Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δυσκοιλιότητα Ξαφνικά.....

Recommended Posts

Ο μεγάλος μου γιος είναι 34 μηνών και εδώ και ένα μήνα έχει εμφανίσει δυσκοιλιότητα. Του άλλαξα τη διατροφή, όχι ρυζι, ζυμαρικά και μπανάνα αλλά πάλι τίποτα. Τελικά η παιδίατρος μου δώσε ένα λαδάκι πόσιμο και μ αυτό κάπως διορθώθηκε η κατάσταση... μόλις το σταματήσαμε όμως πάλι τα ίδια. παραπονιέται το καημένο πονάει η κοιλίτσα μου... τι άλλο κάνετε εσείς που έχετε τέτοιο πρόβλημα???

ayTFp3.pngivwvp2.png

Διαφημίσεις

Ο μεγάλος μου γιος είναι 34 μηνών και εδώ και ένα μήνα έχει εμφανίσει δυσκοιλιότητα. Του άλλαξα τη διατροφή, όχι ρυζι, ζυμαρικά και μπανάνα αλλά πάλι τίποτα. Τελικά η παιδίατρος μου δώσε ένα λαδάκι πόσιμο και μ αυτό κάπως διορθώθηκε η κατάσταση... μόλις το σταματήσαμε όμως πάλι τα ίδια. παραπονιέται το καημένο πονάει η κοιλίτσα μου... τι άλλο κάνετε εσείς που έχετε τέτοιο πρόβλημα???

Εγώ δίνω πολλά υγρά, χυμούς, νερό, χαμομήλι με μέλι το μέλι τον βοηθάει πάντα όπως επίσης και το ακτινίδιο άλλα τώρα δεν το θέλει άλλο και έτσι προσπαθώ με τα άλλα όπως και με αχλάδι με το φλούδι. Τα χορταρικά επίσης βοηθάνε πολύ. Ο δικός μου έχει καιρό τώρα αυτήν την ενόχληση αλλά με την διατροφή το παλεύω ποτέ δεν του έδωσα κάτι φαρμακευτικό και τον παρακολουθώ αν δω και περάσει μέρα χωρίς να κάνει αρχίζω τα παραπάνω μέχρι να πετύχω τον σκοπό μου.

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

Εγώ δίνω πολλά υγρά, χυμούς, νερό, χαμομήλι με μέλι το μέλι τον βοηθάει πάντα όπως επίσης και το ακτινίδιο άλλα τώρα δεν το θέλει άλλο και έτσι προσπαθώ με τα άλλα όπως και με αχλάδι με το φλούδι. Τα χορταρικά επίσης βοηθάνε πολύ. Ο δικός μου έχει καιρό τώρα αυτήν την ενόχληση αλλά με την διατροφή το παλεύω ποτέ δεν του έδωσα κάτι φαρμακευτικό και τον παρακολουθώ αν δω και περάσει μέρα χωρίς να κάνει αρχίζω τα παραπάνω μέχρι να πετύχω τον σκοπό μου.

Κι ο δικος μου εχει δυσκοιλιοτητα απο μωρο. Εχω βρει τη λυση στη σωστα διατροφη. Γαλα φρεσκο μονο (οχι σκονη απο 1 ετους), λιγο περισσοτερο λαδι στο φαγητο του, αρκετα υγρα, μπροκολο ή ντοματα το απογευμα οταν μπορω (γιατι δεν τρωει αλλη σαλατα), 2 αχλαδια για πρωινο, 4-5 στυμενα πορτοκαλια καθε απογευμα (δυστυχως ομως σουρωμενα να φυγουν τα κομματια).Αν βεβαια ξεχαστω ή ειμαι πολυ κουρασμενη και αμελησω μερικα απο αυτα, και τον πιασει δυσκοιλιοτητα, μετα απο 2 24ωρα που δεν θα εχει ενεργηθει του ξεκιναω 2 φορες τη μερα 1 κουταλια σουπας NUJOL λαδακι και σωζομαι.Μεχρι και στο νοσοκομειο με κολικο εντερου τον εχουμε παει απο δυσκοιλιοτητα. Πολλη οργανωση θελει αλλα υπαρχει αποτελεσμα. Παντως πιστευω οτι παιζει ρολο και το γεγονος οτι ιδρωνει υπερβολικα και δεν πινει οσο νερο θα επρεπε.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Περνούσε δυο τρεις μέρες και το παιδί να κλαίει...Πονάει η κοιλίτσα μου, πονάει ο κωλάκος μου... Τι Nujol του δίναμε, τι φρούτα, τι νερό πάλι τίποτα. Τελικά πήγα σε παιδοχειρούργο. Μου εξήγησε ότι υπάρχουν παιδιά που έχουν δυσκοιλιότητα από τη γέννηση και άλλα που την εμφανίζουν περιστασιακά. Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη περίπτωση.

Έκανε 2 απανωτά κλύσματα του μικρού. Τις επόμενες δύο μέρες του κάναμε κλύσμα κάθε βράδυ και ας είχε κάνει μόνος του. Για να φύγουν όλα τα σκληρά κα... κια που υπήρχαν στο εντερό του...Ξεκινησαμε και ένα σιρόπι (σκιαστικό είναι, χρησιμοποιείται για ειδικές εξετάσεις του εντέρου). Γαστρογραφίνη λέγεται. Σε τόσο μικρή ποσότητα 2-3 cc δεν βλάπτει το παιδί. Αυτό επαναφέρει το έντερο στην αρχική του κατάσταση...Και πραγματικά επανήλθε ο μικρός... Σωθήκαμε!!! Μας είπε η γιατρός ότι και στο παίδων αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιούν... Βέβαια πρέπει το παιδί να έχει κάποια ηλικία, όχι βρέφη...

ayTFp3.pngivwvp2.png

• 3 months later...

βρε κοριτσια και ο μικρος μου παρουσιασε ξαφνικα δυσκοιλιοτητα!!!!!!το παιδι εκανε 2 φορες την ημερα και τωρα ο καυμενουλης υποφερει!!!!

προς το παρον το παλευω με τη διατροφη και λεω αυριο να δεν τα κανει να του δωσω αυτο το λαδακι!!!!

εσεις που το δωσατε στα παιδακια σας εκανε δουλεια;;

• 2 weeks later...

Καλημέρα, εμένα ο γιός μου παρουσιασε δυσκοιλιότητα από τον 5ο μήνα και το πρόβλημα εντάθηκε μόλις άρχισε τις στερεες τροφές. Επιμένω στα φρούτα, του βάζω κάθε μέρα στη φρουτόκρεμα ακτινίδιο, του στίβω και πορτοκάλια κάθε πρωι και το έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Θα αρχίσω να ανησυχώ πάλι όταν θα ξεκινήσει παιδικό σταθμό που στο πρωινό δίνουν ψωμι, μαρμελάδες κ. α που ο δικός μου δεν τα τρώει.

Διαφημίσεις