Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γονεις σε διασταση

Recommended Posts

Ειμαι σε διασταση με τον συζυγο εδω και 8 μηνες.

Εφυγε απο το σπιτι, μενει καπου αλλου και εγω μενω σπιτι με τα 3 μας παιδια,,ενα αγορι και 2 κοριτσια μικροτερα,,.

Οικονομικη ανεση δεν εχω μεγαλη, ομως τα βγαζω περα αφου εκοψα τα περιττα.

Λεφτα δεν δινει εδω και μηνες μηπως και εκβιασει την κατασταση και του πω να γυρισει.

Τα παιδια τα βλεπει 1-2 φορες την εβδομαδα οποτε θελει.Δεν εχω ορισει με τον δικηγορο ωρες κλπ για αυτο και δεν εχει βγει η διατροφη.

O πρωην ειχε περιεργη δουλεια και ελειπε ολη μερα απο το σπιτι.Ερχοταν για μιση ωρα το μεσημερι και για 3 ωρες το βραδυ.πολλες φορες δεν τα εβλεπε,,οποτε δεν εχει αλλαξει κατι πολυ στην καθημερινοτητα τους,,

Το προβλημα ειναι πως τα παιδια ειναι επηρρεασμενα απο αυτα.

Τους ειπα οτι δεν θα ειμαστε μαζι ξανα και οτι θα τον βλεπουν και πως μπορουν να κοιμουνται μαζι το σκ αν θελουν κι ολα αυτα.

Ο μεγαλος του εχει αδυναμια και γενικοτερα ειναι κλειστος χαρακτηρας οποτε δεν μου εχει μιλησει ανοιχτα για αυτο.

Εχω προσπαθησει επανηλλειμενα αλλα δεν τον πιεζω πολυ μην τρεχω και δεν φτανω μετα ενω τα ιδια προσπαθησαν και οι γονεις μου που τα εχουν καθημερινα.

Εκτος απο το οτι επηρρεαστηκαν απο ολο αυτο εχω την εντυπωση οτι τους βαζει λογια.

Στην αρχη εκανε να τα παρει μερες τηλεφωνο και μολις ειδε οτι δεν πιανει αρχισε να τα πηγαινει μονιμα βολτες σε λουνα παρκ,,να τους κανει ακριβα δωρα ενω πριν δεν ηταν ετσι.

Του ειπα του πρωην οτι αυτα που εχουμε μεταξυ μας δεν πρεπει να επηρρεασουν τα παιδια και ενω ειπε ναι εγω δεν τον πιστευω:confused::confused:

Πως να πλησιασω τα παιδια ωστε να το παρουν πιο ηρεμα?

Καποια με παρομοια εμπειρια?

Διαφημίσεις

Ειμαι σε διασταση με τον συζυγο εδω και 8 μηνες.

Εφυγε απο το σπιτι, μενει καπου αλλου και εγω μενω σπιτι με τα 3 μας παιδια,,ενα αγορι και 2 κοριτσια μικροτερα,,.

Οικονομικη ανεση δεν εχω μεγαλη, ομως τα βγαζω περα αφου εκοψα τα περιττα.

Λεφτα δεν δινει εδω και μηνες μηπως και εκβιασει την κατασταση και του πω να γυρισει.

Τα παιδια τα βλεπει 1-2 φορες την εβδομαδα οποτε θελει.Δεν εχω ορισει με τον δικηγορο ωρες κλπ για αυτο και δεν εχει βγει η διατροφη.

O πρωην ειχε περιεργη δουλεια και ελειπε ολη μερα απο το σπιτι.Ερχοταν για μιση ωρα το μεσημερι και για 3 ωρες το βραδυ.πολλες φορες δεν τα εβλεπε,,οποτε δεν εχει αλλαξει κατι πολυ στην καθημερινοτητα τους,,

Το προβλημα ειναι πως τα παιδια ειναι επηρρεασμενα απο αυτα.

Τους ειπα οτι δεν θα ειμαστε μαζι ξανα και οτι θα τον βλεπουν και πως μπορουν να κοιμουνται μαζι το σκ αν θελουν κι ολα αυτα.

Ο μεγαλος του εχει αδυναμια και γενικοτερα ειναι κλειστος χαρακτηρας οποτε δεν μου εχει μιλησει ανοιχτα για αυτο.

Εχω προσπαθησει επανηλλειμενα αλλα δεν τον πιεζω πολυ μην τρεχω και δεν φτανω μετα ενω τα ιδια προσπαθησαν και οι γονεις μου που τα εχουν καθημερινα.

Εκτος απο το οτι επηρρεαστηκαν απο ολο αυτο εχω την εντυπωση οτι τους βαζει λογια.

Στην αρχη εκανε να τα παρει μερες τηλεφωνο και μολις ειδε οτι δεν πιανει αρχισε να τα πηγαινει μονιμα βολτες σε λουνα παρκ,,να τους κανει ακριβα δωρα ενω πριν δεν ηταν ετσι.

Του ειπα του πρωην οτι αυτα που εχουμε μεταξυ μας δεν πρεπει να επηρρεασουν τα παιδια και ενω ειπε ναι εγω δεν τον πιστευω:confused::confused:

Πως να πλησιασω τα παιδια ωστε να το παρουν πιο ηρεμα?

Καποια με παρομοια εμπειρια?

Προσωπική εμπειρία δεν έχω αλλά λάβε υπόψη σου πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.. θεωρώ πως θα έπρεπε να συμβουλευτείς έναν ειδικό ώστε (ανάλογα και με την ηλικία) που έχουν τα παιδιά να σου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για το πως να χειριστείς τα παιδιά... από εκεί και πέρα, εφόσον όπως καταλαβαίνω δεν έχετε πάρει διαζύγιο ακόμη, θεωρώ πως θα πρέπει να μιλήσετε γενικά για τις ώρες / ημέρες που μπορεί να βλέπει τα παιδιά... αυτό το να εξαφανίζομαι και μετά να τα παίρνω και να τα πάω βόλτες καθημερινά, μπερδεύει τα παιδιά... και επειδή τα παιδιά θέλουν να έχουν ένα πρόγραμμα στη ζωή τους θεωρώ πως πρέπει να μιλήσεις με τον πρώην σου και να συμφωνήσετε για ένα πρόγραμμα ώστε να ξέρουν και τα παιδια τι να περιμένουν.. επειδή, δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις από ότι έχω δει γύρω μου να συμβαίνει, η μητέρα είναι αυτή που δείχνει πιο υπεύθυνη συμπεριφορά, δεν θα πρέπει να του αφήσεις περιθώριο για πολλά πολλά... το τι θα κάνετε στη σχέση σας επηρεάζει τα παιδιά.. οπότε, κατ' εμέ, εάν έχετε αποφασίσει να χωρίσετε θα πρέπει να το προχωρήσετε για να διευθετηθούν και όλα τα θέματα με τα παιδιά.. κυρίως πότε θα τα βλέπει, πως κλπ κλπ... ανεξάρτητα με το τι γίνεται στη σχέση σας, πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά, οπότε ίσως ένας ειδικός σου δώσει την λύση για να το περάσουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται....

8 ο μεγαλος,,4 η μεσαια και 2 η μικρη,,

Του ειπα να ορισουμε ωρες μεχρι να βγει απο το δικαστηριο και μου ειπε οτι ειναι δικαιωμα του να τα βλεπει οποτε αυτος θελει,,πως επειδη δεν ειμαστε μαζι μπορει να εξαφανιζετε και τετοια,,

το θεμα μου ειναι τι να πω στα παιδια πριν παω σε ειδικο για αυτο και εγραψα εδω,,

Mirsinigr το θεμα δεν ειναι τι θα λες εσυ στα παιδια , αλλα τι θα λετε και οι δυο.Θελω να πω , να μη λετε αλλ' αντ' αλλων γιατι θα τα μπερδεψετε κι αυτο ειναι χειροτερο απο το να μην πειτε τιποτα!

Μα ποσο μπιπ ειναι τελικα οι αντρες;;

Γιατι προσπαθουν να εκδικηθουν μεσω των παιδιων τους;

Αν μας διαβαζει καποιος αντρας , ας απαντησει παρακαλω!

Τι να σου πω βρε κοριτσι μου;ο μεγαλος ειναι σε πολυ δυσκολη ηλικια.Τοσο ηταν και ο αδερφος μου περιπου οταν χωρισαν οι δικοι μου.Αλλα εγω ειμαι μεγαλυτερη πεντε χρονια και ετσι με ειχε προτυπο στα θεματα συμπεριφορας οσον αφορα το χωρισμο.

Διαφημίσεις

Όταν ήμουν σε αναλογη κατάσταση η παιδοψυχολόγος μου είχε πει ότι πρώτα θα πρέπει να ειμαστε ξεκάθαροι για το τι θελουμε και μαζι και οι δύο γονεις να μιλήσουμε στα παιδια. Μας ειχε πει ότι από την στιγμη που θα αποφασισουμε οριστικά να παρουμε το διαζυγίο και μείνουμε σε διαφορετικά σπίτια θα πρέπει όταν ο μπαμπας επισκέπτεται τα παιδια η μαμα να μην είναι παρουσα. Ολες οι κινησεις μας να είναι ξεκάθαρες για να το παρουν τα παιδια αποφαση και να μην ελπιζουν.

Από εκει και περα πως αντιδράσαμε εμεις? Είχαμε ορισει μεταξύ μας συγκεκριμένες μερες που ετσι και αλλιως θα επαιρνε τα παιδια όπως και διατροφή. Εννοείται ότι δεν μειναμε μονο στις συγκεκριμένες μερες αλλα ηταν στην διαθεση των παιδιων οποτε ειχαν αναγκη να τον δουν. Η διατροφή εμπαινε παντα στην ωρα της αλλα κ εγω δεν ειχα ποτε την διάθεση να εκβιασω καταστασεις. Τα παιδια ειχαν αναγκη τον μπαμπα αλλα και ο μπαμπας αναγκη τα παιδια και δεν μπορουσε ξαφνικα να είναι ακαταλληλος μπαμπας. Στην περιπτωση όμως την δικη μας δεν υπηρξε τριτο ατομο από την μερια του μπαμπα που θεωρω ότι ισως να ειχε επηρεασει τα πραγματα.Οταν ενας μπαμπας κανει σχεση εννοείται ότι θα θελει να περναει περισσοτερο χρονο με την νεα κοπελα όπως και η νεα σχεση πολλες φορες ανακατευεται εκει που δεν πρεπει και εχει απαιτησεις παλι εκει που δεν πρεπει. Αλλωστε το εχουμε δει πολλες φορες εδώ μεσα.

Σε εμας τα πραγματα κυλησαν διαφορετικα κ τελικα ειμαστε παλι μαζι και ετοιμαζόμαστε για νεα μετακομιση αφου τελειώσουμε την ανακαινηση στο σπιτι μας. Πολλες φορες τα ζευγάρια χρειαζονται χρονο μακρια, να δουν τελικα αν μπορουν να ζησουν μακρια ο ενας από τον αλλον, να δουν πραγματα που μεσα στον γαμο δεν μπορουσαν να δουν.

Σαφως υπηρξαν και ακραιοι τσακωμοι κατά την διαρκεια της διαστασης όμως εγω ημουν πολύ πολύ ψυχραιμη, δεν επηρεαζομουν από τριτους και ουτε ειχα διαθεση εκδικησης.

Να σου πω επισης ότι πριν το δικαστηριο σαφως και μπορειτε να πατε σε δικηγορο και να ορισετε τις μερες που θα βλεπουν τον μπαμπα όπως και το υψος της διατροφης που κανονικα βγαινει συμφωνα με τις ηλικιες των παιδιων τις ανάγκες τους και φυσικα αναλογα με τον μισθο που παιρνει ο συζυγος.

Ελπιζω να πανε όλα καλα και οποιες αποφασεις παρθουν να μην είναι εν θερμω αλλα μετα από πολύ σκεψη.

• 2 weeks later...

καλημέρα! εγω δεν καταλαβα, εσυ τους το ανακοινωσες μονη, χωρις να ειναι και ο αντρας σου μαζι? Παντα πρεπει να ειναι και οι 2 γονεις μαζι, καθως εξηγουν την κατασταση στα παιδια. Δεν ξερω τι μπορει να τους ειπες, αλλα πρεπει να γνωριζεις πως αναλογα το τι θα ακουσει ενα παιδι την πρωτη φορα που θα το ενημερωσουν οι γονεις του, παιζει πολυ μεγαλο ρολο στο πως θα ειναι η συμπεριφορα του μετα.

Επιβαλλεται να πας σε εναν ειδικο, κι εγω ειχα παει, και μεχρι τοτε μπορεις απλα να προσπαθησεις να εισαι οσο πιο ευχαριστη γινεται προς τα παιδια, επικεντρωσου περισσοτερο στον γιο σου, καθως οι μικρες μπορει σε μια δεδομενη στιγμη να ειναι οκ, και βλεποντας τον αδερφο τους ας πουμε καπως, τελικα να επηρεαζονται και εκεινες.

Απαντωντας στην ερωτηση σου, θα ζητουσα να ερθει ο μπαμπας τους και να τους ξαναμιλησουμε, ΜΟΝΟ εαν ειστε αποφασισμενοι οτι αυτη η διασταση θα ειναι μονιμη κατασταση. Ο παιδοψυχιατρος εμενα μου ελεγε πως ειναι χειροτερο για ενα παιδι αυτο το μια μαζι μια οχι, χειροτερο και απο τον χωρισμο ακομα γιατι αποσταθεροποιειται ανεξελεγκτα το περιβαλλον και η καθημερινοτητα του παιδιου.

Πειτε τους πως ειστε εκει και οι 2 για αυτα, η αγαπη υπαρχει και θα υπαρχει, οτι και αν θελουν μπορουν να το ρωτανε, αν σκεφτουν καποια απορια καποια στιγμη να σας την πουνε(πολυυυ σημαντικο για αυτα, γιατι θελουν παντα χρονο να τα επεξεργαστουν), πως θα εχετε μια διαφορετικη καθημερινοτητα χωρις αυτο να σημαινει οτι θα στερηθουν τους γονεις τους, οτι εκαναν πριν κτλ..Συνηθως τα παιδακια σκεφτονται "τωρα συμβαινει αυτο...μετα τι αλλο θα ακολουθησει?"

Δεν αναφερεις και κατι συγκεκριμενο για την συμπεριφορα των παιδιων, οποτε αν μας πεις τι αλλο σε προβληματιζει συγκεκριμενα, εμεις εδω ειμαστε.

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΗΘΡΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΜΟΥ!!!!

url=http://lilypie.com].png[/url]

Βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση με εσένα.Χώρισα με τρία παιδιά.Η μεγάλη είναι 4 και τα δίδυμα 2,5.Ουσιαστικά,από την αρχή της ζωής τους είναι παιδιά χωρισμένων γονιών.Όπως ακριβώς είναι και οι δύο μικρές σου κόρες.Ίσως η μεσαία να είσαι κάπως στο μεταίχμιο αλλά και πάλι είναι μικρή σε ηλικία.Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο γιος σου που είναι μεγάλο παιδί,πηγαίνει σχολείο και έχει έναν δικό του κύκλο έξω από το σπίτι.Δε θα μπω σε λεπτομέριες τι να κάνεις με τον πρώην και πώς να συνεννοηθείτε μεταξύ σας,αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα βρείτε όσο το δυνατό πιο γρήγορα.Θα σταθώ στο πώς να πλησιάσεις το παιδί σου.Πάρ'τον μία μέρα και κάντε μία μεγάλη βόλτα οι δυό σας.Ξέρω ακριβώς πως νιώθεις,ξέρω το βάρος της καθημερινότητας που κουβαλάς μόνη με τρία παιδιά και χιλιάδες άλλα πρακτικά και μη θέματα...Πιστεύω όμως ότι ο χρόνος με το παιδί σου και μία ειλικρινής κουβέντα μαζί του για το πώς νιώθει θα είναι βάλσαμο.Δεν έχω προσωπική εμπειρία,δε χρειάστηκε να το κάνω γιατί είχα να αντιμετωπίσω μικρά παιδιά,οπότε όλα ήταν ευκολότερα.Ο μπαμπάς μένει σε άλλο σπίτι,μας αγαπάει,τον αγαπάμε,έρχεται και μας βλέπει,βγαίνουμε όλοι μαζί έξω...σωτήρια η καλή επαφή του πρώην ζευγαριού.

Σου εύχομαι από καρδιά να βρεις τη γαλήνη και μία κοινή γραμμή πλεύσης με τον πρώην σύζυγο.Τα παιδιά είναι παιδιά ΣΑΣ,είσαστε μαζί σε αυτό όσο και αν τώρα δεν γουστάρει ο ένας τον άλλο ερωτικά.Για τα παιδιά σας είστε στηρίγματα και σταθερά σημεία αναφοράς.Αν είσαι κοντά στα παιδιά σου,μιλάτε,επικοινωνείτε ουσιαστικά πέρα από τα καθημερινά θέματα,όλα θα πάνε καλά.

[/url]