Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Recommended Posts

Ο γιος μου (περιπου 3,5 χρονων) ειναι γενικα ενα δυσκολο παιδι... Εχει πολλα θεματα (τα εχω γραψει εκατο φορες) αλλεργιων, αναπτυξης και συμπεριφορας... Για ενα μεγαλο διαστημα δεν ακουγε και καθολου(υγρο και στα δυο αυτια),αργησαμε να το καταλαβουμε,οποτε αργησε αρκετα να επεκτεινει το λογο του, τωρα βεβαια ειναι σε αρκετα καλο βαθμο αφου κανει φρασεις των 6 λεξεων, χρησιμοποιει χρονους, αρθρα, κτητικα και τα λοιπα...

Αυτο που με τρελαινει ειναι η συμπεριφορα του... Τελευταια, κοιμαται μονο μαζι μου, αν φυγω μεσα στη νυχτα με ψαχνει και με κατευθυνει με το στανιο στο κρεβατι, παιζει μονο με εμενα (Η αδερφη του ειναι 11 χρονων και εχειεινη εχει φοβερες απαιτησεις απο αυτον.Αλλες φορες αδιαφορει και αλλες του φωναζε-Ο μπαμπας στον κοσμο του)...

Ολη την ωρα φωναζει "αγκαλιτσα" και κρεμεται πανω μου σαν το κατσικ και ο μονος τροπος να ξεκολλησει απο πανω μου ειναι η τηλεοραση.... Το θεμα ειναι οτι αν του βαλω να δει μιση ωρα, αυτος δεν ξεκολλαει και ειναι ικανος να μεινει εκει ολη μερα και να σηκωνεται μονο για κατουρημα και νερο....

Ο αναπτυξιολογος που τον εξετασε πριν καιρο ηταν κατηγορηματικος στο να μην βλεπει τηλεοραση ή τουλαχιστο να βλεπει ελαχιστα...

Τωρα το καλοκαιρι που ειναι ολη μερα στο σπιτι, ειναι πολυ δυσκολα να κρατησω ολη μερα την τηλεοραση κλειστη.... Μεχρι πριν ενα μηνα που πηγαινε παιδικο, τον επαιρνα στις τρεις, παιζαμε κανα δυο ωρες, βγαιναμε και καμμια βολτα νωρις, και φυσικα στις 9 τον επαιρνε ο υπνος γιατι ειχε πρωινο ξυπνημα....

Δωστε μου μια συμβουλη,τι να κανω;

Διαφημίσεις

αν δεν δουλευεις γιατι δεν πατε καμια θαλασσα το πρωι?να κουραζετα ειναιι να κοιμαται κ το μεσημερι κ το απογευμα βολτες.ειδικα τωρα που ειναι καλοκαιρι νομιζω εχεις πιο πολλες επιλογες στο τι να κανεις λογω ευνοικου καιρου.δν ξερω βεβαια κ που ζειτε, ποσο κοντα εχετε θαλασσα, κουνιες, απασχοληση τελοσπαντων. με την αδερφη του δεν παιζουν?

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

Καλημέρα..

αφου στο είπε και ο γιατρός/αναπτυξιολόγος ότι δεν πρέπει να βλέπει τηλεόραση, γιατί την ανάβεις???? Είναι απλό. Δεν την ανάβεις. Του λες ότι χάλασε και τελείωσε. Η τηλεόραση κλειστή. Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες πόσο κακό κάνει η τηλεόραση στα μικρά παιδιά αλλά δεν έχει νόημα γιατί στο είπε και ο ειδικός.

Αν είσαι σπίτι όλη μέρα, πηγαίντε βόλτες .. θάλασσα που λέει και μια άλλη κοπέλα. κούνιες... πικ νικ στο πάρκο.. μπάλα.. ρακέτες..

Αν δεν είναι εφικτές οι βόλτες, κάντε κατασκευές στο σπίτι.. Μαγειρέψτε παρέα... ζωγραφίστε... διαβάστε...κάντε "πειράματα" (π.χ. μια λεκανίτσα με νερό και μέσα θα βάζετε αντικείμενα να δείτε ποια επιπλέουν και ποια βουλιάζουν)... πηγαίντε μαζί στη λαική και μετρήστε τα φρούτα που βάζετε στην τσαντα ή πείτε ένα ένα τα χρώματα. Πρέπει να κάνει και πράγματα μαζί με την αδερφή του: π.χ. εσύ με την κόρη σου θα ετοιμάσετε ένα κουκλοθέατρο και αυτός θα είναι ο θεατής ή τα δύο παιδιά θα ετοιμάσουν κάτι και θα το δείξουν σ'έσενα. Η κόρη σου μπορεί να του μάθει τα σχήματα ή πως να ζζωγραφίζει συννεφάκια ή ήλιους. Επίσης, μπορούν να κάνουν κολάζ: η μεγάλη θα κόβει ο μικρός θα κολλάει. Μπορείτε όλοι μαζί να φτιάξετε ένα κέικ. θα μπορούσε να του μάθει έναν χορό! ή ένα τραγούδι!

Όλα τα παιδιά κολλάνε με την τηλεόραση. Είναι φυσιολογικό. Μη σε προβληματίζει. Αν έχει επιλογή τηλεόραση ή κάτι άλλο (οτιδήποτε) θα διαλέξει τηλεόραση. Απλά μην την ανοίγεις και τελειώνει το θέμα. Το να κάνετε άλλα πράγματα μαζί μόνο καλό θα κάνει στο παιδάκι σου και θα δεις ότι σιγά σιγά θα γίνει πιο συνεργάσιμος στο παιχνίδι και πιο ήρεμος. Απλά θέλει υπομονη

Προφανώς η λύση είναι να βγαίνετε έξω (μπάνιο, κούνιες, πλατείες κλπ κλπ). Καταλαβαίνω πόσο κουραστικό είναι, ειδικά αν δουλεύεις και φυσικά ακόμα κι αν δεν δουλεύεις, αν είναι κρεμασμένος πάνω σου, επίσης καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι για σένα να σβήσεις αυτό που σου δίνει την ευκαιρία να ξεκολλήσει από πάνω σου.

Παρ'όλα αυτά πρέπει να κλείσει η τηλεόραση. Στην τελική, βγαλ'τη από τη πρίζα και πες του ότι χάλασε. Αφού δεν μπορεί να αρκεστεί στη μισή ώρα ή σε κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλύτερα να μην δει καθόλου.

jTosp2.png

Είχαμε και εμεις μεγαλο πρόβλημα με τηλεόραση (δεν βοηθούσε και με την ανάπτυξη του). Δεν την ελαττωσαμε, την κόψαμε μαχαίρι!! Πολυ δύσκολο στην αρχή ειδικά οταν ερχόμουν απο δουλειά μαγειρευα κλπ αλλα τωρα δεν έχει δει για 3 μηνες και ουτε που τον νοιάζει

Η συμπεριφορά του καλυτερεύσε σχεδόν αμεςως, τα ξεσπάσματα κλπ σταμάτησαν

Οι κοπέλες δώσανε πολυ καλες συμβουλές ... Αν δεν εχεις πολυ χρόνο να βγαίνεις έξω παρε παιχνίδια και για το μπαλκόνι/κήπο

Η τηλεόραση τα κανει ανυπόμονα, χωρις αυτήν θα μάθει να περιμένει, να παίζει μόνος του χωρις να αε χρειάζεται συνεχεια και να ειναι πιο δημιουργικός

Διαφημίσεις

Το θεμα ειναι τι εναλλακτικες εχετε εκτως απο την τηλεοραση. Δεν νομιζω οτι το 11 ειναι υποχρεωμενο να απασχολει το μικρο συνεχεια. και εμενα ο μικρος μου δεν μπορει να απασχοληθει πολυ ωρα μονος του σε αντιθεση με τον αδελφο του πχ που μπορει να καθησει να ζωγραφησει.

Η "χαλασμένη" τηλεόραση έχει σώσει πολλές οικογένειες. Ο ανιψιός μου έβλεπε εφιάλτες απ' τα "παιδικά" που δείχνουν πλέον τα κανάλια και την έκοψαν μαχαίρι. Ζορίστηκε βέβαια και η οικογένεια, έβλεπαν μόνο στο δωμάτιό τους κι αυτό αργά, αφού κοιμούνταν τα παιδιά, αλλά αν είναι για το καλό τους...

Σίγουρα κάποια απ'τις προτάσεις που ακούστηκαν για εναλλακτική απασχόληση του παιδιού θα δώσει λύση, κάτι απ' όλα θα τον ενθουσιάσει. Καλή δύναμη!

27pzp3.png

qIUIp2.png

Να πω και εγώ κάτι; Εννοείται ότι η τηλεόραση πρέπει να κλείσει και να αποτελεί 'διακοσμητικό" στοιχείο στο σπίτι τουλάχιστον όσο είναι παρών ο μικρός.Εγώ ευτυχώς δεν ειμαι της τηλεόρασης και δε νιώθω καμία έλλειψη καθώς δεν την ανοίγω σχεδόν ποτέ.

Ωστόσο έχω παρατηρήσει το εξής: Οποτε έρχονται τα πεθερικα΄μου στο σπίτι μας επίσκεψημ η τηλεόραση πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να ανοίξει, ειναι το πρώτο πράγμα που ζητάνε μόλις μπουν σπίτι μας!!! Εχουν παθει εξάρτηση με άλλα λόγια. Δε μπορούν χωρίς αυτή. Στο σπίτι τους ανοίγει μολις ανοίξει το μάτι τους και κοιμούνται μαζί της. Πολλές φορές κανει να κλείσει μερες! Παίζει non stop!

Με αυτό θέλω να πω ότι ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα άτομα στο σπίτι της κοπέλας που να μη μπορούν να "ζήσουν" χωρίς τηλεόραση. Και αυτό να δρα ανασταλτικά στην οδηγία του γιατρού. Συμβαίνουν κι αυτά δυστυχώς.

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Χτες το βραδυ εστειλα μυνημα, αλλα διαπιστωνω οτι δεν το πηρε... Εχω κατι θεματα με το διαδικτυο στο σπιτι... τελοσπαντων, να ευχαριστησω και παλι για τις συμβουλες σας...

Ολα λιγο πολυ τα κανουμε, βολτες το απογευμα (αποφευγω τις ωρες 11 με 6 λογω του ηλιου τωρα το καλοκαιρι). Για μπανιο πηγαινουμε κανα-δυο φορες την εβδομαδα, δεν γινεται περισσοτερο μια και η κοντινοτερη παραλια ειναι στα 40 περιπου χιλιομετρα... Εξαιρετικη ιδεα βρισκω τις κατασκευες, ειναι και ευκαιρια να συνυπαρξουν δημιουργικα τα δυο παιδια και ομολογουμενως δεν το ειχα καν σκεφτει... Τις ζωγραφιες τις βαριεται, αν και τωρα τελευταια αρχισαν να του αρεσουν καποια βιβλια με τις ζωγραφιες που ειναι για να χρωματισεις... Οταν καθονται δε με την αδερφη να ζωγραφισουν, τα παραταει αμεσως γιατι τσαντιζεται που εκεινη ειναι μια μικρη ζωγραφος!!! (οντως ζωγραφιζει υπεροχα)

Παντως, η τελευταια κοπελα εχει απολυτο δικιο... Στην οικογενεια ο μεγαλος σαμποτερ ειναι ο μπαμπας, που δινει την αισθηση οτι βγηκε απο την κοιλια της μανας του αγκαλια με μια τηλεοραση... Ειναι πολυ συχνη αιτια καυγα αυτη...

Στην αρχη που τα ακουσε απο το γιατρο, η τηλεοραση εκλεισε... Πανω στο δεκαπενθημερο, δεν αντεχε την στερησ, αρχισε να την ανοιγει λιγο-λιγο... Ο μικρος ζητουσε κι αυτος και αρχισε να του βαζει μονο ντορα κανα δυο επεισοδια (μια και ο γιατρος ειπε καθολου εως ελαχιστη τηλεοραση και αυτο διαδραστικα προγραμματα)... Συμβιβαστηκα και γω, λεω αντε, μιση ωρα τη μερα...Καποιες φορες ξεχαστηκαμε γιατι καναμε καποια δουλεια και ειδε παραπανω.... Καπου εκει χαθηκε το μετρο...Εννοειται οτι τωρα ο μπαμπας βλεπει επισης ολη μερα, και πολλες φορες μαλλωνουμε για να την κλεισει...

Για να καταλαβετε, περσι το καλοκαιρι, μαλωσαμε πολυ αγρια γιατι επεμενε να βαλουμε τηλεοραση στο παιδικο δωματιο!!! Ευτυχως, ειχα το σθενος και δεν του περασε τελικα!!!

Διαφημίσεις

Ακριβως... Ασε, κλινικη περιπτωση!!!

Μα είμαστε με τα καλά μας; Με ποιο επιχείρημα ήθελε τηλεόραση στο παιδικό; Μηπως για να "παρκάρουν" εκει μεσα τα παιδιά και να έχει την ησυχία του; ΑΑαααα....

Λοιπόν αντιστάσου σθεναρά για το καλό των παιδιών σου και μη δεχτείς με τίποτα να μπει εκεί μεσα το κουτί αυτό. Και για την άλλη που έχετε στο σαλόνι πάτα επίσης πόδι. Προέχει η ψυχική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών σας πες του, δείξε του το με όλους τους τρόπους, με αρθρα, βάλε γνωστούς φίλους, γιατρούς, δε ξέρω κ γω τι. Ειναι σημαντικό πολύ τώρα που διαμορφώνονται ακόμα τα μικρά σας....

353a4d5f55.png

Γενικα αντιστεκομαι συνεχως, γι΄'αυτο προφανως κουραστικα ψυχολογικα καποια στιγμη και το αφησα ετσι να εξελιχθει....

Και επισης γι αυτο το λογο η σχεση μας ειναι σε πολυ οριακο σημειο... Να καταλαβεις ακομη και τις οδηγιες του αλλεργιολογου παρεκαμψε, και ενω εγω ακολουθουσα αυστηρα το πρωτοκολλο απευαισθητοποιησης πηγε και του εδωσε απο μονος του κασερι... Ειναι λεει πεπεισμενος οτι ξεπερασε την αλλεργια ο μικρος... Ευτυχως, δεν επαθε κατι το παιδι, γιατι εχει ανεβει το οριο ανοχης του... Γενικα κανει αυθαιρεσιες... Προχτες που καταλαθος ακουμπησε ο μικρος μια σταγονα αυγο και πρηστηκε ολοκληρος δεν ηταν εδω να τον δει ομως... Γενικα εχει ξεκουτιανει πολυ τα τελευταια χρονια λογω του αγχους της δουλειας και συνεχως με σαμποταρει σε καθε προσπαθεια μου να ειμαι καλη μανα... Παντα με θεωρει υπερβολικη...Γι' αυτο παμε κατα διαολου!!!

Αλλα τελοσπαντων αυτο ειναι το θεμα ενος αλλου τοπικ, που μαλλον θα επρεπε να ανοιξω καποια στιγμη...

Καταλαβαίνω απόλυτα το κλίμα που επικρατεί. Προσπαθησε με όσες δυναμεις έχεις να προστατεύσεις τα παιδιά σου. Από οτι φαίνεται είναι χίλιες φορές πιο δύσκολο αν δεν έχεις και συμπαράσταση από το σύντροφό σου.

Σου εύχομαι να έχεις δύναμη και επιμονή. Πανω από όλα τα παιδιά μας!!! :rolleyes:

353a4d5f55.png

Διαφημίσεις

Αν πεις και στο συζυγο σου οτι χαλασε η τηλαοραση; Αν τη χαλασεις; Αν την πεταξεις στα σκουπιδια; Χωρις αυτην θα ειστε αισθητα πολυ καλυτερα..

Αχ βρε efi τι μπορεις να κανεις αν δεν σε υποστηρίζει το άλλο ήμισυ;

Η αλήθεια ειναι εμενα ο άντρας μου με υποστήριξε και βλέπουμε τηλ μονο μετα της 7 που κοιμάται η μπεμπης.... Αν και οι δυο δεν βλέπεται δεν υπαρχει περιπτωση θα την κόψει ο μικρός - σημείωσε τα αγόρια έχουν τους πατεράδες σαν είδωλο!!

Τελωσπαντων μπορεις να 'απειλησεις' τον συζυγο, με το καλο!!;;;;;

Φερσου τον σαν παιδι!!

Εγώ νομίζω ότι ο σύζυγός σου δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Προφανώς για να λέει ο αναπτυξιολόγος όχι στην τηλεόραση, βλέπει πολύ πιο μακριά απ' ότι εσύ κι εγώ και μπορεί να προβλέψει αρνητικές μελλοντικές επιπτώσεις. Νομίζω, ότι αυτό πρέπει να αντιληφθεί και ο σύζυγός σου και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.

Εμείς είμασταν πριν το μωρό κυριολεκτικά τηλεορασάκιδες. Απ' όταν γεννήθηκε η μικρή η τηλεόραση ανοίγει ακριβώς στις 8.10 όταν έχει το παιδί κοιμηθεί κι εγώ έχω πλύνει τα πιάτα, ούτε δευτερόλεπτο νωρίτερα.

Βέβαια, βλέπει και η μικρή τηλεόραση, 5' λεπτά το πρωί όσο πίνει το γάλα της στο κραβάτι μας τον μίκυ (έτυχε μια μέρα να το δει και θέλει όσο πίνει το γάλα) και μετά Σ/Κ πρωινά το πολύ μισή ώρα. Καθημερινές όχι, γιατί τα παιδικά πάνε σχολείο ;).

Είναι, όμως, και συνήθειο. Το παρατήρησα όταν για 3 - 4 μέρες είχα υποκύψει σε μια απαίτησή της να δει τη Χιονάτη και μετά έτεινε να παγιωθεί. Γκρίνιαξε λίγο, στράβωσε, μετά τις έδωσα άλλα ερεθίσματα και το ξεπέρασε.

Α, και τις μέρες που έβλεπε τα απογεύματα παρατήρησα ότι ήταν πολύ γκρινιάρα και ανήσυχη.