Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ύπνος και θηλασμός:τι να κάνω?

Recommended Posts

Το μωράκι μου κοντεύει 5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά...εξαρχής είχε θέμα με τον ύπνο και πιο συγκεκριμένα μεγάλη δυσκολία να αποκοιμηθεί, έχω ξαναγράψει σχετικά αλλά το θέμα παραμένει και χειροτερεύει. Απο νεογέννητο κοιμόταν μόνο θηλάζοντας ή αγκαλιά, κι όπως πολλά βρεφάκια μόλις το ακουμπούσαμε κάπου αλλού ξυπνούσε και ξανά απο την αρχή. Το θεωρούσα φυσιολογικό και ότι μεγαλώνοντας θα αλλάξουν πολλές φορές όλα αυτά. Αλλά μπα! Το βράδυ αποκοιμιέται θηλάζοντας και ξυπνάει τουλάχιστον 3 φορές, τις περισσότερες φορές μπορεί να ξυπνάει ανά ώρα ή μισάωρο και ψάχνει να βρει στήθος. Εννοείται κοιμόμαστε μαζί (δεν θα την έβγαζα αλλιώς) του δίνω στήθος, άλλες φορές πίνει άλλες ψιλιπιπιλάει και κοιμάται. Την ημέρα πάλι το ίδιο, για να κοιμηθεί πρέπει να το έχω αγκαλιά ή να θηλάζουμε ξαπλωμένοι. Αν μόλις αποκιμηθεί το αφήσω ή φύγω ξυπνάει, του ξαναδίνω στήθος κοκ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ανά 5 λεπτο! Είμαι πτώμα απο την κούραση και όλη μέρα καθηλωμένη με αυτήν την κατάσταση. Δεν κοιμάται με κανέναν άλλον τρόπο, δεν θέλει πιπίλα, και στο καρότσι στις βόλτες όσο και να νυστάζει δεν αποκοιμιέται ποτέ, πρέπει να το σηκώσω και να θηλάσει ή να το νανουρίσω, αλλιώς χαλάει τον κόσμο. Κάποιες φορές δοκίμασα να το νανουρίσω ξαπλωμένο με τραγούδια, χαδάκια κι ότι άλλο υπάρχει..με τίποτε! Πλαντάζει στο κλάμμα. Αυτό συμβαίνει συνέχεια, θέλω να πω δεν είναι μια φάση απλώς λόγω δοντιών ή όποιας ανησυχίας. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίω εγώ, το παράκανατο που του δίνω στήθος συνέχεια και συνηθίζει και δεν ξέρει κανέναν άλλον τρόπο να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί. Αλλά αφού αλλιώς πλαντάζει τι να κάνω? Αχ έχετε καμιά πρόταση/ιδέα πως να το αντιμετωπίσω. Να συνεχίσω έτσι, θα αλλάξει λέτε απο μόνο του ή να κάνω κάτι άλλο? Επιστρέφω και δουλειά σύντομα και τα πράγματα θα δυσκολέψουν και για τους δυο μας.

Διαφημίσεις

Αχ!Τον εαυτο μου διαβαζω;;;χαχαχα!

Αγαπημενη μανουλα , κατ αρχην θα θεωρησω οτι απο την κουραση και την απελπισια ειπες οτι μαλλον φταις εσυ που του δινεις συνεχεια στηθος και συνηθισε μονο ετσι να αποκοιμιεται!

Αν ειναι δυνατον να κατηγορεις τον εαυτο σου ,που εχεις καταντησει ενα τεραστιο μπιμπερο και μια κινητη πιπιλα!Εισαι τουλαχιστον αξια θαυμασμου ,που λειτουργεις αναλογα με τις αναγκες του παιδιου σου!

Δεν σε εκθειαζω γιατι βιωσα και βιωνω τα ιδια!

Απλα και μονο διαβάζοντάς σε , καταλαβαινει κανεις ποσο δυσκολο ειναι αυτο που κανεις , κι αν το εχει ζησει κιολας ακομα περισσοτερο....

Εχουν υπαρξει και υπαρχουν ακομη στιγμες που χανω τελειως την υπομονη μου και κατηγορω κι εγω τον εαυτο μου για τους ιδιους ακριβως λογους , αλλα σκεφτομαι: τι να κανουμε ,αυτη ειναι η φυση του ανθρωπου, ειμαι ευλογημενη που θηλαζω ,ειναιτο ελαχιστο που μπορω να δωσω στο παιδι μου!

Προσωπικα , προσπαθησα απο την αρχη να τη μαθω να μην κοιμαται πιπιλιζοντας , αλλα με τιποτα....Ετσι ηθελε και θελει ακομα(10 μηνες μετα).

Κατα καιρους ψαχνω να βρω κι εγω τροπους να κοιμηθει αλλιως , γιατι πρεπει να την εχω συνεχεια μαζι , αφου η πιπιλα της ειναι το βυζι μου...

Υπαρχουν τροποι , που λες , απλα το βασικοτερο ειναι να εισαι εσυ ετοιμη να τους εφαρμοσεις.Και εννοειται σιγα σιγα και με πολυ υπομονη.

Για αρχη κανε αυτο: πριν αποκοιμηθει τελειως τραβα το στηθος σου απο το στομα του ,ετσι ωστε να μαθει να κοιμαται χωρις να πιπιλιζει.Μετα κοβεις και την αγκαλια.

Εισαι ετοιμη να ξεκινησεις;;;;

Ομοιοπαθής δηλαδή!

Ναι έχεις δίκιο, απο την κούραση και την απελπισία κάποιες φορές κι εγώ μπέρδευομαι, δεν ξέρω ποιό είναι το σωστό και για το μωρό και για όλη την οικογένεια. Ακολούθησα κι ακολουθώ το ένστικτό μου να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες του μωρού, διάβασα πολλά για τον θηλασμό και αυτό με βοήθησε στο να αντισταθώ στα κλασικά: το κακομαθαίνεις, φταίει το γάλα σου, δν θα μάθει να κοιμάται ποτε κλπ κλπ που συνήθως ακούμε. Απλώς κάποιες φορές αναρρωτιέμαι αν πραγματικά πρέπει να το βοηθήσω να μάθει να νανουρίζεται μόνο του..μετά λέω είναι πολύ μικρό ακόμη αλλά είναι κι η καθημερινότητα με δυο παιδιά δύσκολη. Ουφφφ...

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εφαρμόσω μεθόδους με κλάμματα κλπ. Απλά αναρρωτιόμουν αν υπάρχουν πιο "φιλικοί" τρόποι. Θα δοκιμάσω αυτό που προτείνεις, να τραβάω το στήθος όταν βλέπω πως απλώς πιπιλίζει και είναι μισοκοιμισμένο να δω τι θα γίνει.

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση!

Διάβασε το the no cry sleep solution με μια αναζήτηση στο φόρουμ θα το βρεις σε pdf. Αν και το μωράκι σου είναι πολύ μικρό ακόμη. Επίσης δοκίμασε να κοιμάσαι μαζί του το βράδυ (εμείς είχαμε ρίξει τρελές στρωματσάδες) για να ξεκουράζεσαι κάπως.

Το σωστο για το μωρο ειναι αυτο που κανεις.Το φυσιολογικο.

Πρεπει ομως να μαθουν να νανουριζονται μονα τους,ειναι γεγονος αυτο...Να τα μαθουμε εμεις δηλαδη...

Υπομονη, μην ξεχνα ς οτι ειμαστε πολλες που τα περναμε αυτα ,δεν εισαι μονη σου ...Να παιρνουμε κουραγιο η μια απο την αλλη!

Να σου ζησουν τα παιδακια σου!

Διαφημίσεις

Το μωράκι μου κοντεύει 5 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά...εξαρχής είχε θέμα με τον ύπνο και πιο συγκεκριμένα μεγάλη δυσκολία να αποκοιμηθεί, έχω ξαναγράψει σχετικά αλλά το θέμα παραμένει και χειροτερεύει. Απο νεογέννητο κοιμόταν μόνο θηλάζοντας ή αγκαλιά, κι όπως πολλά βρεφάκια μόλις το ακουμπούσαμε κάπου αλλού ξυπνούσε και ξανά απο την αρχή. Το θεωρούσα φυσιολογικό και ότι μεγαλώνοντας θα αλλάξουν πολλές φορές όλα αυτά. Αλλά μπα! Το βράδυ αποκοιμιέται θηλάζοντας και ξυπνάει τουλάχιστον 3 φορές, τις περισσότερες φορές μπορεί να ξυπνάει ανά ώρα ή μισάωρο και ψάχνει να βρει στήθος. Εννοείται κοιμόμαστε μαζί (δεν θα την έβγαζα αλλιώς) του δίνω στήθος, άλλες φορές πίνει άλλες ψιλιπιπιλάει και κοιμάται. Την ημέρα πάλι το ίδιο, για να κοιμηθεί πρέπει να το έχω αγκαλιά ή να θηλάζουμε ξαπλωμένοι. Αν μόλις αποκιμηθεί το αφήσω ή φύγω ξυπνάει, του ξαναδίνω στήθος κοκ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει ανά 5 λεπτο! Είμαι πτώμα απο την κούραση και όλη μέρα καθηλωμένη με αυτήν την κατάσταση. Δεν κοιμάται με κανέναν άλλον τρόπο, δεν θέλει πιπίλα, και στο καρότσι στις βόλτες όσο και να νυστάζει δεν αποκοιμιέται ποτέ, πρέπει να το σηκώσω και να θηλάσει ή να το νανουρίσω, αλλιώς χαλάει τον κόσμο. Κάποιες φορές δοκίμασα να το νανουρίσω ξαπλωμένο με τραγούδια, χαδάκια κι ότι άλλο υπάρχει..με τίποτε! Πλαντάζει στο κλάμμα. Αυτό συμβαίνει συνέχεια, θέλω να πω δεν είναι μια φάση απλώς λόγω δοντιών ή όποιας ανησυχίας. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι φταίω εγώ, το παράκανατο που του δίνω στήθος συνέχεια και συνηθίζει και δεν ξέρει κανέναν άλλον τρόπο να χαλαρώσει και να αποκοιμηθεί. Αλλά αφού αλλιώς πλαντάζει τι να κάνω? Αχ έχετε καμιά πρόταση/ιδέα πως να το αντιμετωπίσω. Να συνεχίσω έτσι, θα αλλάξει λέτε απο μόνο του ή να κάνω κάτι άλλο? Επιστρέφω και δουλειά σύντομα και τα πράγματα θα δυσκολέψουν και για τους δυο μας.

Ειναι πολυ μικρο φιλενάδα απλα υπομονή θα έλεγα... Και εμεις τα περάσαμε και χειροτερα αλλα απο 15 μηνων κοιμάται 12 ωρες σερί

Το μονο που θα έλεγα ειναι πρώτων να προσπαθήσεις να μην κοιμάσαι μαζί του αυτο σιγουρα θα το καλομάθει και δεν θα θέλει να κοιμηθεί μονο του. Με τον μπεμπη μου κοιμομασταν μαζί μονο της πρώτες 5 περίπου βδομαδες και μετα αν και τον θηλαζα ολο το βράδυ τον είχα παντα ατο κρεβάτι του. Ξερω οτι ειναι παρα πολυ δύσκολο να ξυπνάς να σηκωνεσαι 100 φορές τη νύχτα αλλα αν το σκεφτείς λογικά κάποια στιγμή θα πρεπει το μικρο να ξεσυνηθησει και απο το στήθος και απο το να κοιμάται μαζί σου και πιστεύω ειναι too much για αυτο!

Δεύτερον λίγο πριν το βάλεις στο κρεβάτι ξύπνα το λιγάκι . Στην αρχή θα πάρει καιρό αλλα δεν θες με τιποτα να απο κοιμηθεί στο στήθος

Θα πάρει λίγο καιρό υπομονή

Μην απελπίζεται καλό θα ηταν να κοιμάσαι για αρχή καπου κοντά στο δωμάτιο του και να κανεις τις ιδιεςκινησεις συνεχεία με αποφασιστικό τους πχ θηλαζεις το κρατας λιγο αγκαλιτσα και μετα ύπνο στο κρεββατι του, το ίδιο και το ίδιο και ίδιο συνεχεια .μπορεί να σου φεναιται περίεργο αλλά οι άνθρωποι είναι σε θέση ενστικτωδώς να διαχειρίζονται τους αλλους απο βρεφοι.Πρωσοπικα θηλασα δυο μωρά και ξυπναγα μεσά στο βραδύ και στα δυο μετα απο λίγο κάπως έτσι με τον τροπο αυτο κοιμόντουσαν όλο το βραδύ αδιάκοπα θα μεγαλώσει μην απελπίζεται κια να είσαι αποφασισμένη

Αυτό συμβαίνει συνέχεια, θέλω να πω δεν είναι μια φάση απλώς λόγω δοντιών ή όποιας ανησυχίας.

Δεν είναι "φάση". Είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός μωρού.

Δυστυχώς η γενιά μας είναι πολύ αποκομμένη από το μεγάλωμα των παιδιών: δεν έχουμε μεγαλώσει σε ένα χωριό ή σε μια αυλή με πολλά παιδιά, ανήψια, παιδιά φιλενάδων, κτλ. Παλιότερα οι νέες μητέρες ήταν εξοικιωμένες με τις απαιτήσεις που έχει το μεγάλωμα ενός παιδιού. Τώρα έχουμε χάσει την επαφή με το φυσιολογικό και μας φαίνεται περίεργο γιατί το φυσιολογικό των παιδιών είναι σε κόντρα με τις ανάγκες μας ως γονείς.

Δυστυχώς το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή. Το μεγάλωμα ενός παιδιού είναι απαιτητική και εξαντλητική δουλειά 24 ωρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Τα πρώτα χρόνια τα παιδιά έχουν ανάγκη να είναι συνεχώς πάνω στη μαμά τους, να κοιμούνται μαζί της, να την μυρίζουν. Έτσι ανακουφίζονται, έτσι νιώθουν ασφάλεια.

Υπομονή. Περνάνε γρήγορα τα χρόνια που τα έχουμε μικρά :(

11 μηνες τώρα!!!!!!!!!!!

Πονεμένο θεμα... Δοκιμασα οτι υπάρχει... Υπνοσακους απο το εξωτερικο που υποσχόταν θαύματα, αν κρυώνει,αν ζεστενεται, στο πλάι , μπρούμητα αν κοιμάται καλά την μέρα, αντικείμενο ύπνου, ειδικό αρκούδι που μυρίζει μαμά,φωτάκια,λευκούς θορύβους,ρουτίνα ύπνου,να τον κοιμησει ο μπαμπας,να βγάζω την θηλή, να πάρει πιπιλα τιποτα......αν δεν τον πάρω αγκαλιά να θηλάζει δεν ξανακοιμαται!!!!!

Δεν έχω δοκιμάσει καμια μέθοδο με κλάμα.....

Ειναι πολυ μικρο φιλενάδα απλα υπομονή θα έλεγα... Και εμεις τα περάσαμε και χειροτερα αλλα απο 15 μηνων κοιμάται 12 ωρες σερί

Το μονο που θα έλεγα ειναι πρώτων να προσπαθήσεις να μην κοιμάσαι μαζί του αυτο σιγουρα θα το καλομάθει και δεν θα θέλει να κοιμηθεί μονο του. Με τον μπεμπη μου κοιμομασταν μαζί μονο της πρώτες 5 περίπου βδομαδες και μετα αν και τον θηλαζα ολο το βράδυ τον είχα παντα ατο κρεβάτι του. Ξερω οτι ειναι παρα πολυ δύσκολο να ξυπνάς να σηκωνεσαι 100 φορές τη νύχτα αλλα αν το σκεφτείς λογικά κάποια στιγμή θα πρεπει το μικρο να ξεσυνηθησει και απο το στήθος και απο το να κοιμάται μαζί σου και πιστεύω ειναι too much για αυτο!

Δεύτερον λίγο πριν το βάλεις στο κρεβάτι ξύπνα το λιγάκι . Στην αρχή θα πάρει καιρό αλλα δεν θες με τιποτα να απο κοιμηθεί στο στήθος

Θα πάρει λίγο καιρό υπομονή

Κορίτσι πως τα καταφερατε να κοιμαστε τόσες ώρες τελικά;;;;;;;;;

Απλα συνέβει;;;;

Διαφημίσεις

Κορίτσι πως τα καταφερατε να κοιμαστε τόσες ώρες τελικά;;;;;;;;;

Απλα συνέβει;;;;

Φιλενάδα αυτά βοήθησαν

Α) αρχισε να τρωει φαγητο οπότε μειώθηκε ο θήλασμος. Μιλάω για κρεατικά και τέτοια που ειναι άσχετα βαριά

Β) οταν ειχε παραγίνει το κακο τον άφησα να κλαψει για 4 λεπτά (αυτο ηταν το όριο μου) .... Τωρα δεν κλαίει πια, τόσο πολυ που αν κλαψει παω αμεςως - ειναι ασυνήθιστο δηλαδη

Γ) οταν άρχισαν να καλυτερευουν λίγο τα πραγματα μετα αν ξυπναγε βοήθησε πολυ το οτι αρχισε να πηγαίνει ο μπαμπάς του μεςα ... Αυτη ηταν και η αρχή του τέλους που είπαμε stop στον θηλαςμο τη νύχτα . Το συνεχίσαμε για δυο νύχτες ήξερε οτι δεν θα ξαναδεί στήθος το βράδυ και δεν ξανά ξύπνησε

Δια μαγείας αρχισε να κοιμάται σερί και δεν εχει σταματήσει απο τοτε :-)

Αχ μου δίνετε λίγο κουράγιο και μερικές ιδέες να σκεφτώ και να δοκιμάσω!

πραγματικά δεν με πειράζει τόσο το να ξυπνάει τη νύχτα, αλλά αυτό το να μην μπορεί να κοιμηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, με τίποτε. είναι κουραστικό και δευσμευτικό.

Το μεγάλο μου παρότι ήταν άυπνο γενικώς, σε αυτήν την ηλικία αποκοιμιόταν μόνο του σχεδόν με ελάχιστη βοήθεια.

Αν δεν γυρνούσα στην δουλειά δεν θα ανησυχούσα τόσο, αλλά πως θα τα καταφέρει η κοπέλα να το κοιμίζει και να το ηρεμεί? Είναι ένα θέμα κι αυτό!

Φιλενάδα αυτά βοήθησαν

Α) αρχισε να τρωει φαγητο οπότε μειώθηκε ο θήλασμος. Μιλάω για κρεατικά και τέτοια που ειναι άσχετα βαριά

Β) οταν ειχε παραγίνει το κακο τον άφησα να κλαψει για 4 λεπτά (αυτο ηταν το όριο μου) .... Τωρα δεν κλαίει πια, τόσο πολυ που αν κλαψει παω αμεςως - ειναι ασυνήθιστο δηλαδη

Γ) οταν άρχισαν να καλυτερευουν λίγο τα πραγματα μετα αν ξυπναγε βοήθησε πολυ το οτι αρχισε να πηγαίνει ο μπαμπάς του μεςα ... Αυτη ηταν και η αρχή του τέλους που είπαμε stop στον θηλαςμο τη νύχτα . Το συνεχίσαμε για δυο νύχτες ήξερε οτι δεν θα ξαναδεί στήθος το βράδυ και δεν ξανά ξύπνησε

Δια μαγείας αρχισε να κοιμάται σερί και δεν εχει σταματήσει απο τοτε :-)

Σε ευχαριστώ θερμα για την απάντηση.

Σκέφτομαι πανω στον χρονο να δώσω φρέσκο και να αρχίσω να περιόριζω το στήθος λίγο λίγο. Ίσως έτσι σιγά σιγα αρχίσει να κοιμάται πιο πολύ...

Αχ μου δίνετε λίγο κουράγιο και μερικές ιδέες να σκεφτώ και να δοκιμάσω!

πραγματικά δεν με πειράζει τόσο το να ξυπνάει τη νύχτα, αλλά αυτό το να μην μπορεί να κοιμηθεί με κανέναν άλλον τρόπο, με τίποτε. είναι κουραστικό και δευσμευτικό.

Το μεγάλο μου παρότι ήταν άυπνο γενικώς, σε αυτήν την ηλικία αποκοιμιόταν μόνο του σχεδόν με ελάχιστη βοήθεια.

Αν δεν γυρνούσα στην δουλειά δεν θα ανησυχούσα τόσο, αλλά πως θα τα καταφέρει η κοπέλα να το κοιμίζει και να το ηρεμεί? Είναι ένα θέμα κι αυτό!

Dimela εγώ έχω λιγες εβδομαδες που γύρισα στη δουλεια και οντως το ξενύχτι είναι πολύ δύσκολο. Υπαρχουν μέρες που δεν παλεύονται. Όσο για το πως θα ηρεμεί ηταν κάτι που απασχολούσε και μένα ομως τα παιδιά σε εκπλησσουν παντα! Με περιμένει να γυρίσω απο την δουλεια για να θηλάσει και να κοιμηθεί λίγο το απόγευμα θηλαζοντας. Όταν λειπω κοιμάται καλά χωρίς κλάματα. Τα παιδιά είναι πανεξυπνα. Σου εύχομαι καλη δυναμη.

• 3 months later...

Κορίτσια βοήθεια!

Έχω μια μπεμπούλα 5 μηνών και 9 ημερών,όπου θηλάζουμε αποκλειστικά.....Η μικρή έχει παλλινδρόμηση και τα γεύματά της απο την αρχή είναι μικρά και συχνα.....Την ημέρα θελει στήθος συνεχώς, είτε πεινάει, είτε βαριέται, είτε πονάει (πολύ συχνά, λόγω του θέματος).......Την ημέρα όμως οι αντοχές είναι καλές....Το θέμα είναι ότι τις τελευταίες 10 ημέρες ξυπνα το βράδυ ανα μισάωρο (!) και αρχίζει τα κλάματα,, μέχρι να της δώσω στήθος, όπου πίνει και μόλις χορτάσει ηρεμεί και κοιμαται. Ας σημειωθεί ότι μέχρι τότε ξυπνούσε ανα τρίωρο και έτρωγε και κοιμόταν.....το θεμα είναι ότι την έχω στο δικό της δωμάτιο και πηγαινοέρχομαι συνεχώς.....μέχρι να φάει, να ρευτεί και να την κρατήσω λίγο όρθια λόγω της παλλινδρομησης μετά από 15 λεπτά ξαναξυπνά. Η παιδίατρος λέει υπομονή μέχρι να μπούμε σε ένα ρυθμό με τις στέρεες (ξεκινησαμε πριν από 5 ημέρες με μήλο), μάλλον το γάλα μου της πέφτει ελαφρύ και θα στρώσει.....Εγώ σέρνομαι έχοντας και άλλο ένα παιδάκι, η αυπνία μου φέρνει νεύρα και κούραση και δε μπορώ να χαρώ.....

Τι μπορώ να κάνω ώστε να κοιμάμαι λίγο περισσότερο? Πιπίλα δεν πήρε ποτέ, δοκίμασα να την "ξεγελάσω" με χαμομήλι, όπου απέτυχα παταγωδώς και σήμερα στην απελπισία μου πήρα ξένο (υποαλλεργικό), όπου φυσικά δεν το ακούμπησε.....την έχω αφήσει να κλάψει λίγο, με αποτέλεσμα να γινει νευρική και να μην μπορεί να ξανακοιμηθεί........

Καμιά βοήθεια????????

Δηλώνω εξαντλημένη.........

Διαφημίσεις

Καλησπέρα! Μήπως να έφερνες την κούνια της στο δωμάτιό σας; Αν υπάρχει ο χώρος, μπορείς να βγάλεις τον ένα κάγκελο και να τη βάλεις κολλητά στο κρεβάτι σας. Τουλάχιστον θα αποφύγεις τα πήγαινε-έλα.

Τη μικρή την είχα σε λίκνο μέχρι 4 μηνών και μετά τη μετέφερα στο δωμάτιό της. Δεν θέλω να τη ξαναβάλω στο δωμάτιό μου αφενός γιατί με το μεγάλο μου παιδάκι πέρασα δύσκολα στο θέμα του υπνου και αφετέρου γιατί έχουμε τις γνωστές ζήλειες του γιου......Άρα προτιμώ να πηγαινοέρχομαι......δεν με πειράζει να ξυπνάει η μικρή 2-3 φορές τη νύχτα, αλλά αυτό το μισάωρο του θεωρώ υπερβολικό και εξαντλητικό από τη μία, από την άλλη δεν ξέρω πού οφείλεται αυτή η τεράστια αλλαγή στο θέμα του ύπνου.....

Κοριτσι εχεις σκοπο να θυλασεις καιρο ακομη?

Δεν εχω εμπειρια πανω σε αυτο που ρωτας εμενα το μωρο μου ειναι 2 μηνων κ εχει αρχισει να κοιμαται 10-6:30! Αλλα εχω αρχισει να του δινω συπληρωμα...

Αν δε θελεις να θυλασεις καιρο ακομη μηπως να προσπαθησεις μετα τον θυλασμο γυρο στις 10-11 το βραδυ να του δωσεις λιγο ξενο μηπως κοιμηθει λιγο πραπανο? Φυσικο ειναι να μην θελει να πιει απο το μπιμπερο αλλα θελει υπομονη καμια βδομαδα μεχρι να μαθει...ειναι κατι καινουργιο για το μωρο και θελει το χρονο του να το μαθει! Και αν θελεις την γνωμη μου προσπαθησε πιπιλα...δεν θα την πιασει αμεσως αυτο ειναι σιγουρο ισως κ να την αιδιαζει στην αρχη γιατι οπως σου ειπα δεν εχει μαθει αλλα αξιζει να προσπαθησεις να πιασει πιπιλα...εκει που θα ξυπναει την νυχτα θα βαζεις πιπιλα και θα κοιμαται....

Βεβαια ολα αυτα αν δεν εχεις σκοπο να θυλασεις καιρο ακομη..

Γιατι αν εχεις σκοπο ξεχνατα ολα και βαζε το μωρο στο στοιθος οσο θελει..

Παντως σε εμενα επιασε.. Κατι φορες τρωει συμπληρωμα κατι οχι παρολα αυτα αν τυχει και ξυπνησει την νυχτα του βαζω την πιπιλα...και ξανα κοιμαται..(ενταξει αν κλαιει πολυ τον ταιζω ).ομως θελει υπομονη και αυτο γιατι στην αρχη η πιπιλα θα πεφτει..θα πρεπει να ξανασηκωνεσαι...αλλα σε λιγες μερες θα μαθει..

stav77 οντως με τις στερεες θα βρεις έναν ρυθμο αλλα κυριως την ημερα,,,δεν ξερω αν θα επηρεασει και το βραδυ σας,,,,η δικη μου μπεμπουλα είναι στην ιδια ηλικια με τη δικη σου και κοιμαται σερι το βραδυ από τις 10 πλεον μεχρι τις 8:30 (εγω δινω και λιγο συμπλήρωμα εκεινη την ωρα) αλλα ακομη και αν τυχει να είναι ανησυχη καποιο βραδυ δεν τη βαζω στο στηθος (εκτος από εσχατες περιπτώσεις) γτ θεωρω ότι ετσι μαθαινουν να τρωνε και κατά τη διαρκεια της νυχτας και σε αυτή την ηλικια δε το βρισκω αναγκαιο,,,,δοκιμασε να μην τη βαζεις στο στηθος το βραδυ κάθε φορα,,,,ξαναδοκιμασε την πιπιλα η καποιον άλλο τροπο νανουρίσματος

επισης υπαρχει περιπτωση να μην χορταινει το παιδι?οταν η δικια μου ένα διαστημα 10 ημερων περιπου ξυπνουσε ανα 30-40 λεπτα περιπου τελικα καταλαβα ότι δεν χορταινε

Δηλαδή περνάμε το μήνυμα ότι το μωρό που θηλάζει ξυπνάει ανά ώρα, ενώ, αν παίρνει ξένο, κοιμάται 8ωρο.

Πέραν του ότι υπάρχει μελέτη που δείχνει ότι οι θηλαζουσες μητέρες κοιμούνται, κατά μέσο όρο 40 λεπτά περισσότερο από τις μη θηλάουσες(αλλά, πες, μια μελέτη είναι, δεν αποδεικνύει και τίποτα!), εγώ ξέρω άπειρα παραδείγματα από τον περίγυρό μου με μωρά στο μπουκάλι πολύ ανήσυχα και ασαραντιστα θηλαζοντα που χτυπάνε 6ωρα.

Ακόμα και αν ίσχυε ότι θηλασμός ίσον ξενύχτι, τότε ξενύχτι ίσον φυσιολογικο γιατί θηλασμός ίσον φυσιολογικό. Αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως θηλασμός ίσον ξενύχτι.

Αν το μωράκι της Stav δε χορταίνει (θεωρητικά, μιλώντας) η λύση είναι η βελτίωση του θηλασμού και όχι το μπουκάλι.

Ακόμα και αν ίσχυε ότι θηλασμός ίσον ξενύχτι, τότε ξενύχτι ίσον φυσιολογικο γιατί θηλασμός ίσον φυσιολογικό. Αλλά από πουθενά δεν προκύπτει πως θηλασμός ίσον ξενύχτι.

Πέστα χρυσόστομη!

Εμένα αυτή η ανησυχία στον ύπνο που περιγράφεις μου θυμίζει άλμα ανάπτυξης ή δόντια. Αν είναι όντως ένα από τα δύο με το θηλασμό θα το περάσετε πιο ανώδυνα απλά χρειάζεται λίγη υπομονή. Εμάς σε αντίστοιχες περιπτώσεις με το μεγάλο μου γιό μας έσωσε το co-sleeping.

οντως μανουλα για παντα ,,υπαρχουν μωρα με αποκλειστικο που κοιμούνται 12ωρα και μωρα μονο με ξενο που ξυπνάνε συχνα αλλα συνηθως όχι τοσο συχνα οσο περιγραφει η stav77 και ειδικα σε αυτή την ηλικια,,,,δε ξερω τι λεει η μελετη αλλα σιγουρα ότι με το ξενο κοιμούνται παραπανω είναι γεγονος,,,,,τουλάχιστον η δικια μου,,,,,

Dimela μου, το παιδί σου είναι τώρα στην ηλικία - 5-6 μηνών που συνεχίζει να μεγαλώνει τάχυστα και οι ανάγκες του για τροφή, για το μητρικό γάλα είναι στο ζενίθ του - δηλαδή, σε αυτούς τους μήνες εσύ καλείσαι να έχεις την μέγιστη παραγωγή γάλακτος από όλη την περίοδο του θηλασμού. Γιατί από τον 7ο μήνα περίπου θα μπείτε στις στερεές και σιγά-σιγά θα μειωθεί η κατανάλωση του γάλακτος. Αυτό σημαίνει ότι πέρα από τα ξυπνήματα ο οργανισμός σου τώρα ξοδεύει πολλή ενέργεια για την παραγωγή και αυτό σε κάνει να νιώθεις επιπλέον εξαντλημένη, πέρα των ξενυχτίων. Θα δεις, μετά την εισαγωγή στις στερεές θα νιώθεις ότι θα έχεις πιο πολλή ενέργεια γενικότερα. Τώρα, για το θέμα των ξυπνημάτων, όλες μα όλες οι μητέρες από τον περίγυρό μου που εφάρμοσαν το co-sleeping είχαν το ίδιο πρόβλημα, τα παιδιά ξυπνούν συνεχώς γιατί νιώθουν κοντά τη μητέρα τους να τους δώσει γάλα. Προσωπικά, έχω τον υιό μου στο δικό του δωμάτιο από την αρχή και, ναι, πηγαίνοέρχομαι 1-3 φορές το βράδυ, και ναι, την παλεύω μια χαρά έτσι αν και μετράω και σκαλιά για να φτάσω στο παιδικό, γιατί στο δικό μου κρεβάτι μονη μου μπορώ να χαλαρώσω και να έχω έναν ποιοτικό ύπνο για τρίωρα και δίωρα διαστήματα και να ξεκουράζομαι και να αποδίδω στη δουλειά μου γιατί το σύνολο των ωρών του ύπνου είναι τελικά τουλάχιστον 6-7 και είναι μια χαρά. Πίστεψε με, θα κοιμάσαι πολύ καλύτερα αν το παιδί συνηθίσει στο κρεβάτι του, και το παιδί θα κοιμάται καλύτερα.

Οσο για τον χειρότερο ύπνο με το ξένο γάλα - το πιο τρανταχτό παράδειγμα είμαι εγώ που είμαι το παιδάκι του μπιπερό και της πιπίλας και ξύπναγα κάθε δυο ώρες, και οι γονείς μου δεν είχαν ύπνο μέχρι να φτάσω τα τρία μου και μου κόψουν την πιπίλα. Δηλαδή, σε σχέση με μένα ο υιός μου ξυπνάει 1-3 φορές το βράδυ κοιμάται και πολύ καλύτερα. Χωρίς να αναφέρουμε, φυσικά, τα πολλαπλά οφέλη του θηλασμού για το παιδί πρωτίστως.

793cp3.png

Δεν είναι "φάση". Είναι η φυσιολογική συμπεριφορά ενός μωρού.

Δυστυχώς η γενιά μας είναι πολύ αποκομμένη από το μεγάλωμα των παιδιών: δεν έχουμε μεγαλώσει σε ένα χωριό ή σε μια αυλή με πολλά παιδιά, ανήψια, παιδιά φιλενάδων, κτλ. Παλιότερα οι νέες μητέρες ήταν εξοικιωμένες με τις απαιτήσεις που έχει το μεγάλωμα ενός παιδιού. Τώρα έχουμε χάσει την επαφή με το φυσιολογικό και μας φαίνεται περίεργο γιατί το φυσιολογικό των παιδιών είναι σε κόντρα με τις ανάγκες μας ως γονείς.

++++++++++++++++++ χίλιες φορές συμφωνώ. Μα ακούς τον άλλον να σου λέει ότι "με τον θηλασμό δεν μπορείς να έχεις κοινωνική ζωή!" και τρελλαίνεσαι, τί να πεις του ανθρώπου.. και μετά βλέπεις οικογένειες, όπου τα μεγάλα πλέον παιδιά δίνουν τους γονείς τους στα γεροκομεία και τα ξεφορτώνονται, μά πρέπει και αυτά πλέον να έχουν την κοινωνική ζωή τους, γιατί να πρέπει να φροντίσουν τους γονείς τους; τελικά, στη ζωή ισχύει ότι ό,τι δίνεις - παίρνεις. Η αγάπη είναι μια ενέργεια που δεν χάνεται πουθενά, απλά αλλάζει μορφή και επιστρέφει.

793cp3.png

θηλασμος = ξενυχτι(οχι παντα) και ειναι φυσιολογικο !! κανεις δεν ειπε οτι ειναι αντενδειξη ομως για τον θηλασμο !! ειναι λογικο γιατι με το ξενο γαλα το παιδι μπορει να πιει 200 μλ και νακοιμηθει .. ενω με τον θηλασμο μπορει να πιει 60 μλ για παραδειγμα , να το παρει ο υπνος και να ξυπνησει ξανα στο δυωρο! αυτη ειναι δικη μου αποψη !!

οπως και να χει , αν εβγαζες το γαλα σου και το εδινες με μπιμπερο το βραδυ πριν κοιμηθει? το εχεις δοκιμασει?