Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

σήμερα πατέρας+κόρη κάναμε το πρώτο μας μπανάκι για το καλοκαίρι. όλεεεεε :D

(ΥΓ: παρουσιάσε μια φοβία να με αφήσει και να κινηθεί στο νερό. Έλεγε η κόρη (σχεδον 3 ετών) όλη την ώρα "κραταμε" , "θα πέσω". Είναι κάτι που το έχουν εμφανίσει τα παιδιά σας από την προηγούμενη χρονιά,λόγο πχ μικρής ηλικίας;;)

Η κόρη μου αναρωτιέται γιατί είμαι όλη την ώρα στο σπίτι...

Διαφημίσεις

Ο δικός μου που είναι δυόμιση, ενώ έμπαινε άνετα και κολυμπούσε αν του κρατούσαμε μόνο τα χέρια πέρσι, φέτος δεν πολυθέλει. Χρειάστηκε περίπου όλο το μπάνιο για να μπει μέσα. Ίσως επειδή ήταν πρώτο μπάνιο, βέβαια. Δεν νομίζω ότι είναι ανησυχητικό, απλά έχει περισσότερη συνείδηση φέτος.

jTosp2.png

K εμάς το ίδιο. Δεν μπήκε καθόλου μέσα. Είναι σχεδόν τρία (33 μηνών) Πέρσι δεν τον έβγαζες από την θάλασσα, φέτος έχουμε πάει 3 φορές και δεν ήθελε να μπει, ίσα που έβαλε τα ποδαράκια στην άκρη για να πετάξουμε πετρούλες. Παιχνίδι στην άμμο που τα ξετρελαίνει και θα κάνουν το βήμα όποτε το θελήσουν.

Καλά μπάνια!! :D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

εντάξει όλα καλά επομένως. είναι ομαδικό το φαινόμενο :P

προς το παρόν έχουν αναλάβει υπηρεσία τα κουβαδάκια και τα φτιαράκια και όχι τα μπρατσάκια! :D

Διαφημίσεις

Τι να πω και εγώ!!Την πάω από 20 μηνών κολυμβητήριο, κολυμπάει χωρίς βοήθεια με δύο τουβλακια (2,7 χρονών τώρα) και όταν πάμε θάλασσα δεν θέλει να ακουμπάει τα πόδια της καν στην άμμο.Εντομεταξύ δεν επηρεάζεται από την μεγάλη της αδελφή που δεν λέει να βγει από τον νερό...Τις προάλλες την κατάφερα για λίγο να βραχεί και παραλίγο να μου βγάλει το μαγιώ απο την αγωνία της :cool:

καλημερα! εμενα παλι ο μεγαλος μ που καντευει τα 4 σταθερα δεν ξεκολλα απο την θαλασσα απο 8 μηνων που αρχισε τα μπανια. το μικρο που ενω περυσι εμπαινε κ του αρεσε κ φετος αρχισε θετικα στην πορεια μ στραβωσε κ την βγαζει κατω απο την ομπρελα με τα κουβαδακια..πηγα να τον ξεπλυνω στην ακτη κ νομιζε ο κοσμος οτι τον εσφαζα!!! βεβαια στην φαση που ειμαστε κ παμε χωρις τον μπαμπα μας θαλασσα με " βολευει" το ενα να καθεται σχετικα ηρεμα.ελπιζω στις διακοπες να ερθει στα ισια του.

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

εμενα ο γιος μου δεν εμπαινε στη θαλασσα μεχρι τριων ετων.Φετος {4χρ.} πηγαμε με φιλους στην Αιγινα το περασμενο Σ\Κ μπηκε με μπρατσακια, με γιλεκο σωσιβιο και με σωσιβιο κουλουρα.Ηταν το κατι αλλο,πολυ γελιο. Μετα απο μιση ωρα αρχισε να πεταει ενα ενα τα βοηθηματα του ΜΟΝΟΣ του. Στο τελος αρχισε να φοναζει:<<δε βουλιαζω, δε βουλιαζω>>.Αυτο ηταν τωρα ενιωσε ετοιμος.

άρα το συμπέρασμα από τα σχόλια μέχρι τώρα είναι ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά και όλα θέλουν το χρόνο τους!

εντάξει ήδη η δική μου κάπως καλύτερα το πάει το θέμα.. θα προσαρμοστεί.. που θα πάει..

Διαφημίσεις

άρα το συμπέρασμα από τα σχόλια μέχρι τώρα είναι ότι τα πάντα είναι φυσιολογικά και όλα θέλουν το χρόνο τους!

εντάξει ήδη η δική μου κάπως καλύτερα το πάει το θέμα.. θα προσαρμοστεί.. που θα πάει..

Φυσιολογικότατο! Υπομονή θέλει! Και μένα ο δικός μου μπήκε τελικά και τρελλαθηκε... Θέλει να κανεις λιγο τον κλαουν, να παίζεις μονο σου στην ακτή με τα κουβαδάκια να σε βλέπει κλπ :-)

Φυσιολογικότατο! Υπομονή θέλει! Και μένα ο δικός μου μπήκε τελικά και τρελλαθηκε... Θέλει να κανεις λιγο τον κλαουν, να παίζεις μονο σου στην ακτή με τα κουβαδάκια να σε βλέπει κλπ :-)

έμα BabyCute το να κάνουμε τον κλόουν πάει πακέτο με την μητρότητα/πατρότητα εξ ορισμού! χαχαχαχα:mrgreen:

καλησπερα σας....δεν σας κρυβω οτι ανακουφιζομαι που διαβαζω κιαλλες περιπτωσεις....ειμαστε 28 μηνων κ αρχισαμε τα μπανια...με πολυ ανεση κ σιγουρια οτι θα ειναι ολη την ωρα στο νερο οπως περυσι....τζιφος!!!!!η πρωτη αποπειρα πολυ πολυ χαλια κ εμας ξαφνιασμενους και με το κλασικο ερωτημα '' τι εχει το παιδι μας'' αλλα τελικα θελουν χρονο...σημερα συγκεκριμενα πηγαμε για μπανιο κ το πρωι κ το απογευμα κ μπηκε κ τις 2 φορες αλλα μονος του...επαιξε πρωτα με πετρουλες και μετα μπλουμ ...δεν ηταν τρομερα ανετος αλλα πιστευω εγινε η αρχη....οπως ειπε κ μια κοπελα εδω ,,εχουν αρχισει να εχουν συνηδιση κ αισθηση του φοβου....

Διαφημίσεις

εμάς το καινούργιο..

αφού άρχισε πάλι να αποκτά θάρρος με το νερό, πλέον μπαίνει μόνο με τη γιαγία της. Δεν θέλει κανεναν άλλον.

Λογικά θα νοιώθει ασφάλεια μεγαλύτερη μαζί της:)

Συνέχεια "φάσεις" παθαίνουν στην ηλικία αυτή ε; Δεν είναι μόνο η δικιά μου;

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Μαλλον οντως ειναι κατι ηλικιακό,

Ο γιος μου που γενικά αγαπάει πολύ το νερό και πέρυσι που ήταν κοντά 2 χρονών δεν ήθελε να βγαίνει απο τη θάλασσα, φέτος 3 χρόνων έπαθε κατι σαν φοβία 5 μέρες που πήγαμε θάλασσα τις πρώτες μέρες είχε πολύ φόβο σαν χταπόδι ήταν κολλημενος πάνω μας και όλο φώναζε "έξω....θέλω να πάω έξω...." και "βγάλε με... Βγάλε με".

Αλλά σιγά σιγα χωρίς πίεση εκ μέρους μου και με ενθαρρυντικά λόγια καταφέραμε προς το τέλος να θέλει να μπαίνει και να κάνει και λίγο μόνος με μπρατσακια!

w1pzp2.png

Gxqfp2.png

Εμείς είμαστε το αντίθετο. Πέρσι (2,5 χρονών) μπαίναμε με το ζόρι στη θάλασσα, με γκρίνια και πολλές διαμαρτυρίες. Φέτος μπήκαμε άνετοι στα βαθειά και στα ρηχά, με και χωρίς μπρατσάκια.

Άβυσσος η ψυχή των μικρών παιδιών!

Καλημερα σας ανακουφιστηκα οταν διαβασα τις ιστορίες σας γιατι περυσι που ηταν 3 χρονων δεν μπηκε στη θαλασσα ουτε για αστιο δεν την πλισιαζε καν. Ειπα ας μην τον πιεσω ειναι και ο αντρας μου λιγο του "μην το πιεσουμε και τον κανουμε να τη μισισει εντελως" και ετσι το αφήσαμε. Φέτος λέω καταλαβαινει πιο πολυ δεν μπορει θα δει τα άλλα παιδακια και θα μπει. Τις δύο πρωτες μέρες τιποτα απελπίστηκα (δεν θα κρύψω οτι σκευτηκα να συμβουλευτω ειδικο γαι το πως μπορω να τον πισω):D Αλλα τελικα σκευτικα τον παιδικο σταθμο οταν τον πηγα που εκλαιγε και παρολα αυτα οι κοπελες τον πηραν και μετα ηρεμησε που του μηλουσαν. Οποτε τον πηρα με το ετσι θέλω μεσα εκλαιγε αλλα τον κρατησα και του μιλουσα και του εδειχνα οτι ειναι νερακι και παιζουμε με αυτο παιδια την επομενη μερα μπηκε μονος του στα ριχα και στα βαθια ηθελε μονο να τον κραταω αγκαλια παρ ολο που φορουσε μπρατσακια αυτο το ειχαμε μεχρι την τελευταια μερα δεν χαλαρωσε για να κολημπισει και γι αυτο δεν ξερω τι να κανω και τι να του πω. Τελος παντων βεβαια για φετος τελειωσαν οι διακοπες μας ελπιζω του χρονου να μην εχουμε τα ιδια απο την αρχη και να κανουμε ενα βημα παραπανω