Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

πλυσιμο ρουχων δοσολογιες

Recommended Posts

καλησπερα.στη δυλεια μου,εχουμε 2 επαγγελματικα πλυντηρια 50 κιλων,το καθενα.

υπαρχει μια διοαφωνια με τον συναδελφω σχετικα,με τις δοσολογιες απορυπαντικου,λευκαντικου,μαλακτικου.

στα πλυντηρια πλενονται ,πετσετες,χαλακια,ρομπες,μεγαλες πετσετες,μαξιλαρια,κουνερτες,κουιλ,μαξιλαρωθηκες.ολα εινια ασπρα,εκτος απο τις κουβετες που εινια χρωματιστες.

εγω βαζω 75γρ σκονη απορρηπαντικου στις 2 θηκες που εχει,0,25 γρ λευκαντικο και 20γρ μαλακτικο,και πλενωνται στους 40-60 βαθμους.

ο συναδελφος βαζη οτι του κατεβη! και αλλοτε στους 30,αλλοτε στους 90 βαθμους.

απο την εταιρεια ,δεν δινουν συμβουλες,λογο καπιου υπολοιπου στο ποσο εξωφλησης με την διευθυνση που εκρεμη.

οποτε αν μπορειτε να βοηθησετε ,στις σωστες δοσολογιες αλλα κι να μου πειτε,πως μπορει να αφαιρεθη η κιτρινιλα,το μεικ απ σπο τις πετσετες.

δυνατοτητα για μουλιασμα των πετσετων και ολων των ιδων δεν υπαρχει.

προκεται για ξενοδχειο .η πιεση ειναι μεγαλη,ο χρονος λιγος για μουλιασματα.

ευχαριστω

λακης-χαλκιδικη 2 ποδι

Διαφημίσεις

Μέχρι τώρα πώς πλενόταν ο ιματισμός; Οδηγίες χρήσης δε μπορούν να βρεθούν ούτε για το απορρυπαντικό ούτε για το λευκαντικό ούτε για το μαλακτικό;

Μέχρι να βρείτε υπεύθυνη απάντηση, σάς γράφω ορισμένα πράγματα από την εμπειρία μου στο οικιακό πλύσιμο τα οποία ενδεχομένως να σάς βοηθήσουν:

• 30° C είναι πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να πλένονται πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κλπ που χρησιμοποιούν τα μέλη μιας οικογένειας, πόσω μάλλον ο ένας και ο άλλος σʼ ένα ξενοδοχείο που αυτοσχεδιάζει με τις δόσεις των αντίστοιχων απορρυπαντικών. Οπωσδήποτε να πλένετε στην υψηλότερη θερμοκρασία που αντέχει ο ιματισμός.

• Συμφωνήστε σε μια δοσολογία με βάση κάποια άλλη σκόνη (έστω και οικιακής χρήσης).

• Για λεκέδες: 1) αυξάνετε την ποσότητα της σκόνης σε σχέση με το συνηθισμένο (ένας μπακαλίστικος τρόπος είναι να συμβουλευτείτε την αύξηση που προτείνει στη δοσολογία για πολύ βρώμικα ρούχα ένα άλλο απορρυπαντικό, π.χ. 40-50%), 2) χρησιμοποιείτε πρόπλυση στο πλυντήριο.

• Τα χαλάκια πιθανότατα να είναι πολύ πιο βρώμικα απʼ ό, τι οι πετσέτες, σεντόνια κτλ οπότε σε αυτή την περίπτωση φροντίστε να τα πλένετε ξεχωριστά (αν γίνεται), σε πιο εντατικό πρόγραμμα με πρόπλυση και με περισσότερο απορρυπαντικό και μετά από αυτή την πλύση η επόμενη να γίνεται στους 90-95° C.

• Ίσως φανεί χρήσιμο το να ανατρέξετε στις οδηγίες χρήσης των πλυντηρίων σας.

697577wcowvfyq3s.gif

Θα συμφωνήσω με την Julianna σε ότι σου αναφέρει. Το μονο που έχω να προσθέσω ειναι ότι η ποσοτητα του απορρυπαντικού μου φαίνεται πολύ λίγη για πλυντήριο 50 κιλών. Το απλό απορρυπαντικό που μόλις κοίταξα προτείνει 80 γρ σκόνη για 6 κιλά μετρια λερωμένα ρούχα. Οπότε μπορείς να καταλαβεις για τι διαφορά μιλάμε. Ισως αυτός είναι και ο λόγος που δεν φευγει το μεικ απ ή οι κιτρινίλες.

Θα πρότεινα αυξηση απορρυπαντικού, πρόπλυση και φυσικά πλύσιμο στους 60 αν όχι στους 90 για τα λευκά.

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Και για το λευκαντικό ισχύει το ίδιο, 75 γραμμάρια είναι η μία δόση για 6κιλο πλυντήριο. Για 50κιλο θα είναι χ τα κιλά αναλογικά. Για όνομα.

Πολλαπλασίασε λοιπόν την δόση του απορρυπαντικού χ τα κιλά των ρούχων που πλένονται.

Αν θέλετε οικονομία, πλύνετε τα σεντόνια χωριστά χωρίς μαλακτικό, δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Τις πετσέτες χωριστά ΜΕ μαλακτικό, τα κουβερλί με λιγότερο απορρυπατνικό, χαμηλότερους βαθμούς και χωρίς μαλακτικό. Κανονικά όλα από 60-80 βαθμούς. Τα 40άρια είναι για τα σπίτια μας μόνο!

Πάντως να πω πως έπαθα ένα σοκ όταν σε διάβασα αγαπητέ fm344, θα το ξανασκεφτώ πολύ να χρησιμοποιήσω πια πετσέτες ξενοδοχείου.... ίσως να κουβαλάω και τα σεντόνια μου.... :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Εδώ πλένουμε τα σεντόνια μας και τις πετσέτες μας σε 60-80 βαθμούς - στο σπίτι μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με .... ασπρόρουχα διαφόρων ανθρώπων, τυχόν σωματικά υγρά και διάφορα άλλα... οχι, δεν μπορώ να το φανταστώ.... :evil::evil::evil::evil:

Ενας πελάτης σας έχει πχ μύκητες... σκουπίζεται με την πετσέτα που μετά την πλένει ο συνάδελφος σου με σχεδόν χωρίς απορρυπαντικό στους 30??? :shock::shock::shock::shock::shock::shock: Εντάξει, ο επόμενος πελάτης έχει τον μύκητα αγκαλιά! μην πω που ακριβώς. Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε υπερήφανοι..... τι να πω....

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια. Και για το λευκαντικό ισχύει το ίδιο, 75 γραμμάρια είναι η μία δόση για 6κιλο πλυντήριο. Για 50κιλο θα είναι χ τα κιλά αναλογικά. Για όνομα.

Πολλαπλασίασε λοιπόν την δόση του απορρυπαντικού χ τα κιλά των ρούχων που πλένονται.

Αν θέλετε οικονομία, πλύνετε τα σεντόνια χωριστά χωρίς μαλακτικό, δεν κάνει μεγάλη διαφορά. Τις πετσέτες χωριστά ΜΕ μαλακτικό, τα κουβερλί με λιγότερο απορρυπατνικό, χαμηλότερους βαθμούς και χωρίς μαλακτικό. Κανονικά όλα από 60-80 βαθμούς. Τα 40άρια είναι για τα σπίτια μας μόνο!

Πάντως να πω πως έπαθα ένα σοκ όταν σε διάβασα αγαπητέ fm344, θα το ξανασκεφτώ πολύ να χρησιμοποιήσω πια πετσέτες ξενοδοχείου.... ίσως να κουβαλάω και τα σεντόνια μου.... :shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Εδώ πλένουμε τα σεντόνια μας και τις πετσέτες μας σε 60-80 βαθμούς - στο σπίτι μας, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με .... ασπρόρουχα διαφόρων ανθρώπων, τυχόν σωματικά υγρά και διάφορα άλλα... οχι, δεν μπορώ να το φανταστώ.... :evil::evil::evil::evil:

Ενας πελάτης σας έχει πχ μύκητες... σκουπίζεται με την πετσέτα που μετά την πλένει ο συνάδελφος σου με σχεδόν χωρίς απορρυπαντικό στους 30??? :shock::shock::shock::shock::shock::shock: Εντάξει, ο επόμενος πελάτης έχει τον μύκητα αγκαλιά! μην πω που ακριβώς. Αν αυτό σας κάνει να νιώθετε υπερήφανοι..... τι να πω....

.........

καλημερα.

εγω ακολουθω τις οδηγιες -ως εργαζομενος που ειμαι-που μου εδωσαν καπιοι γνωστες,υπευθυνοι,σχετικοι,ασχετοι με το θεμα.

αλλα βλεπω πως υπαρχη προβλημα,τοσο με την καθαριοτητα του ιματισμου,οσο και με την διαφορετικη χρηση απο τον συναδελφο.

και το ψαχνω ,για τον λογο που αναφερθηκε και πιο πανω(σε επαγλεματικο πλυντηριο δεν μπορει να ειναι η ιδια ποσοτητα με το οικιακο,αλλα ουτε και να μπαινει στα κουτουρου,οσο θελω ).

και απο την στιγμη που και η εταιρεια δεν εδωσε πληρωφοριες,να εκπαιδευση τα ατομα που χειριζονται τα πλυντηρια,λογο καποιας οικονομικης εκρεμοτητας,με την διευθυνση του ξενδοχειου,το ψαχνω να βρω ακρη και να το αναφερω.και το προσωπικο του ξενοδοχειου,σκουπιζεται με τις πετσετες,οποτε κια αυτο θα εχει προβλημα,οχι μονο οι πελατες.

ευχαριστω παντος για τις συμβουλες.αν υπαρχει κατι που θα βοηθηση ,ας αναφερθη.

καλες διακοπες,και ας μην εινια στο ξενοδοχειο που εργαζομαι στην χαλκιδικη:cool:

Διαφημίσεις

.........

καλημερα.

εγω ακολουθω τις οδηγιες -ως εργαζομενος που ειμαι-που μου εδωσαν καπιοι γνωστες,υπευθυνοι,σχετικοι,ασχετοι με το θεμα.

αλλα βλεπω πως υπαρχη προβλημα,τοσο με την καθαριοτητα του ιματισμου,οσο και με την διαφορετικη χρηση απο τον συναδελφο.

και το ψαχνω ,για τον λογο που αναφερθηκε και πιο πανω(σε επαγλεματικο πλυντηριο δεν μπορει να ειναι η ιδια ποσοτητα με το οικιακο,αλλα ουτε και να μπαινει στα κουτουρου,οσο θελω ).

και απο την στιγμη που και η εταιρεια δεν εδωσε πληρωφοριες,να εκπαιδευση τα ατομα που χειριζονται τα πλυντηρια,λογο καποιας οικονομικης εκρεμοτητας,με την διευθυνση του ξενδοχειου,το ψαχνω να βρω ακρη και να το αναφερω.και το προσωπικο του ξενοδοχειου,σκουπιζεται με τις πετσετες,οποτε κια αυτο θα εχει προβλημα,οχι μονο οι πελατες.

ευχαριστω παντος για τις συμβουλες.αν υπαρχει κατι που θα βοηθηση ,ας αναφερθη.

καλες διακοπες,και ας μην εινια στο ξενοδοχειο που εργαζομαι στην χαλκιδικη:cool:

Δεν είδα πως είσαι εργαζόμενος, ζητώ συγνωμη, και σε τιμά που το ψάχνεις! Θα προσπαθήσω να το ψάξω κι εγώ για να βοηθήσω.

..

Eμείς πάντα κουβαλάμε τις δικές μας πετσέτες. Ούτε για τα χέρια δεν χρησιμοποιούμε πετσέτες ξενοδοχείου. Παλιότερα που το παιδί ήταν μικρό, κουβαλούσα και μαξιλαροθήκες. Τώρα σταμάτησα.

Πάντως... φαντάσου να πλένουν τα σεντόνια μαζί με τα χαλάκια του μπάνιου και τις πετσέτες προσώπου στους 30 βαθμ. χωρίς απορρυπαντικό, όταν όλοι ξέρουμε ότι πολλοί πελάτες τις κάνουν σφουγγαρόπανα στα μπάνια! Ασε τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες που μπορεί να έχουν εγκατασταθεί στα σεντόνια.... :evil::mrgreen:

Αγαπητή μου fm344 έκανα και εγώ πρακτική ως βοηθός προισταμένης και πέρασα από τα πλυντήρια οπότε θα σου πω τι έκανα εγώ! Καταρχας δεν μπορώ να καταλάβω τι απορρυπαντικό βάζεις κ είναι τόσο λίγο, εγώ έβαζα πάντα με το μάτι περίπου 500γρ, και κάπου 80γρ λευκαντικό! Μαλακτικό δεν μπορώ να σου πω γιατί το πλυντήριο ρουφούσε μόνο του και κατα την διάρκεια του πλυσίματος και στο ξεβγαλμα! Τα έπλενα όλα ξεχωριστά, σεντόνια στους 80 με πρόπλυση, πετσέτες στους 90 με πρόπλυση, μαξιλαροθήκες στους 80 με πρόπλυση και πάντα λίγη χλωρίνη μέσα. Σε μια κούτα μάζευα όσες πετσέτες δεν είχαν ξελεκιαστεί κ όταν είχα χρόνο τις έβαζα ξεχωριστά με με απορρυπαντικό και στον καδο και στην θήκη κ μπόλικη χλωρίνη, επίσης σε κάποιους λεκέδες έριχνα τοπικά ένα υγρό που αφαιρεί την σκουριά. Ελπίζω να βοήθησα, αα και δεν το τίγκαρα ποτέ το πλυντήριο για να πλένονται καλά τα ρούχα.

Αγαπητή μου fm344 έκανα και εγώ πρακτική ως βοηθός προισταμένης και πέρασα από τα πλυντήρια οπότε θα σου πω τι έκανα εγώ! Καταρχας δεν μπορώ να καταλάβω τι απορρυπαντικό βάζεις κ είναι τόσο λίγο, εγώ έβαζα πάντα με το μάτι περίπου 500γρ, και κάπου 80γρ λευκαντικό! Μαλακτικό δεν μπορώ να σου πω γιατί το πλυντήριο ρουφούσε μόνο του και κατα την διάρκεια του πλυσίματος και στο ξεβγαλμα! Τα έπλενα όλα ξεχωριστά, σεντόνια στους 80 με πρόπλυση, πετσέτες στους 90 με πρόπλυση, μαξιλαροθήκες στους 80 με πρόπλυση και πάντα λίγη χλωρίνη μέσα. Σε μια κούτα μάζευα όσες πετσέτες δεν είχαν ξελεκιαστεί κ όταν είχα χρόνο τις έβαζα ξεχωριστά με με απορρυπαντικό και στον καδο και στην θήκη κ μπόλικη χλωρίνη, επίσης σε κάποιους λεκέδες έριχνα τοπικά ένα υγρό που αφαιρεί την σκουριά. Ελπίζω να βοήθησα, αα και δεν το τίγκαρα ποτέ το πλυντήριο για να πλένονται καλά τα ρούχα.

........

καλημερα.πολυ χρησιμα αυτα που αναφερες.

ευχαριστω.

καθε αποψη ειναι χρησιμη