Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εγκυμοσυνη και εγχειρηση χολης

Recommended Posts

Διαφημίσεις

λογο κατεστραμμενης χολης, ο εξωσωματικος μου προτεινε να την βγαλω πριν απο την επομενη προσπαθεια μου.

μου ειπε οτι δεν κανουν επεμβαση στην εγκυμοσυνη, προσπαθουν να "το τραβηξουν" μεχρι το τελος της, και την κανουν αμεσως μετα τη γεννα.

επειδη την εκανα τωρα, μου ηρθε λιγο βαρια, και απο αποψη βαριας αναισθησιας, και πονου.

εισαι εγκυος και εχεις προβλημα με τη χολη? τι σου ειπε ο γιατρος? θα σου συμβουλευα να παρεις και δευτερη γνωμη, και να δεις και εναν γαστρεντερολογο.

γεια σας

ηθελα να ρωτησω αν καποια απο εσας εχει κανει εγχειρηση χολης μεσα στην εγκυμοσυνη

σας ευχαριστω

Kαλησπέρα,

Εγω ανακάλυψα τυχαια σε υπερηχο ότι έχω μικρολίθους και λάσπη. Επειδη σκεφτομαι για εγκυμοσύνη έχω προβληματιστεί.Σχετικά πρόσφατα αφαίρεσα ινομύωμα κυρίως για προληπτικούς λόγους. Να ξανακάνω χειρουργίο προληπτικα μου φαίνεται πάρα πολύ. Εχεις συμπτώματα ή προληπτικά το σκέφτεσαι;

JZyMp3.png

γεια σας

ηθελα να ρωτησω αν καποια απο εσας εχει κανει εγχειρηση χολης μεσα στην εγκυμοσυνη

σας ευχαριστω

Έκανα 2 μήνες μετα τον τοκετό, λαπαροσκοπικά φυσικά! Μέσα στην εγκυμοσύνη είχα κάνει κρίση χολής που την είχα περάσει για στομαχόπονο. Πάντως ο γιατρός μου είχε πει ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν εγχειρισθει έγκυες ακριβώς γιατι τα οιστρογόνα της εγκυμοσύνης ευνοούν την εμφάνιση φλεγμονων της χολής, υπάρχοντος βέβαια ήδη του προβλήματος. Εγω διαπίστωσα το πρόβλημα όπως είπα αφού γέννησα και σε ηλικία 30 ετών και μου είπαν ότι η χολή μου ήταν σαν 80χρονου ανθρώπου! Πάλι καλα που δεν είχα πάθει κάτι ποπ σοβαρό νωρίτερα, παρά μόνο 3-4 κρίσεις σε διάστημα 2-3 ετών που της είχα περάσει στο πόδι νομίζοντας ότι είναι στομάχι!

Εσένα ποιο είναι το θέμα σου;

Kαλησπέρα,

Εγω ανακάλυψα τυχαια σε υπερηχο ότι έχω μικρολίθους και λάσπη. Επειδη σκεφτομαι για εγκυμοσύνη έχω προβληματιστεί.Σχετικά πρόσφατα αφαίρεσα ινομύωμα κυρίως για προληπτικούς λόγους. Να ξανακάνω χειρουργίο προληπτικα μου φαίνεται πάρα πολύ. Εχεις συμπτώματα ή προληπτικά το σκέφτεσαι;

Καλησπέρα! Ανακάλυψα τη λάσπη στη χολή μου πέρυσι τέτοι καιρό μετά από μια αποβολή. Την αφαίρεσα το Σεπτέμβρη γιατί έκανα πολύ συχνά κρίσεις και είναι επικίνδυνο να γυρίσει σε παγκρεατίτιδα που δε θες να ξέρεις πόσο σοβαρό είναι! Η εγκυμοσύνη επιδεινώνειτο πρόβλημα έχε το υπόψιν και δεν ξέρω αν έχεις κάνει κρίσεις, ο πόνος δεν παλεύεται εγώ ένιωθα ότι παθαίνω ανακοπή!!! Επειδή μόλις έκανα τη λαπαροσκόπηση για τη χολή έμεινα κ έγκυος ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι ήταν το καλύτερο που μπορούσα να κάνω!!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

δεν το ρωτησα προληπτικα , ειμαι εγκυος ,αρχες 4ου , και εχω εμετους -ναυτιες κτλ κτλ σε μεγαλο βαθμο

νομιζα οτι το προβλημα ηταν οι γνωστοι εμετοι εγκυμοσυνης , η κατασταση χειροτερευε , δεν ετρωγα , μπηκα νοσοκομειο ,νοσηλευτηκα , πηρα για καποιες μερες ορους και σε εξετασεις οι δεικτες της χολης βρεθηκαν πολυ αυξημενοι . Οποτε οι εμετοι και οι ναυτιες αποδοθηκαν στην χολη περισσοτερο παρολο που δεν ειχα πονους στην κοιλια ,τουλαχιστον εντονους .

μου συνεστησαν παρακολουθηση ,και πολυ πιθανη εγχειρηση μεσα στην εγκυμοσυνη πιθανων 5ο η 6ο μηνα εκτος απροοπτου .

ανησυχουμε τοσο για τα φαρμακα που παιρνω τωρα για 'μετριασμο' των εμετων ,οσο και την πιθανοτητα ολικης ναρκωσης στην εγκυμοσυν

γεια σου και παλι,

ηθελα να ρωτησω, δεν θα αποφυγεις με τιποτα την επεμβαση στον 6ο μηνα? μηπως να ρωτουσες και καποιον αλλον?

αυτο που θα μπορουσες ισως να κανεις, ειναι να προσεχεις παρα πολυ την διατροφη σου. δλδ να τρως βραστα, ελαφρια, αλιπα κ.λ.π. ετσι ωστε να μην ερεθιζεις τη χολη σου μηπως και αποφυγεις το χειρουργειο.

σου ευχομαι ολα να πανε καλα, και να εχεις καλη και τελειομηνη εγκυμοσυνη.

• 1 month later...

Καλησπεραααα... την επομενη που εμαθα οτι ειμαι εγκυος ειχα την λαχταρα να φαω τηγανιτα αυγα.. τα εκανα κατσαμε με τον αντρα μου τα φαγαμε και σε 3 ωρες με ξυπνησε ενας πονος οχι απλα αφορητος....ελγα στον αντρα μου θυμαμαι πεθαινω κανε κατι πεθαινω!!! πηγαμε στο νοσοκομειο και ειπαμε να μου κοιταξουν και τη χολη στην οπια βρηκανε μια ωραιοτατη πετρα! Η εγκυμοσυνη μου πλεον θα πορευοταν μαζι με την πετρα στη χολη. Αφου μου εδωσαν οδηγιες στο νοσοκομειο για διατροφη χωρις καθολου λιπαρα την οπια και ξεκινησα αμμεσα μετα απο 1 εβδομαδα οι πονοι ξαναγυρισαν. Επισκεφθηκα γαστρεντερολογο η οποια μου εδωσε αντιβιωση απο το στομα( αφου μου ειπε ν ρωτησω το γυναικολογο) οι μερες περασαν και οι πονοι γινοντουσταν ακομα πιο δυνατοι..σε σημειο που ετρωγα μια κουταλια φιδε και πονουσε τρομερα. Ενημερωσα το γυναικολογο μου ο οποιος αφου μας ειχ κοροιδεψει οτι γωριζει τετοιες καταστασεις με εγκυμοσυνη και χολη, μας ειπε υπομονη. Φυσικα οταν οι εμετοι και οι πονοι ειναι αβασταχτοι τι υπομονη να κανεις; Επειγονυως τη γαστρεντερολογο η οποια ειπε στον αντρα μου να παμε την ιδια ωρα στο γυναικολογο και μολις φτασουμε να τον πουμε να την παρει τηλ. Εν ολιγης η γαστρεντερολογος τον παροτρυνε και μαλιστα με εντονο υφος να με στειλει σε νοσοκομειο για εισαγωγη γιατι ειχα παθει χολοκυστιτιδα δλδ φλεγμονη στη χολη. Ολα αυτα δευτερα, τεταρτη παντρευομαι και πεμπτη πρωι εισαγωγη, για να μην μακρυγορω εδω... εμεινα 7 ημερες στο νοσοκομειο τις 5 χωρις φαγητο με την mefoxil να ρεει αφθονη. Ειχα τρελαθει... αρχικα μου ελεγαν( τα γιατρουδακια που περνουσαν καθε μερα) εισαι 9 εβδομαδων μπορει να χρειασθει να το ριξεις και να κανεις εγχειρηση... ο γιατρος ομως που με παρακολουθουσε μου ειχε πει οτι θα το παμε συντηρητικα και στον 6 μηνα μπορει να γινει εγχειρηση(γιατι το μωρο εχει σχηματιστει). Στο μεταξυ βρεθηκα με μια αναισθησιολογο τις ημερες που νοσηλευομουν να μου περασει φλεβοκαθετηρα καθως ειχα θεμα και μου εσπαγαν οι φλεβες η οποια με διαβεβαιωσε οτι γινονται εγχειρησεις σε εγκυμονουσες αρκει ο αναισθησιολογος να ειναι εμπειρος και να μην βαλει καποια φαρμακα στην αναισθησια. Στις 7 ημερες ημουν μια χαρα φυγαμε απο το νοσοκομειο και μεχρι και τον 7 μηνα πηγαινα συντηρητικα με φαγητο χωρις λιπος κλπ κλπ ο πονος πουθενα. Καπου ομως στο 7 αρχισε να με ποναει το σημειο στη πλατη πισω απο τη χολη...το καταλαβα αμεσως οτι ερχεται κολικος καθως με τοσα που ειχα διαβασει για τη χολη ειχα μαθει να αποκρυπτογραφω τα παντα. Μεσα σε λιγες ωρες απο την ενοχληση ηρθαν οι κολικοι οι εμετοι...ολα! Επικοινωνησα με τον γυναικολογο μου( ειχα αλλαξει φυσικα γυναικολογο)ο οποιος απο την αρχη με εβαζε να κανω υπερηχους και αιματολογικες για να βλεπουμε τις τιμες πως πανε και που ειναι η πετρα, να μπω στην ιδιωτικη κλινικη να παρω αντιβιωση και παυσιπονα ενδοφλεβια. Ετσι και εγινε...Μ. Παρασκευη μπηκα, Μ. Σαββατο μεσημερι ημουν καλυτερα....ο γιατρος προτεινε μαγνητικη για να δουμε τι γινεται, μπηκα λοιπον με το κοριτσακι μου μζι και καναμε μαγνητικη.... δυστυχως η απλα χολολιθιαση εγινε χοληδοχολιθιαση...για να καταλαβεις η πετρα ηταν στο σακουλακι και επειτα πηγε στο χοληδοχο πορο ο οποιος ειαι ο σωληνας που ενωει τη χοληδοχο κυστη με τον δωδεκαδακτυλο. Τι κανουμε γιατρε; το παμε συντηριτικα αφου εισαι καλυτερα σημερα το παλευουμε... μιλαμε με χειρουργο ο οποιος προτεινει Ercp ..ο γιατρος μου την απαγορευει γιατι εχει ακτινοβολια...εγω αισθανομαι καλυτερα και ο γιατρος μου προτεινει να παω σπιτι να συνεχισω παυσιπονα....προληπτικα μου κανει 2 κορτιζονες για το κοριτσακι μου.... φευγω...παω σπιτι... κανω μαγειριτσα για τον αντρα μου και οι πονοι ερχονται ακομα πιο δυνατοι.. ξανα εισαγωγη..μεσα σε λιγες ωρες... Μ.Σαββατο και ουρλιαζα απο τους πονους και ατυτοχρονα εκλαιγα για το μωρο...ερχεται κατα τις 1 το βραδυ ο γιατρος ο οποιος μου προτεινει την επομενη που εφημευρευε το Παπαγεωργιου (στη Θεσσαλονικη) να κανω εισαγωγη γιατι οι πονοι απο τους κολικους μπορουσαν να ξεκινησουν τοκετο και σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να υπαρχει ειδικη θερμοκοιτιδα την οποια και ειχε αυτο το νοσοκομειο. Την επομενη κανω εισαγωγη και ξανα τρυπηματα εξετασεις mefoxil και τονοι apotel...(και τα 2 δεν επηρεαζουν καθολου το μωρο)....βλεπουν οι γιατροι εκει μαγνητικες μου κανουν αιματολογικες και το πορισμα ηταν .... 1) περιμενουμε(κανοντας καθε μερα αιματολογικες για να βλεπουν τις τιμες για τυχον παγκρεατιτιδα κλπ φυσικα παλι μ αφαγια και αντιβιωση και παυσιπονα) να κερδισουμε οσες μερες μπορουμε για να βγαλουμε το μωρο πιο μεγαλο και επειτα μπαινεις χειρουργειο 2) υπαρχει μια πολυ μικρη πιθανοτητα ο σφιγκτηρας στον οποιο εχει σφινωσει η πετρα να χαλαρωσει και να πεταξει την πετρα στο δωδεκδακτυλο ομως αυτο ειναι σπανιο..... οι μερες περνουσαν οι τιμες ανεβαιναν ελαφρως και καπου στα μεσα της νοσηλειας ενα βραδυ με επιασε διαχυτος πονος στην κοιλια την επομενη ημερα μια γιατρος καλη της ωρα θεωρησε σωστο να ξανακανω μαγνητικη. Ξανα λοιπον με το κοριτσακι μου μπηκαμε για μαγνητικη....το αποτελεσμα? η πετρα πουθενα! ο διαχυτος πονος της προηγουμενης νυχτας ηταν προφανως η διαφυγη της πετρας μου στο δωδεκαδαχτυλο...γλυτωσα το μωρακι μου τη Δεσποινα μου( την οποια εταξα φυσικα στην Παναγια μετα το θαυμα που βιωσα, αν και οι γιατροι μου ειπανε οτι θα μπορουσε να φυγει η πετρα αν ημουν τυχερη ωστοσο εγω το θεωρησα θαυμα και μαλιστα μεγαλο)απο τη θερμοκοιτιδα και δεν ξερω γω τι αλλο... εφυγα μετα απο 2 μερες γυρισα σπιτι μεσα σε 1 μηνα εβαλα 9 κιλα :) καθως σε ολη την εγκυμοσυνη ημουν με νεροβραστα..... και γεννησα το κοριτσακι μου κανονικα και χωρις θεμα αν θελεις τη γνωμη μου.....

1) γυναικολογο καλο που να ξερει απο το θεμα η εστω να ασχοληθει μαζι σου

2) επεμενα να σου γραφει συνεχεια αιματολογικες για βλεπεις τις τιμες sgot κλπ

3) κανε μαγνητικη!(ο υπερηχος δεν θα βοηθησει και ιδιαιτερα γιατι η κοιλιτσα μεγαλωσε)

4) τρωγε φαγητα χωρις καθολου λιπαρα(διαβαζε ολα τα συστατικα στη συσκευασια τα λιπαρα και κυριως τα αυγα κρυβονται παντου!

5) Αν φτασεις στο απροχωρητο μην φοβηθεις το χειρουργειο ΑΡΚΕΙ να ειναι γνωστες οι εμπλεκομενοι γιατροι!!!!!!

Για οτι αλλο φυσικα στη διαθεση σου....πονεσα παρα πολυ πηρα τονους φαρμακων κατατρυπηθηκα, περασα ολα τα νοσοομεια της πολης μου αλλα το κοριτσακι μου και γω νικησαμε τη χολη δλδ το κοριτσακι μου κυριως το οποιο παρεπιπτοντως δεν με επιβαρυνε ουτε μια φορα με εμετους,αδιαθεσιες κλπ μαλλον καταλαβαινε οτι η μαμα ειχε προβλημα :)...... μεσα απο την καρδια μου να πας μεχρι τελος χωρις αλλο πονο και επειτα με το καλο κανεις το χειρουργειο.