Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ψυχολογικα θεματα

Recommended Posts

καλησπερα στο φορουμ θα ηθελα να με βοηθησεται σε ενα προβλημα που εχω με την γυναικα μου.εχουμε ενα υγιεστατο αγορακι 2 χρονων.να πω οτι η γυναικα μου δεν ηταν ετοιμη να γεινει μανα.επι 2 χρονια νομιζει οτι το παιδι εχει προβλημα εχοθμε παει σε ενα σορο γιατρους και ολοι την λενε οτι ειναι ενταξη.νομιζε οτι δεν θα περπατησει και καναμε φισικοτηεραπειεσ ο γιατρος βεβεια ειπε οτι θα περπατουσε οτι και να γινοταν και παρα πολλα αλλα.βεβαια το ποτηρι ξεχειλισε οταν νομιζει τορα οτι εχει αυτισμο και βλεπω στο γκοθγλ πσαχνει να βρει ποθ υπαρχουν τετοια σχολεια.να πω οτι στην οικογενεια της εχει εναν αδερφο ο οποιος ειναι πολυ κλειστος και δεν εχει φιλους.νορμαλ ειναι ο ανθρωπος αλλα νομιζω η οικογενεια τον εκανε ετσι.εχουν καποια θεματα τρωνε μονο βιολογικα προιοντα οπως και ο γιος μου.τι να πω εχω φρικαρει βοηθεια:cry:

Edited by maik33
lathos diatiposi

Διαφημίσεις

Έχω έναν φίλο παιδοψυχολόγο. Ξέρεις τι μου έχει πει: στο 85% των περιπτώσεων που με επισκέπτονται το πρόβλημα το έχουν οι γονείς και όχι το παιδάκι...

Εφόσον έχετε επισκευτεί ένα κάρο γιατρούς και όλοι λένε ότι το παιδάκι είναι εντάξει, νομίζω ότι η γυναίκα σου άδικα ανησυχεί. Μην αποκλείσεις να έχει περάσει επιλόχεια και τώρα να εκδηλώνεται έτσι. Εφόσον είναι ανοιχτή σε ιατρικές επισκέψεις, το μόνο που μπορώ να συμβουλέψω είναι να επισκευτεί η ίδια έναν ψυχολόγο, ώστε να βρει από που προέρχονται όλες αυτές οι φοβίες της και να το αντιμετωπίσει. Είναι κρίμα και για το παιδάκι και για την ίδια και για σένα, αντί να χαίρεστε, να απολαμβάνεται αυτά τα τόσο υπέροχα χρόνια του γιου σας ανέμελα, να τα "χάνετε" σε άσκοπες και κουραστικές ιατρικές επισκέψεις....

Καλή επιτυχία.

Συμφωνώ 100% με αυτο που σου ειπε ο παιδοψυχολογος. Απλα ας μας απαντησει αν το παιδακι τελικα περπατάει και τι διαφορετικό νομιίζει η μαμά οτι έχει το παιδί και την προβληματίζει τοσο πολυ

Συμφωνώ 100% με αυτο που σου ειπε ο παιδοψυχολογος. Απλα ας μας απαντησει αν το παιδακι τελικα περπατάει και τι διαφορετικό νομιίζει η μαμά οτι έχει το παιδί και την προβληματίζει τοσο πολυ

Αυτο ακριβως.. Στηριζονται καπου αυτοι οι φοβοι; Εχει παρατηρησει στο παιδι κατι που την ανησυχει(στην κινητικοτητα η στην επικοινωνια του); Αν ναι, καλο θα ειναι να επισκεφθειτε αναπτυξιολογο, ο παιδιατρος δεν μπορει να σας δωσει απαντησεις. Αν παλι δεν εχει παρατηρησει κατι, απλα ειναι δικες της φοβιες, καλο θα ειναι να επισκεφθειτε ενα ψυχολογο.

Διαφημίσεις

καλημέρα! εφόσο η γυναίκα σου ανησυχεί καλό θα ήταν να κανετε μια επίσσκεψη σε αναπτυξιολόγο για να της φύγει και το αγχος. Αν όλα είναι φυσιολογικά και η σύζυγος συνεχίζει να έχει φοβίες τότε αναζητήστε βοήθεια ειδικού για τη σύζυγο και δείτε πως μπορείτε να τη στηρίξετε κι εσείς. Όσο αφορά τη διατροφή μια χαρά είναι τα βιολογικά.

καλησπερα στο φορουμ θα ηθελα να με βοηθησεται σε ενα προβλημα που εχω με την γυναικα μου.εχουμε ενα υγιεστατο αγορακι 2 χρονων.να πω οτι η γυναικα μου δεν ηταν ετοιμη να γεινει μανα.επι 2 χρονια νομιζει οτι το παιδι εχει προβλημα εχοθμε παει σε ενα σορο γιατρους και ολοι την λενε οτι ειναι ενταξη.νομιζε οτι δεν θα περπατησει και καναμε φισικοτηεραπειεσ ο γιατρος βεβεια ειπε οτι θα περπατουσε οτι και να γινοταν και παρα πολλα αλλα.βεβαια το ποτηρι ξεχειλισε οταν νομιζει τορα οτι εχει αυτισμο και βλεπω στο γκοθγλ πσαχνει να βρει ποθ υπαρχουν τετοια σχολεια.να πω οτι στην οικογενεια της εχει εναν αδερφο ο οποιος ειναι πολυ κλειστος και δεν εχει φιλους.νορμαλ ειναι ο ανθρωπος αλλα νομιζω η οικογενεια τον εκανε ετσι.εχουν καποια θεματα τρωνε μονο βιολογικα προιοντα οπως και ο γιος μου.τι να πω εχω φρικαρει βοηθεια:cry:

Κοίταξε να δεις.. εάν εξαιρέσεις κάποιες γυναίκες που λένε εγώ θέλω εδώ και τώρα να γίνω μάνα και το εννοούν, νομίζω οι περισσότερες κοπέλες δεν είναι "προετοιμασμένες" για αυτό που θα έρθει :-P εφόσον λες οτι και στην οικογένειά τους είχαν γενικά θέματα, προφανώς όλες αυτές οι φοβίες έχουν ένα υπόβαθρο... επειδή είναι κρίμα ένα παιδάκι να το σέρνετε στους γιατρούς συνέχεια νομίζω ότι θα πρέπει να συμβουλευτεί ένα ειδικό για όλες αυτές τις φοβίες.. επίσης, λάβε υπόψη σου ότι το έντστικτο της μητέρας σε πολλές περιπτώσεις είναι αλάνθαστο αλλά θα πρέπει να διαχωρίσει εάν αυτό που αισθάνεται έχει κάποια βάση ή είναι στο μυαλό της... σε αυτό μόνο ένας ειδικός μπορεί να την βοηθήσει.. οι άντρες συνήθως βλέπεται πιο ψυχρά και λογικά κάποια πράγματα οι γυναίκες αγχώνονται περισσότερο ειδικά σε θέματα του παιδιού... για να μην "τρελαίνεστε" όμως οικογενειακώς νομίζω ότι επιβάλλεται ένας ειδικός.. εκείνη τι λέει? το έχετε συζητήσει? καταλαβαίνει δηλαδή ότι "παρεκτρέπεται" ώρες ώρες ή το θεωρεί φυσιολογικό??

Θα συμφωνησω οτι το κλυτερο ειναι να πατε σε αναπτυξιολογο το παιδι και ισως η μαμα σε ψυχολογο.. εχει κι αλλες φοβιες; ειχε και πριν μεινει εγκυος; Ο αδερφος της δεν καταλαβα τι σχεση εχει;

το μωρο τηε εφερε τις φοβιες? πριν το μωρο δεν ετρωγε η οικογενεια βιολογικα προιοντα? ο αδερφος δεν ηταν κλειστος ετσι και αλλιως?

Νομιζω ότι ισως η μαμα είναι υπερβολικη αλλα από την άλλη ισως εισαι λιγο και εσυ....τι φοβάσαι?? εχει υπερβολικο αγχος...συζητηστε το και παρετ και βοηθεια ειδικου αν χρειαζεται.

Να ξερεις ότι συνηθως σε κάθε σπιτι ο ενας από τους δυο είναι 'τρελος ' για τα ματια του αλλου και ο άλλος είναι 'στην κοσμαρα ' του για τον πρωτο ;)

Να ξερεις ότι συνηθως σε κάθε σπιτι ο ενας από τους δυο είναι 'τρελος ' για τα ματια του αλλου και ο άλλος είναι 'στην κοσμαρα ' του για τον πρωτο ;)

Χα χα!Πολυ καλη η ατακα σου!

Διαφημίσεις

το παιδι περπατησε απο τα 14 με 15 μηνων.ειναι πανεξυπνο και δεν βλεπω κατι το ανησιχιτικο.πιο πολυ αγχωνομαι για την διατροφι τοθ ειναι 2χρονων και 1 μινον και ειναι 11.5 κιλα.η γηνεκα μου πιο πολυ ασχολειτε με το να νομιζει οτι εχει προβλημα το μωρο παρα με το να εχει θπομονη να το ταισει για τα φοροθμ που ψαχνεται εχει πολλυ θπομονη.και δεν με αφηνει να το ταιζο εγο γιατι δεν τον δινο σοστα πραματα λεει

Αυτα , για το τι γραμμη θα ακολουθησετε στην διατροφη της οικογενειας σας δεν τα συζητουσατε πιο πριν?? νομιζω πριν οας στον ειδικο, ηρεμα και ωραια, θα ηταν καλο να τα συζητησετε οι δυο σας. Ισως βρειτε την μεση λυση.

Εμένα μου ακούγεται ως περίπτωση μαμάς που για κάποιο λόγο πιστεύει ότι πέφτοντας πάνω στο παιδί θα κάνει κάτι καλό. Πέφτοντας όμως εκεί χάνει την υπόσταση του κανονικού ανθρώπου. Δεν ακούγεται ως το άτομο που έχει πολλές παρέες, ούτε οι γονείς της. Θα έλεγα να δώσετε κάποια σημασία εκεί, να κάνετε παρέες, να ξελαμπικάρετε λίγο. Θα μπλεξετε καταρχήν στο ότι "το παιδί έχει πρόγραμμα", αν χάσετε όμως και τις λιγοστές παρέες τώρα, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να ξαναστήστε κύκλο μετά.

Α και σε αναπτυξιολόγο δεν θα θα έκανε κακό, για να σας καθησυχάσει. Το παιδί πράγματι μπορεί να μείνει πίσω, στην ενδεχόμενη περίπτωση που η μαμά περνάει χρόνο όσο το παιδί είναι ξύπνιο να ψάχνεται στο ιντερνετ. Αντί να του μιλάει. Αν δεν του μιλάει, μαθαίνει στο παιδί ότι οι άνθρωποι ΔΕΝ μιλάνε...

Για να κνω λιγο το συνηγορο του διαβολου.. Το θεωρω σωστο να τρεφεται το παιδι με βιολογικα προιοντα. Ενα παιδι που ειναι σε σωστα κιλα και τρωει πχ σοκολατες θα εχει σιγουρα προβληματα υγειας κποια στιγμη στο μελλον, ενα λιγοφαγο παιδακι που τρεφεται σωστα πιθανοτατα οχι. Το να πατε σε αναπτυξιολογο θα την καθησυχασει και θα μπορεις να το επικαλεισαι οταν σ λεει οτι εχει προβλημα το παιδι. Παντως καπου διαβασα οτι αν επιμενει τοσο ενας γονιος οτι το παοδι του εχει καποιο προβλημα τοτε το καλυτερο ειναι να το ψαξει.. Τωρα για την υπομονη της και τα λοιπα που μας λες, καλυτερα να τα πεις στη ιδια γιατι σαν παραπονακια μου ακουγονται εμενα.

Διαφημίσεις

το παιδι περπατησε απο τα 14 με 15 μηνων.ειναι πανεξυπνο και δεν βλεπω κατι το ανησιχιτικο.πιο πολυ αγχωνομαι για την διατροφι τοθ ειναι 2χρονων και 1 μινον και ειναι 11.5 κιλα.η γηνεκα μου πιο πολυ ασχολειτε με το να νομιζει οτι εχει προβλημα το μωρο παρα με το να εχει θπομονη να το ταισει για τα φοροθμ που ψαχνεται εχει πολλυ θπομονη.και δεν με αφηνει να το ταιζο εγο γιατι δεν τον δινο σοστα πραματα λεει

Καλε μου φιλε η κορη μου ειναι 3 χρονων και ειναι 12 κιλα!!!!!!!!!!!!!!!!! τι μου λες τωρα! :cool::cool::cool:

Απ' ότι έχω καταλάβει από το μήνυμα του μάικ, ήδη έχουν επισκεφθεί ένα κάρο γιατρούς. Φαντάζομαι ανάμεσα σε αυτούς και αναπτυξιολόγο, εφόσον η γυναίκα του έχει πάει ήδη ένα βήμα πιο μπροστά και μιλάει για αυτισμό. Άρα το θέμα της αξιολόγησης, κατά τη γνώμη μου, έχει ήδη εξαντληθεί, καθώς σε αυτήν ακόμη την ηλικία δεν μπορούν να καταλάβουν και πολλά.

Ούτε εγώ θεωρώ κακό να τρώει το παιδί βιολογικά. Εγώ προσωπικά δεν είμαι τελείως απόλυτη σε βιολογικά και τέτοια, απλά φροντίζω το διαιτολόγιό της να είναι ισορροπημένο χωρίς καθημερινά να περιλαμβάνει junk.

Αν λοιπόν το παιδί τρώει σωστά, γάλα, το μεσημεριανό του, φρούτα, λαχανικά, γιαουρτάκια, κλπ. (5 γεύματα την ημέρα) δεν έχετε να ανησυχείτε για το βάρος του. Τώρα αν η γυναίκα σου αντί να φροντίζει τη διατροφή του παιδιού κάθεται μπροστά στο pc και ψάχνεται για αυτισμούς, κλπ. αφήνοντάς το νηστικό, ναι, τότε έχει πρόβλημα η κοπέλα.

Πάντως, προσωπική μου άποψη, την οποία σχημάτισα από το πρώτο κιόλας μήνυμα, είναι ότι το πρόβλημα δεν το έχει το παιδάκι σας. Και αν δεν το αντιμετωπίσετε άμεσα μπορεί να αποκτήσει. Να μεγαλώσει δηλαδή σε ένα περιβάλλον, όπου η μαμά μονίμως να ανησυχεί μήπως το παιδί της είναι άρρωστο, κλπ. και στη συνέχεια να προσαρμοστεί σε αυτή την κατάσταση και πραγματικά να νιώθει, πιστεύει και το ίδιο ότι είναι άρρωστο και να συμπεριφέρεται αναλόγως.... ΠΡΟΣΟΧΗ, τα μικράκια μας συνήθως ανταποκρίνονται στις "προσδοκίες" μας και υιοθετούν τις ταμπέλες που τους φοράμε (καλό, κακό, ανυπάκουο, κακόφαγο, γκρινιάρικο, κλπ., κλπ., κλπ.).

Κι εμένα μου φαίνεται πως τα κιλά που αναφέρεις για το παιδί είναι μια χαρά. Δεν βρήσκω πρόβλημα. Όσον αφορά την διατροφή δεν βρήσκω κακό να τρώτε βιολογικά, κακό βρήσκω να μην το ταίζει γιατί τρώγεται με τα ρούχα της και ψάχνει στο Interent όλη μέρα. Αν τους γιατρούς τους έχετε εξαντλήσει, ο παιδίατρος λέει όλα καλά, ο αναπτυξιολόγος λέει όλα καλά, τότε δεν βρήσκω λόγω να συνεχίζετε το ψάξιμο. Θες να μας πεις πιο συγκεκριμένα τι βλέπει ως "μη φυσικολογικό" η μαμά και ανησυχεί? Εδώ είμαστε τόσες μαμάδες με τόσα παιδιά, μπορεί κάτι που να νομίζει αφύσικο, να το έχουμε κι εμείς....Από εκεί και πέρα συζήτησε με την γυναίκα σου, και προσπάθησε να της εξηγήσεις ότι αν συνεχώς συμπεριφέρεται στο παιδί, σαν να μην είναι φυσικολογικό, στο τέλος θα του κάνει κακό, και θα φταίει εκείνη, δεν νομίζω πως αυτό θα την αφήσει αδιάφορη.

y9qxp2.pngGgOLp3.png