Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπερα σας!!!

θα ηθελα γνωμες για την ορμονη του θυροειδους (TSH)...

ο μεγαλος μου γιος κλεινει σε μερικες μερες τα 3ετη...πριν απο 3-4 μηνες καναμε γενικες εξετασεις αιματος κ μαζι κ εξετασεις θυροειδους, μιας κ για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα το παιδι παιρνει πολυ βαρος κ κανονικο υψος χωρις να ειναι ιδιαιτερα "φαγανο".... η παιδιατρος μας συνεστησε να κανουμε λοιπον εξετασεις...τοτε τα αποτελεσματα της TSH ηταν 3.948 μΙU/ml...μας ειπε λοιπον οτι ειναι τσιμπημενη η τιμη για ενα παιδι 2.5-3ετων...κ μας συνεστησε να τις επαναλαβουμε μηπως κ η τιμη οφειλεται στην ιωση που περασε τοτε...κ τις επαναλαβαμε την παρασκευη που ο μικρος ηταν οκ...το αποτελεσμα αυτη τη φορα ηταν 5.448 μΙU/ml.... :0 :0 :0

να αναφερω οτι οι υπολοιπες τιμες ειναι φυσιολογικες...μονο η TSH κανει κολπα...

κ τωρα τι γινεται;;; τι σημαινει αυτο;;; τι να περιμενω οτι θα ακουσω αυριο που θα δω την παιδιατρο;;; οκ θα μας δει κ ενδοκρινολογος λογικα...αλλα η αντιμετωπιση θα ειναι φαρμακευτικη;;; εχω αγχωθει για τα καλα...

καμια αλλη που να της εχει τυχει;;;

Διαφημίσεις

καλησπερα σας!!!

θα ηθελα γνωμες για την ορμονη του θυροειδους (TSH)...

ο μεγαλος μου γιος κλεινει σε μερικες μερες τα 3ετη...πριν απο 3-4 μηνες καναμε γενικες εξετασεις αιματος κ μαζι κ εξετασεις θυροειδους, μιας κ για πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα το παιδι παιρνει πολυ βαρος κ κανονικο υψος χωρις να ειναι ιδιαιτερα "φαγανο".... η παιδιατρος μας συνεστησε να κανουμε λοιπον εξετασεις...τοτε τα αποτελεσματα της TSH ηταν 3.948 μΙU/ml...μας ειπε λοιπον οτι ειναι τσιμπημενη η τιμη για ενα παιδι 2.5-3ετων...κ μας συνεστησε να τις επαναλαβουμε μηπως κ η τιμη οφειλεται στην ιωση που περασε τοτε...κ τις επαναλαβαμε την παρασκευη που ο μικρος ηταν οκ...το αποτελεσμα αυτη τη φορα ηταν 5.448 μΙU/ml.... :0 :0 :0

να αναφερω οτι οι υπολοιπες τιμες ειναι φυσιολογικες...μονο η TSH κανει κολπα...

κ τωρα τι γινεται;;; τι σημαινει αυτο;;; τι να περιμενω οτι θα ακουσω αυριο που θα δω την παιδιατρο;;; οκ θα μας δει κ ενδοκρινολογος λογικα...αλλα η αντιμετωπιση θα ειναι φαρμακευτικη;;; εχω αγχωθει για τα καλα...

καμια αλλη που να της εχει τυχει;;;

Kαλησπερα!Εμάς μετά απο πολλές επαναληπτικέσ εξετάσεις ανα τετραμηνο έχει σταθερά τιμή γύρω σρο 4,30 .Και η παιδίατρος και η παιδοενδοκρινολόγος που επικεφτήκαμε στο παίδων μας είπαν οτι είναι μέσα στα όρια απλά να μην ανέβει...ούτε φάρμακα μασ έδωσε...Και ο δικός μου κοντεύει τα τρία.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Kαλησπερα!Εμάς μετά απο πολλές επαναληπτικέσ εξετάσεις ανα τετραμηνο έχει σταθερά τιμή γύρω σρο 4,30 .Και η παιδίατρος και η παιδοενδοκρινολόγος που επικεφτήκαμε στο παίδων μας είπαν οτι είναι μέσα στα όρια απλά να μην ανέβει...ούτε φάρμακα μασ έδωσε...Και ο δικός μου κοντεύει τα τρία.

ευτυχως ειναι αρκετα χαμηλα η τιμη σας!!! μπραβο!!!

κοριτσια να σας ρωτησω κατι?πως και μπηκατε στην διαδικασια να κοιταξετε απο τοσο νωρις τον θυρεοειδη?εγω εχω hashimoto και γενικα ολες μας στην οικογενεια(μαμα,ξαδερφες κτλ)εχουμε αυτοανοση θυρεοειδιτιδα.οταν γεννηθηκε η μπεμπα μου οταν ηταν 10 ημερων η παιδιατρος μας εστειλε και καναμε και ηταν καλες.τωρα ειμαστε 5 μηνων.καθε ποτε να την ελεγχω?εσας καθε ποσο σας εχουν πει?

Μεσα στα φυσιολογικα ορια ειναι...και αν δεν ειναι η δευτερη μετρηση, δεν δικαιολογει την αυξηση βαρους. Παντως χρειαζεςτε εναν καλο παιδοενδοκρινολογο να σας καθοδηγησει...Μην ανησυχεις ομως...τα νουμερα αυτα δεν πρεπει να σε αγχωνουν.

Διαφημίσεις

κοριτσια να σας ρωτησω κατι?πως και μπηκατε στην διαδικασια να κοιταξετε απο τοσο νωρις τον θυρεοειδη?εγω εχω hashimoto και γενικα ολες μας στην οικογενεια(μαμα,ξαδερφες κτλ)εχουμε αυτοανοση θυρεοειδιτιδα.οταν γεννηθηκε η μπεμπα μου οταν ηταν 10 ημερων η παιδιατρος μας εστειλε και καναμε και ηταν καλες.τωρα ειμαστε 5 μηνων.καθε ποτε να την ελεγχω?εσας καθε ποσο σας εχουν πει?

και εγω με χασιμοτο, η κόρη μου στις 40 μέρες ήταν οριακά και 1 μήνα αργότερα ήταν ψηλά και αρχισε να παίρνει μια μικρή δόση. Τις πρώτες αναλύσεις εμείς τις ζητήσαμε. Στη θέση σου θα ξαναέλεγχα , στο λέω σαν μαμά όμως όχι σαν γιατρός φυσικά....

και εγω με χασιμοτο, η κόρη μου στις 40 μέρες ήταν οριακά και 1 μήνα αργότερα ήταν ψηλά και αρχισε να παίρνει μια μικρή δόση. Τις πρώτες αναλύσεις εμείς τις ζητήσαμε. Στη θέση σου θα ξαναέλεγχα , στο λέω σαν μαμά όμως όχι σαν γιατρός φυσικά....

εχεις δικιο..και εμενα βλακεια μου που το αφησα 5 μηνες.και φαντασου οταν μου ειπε η παιδιατρος να κανουμε οταν ηταν 10 ημερων η μπεμπα μου φανηκε υπερβολικο.παρ ολο που εχουμε ολες μας στην οικογενεια δεν γνωριζα οτι μπορει να παρουσιαστει απο τοσο νωρις.ισως γιατι σε μας παρουσιαστηκε σε μεγαλυτερη ηλικια.σ ευχαριστω για την απαντηση:)

Η κόρη μου δεν εχει χασιμοτο. Εχει / είχε ενα παροδικό θυρεοιδισμο. Πήρε χάπι ως 3 χρονών μετά στμάτησε, μετά ξαναξεκίνησε στα 4.5 και ξανασταμάτησε στα 7.5. Η δόση που παίρνει είναι μικρή. Διάφοροι γιατροι που το συζητησα είπαν ότι ίσως να τα κατάφερνε στο τέλος ο αδένας να λειτουργήσει σωστά και χωρίς αγωγή αλλά ότι ήταν πιο ασφαλές αυτό που κάναμε.

χτες ειχαμε ραντεβου για εμβολιο και ειπα στην γιατρο ποτε να κανουμε επανεξεταση και μου ειπε τον αλλον μηνα που θα μπουμε στον 6ο μηνα.μου ειπε επισης μερικες ενδειξεις οταν σε ενα μωρο υποπτευομαστε κατι για θυρεοειδη.μου ειπε το βραχνο κλαμα και η προσθια πηγη(το κενο που εχουν στο κρανιο τα μωρα)συνηθως δεν κλεινει τοσο με τον ρυθμο που θα επρεπε.οχι οτι οποιο μωρακι παρουσιαζει κατι τετοιο παει να πει οτι εχει προβλημα στον θυρεοειδη.οταν ξαναπηρε στα 4.5 ,πηρε χαπι γιατι ξαναεμφανησε ή προληπτικα για να βοηθηθει ο αδενας?

παρακολουθούσαμε τις ορμόνες από τότε που ήταν 40 μερών. Οταν ήταν πιο μικρή καθε 3-6 μήνες (εκτός αν άλλαζε η δοση τότε καναμε τεστ στον 1 ή 1.5 μήνα).

Και τις 2 φορές που σταμάτησε ήταν λόγω των εξετάσεων. Ίσως και να μην χρειαστεί ξανά. Οι γιατροί δεν βλέπουν κάτι μόνιμο (πχ χασιμότο) και το εχουν πει παροδικό. Πιθανολογούν ότι καποια ζημιά στο όργανο (μικρή όμως) έγινε από τα δικά μου αντισώματα. Συνήθως το χασιμότο εκδηλώνεται σε μεγαλύτερη ηλικία. (Δεν αποκλείεται να έχει αργότερα αλλά προς το παρον δεν έχει αντισώματα).

Διαφημίσεις