο) για μετά τις διακοπές και.. βλέπουμε..

Καλημέρα!

Αχ τί μου θύμισες? Το άγχος της ζυγαριάς!!! Κι εμείς τον ζυγίζαμε κάθε εβδομάδα, μπορεί και νωρίτερα, μέχρι που κάποια στιγμή μπούχτισα και καταχώνιασα την ζυγαριά στην αποθήκη και ησύχασα! Νομίζω ότι τώρα στο δεύτερο δεν θα την ξαναβγάλω καν!

Σοβαρά τώρα....οι εβδομαδιαίες μετρήσεις μόνο άγχος σε φορτώνουν, αν δεν έχεις διαφορετική οδηγία από τον παιδίατρο, αρκέσου στις μηνιαίες μετρήσεις στο ιατρείο του.

Έτσι όπως το βλέπω, κάνεις αυτή την στιγμή ό,τι μπορείς, έκανες καλά που έκλεισες ραντεβού με παιδογαστρεντερολόγο για να ξεαγχωθείς και ενδεχομένως να σου ρυθμίσει την δόση του φαρμάκου, να σου προτείνει κανένα πιο εξειδικευμένο γάλα κ.λπ. Αλήθεια, ποιο γάλα παίρνεις?

Εμάς το αντιαναγωγικό μας έσωσε, ο δικός μου βέβαια έκανε και γερές αναγωγές οι οποίες μειώθηκαν πολύ με το που αλλάξαμε γάλα. Από την άλλη βέβαια το γάλα αυτό του προκαλούσε πολύ συχνές κενώσεις, κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις!

Όσο για τις διακυμάνσεις της ΓΟΠ, αυτές είναι αυτονόητες! Οι μήνες μέχρι τις στέρεες είναι ένα συνεχές σκαμπανέβασμα, πρέπει να απομυθοποιήσεις το ζήτημα στο μυαλό σου, δηλαδή να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και να κάνεις υπομονή μέχρι να περάσει, ακολουθώντας φυσικά τις οδηγίες των γιατρών.

Πραγματικά, σε λίγο καιρό όλα θα είναι μια μακρινή κακή ανάμνηση!

Στην ερώτηση κάποιας άλλης κοπέλας, να απαντήσω ότι εμείς αρχίσαμε πρώτα ρυζάλευρο (όχι βιολογικό ή υποαλλεργικό, απλό του εμπορίου) και ύστερα φρούτα. Στην πορεία έμαθα από άλλες μαμάδες που πάμε στον ίδιο γιατρό, ότι ο συγκεκριμένος δεν δίνει γενικά ρυζάλευρο, αλλά κατευθείαν φρούτα μετά τον 6ο.

Σε μας είπε ότι θα εισάγουμε στέρεες νωρίτερα λόγω της ΓΟΠ, αλλά δεν μου εξήγησε γιατί έδωσε σε μας κατ' εξαίρεση ρυζάλευρο, εικάζω ότι θα ήταν και αυτό λόγω της ΓΟΠ. Η αλήθεια είναι ότι την φρουτόκρεμα την έκανε μερικές φορές εμετό στις αρχές, το ρυζάλευρο ποτέ.