Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβληματισμενη με τον νονο ...

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια!!

θα μπω κατευθειαν στο ψητο που εχει ως εξης:

Εχω ηδη ενα κοριτσακι που ειναι 1μιση ετους και οταν το βαφτισαμε το βγαλαμε ενα συνθετο ονομα μεν, αλλα το πρωτο συνθετικο ειναι καθαρα της πεθερας μου... Ειναι ενα ομορφο ονομα αυτο που του δωσαμε (το συνθετο εννοω) , το ονομα της πεθερας μου δεν ειναι ασχημο απλα ειναι πολυφορεμενο(τη μιση ελλαδα ετσι την ονομαζουν!). ετσι λοιπον επεβαλα στην ουσια στον ανδρα μου οτι ναι μεν να το βαφτισουμε και να το γιορταζουμε στη γιορτη της μανας του αλλα το ονομα θα ειναι κατι ομορφο, θυληκο και συνθετο γιατι δε θελω το παιδι μου να το λενε οπως και χιλιαδες αλλα στη χωρα μας.

Τωρα λοιπον ειμαι στο μηνα μου και περιμενω να γεννησω ενα αγορακι! Και ενω ειχαμε συμφωνησει με τον ανδρα μου το δευτερο παιδι να εχει ενα αρχαιο ελληνικο ονομα οτι κι αν ειναι, τον βλεπω προβληματισμενο με το θεμα..! δηλαδη ολο του κολαω να βρουμε απο τωρα ενα ονομα για το νινι αλλα ολο αποφευγει και πριν λιγες μερες τον ρωτησα ξεκαθαρα γιατι τ αποφευγει κι αν εχει κανα θεμα με τους γονεις του η με οποιονδηποτε αλλο. Μου ειπε οτι κυριως το θεμα το εχει με τον εαυτο του γιατι ειναι ηθικο λεει το ζητημα, και ειθισται σαν εθιμο το δευτερο παιδι αν ειναι αγορι να παιρνει κι αυτο απο το σοι του ανδρα εφοσον το πρωτο ηταν κοριτσι!

Εννοειται οτι αγριεψα και δεν το δεχτηκα και μου ειπε να μη στεναχωριεμαι εγω κι οτι οκ οτι συμφωνησαμε θα κανουμε αλλα δε παυει να τον προβληματιζει το θεμα. Επεμεινε οτι οι γονεις του δεν του εχουν πει κατι σχετικα (δε το πολυπιστευω κοριστια αυτο. Οι γονεις του κι ειδικα η μανα του ειναι πολυ χωρια. Πιστευω θα τσινιξουν με το ονομα. Η πεθαρα μου ενω το παιζει πολυ καλη και γλυκια μαζι μου, ομως αυτα ειναι κατεπιφασην αυτο γιατι θελει να εχει προσβαση στο σπιτι μου και στο εγγονι της. Βλεπετε δε περιμενει να δει εγγονι απο καπου αλλου οποτε "εχει την αναγκη μου"). Ομως ειναι ανακατωστρα, πισω απο τη πλατη μου, σε μενα δε θα τολμαγε να πει κατι απευθειας. Και στο γαμο μας ειχε κανει διαφορες βλακειουλες αυτη και καποιοι απο το σοι τηςαλλα δεν αξιζει να αναφερθω, οχι κατι πολυ σοβαρο.

Τωρα θα σας εξηγησω γιατι ο νονος με προβληματιζει πιο πολυ απο τα χωρια-πεθερικα.

Πριν βαφτισουμε λοιπον την μικρουλα μας ο κολλητος του ανδρα μου ειχε ρωτησει πως θα την ονομασουμε και του ειπα εγω το συνθετο ονομα και γυρισε και ειπε του ανδρα μου " καλα μαλ...ας εισαι? να δωσεις το ονομα της μανας σου αυτουσιο ετσι ειναι το εθιμο" και βεβαια τον εβαλα πολυ ευγενικα στη θεση του λεγοντας οτι αν ηταν πιο ασυνηθιστο το ονομα της μανας του δεν θα ειχα θεμα αλλα με το συγκεκριμμενο δε γουσταρω και δε δεχομαι να βγει ετσι! Δηλαδη τοτε που νονος δεν ηταν αυτος αλλα μια αλλη κοπελα φιλη μας γυρισε κι ειπε αυτο το πραγμα!! Και τωρα λοιπον, με τα πολλα ο ανδρας μου μου εξομολογηθηκε οτι περα απο τα δικα του ηθικα διλημματα ξερει οτι θα τ ακουσει απο τον κολλητο του και μελλοντα νονο του μπεμπη και απο το σοι ισως της μανας του αλλα οχι απο τους γονεις του. Αυτοι ισχυριζεται οτι θα πουν βγαλτε το παιδι οπως εσεις θελετε (για τον πατερα του ναι ισως αλλα για τη μανα του δε το πιστευω εγω).

Το θεμα μου ειναι βρε κοριτσια οτι ειμαι αναγκασμενη τωρα να εχω νονο αυτον τον κολλητο του γιατι μας παντρεψε αυτος μαζι με την κοπελα που ηδη εγινε νονα στο πρωτο μας παιδι. Και καταλαβαινετε αν τωρα αρνηθω εγω τη συνεχεια της κουμπαριας θα ναι μεγαλη παρεξηγηση!Αλλα ξερω οτι στη βαφτιση δε δινουν οι γονεις το ονομα ο νονος το ανακοινωνει στον παπα! Και δεν του εχω εμπιστοσυνη κι αν αυτος ο στενοκεφαλος παει και μου την κανει και καλα για να παρει το εθιμοτυπικο στα χερια του τι θα γινει? Και το ονομα του πεθερου ειναι βλαχεξ χαλια, δε το γραφω κοριτσια συγνωμη αλλα δε ξερω ποιος μπαινει και διαβαζει εδω στο φορουμ! Και φυσικα αν υποθετικα γινει κατι τετοιο τι μπορω να κανω για να μην ονομαστει το παιδακι μου με ενα βλαχεξ ονομα εξαιτιας του νονου? Μπορω κατι να κανω? Μπορω να αντιδρασω ακομα κι αν χρειαστει να σταματησω το μυστηριο? Μπορω καπως να δεσμευσω πριν το μυστηριο ποιο θα ειναι το ονομα του παιδιου μου?

Καλα εννοειται οτι αν συμβει κατι τετοιο για μενα ειναι λογος διαζυγιου με τον ανδρα μου σε περιπτωση που δεν αντιδρασει! Τον εχω φτυσει δημοσια κι ολας! Κι αυτον και τα πεθερικα και τον νονο!

Ξερω οτι κανονικα δε πρεπει να φοβαμαι, ειμαι υπερβολικη ισως (αφου μου ειπε ο ανδρας μου οτι θα γινει αυτο που συμφωνησαμε και εγω να μην τα σκεφτομαι αυτα ακομα κι αν αυτος στεναχωριεται). Αλλα εγω δεν εχω εμπιστοσυνη στον κολλητο του ειδικα ετσι οπως ειχε φερθει οταν ακουσε το ονομα της μπεμπουλας μας!

Διαφημίσεις

Μπορείς να κάνεις ονοματοδοσία μαζί με τον άντρα σου, πριν τη βάφτιση, ώστε να μην έχεις τέτοιους προβληματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να συμφωνήσετε το όνομα με τον άντρα σου και να ενημερώσετε τον νονό ότι αυτή είναι η απόφασή σας, οπότε ό,τι και να λέει μετά δεν θα έχει σημασία.

Όταν επιλέγεις άσχετα ονόματα, όλο και κάποιος θα βρεθεί να το σχολιάσει. Απλά μην δίνεις σημασία, αρκεί βέβαια να είναι σύμφωνος ο άντρας σου, ώστε να μην θεωρούν ότι είναι μόνο δική σου η απόφαση.

Γεια σου! Εγώ θα σου πω τα εξής:

1. Με τον άντρα σου ό,τι έχεις. Με εκείνον θα τα βρεις, με εκείνον να συμφωνήσετε και μαζί να πράξετε. Ολα θα έρθουν τότε μια χαρά και σεις θα'στε αγαπημένοι και ήρεμοι!

2. Προσωπική μου άποψη: το όνομα είναι μόνο ένα όνομα. Αν λένε το παιδί μου Ελένη ή Δανάη ή Πελαγία ή Σούλα, δεν το κάνει καλύτερο ή χειρότερο, ούτε θα μείνει στο ράφι για τον λόγο αυτό, ούτε δεν θα σπουδάσει ή θα προκόψει καλύτερα. Παιδιά... πάντα προσωπική άποψη αυτή.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας καταρχην.

Με τον ανδρα μου μια χαρα συμφωνουμε προς το παρων και ευελπιστω να μην αλλαξει κατι. Ειμαι γενικα δυσπιστη σαν ανθρωπος και επειδη φοβαμαι οτι θα φαει στενο μαρκαρισμα δε ξερω ποσο θ αντεξει σε ολες τις πιεσεις γυρωθεν γι αυτο και εχω μια επιφυλακτικοτητα. Κανονικα δεν του αξιζει αυτο γιατι στο παρελθον εχει αποδειξει οτι ο λογος του ειναι συμβολαιο. Ομως ειμαι σιγουρη οτι θα τον πριξουν!

Τωρα xena εχεις μεν δικιο στο θεμα του ονοματος οτι ισως ειναι υπερβολη τοση βαση που δινω. ΟΜΩΣ μην ξεχνας οτι στο πρωτο παιδι ηδη στην ουσια πηρε της πεθερας μου οποτε εχω κι εγω τον εγωισμο μου, και στο κατω κατω θα μπορουσα να απαιτουσα να εμπεινε στο δευτερο απο την οικογενεια μου πραγμα που δεν εκανα γιατι κοιταω το καλυτερο για το παιδι μου. θεωρω οτι στη ζωη του πρωτη εικομα ειναι η εμφανιση δευτερη το ονομα του και αμεσως μετα τα σημαντικοτερα απο ολα οπως μορφωση χαρακτηρα εργασια κοινωνικη θεση κτλ κτλ. και στο γυμνασιο - λυκειο πολλα παιδια εχουν υποστει ρατσισμο και κοροιδια λογω του ονοματος η του επωνυμου τους (σαν εφηβος το ειχα δει να συμβαινει σε κανα δυο περιπτωσεις)

Αυτα. Τωρα για τον νονο απλα δε μπορω να θυμηθω στη βαφτιση της κορης μου μας ειχε ρωτησει ο παπας για το ονομα πριν το μυστηριο και το ειχαμε γραψει ? η ρωτησε μονο κατα τη διαρκεια του μυστηριου τη νονα? Αυτο δε μπορω να θυμηθω...

ε

Τωρα xena εχεις μεν δικιο στο θεμα του ονοματος οτι ισως ειναι υπερβολη τοση βαση που δινω.

Αυτα. Τωρα για τον νονο απλα δε μπορω να θυμηθω στη βαφτιση της κορης μου μας ειχε ρωτησει ο παπας για το ονομα πριν το μυστηριο και το ειχαμε γραψει ? η ρωτησε μονο κατα τη διαρκεια του μυστηριου τη νονα? Αυτο δε μπορω να θυμηθω...

ΟΟΟΟΟχι! εγώ το λέω για να το λέει κι ο άντρας σου κι εσύ σε όποιους δίνουν τόση σημασία. Και για να μην σας στενοχωρέι τίποτα (αν και αυτό το'χετε ήδη βρει μονοι σας !!! ;) )

Ναι, συμπληρώνεται στο έντυπο το όνομα, πριν το μυστήριο, ο νονός το κάνει με τον παπά. Θα το δεις όταν πας να υπογράψεις (πριν το μυστήριο πάλι).

Και ρωτάει ασφαλώς και στην έναρξη του μυστηρίου εμπρός απ' τον κόσμο.

Διαφημίσεις

Κανοντας μια ονοματοδοσια στο ληξιαρχειο,δεν θα εχεις κανενα απολυτως προβλημα.Απο την αλλη με ποιο δικαιωμα ο μελλοντικος νονος να λειτουργησει αυθαιρετα και να δωσει οποιο ονομα θελει αυτος?Οποτε δεν νομιζω να υπαρχει λογος ανησυχιας.Τωρα αναφορικα με τα ονοματα,το καθενα εχει τη χαρη του.Δεν υπαρχουν βλαχικα και κυριλλε ονοματα.Επειτα λες οτι δεν ηθελες να δωσεις στο παιδι σου ενα ονομα που το εχει η μιση Ελλαδα.Συγχωρεσε με αλλα δεν ειναι το ονομα που θα κανει το παιδι σου να ξεχωρισει αλλα ο χαρακτηρας του και τα αυριανα του επιτευγματα.

αν εχεις συμφωνησει το ονομα του παιδιου με τον αντρα σου, μπορεις να κανεις ονοματοδοσια οταν πας το μωρο στην εκκλησια μολις σαραντισει. μας ειχε ρωτησει ο παπας αν θελουμε να κανει ονοματοδοσια στο μωρο και μας ξεκαθαρισε οτι το ονομα που θα πει τοτε δεν μπορει να αλλαξει μετα. ο νονος ειναι υποχρεωμενος να πει το ιδιο ονομα και ξεμπερδευεις.

Επειδή προσωπικά έχω βιώσει ρατσισμό και πειράγματα εξ αιτίας του ονόματός μου, μπορώ να σε καταλάβω, και συμφωνώ μαζί σου.. επίσης ως γονιός, εννοείται ότι έχεις το απόλυτο δικαίωμα της επιλογής του ονόματος του παιδιού σου!!

Αυτό με την ονοματοδοσία είναι το πιο έξυπνο που μπορείς να κάνεις, όντως!!

Να το συζητήσετε και με τον άντρα σου, και μίλα του ειλικρινά!! πες του ότι δεν του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη του κουμπάρου γι αυτό και θέλεις, αφού τα έχετε συμφωνήσει μια χαρά, να κάνετε την ονοματοδοσία έτσι ώστε να είστε καλυμμένοι..

Γιατί πες του, θα είναι κρίμα να μαλώσω με τον κουμπάρο μας ή να δημιουργηθεί κάποιο θέμα μεταξύ μας εξ αιτίας μιας τέτοιας αφορμής, που στην τελική δεν τον αφορά κιόλας!!!

2t7wp3.png

Καλησπέρα κ με το καλό ο καινούριος μπεμπης!

Η ονοματοδοσία είναι όντως το πιο εύκολο κ σίγουρο που μπορείς να κάνεις,απλά έχω ενδοιασμό με το ν πεις "Δεν έχω εμπιστοσύνη στον νονό" γιατί ίσως φτάσει στα αυτιά του κ τότε να δεις!

Κατά τα αλλά ούτε εγώ πιστεύω πως υπάρχουν "καλά" κ "κακά" ονόματα,το παιδί κάνει το όνομα κ οχι το αντίθετο φυσικά,αλλά το όνομα το αποφασίζουν αποκλειστικά οι γονείς.Δεν έχω ακούσει ποτέ νονό να συμμετέχει πόσο μάλλον να σχολιάζει την επιλογή ονόματος των γονέων.Ειδικά αυτό που είπε για το όνομα της μικρής σας είναι απαράδεκτο!

Τέλος έκανα κ εγώ κάτι παρόμοιο με την μικρή μου,θέλαμε να τη βγάλουμε Σεμέλη,αλλά να γιορτάζει κιόλας έτσιτης δώσαμε μαζί κ το όνομα του παππού μου (Γεωργία) για να την γιορτάζουμε κιόλας!

Να σου ζήσουν κ τα δύο κουκλάκια!

Η Σεμέλη μου είναι η ηλιαχτίδα της ζωής μου:Νοέμβριος 2013!!!

Αυτό με την ονοματοδοσία δεν το ήξερα, παλιά ίσχυε όποιο όνομα έλεγε ο νονός κατά την κατήχηση - είναι γεγονός ότι είχαν σφαχτεί πολλές οικογένειες από βλακεία του νονού. Θέλω όμως να πιστεύω πως τα ήθη έχουν προχωρήσει λιγάκι και θα σεβαστεί την άποψη των φίλων του και δε θα πάρει πρωτοβουλίες.

Ως δεύτερη λύση βέβαια βλέπω την επιλογή άλλου νονού. Αφού η γυναίκα του, αν κατάλαβα καλά, σας βάφτισε το πρώτο την έχετε βγάλει την υποχρέωση. Ποιος το λέει ότι οι κουμπάροι πρέπει να βαφτίσουν όλα τα παιδιά του ζευγαριού που πάντρεψαν; Εμένα η κουμπάρα μου μου είπε πολύ ήρεμα κι ωραία ότι το παιδάκι τους θα το βαφτίσει άλλος, για να κάνουν και με κάποιον άλλο κουμπαριά κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τώρα αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, το ενδεχόμενο του δεύτερου νονού (πχ μια φίλη σου) το σκέφτηκες; Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως δικλείδα ασφαλείας, να πεταχτεί όταν ρωτάει ο παπάς το όνομα να προλάβει τυχόν προβλήματα.. Κουτοπονηριές θα μου πεις, αλλά απ' το να σε φάει το άγχος ή/και να σκοτωθείτε, καλύτερα είναι! ;)

27pzp3.png

qIUIp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Πω πω ελεος ρε κοριτσι..ακου εκει βλαχικο ονομα...ακου εκει αποτελει αιτια διζυγιου!! Τι να πω. Δεν λες καλα να γεννηθει το μωρακι σας καθεσαι κ σκεφτεσαι τοσα πολλα εννο τωρα θα επρεπε να χαλαρωνεις και να περιμενεις τηνμεγαλη στοιγμη.... Και αν θελεις την γνωμη μου καλα κανει ο αντρας σου και θελει να βγει το ονομα του πατερα του! Ετσι τιμαμαι και λιγο τους γονεις μας, γιατι να δωωσεις ενα αλλο ονομα. Τι παει να πει πηρε το ονομα των γονιων του το πρωτο παιδι κ το δευτερο τι??? Εφοσων ειναι αγορι ωραιο θ ηταν να συνεχιστει το ονομα!Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη φυσικα εσυ εχεις την δικη σου δεν σημαινει πωςη δικη μου η δικη σου ειναι λαθος,ο καθενας πιστευει τα δικα του! Εξαλου δεν θα τον κανει το ΟΝΟΜΑ καλο ανθρωπο οταν μεγαλωσει, ουτε το ονομα θα του δωσει υγεια,ουτε μετο ονομα θα σπουδασει..........

Εγώ πάλι δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω γιατί πρέπει να τιμάμε μόνο τους γονείς του άντρα.Γιατί θεωρείται δεδομένο το όνομα όταν το παιδί είναι αγόρι.Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την νοοτροπία της "συνέχισης" του ονόματος.Πάντα πίστευα ότι πρέπει να τιμάμε αυτούς που το αξίζουν και όχι αυτούς που επιβάλλει η παράδοση.Οι γονείς της μητέρας δεν αγωνίστηκαν για να μεγαλωσουν το παιδί τους?Δεν αξίζουν αυτη την περίφημη τιμή?Δηλαδη αν ο παππους από την πλευρά της μητέρας σκίζεται για το εγγόνι του και ο παππούς από την άλλη πλευρά απλά αδιαφορεί,ποιον πρέπει να τιμήσουμε?Έτσι απλά έχω την απορία!:-D

Καλα κανω εγω και δινω άσχετα ονόματα στα παιδιά μου....

Νομίζω ότι είσαι η καλύτερη!Που αντί να ευγνωμονούν το Θεό για την καινούρια ζωή που ήρθε στον κόσμο,κάθονται και σφάζονται για τα ονόματα λες και τα παιδιά είναι ιδιοκτησίες!!!!!!

καλησπερα και απο μενα.συμφωνω οτι το θεμα ειναι να κατασταλαξετε με τον αντρα σου για το ονομα.δεν αφορα κανεναν αλλο.πιστευω πως λογοι παρεξηγησης βγαινουν και απο το τιποτα αν υπαρχει προδιαθεση.του νονου δεν του πεφτει λογος πως θα πειτε το παιδι(αν και δεν καταλαβα γιατι και τα δυο σου παιδια θα εχουν τους ιδιους νονους)

εμεις στον μπεμπη μας δωσαμε ασχετο ονομα,δεν υπαρχει σε κανενα σοι απο τους δυο μας....σχετικα με την παραδοση γινεται ευτο για να κρατηθει αυτουσιο το ονομα πχ γεωργιος του νικολαου,νικολαος του γεωργιου και παει λεγοντας για να μην σβησει το ονομα ενος παππου πριν 300 χρονια............ο καθενας οπως το βλεπει απλα επειδη αν δωσει 2 ονοματα θα εχεις παλι θεματα του τυπου "γιατι γιορταζει στο ασχετο ονομα και οχι στου παππου?"και οι μισοι θα το φωναζουν γιωργο και οι αλλοι μισοι γιαννη......αστα οτι και να κανεις θα υπαρχει θεμα εφοσων υπαρχουν καλοθελητες......βρες κοινη γραμμη με τον αντρα σου.αυτο εχει σημασια,εγω τοτε ειχα πει στον δικο μου οτι δεν σκοπευω να κανω 5 παιδια(τα 2 να παρουν το ονομα των γονιων του ,μετα αλλα 2 να παρουν των δικων μου...γιατι μια γκρινια θα υπαρξει) για να το ονομασουμε οπως θελουμε.κατα τη γνωμη μου παντα ειναι καθαρα θεμα του ζευγαριου τι ονομα θα δωσουν,και στη τελικη λες να το αγαπανε λιγοτερο αν εχει ασχετο ονομα?εμενα παντως οι δικοι μας γονεις δεν εχουν δειξει κατι τετοιο ισα ισα...και να ξινισουν λιγο στην αρχη θα τους περασει.καλη καρδια!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Νομίζω ότι είσαι η καλύτερη!Που αντί να ευγνωμονούν το Θεό για την καινούρια ζωή που ήρθε στον κόσμο,κάθονται και σφάζονται για τα ονόματα λες και τα παιδιά είναι ιδιοκτησίες!!!!!!

diminna μου,πιστεψε με ειναι ενα θεμα που οσο και αν εχω προσπαθησει δεν το εχω καταλαβει και δεν θα το καταλαβω και ποτε....απο καμια μερια,

ουτε απο τη μερια των γονεων που κυριολεκτικα σφαζονται,βαζοντας σε κινδυνο ακομα και τον ιδιο τους το γαμο για ενα τοσο ανουσιο θεμα,

ουτε ομως και απο την μερια των παππουδων,που σχεδον παντα βλεπουν το θεμα εγωιστικοτατα....

να ειναι καλα το παιδακι μου και ας το λενε και μπουμπη..

Ειναι απλο. Το αγορι περνει το ονομα του αντρα για να συνεχιστει το ονομα...πχΓιωργος Γεωργιου του Χρηστου ο παππους.αν βαπτισουν το αγορι με το ονομα του παππου θα λεγετε και το εγγονι Γιωργος Γεωργιου του Χρηστου..περνει την ταυτοτητα που λεμε!! Ενω αν παρει απο το σοι της γυναικας δεν συνεχιζεται το ονομα γιατι χαλαει στο επωνυμο που περνει του συζηγου μας και οχι το δικο μας!! Τωρα ετσι κανουν οι παραδοσιακοι κραταμε τα εθιμα λιγο..και δινουμε και λιγοι χαρα στους γονιους(και στοα δυο σογια αναφερομαι} απο το να βγαλουμε ενα ασχετο ονομα..οσο και να λενε δεν θελουν το ονομα να δεις πως κανουν οταν το ακουν... Ολοι το θελουν(μου το εχει πει γιαγια κιολας που ελεγε δεν θελω ονομα και δεν το εδωσαν τα παιδια της και μου το ειπε εμπιστευτικα ποσο σναχωρηθικε) τωρα βεβαια οι πιο μοντερνοι γονεις δινουν ασχετα ονοματα...αυτο ριναι στη κριση του ζευγαριου!

Δυο γενιές Ελλήνων πέρασαν που πλέον μορφώνονται, και ακόμα με τα ίδια ασχολούμαστε......γερά να είναι τα παιδάκια σας να εύχεστε, και μην ασχολείστε με μικρότητες. Εξάλλου τα έθιμα διαφέρουν. Σε άλλα μέρη είναι τα δυο πρώτα παιδιά απ το μπαμπά, σε άλλα είναι ένα κι ένα, σε άλλα αν το πρώτο είναι κορίτσι μπαίνει απ το μέρος της μαμάς.......θαυμάζω τις γυναίκες που έβαλαν άσχετα ονόματα!!!

Εγω κοριτσια , παντρευτηκα πριν ενα μηνα.

Οχι ομως στην πολη μου , γιατι δεν γινεται γαμος και βαπτιση μαζι(ακουσον ακουσον!!!!) .

Ετσι πηγαμε σ ενα διπλανο χωριο που ανηκει σε αλλη μητροπολη

και τελεσαμε τα δυο μυστηρια.Κανενα μηνα πριν , μας ειχε πει ο πατερ να παμε να κανουμε τα χαρτια μας για να τα στειλει στη μητροπολη.Τοτε, ειπαμε και το ονομα της μικρης.Δηλαδη ,ενα μηνα πριν βαφτιστει το μωρο.Η νονα , κολλητη μου ! Και Αφροξυλανθη να ελεγε εκεινη την ωρα , το ονομα υπηρχε ηδη σε επισημα εγγραφα της εκκλησιας.

Nαι έχει δίκιο η χαρούλα.......πλέον ο νονός δε λέει το όνομα όπως παλιότερα, και εγώ ακόμα που βάφτισα το 09 ο άντρας μου το είπε μέσα στο γραφείο που υπογράψαμε και μετά το επανέλαβε ο νονός, πλέον ο νονός δε μπορεί να κάνει τερτίπια της τελευταίας στιγμής πάντως, μη σας ανησυχεί..........

Πάντως αυτο το Γιωργος Γεωργίου εμενα δεν μου κάθεται καλα :-)

Όπως εκείνο τον τραγουδιστή Παντελη Παντελιδη οχι ρε κορίτσια ποσα ονόματα εκει έξω!!!

Τεσπα καλα κάναμε και εμεις διάλεξαμε ονομα μετα απο ταμα και κανενας δεν μπορει να πει τιποτα!!

Πάντως αυτο το Γιωργος Γεωργίου εμενα δεν μου κάθεται καλα :-)

!

Εκτος κι αν προκειται για κανα βασιλια.....

παντως ολο αυτο το ''παραδοσιακο'' εχει και γελιο μερικες φορες,οπως στην ταινια ''γαμος αλα ελληνικα'' ....η σκηνη που ο πατερας συστηνει στα συμπεθερια το σοι...πολυ γελιο...ολα τα ξαδερφια το ιδιο ονομα..

Εγώ πάντως είμαι μοναχοπαίδι.Έτυχε από καθαρή σύμπτωση να έχω το ίδιο επίθετο με τον άντρα μου.Έτσι λοιπόν το συνέχισα το όνομα.Έβγαλα το όνομα του πατέρα μου.Το αποφάσισα μόνη μου και με συνοπτικές,δημοκρατικές διαδικασίες!;)