Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

έχουμε ξεκινήσει baby swimming από τς αρχές οκτωβρίου στο οακα και δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσοσ τέλειο όσο το περίμενα.....τα αποδυτήρια είναι απαράδεκτα, δεν μου φαίνονται και τόσο καθαρά, δεν έχει χώρο να αφήσεις τα ρούχα σου με αποτέλεσμα να γίνονται μούσκεμα και το νερό δεν είναι πάντα ζεστό με αποτέλεσμα να πλένω το παιδί με την ψυχή στο στόμα μην τελειώσει το νερό, επίσης η πισίνα είναι σαν μια μεγάλη μπανειέρα που με το ζόρι χωράνε 9 άτομα -η δασκάλα,4 ενήληκες και 4 μωρά- δεν ξέρω...τα περίμενα διαφορετικά...και 57 ευρώ δεν είναι και λίγα αλλά και αξίζει τόση ταλαιπωρία? να ντύνεσαι στο πόδι, να αγχώνεσαι αν θα προλάβεις να πλύνεις το παιδί, μην σου κρυώσει και να προσπαθείς να κάνεις μπάνιο στην πισίνα και να πέφτεις πάνω στον άλλο.από την άλλη του κυριάκου μου του αρέσει πολύ και έχω ψιλοπροβληματιστεί, να τον συνεχίσω ή να μην ξαναπάμε? μήπως είμαι εγώ παράξενη???

Διαφημίσεις

Καλημέρα renik,

πηγαίνω με τη Θεοδώρα δεύτερο χρόνο στη πισίνα του Ο.Α.Κ.Α. στο σύλλγο Υδρία. Κι εμένα μου είχε φανεί κάπως, αφού μάλιστα τους τρεις πρώτους μήνες πηγαιναμε στο κολυμβητήριο του Δήμου Αγίων Αναργύρων (κάνει και εκεί μαθήματα η Υδρία) που έχει πολύ καλύτερα αποδυτήρια με ξεχωριστή ευρίχωρη αίθουσα, ατομικές ντουζιέρες, πεντακάθαρο W.C. Παρ' όλα αυτά έμεινα γιατί η δασκάλα μας είναι πολύ καλή, η πισίνα καθαρή και βλέπω ότι αυτή η δραστηριότητα έχει βοηθήσει πολύ τη μικρή σε όλους τους τομείς.

Θα σου πρότεινα να συνεχίσετε τη κολύμβηση είτε στο Ο.Α.Κ.Α. είτε σε άλλη πισίνα. Αλήθεια θα σε εξυπηρετούσαν οι Άγιοι Ανάργυροι ως περιοχή? Η πισίνα είναι πολύ καλή με μόνο μειονέκτημα ότι δεν έχει απογευματινά μαθήματα.

Νομίζω επίσης ότι και στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Δούκα στο Μαρούσι έχει baby swimming καθώς και στο κολυμβητήριο στη Μεταμόρφωση. Αν χρειατείς οτιδήποτε είμαι στη διάθεσή σου.

έχουμε ξεκινήσει baby swimming από τς αρχές οκτωβρίου στο οακα και δεν μπορώ να πω ότι ήταν τόσοσ τέλειο όσο το περίμενα.....τα αποδυτήρια είναι απαράδεκτα, δεν μου φαίνονται και τόσο καθαρά, δεν έχει χώρο να αφήσεις τα ρούχα σου με αποτέλεσμα να γίνονται μούσκεμα και το νερό δεν είναι πάντα ζεστό με αποτέλεσμα να πλένω το παιδί με την ψυχή στο στόμα μην τελειώσει το νερό, επίσης η πισίνα είναι σαν μια μεγάλη μπανειέρα που με το ζόρι χωράνε 9 άτομα -η δασκάλα,4 ενήληκες και 4 μωρά- δεν ξέρω...τα περίμενα διαφορετικά...και 57 ευρώ δεν είναι και λίγα αλλά και αξίζει τόση ταλαιπωρία? να ντύνεσαι στο πόδι, να αγχώνεσαι αν θα προλάβεις να πλύνεις το παιδί, μην σου κρυώσει και να προσπαθείς να κάνεις μπάνιο στην πισίνα και να πέφτεις πάνω στον άλλο.από την άλλη του κυριάκου μου του αρέσει πολύ και έχω ψιλοπροβληματιστεί, να τον συνεχίσω ή να μην ξαναπάμε? μήπως είμαι εγώ παράξενη???

Άντε να τα πω και δημοσίως........και που να πήγαινες εχθές το απόγευμα που πήγαμε εμείς και το νερό της πισίνας ήταν κρύο τουρτούριζαν όλα!!!!και η Αναστασία να ισχυρίζεται οτι είναι οκ!!! για τα ντουζ και τα αποδυτήρια στα έχω πει κατ' ιδίαν. Εγώ το ντουζ το έκοψα εκεί, ντύσιμο και πλύσιμο στο σπίτι μας. Κόσμο πολύ δεν εχω πετύχει ποτέ...έτσι και μου αρρωστήσει σήμερα πολύ θα σκεφτώ αν θα τον ξαναπάω!

'Εχω 2 κόρες (3,5 & 2,25 χρονών). Αρχίσαμε baby swimming στο ΟΑΚΑ (Νηριήδες) όταν η μικρή ήταν 7 μηνών. Φέτος η μικρή κάνει baby swimming και η μεγάλη έχει πάει στη μεγάλη πισίνα. Ενώ μέχρι πέρσυ στη πισίνα μπαίναν max 5 παιδιά με γονείς ενώ από φέτος 6! Αν και αυτό στην πράξη θα γίνεται σπάνια, όταν γίνει θα είναι θέμα. Δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στην πισίνα.

Οι αρρώστιες είναι ένα θέμα. Πρώτον, λόγω του νερού και της υγρασίας οι υιοι μεταδίδονται πιο εύκολα, δεύτερον τα παιδιά ίσως κουράζονται και πέφτουν οι αντιστάσεις τους, τρίτον όταν βγαίνουν στο εξωτερικό χώρο είναι μεγάλη η διαφορά θερμοκρασίας και τέλος όταν αρρωσταίνουν εσύ έχεις τύψεις που τα πας πισίνα. Εμείς πέρσυ είχαμε πισίνα το Σάββατο και τις περισσότερες φορές ανεβάζανε πυρετό μετά την πισίνα το Σάββατο (τυχαίο; θα μείνω με το ερωτηματικό)

Πάντως στα παιδιά αρέσει και η διαφορά φαίνεται τα καλοκαίρια. Διασκεδάζουν πιο πολύ στη θάλασσα. Δεν φοβάται και τόσο ο γονίος και γίνονται πιο πολλά παιχνίδια.

Διαφημίσεις

Εμείς πάμε πισίνα στον Πανιώνιο. Ο μικρός μου είναι 16 μηνών. Η πισίνα είναι με χλώριο ενώ η δική σας με όζον.

Χώρο για αποδυτήρια δεν έχουμε οπότε πρέπει να αλλάζω στις τουαλέτες οι οποίες βρωμάνε και κάνω τον ζογκλέρ για να βάλω τη φόρμα μου χωρίς να ακουμπήσει κάτω. Η πισίνα είναι μέν μεγάλη αλλά είμαστε μέσα 15 γονείς με τα παιδιά τους με τις πάνες τις αδιάβροχες (υποτίθεται) αφού όταν τις βγάζουμε είναι 10 κιλά από το νερό που έχουν απορροφήσει. Πρίν να μπούμε εμείς μέσα στις 8 το βράδυ έχουν περάσει από το πρωί καταλαβαίνεται πόσοι ! Το προηγούμενο τμήμα να φανταστείτε έχει 20 παιδιά.

Διαβάζοντας λοιπόν για το ΟΑΚΑ σε σύγκριση με τον Πανιώνιο σας βλέπω μια χαρά. Εμείς πληρώνουμε 50 ευρώ το μήνα. Εσείς?

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

• 2 weeks later...

Καλημέρα σε όλους! ετοιμαζόμουν κι εγώ να ξεκινήσω σιγά σιγά στο ΟΑΚΑ, γιατί πίστευα ότι είναι΄το καλύτερο και έχω πάθει πλάκα με αυτά που γράφετε!!! Μήπως έχει κανείς εμπειρία από το zed στα σπάτα? Είναι και αύτό μια επιλογή, είναι και καινούριο και πιστεύω ότι θα είναι καθαρό και προσεγμένο (και έχει οζον στον καθαρισμό)

lN4Kp3.png6tK9p2.png

Καλησπέρα, με ενδιαφέρει και εμένα για το γιό μου αλλά με αυτά που λέτε με βάζετε σε σκέψεις. Εμένα σαν περιοχή θα με βόλευαν οι Αγιοι Ανάργυροι. Ξέρει κάποιος να μου πει πόσο κοστίζει και πως ειναι οι συνθήκες?

Μήπως έχετε κάποιο τηλέφωνο ή έχουν site?

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Από αυτά που ακούω, το κολυμβητήριο του Αλίμου είναι η απόλυτη χλιδή!

Καθαρά, ζεστά, με ζεστό νερό, χωριστά άντρες - γυναίκες. Τώρα από κόσμο, ανάλογα με την ώρα που θα πάει κανείς......

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω την λογική του να μπαίνουν μικρά παιδιά και γονείς στην πισίνα έτσι ώστε να πετύχουμε τι????????

Την εξοικείωση των μικρών με το νερό από βρέφος??

Δεν μπορούμε να περιμένουμε την ηλικία των 3 χρόνων όπου έχει λυθεί και το "πρόβλημα" την τουαλέτας???

Τα ειδικά και υποτιθέμενα αδιαβροχα μαγιό ή τύπου πάμπερς που φορούν στην πισίνα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.....άντε να κρατήσουν τα κακά τους.....άντε.

Θυμάμαι πέρσι στην πισίνα του δήμου Άνω Λιοσίων κάποιο παιδάκι έγινε αντιληπτό ότι έκανε πιπί μες το νερό και αυτομάτος έβγαλαν όλο τον κόσμο από την 50άρα πισίνα και είπαν πως η πισίνα θα ξαναλειτουργήσει μετά από μιάμιση ώρα.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα βρείτε πισίνα με ικανοποιητικούς χώρους σε ντους αποδυτήρια κτλ και αυτό να κοστίζει γύρω στα 40~50 ευρώ.

Κοιτάξτε να είναι σωστό το νερό που κολυμπάνε και τα υπόλοιπα όσο είναι μικρά τα παιδιά σας ( πλυσίματα και αλλαγές ρούχων ) να τα κάνετε σπίτι.

όταν μεγαλώσουν τα παιδιά σας και μάθουν να προφυλάσονται φορώντας είδικά πλαστικά παπουτσια στους χώρους των αποδυτηρίων και του ντους-wc θα ησυχάσετε :lol:

Εως τότε , το παιδί με τις παντόφλες του και το μπουρνούζι έτοιμο από το σπίτι......και φεύγοντας έχουμε και ένα δεύτερο μπουρνούζι για κάθε περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ

Διαφημίσεις

Ποιά είναι η ιδανική ηλικία κατα τη γνώμη σας για να ξεκινήσει ένα παιδί κολυμβητήριο;
Αυτό που λένε τα κολυμβητήρια 3 χρόνων.

Εγώ τον πήγα 2 χρόνων και 9 μηνών :lol: το λάτρεψε από την αρχή!!!!!!

υγ. καλό είναι πριν το γράψετε κάπου να περάσετε από την κερκίδα μερικές φορές να δείτε τι μέρος του λόγου είναι ο προπονητής.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε γονιό που έχει παιδί σε πισίνα και παρακολουθεί τι γίνετε.

Ξέρετε υπάρχουν χαρισματικοί επαγγελματίες σε όλους τους "χώρους" όπως και όπως και άχρηστοι!!!!!!

Ποιά είναι η ιδανική ηλικία κατα τη γνώμη σας για να ξεκινήσει ένα παιδί κολυμβητήριο;
Αυτό που λένε τα κολυμβητήρια 3 χρόνων.

Εγώ τον πήγα 2 χρόνων και 9 μηνών :lol: το λάτρεψε από την αρχή!!!!!!

υγ. καλό είναι πριν το γράψετε κάπου να περάσετε από την κερκίδα μερικές φορές να δείτε τι μέρος του λόγου είναι ο προπονητής.

Αν δεν μπορείτε να κάνετε κάτι τέτοιο θα πρέπει οπωσδήποτε να βρείτε γονιό που έχει παιδί σε πισίνα και παρακολουθεί τι γίνετε.

Ξέρετε υπάρχουν χαρισματικοί επαγγελματίες σε όλους τους "χώρους" όπως και όπως και άχρηστοι!!!!!!

Άρα θα τον γράψουμε του χρόνου ..

Ευχαριστώ θα το ψάξω!!

Χρήστο γιέ μου είσαι αυτός που με κρατά στην ζωή28895neov1jnyq0.gif

Θα σας πω γιατί ξεκίνησα εγώ κολυμβητήριο με τον μικρό (17μηνών).

Όχι για την εξοικείωση με το νερό, αν και αυτός είναι ένας λόγος σοβαρός αλλά όχι για μας μιας και το νερό το λατρεύει ο μικρός.

Το βρήκα σαν μια πιθανή βοήθεια στο άγχος αποχωρισμού που έχει σε μεγάλο βαθμό. Σκέφτηκα οτι η συνεχής σωματική επαφή το παιχνίδι μέσα στο νερό θα βοηθήσουν. Επειδή το πρόγραμμα που βρήκαμε είναι 8.00 με 8.45 το βράδυ το βρήκα επίσης καλό γιατί κουράζεται και κοιμάται αμέσως μόλις ξαπλώσει στο κρεββάτι του.

Για τις πάνες τώρα ALMAK έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν κρατάνε τίποτα αφού μόλις βγούμε από την πισίνα έτσι και την στύψεις την πάνα βγάζει μισό κουβά νερό, άρα αφού μπαίνει νερό βγαίνουν και ... :? Κακά για αν κάνουν δεν νομίζουν οτι βολεύονται :P αφού είναι σε διαρκή κίνηση τα μωρά.

Αλλά με τόσο νερό που τραβάνε σίγουρα τα δυσκολεύουν τα παιδιά οι πάνες. Έτσι έχω παραγγείλει ένα ειδικό μαγιό-πάνα από Αγγλία, το περιμένω, ελπίζω να είναι καλό γιατί οι πάνες εκτός του οτι δεν είναι πρακτικές θέλουμε και 1 πακέτο ανά 6 προπονήσεις. Δεν συμφέρει!

Α! προσοχή θέλει επίσης σε τόσο μικρές ηλικίες η τάση τους να δοκιμάζουν το νερό! :roll::lol:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Το βρήκα σαν μια πιθανή βοήθεια στο άγχος αποχωρισμού που έχει σε μεγάλο βαθμό. Σκέφτηκα οτι η συνεχής σωματική επαφή το παιχνίδι μέσα στο νερό θα βοηθήσουν.

Αυτό θα πεί μητρικό ένστικτο!!

1592122c83fwaveah.gif

Διαφημίσεις

Eιλικρινά δεν καταλαβαίνω την λογική του να μπαίνουν μικρά παιδιά και γονείς στην πισίνα έτσι ώστε να πετύχουμε τι????????

Την εξοικείωση των μικρών με το νερό από βρέφος??

Δεν τόσο πολύπλοκο. Δε νομίζω κανένας γονιός να βιάζεται να κάνει το παιδί του κολυμβητή. Εγώ πχ. το πηγαίνω δύο χρόνια (από τότε που έκλεισε έτος) για να περνάει καλά. Αντί για παιδότοπο δηλαδή, βλέπει άλλα παιδάκια, παίζει μαζί τους, χαλαρώνουμε, ακούμε μουσική, παίζουμε με το νερό. Είναι πολύ χαρούμενος, πίστεψέ με. Και αυτή είναι και η φιλοσοφία του δασκάλου που πηγαίνουμε. Τώρα φυσικά, βοηθάει και την υγεία του, όπως μας επιβεβαίωσε και η παιδίατρος, ειδικά τις καλές μέρες του χειμώνα. Όσο για τις ικανότητές του, μπορεί να μην έχει μάθει κολύμπι, όμως έχει δυναμώσει πολύ το σώμα του, ειδικά τα πόδια του, και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη ικανότητα ισορροπίας (δικά μου συμπεράσματα, δεν μας 'έταξαν΄' τέτοια πράγματα).

Τα ειδικά και υποτιθέμενα αδιαβροχα μαγιό ή τύπου πάμπερς που φορούν στην πισίνα δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη.....άντε να κρατήσουν τα κακά τους.....άντε
.

Τίποτα δεν κρατάνε, ούτε οι μίας χρήσεως ούτε τα μαγιώ τύπου πάνα. Εγώ το διαπίστωσα όταν ο άντρας μου του φόρεσε την πάνα αντί για την κανονική μία φορά κατά λάθος. Ακόμα μοιρίζει το αυτοκίνητο. Είναι σαν να μη φοράει τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως δεν θα βρείτε πισίνα με ικανοποιητικούς χώρους σε ντους αποδυτήρια κτλ και αυτό να κοστίζει γύρω στα 40~50 ευρώ.

Στον Άλιμο, όπως είπα παραπάνω είναι αξιοπρεπέστατα τα πράγματα.

Φροντίζω να είμαι πάντα στα πρώτα γκρουπάκια.

Και συνεχίζω..........ναι ανέβασε πυρετό.....ο παιδίατρος μου το επιβεβαίωσε ότι είναι από το κολυμβητήριο....χλωμούς μας βλέπω να το συνεχίζουμε!!!!

Περαστικά!!

Να σας πω την αλήθεια ο προβληματισμός μου είναι που διάβασα αν δεν κάνω λάθος πως μπαίνουν την ίδια στιγμή και γονείς στην πισίνα συν το γεγονός ότι οι πάνες δεν κρατούν σχεδόν τίποτα.

Αν μπορούσαν να κρατήσουν τους γονείς έξω έστω στην άκρη της πισίνας θα το 'βλεπα καλύτερα , κατά τα άλλα το νερό δεν πάιζεται και μην ξεχνάμε ότι τα βρέφη έχουν το ένστικτο να κρατούν την αναπνοή τους μέσα στο νερό και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια.

Να σας πω την αλήθεια ο προβληματισμός μου είναι που διάβασα αν δεν κάνω λάθος πως μπαίνουν την ίδια στιγμή και γονείς στην πισίνα συν το γεγονός ότι οι πάνες δεν κρατούν σχεδόν τίποτα.

Έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ προσπαθώ να το ξεχάσω. Βασίζομαι στο χλώριο και στο καλό πλύσιμο αμέσως μετά.

..... μην ξεχνάμε ότι τα βρέφη έχουν το ένστικτο να κρατούν την αναπνοή τους μέσα στο νερό και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια
.

Στο ένα έτος που τον πήγα εγώ, το ένστικτο είχε ... φύγει. Έμαθε πράγματι να κρατάει την αναπνοή του, όμως όχι να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Σε μία περίπτωση που μου είχε ξεφύγει, είχε μείνει για 1-2 δευτερόλεπτα στο πάτο, τον έβγαλα όμως χωρίς να έχει πιει καθόλου νερό.

..... μην ξεχνάμε ότι τα βρέφη έχουν το ένστικτο να κρατούν την αναπνοή τους μέσα στο νερό και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια
.

Στο ένα έτος που τον πήγα εγώ, το ένστικτο είχε ... φύγει. Έμαθε πράγματι να κρατάει την αναπνοή του, όμως όχι να ανεβαίνει στην επιφάνεια. Σε μία περίπτωση που μου είχε ξεφύγει, είχε μείνει για 1-2 δευτερόλεπτα στο πάτο, τον έβγαλα όμως χωρίς να έχει πιει καθόλου νερό.

Eνός έτους δεν είναι βρέφος .....είναι ολόκληρος γαϊδαρος :lol:

Eνός έτους δεν είναι βρέφος .....είναι ολόκληρος γαϊδαρος :lol:

Δεν ξέρω τί λέει η επιστήμη, αλλά για τη μανούλα θα είναι βρέφος τουλάχιστον για 40 χρόνια ακόμη :wink: !

• 2 years later...

και εγώ σκεφτομαι να γραψω τον μικρο σε λιγο καιρό.Λέω να τον γραψω στους Αγ.Αναργύρους αλλά ακουσα οτι έχει περισσότερο χλώριο απο ότι στο οακα και οτι μυριζει έντονα ο χώρος.Εσεις τι μου προτείνετε οακα ή Αγ.Αναργύρους?