Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα...όποιος γνωρίζει σχετικά με το θέμα παρακαλώ ας πει τη γνώμη του γιατί πραγματικά έχω 2 γνώμες που είναι αντίθετες!!!Έχω αφαιρέσει τον θυρεοειδή το 2008 κ πίνω χάπι από παιδί...τώρα είμαι στη 14η βδομάδα κ η TSH έχει φτάσει 35,8!έχει μια ανοδική πορεία παρόλο που αύξανα το χάπι σταδιακά. τώρα ο γυναικολόγος μου λεει να μην αυξήσω το χάπι γιατί περνάει στο μωρό ενώ 2 ενδοκρινολόγοι που με βλέπουν κατά καιρούς όλα μου τα χρόνια πάθανε σοκ κ επιμένουν να αυξήσω το χάπι!!έχει κανείς γνώμη για όλο το παραπάνω? οι FT4 k FT3 είναι σε φυσιολογικές τιμές...ξέρει κανείς τι κινδύνους μπορεί να έχει το μωρό?

Διαφημίσεις

Μάλλον πρέπει να ακούσεις τους ενδοκρινολόγους που είναι οι πλέον ειδικοί. Είναι πάρα πολύ σημαντικό η TSH να είναι ρυθμισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο καθώς επηρεάζει τη νοητική ανάπτυξη του εμβρύου. Τουλάχιστον έτσι μου είχε πει η ενδοκρινολόγος μου αλλά και ο γυναικολόγος μου. Η τιμή σου είναι πάρα πολύ υψηλή. Μήπως να επαναλάμβανες την εξέταση;

Η υψηλή TSH, με φυσιολογικές Τ3 και τ4, σημαίνει υποκλινικό υποθυρεοειδισμό και συναντάται πολύ συχνά στην εγκυμοσύνη. Η γνώμη μου είναι να ακούσεις τους ενδοκρινολόγους σε θέμα ενδοκρινολογικό! Στο κάτω-κάτω, το θέμα είναι ακριβώς να περνάει η ορμόνη στο έμβρυο, γιατί φοβάται ο γυναικολόγος;

Μόνον ο ενδοκρινολόγος είναι αρμόδιος για κάτι τέτοιο. Και γω παίρνω χάπι το οποίο και αύξησα κατά την εγκυμοσύνη!!!! Μάλιστα ο ενδοκρινολόγος μου είπε ότι η τιμή ιδανικά πρέπει να ναι γύρω στο 2,5. Οπωσδήποτε να ακούσεις τον ενδοκρινολόγο!

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Διαφημίσεις

Κα εγώ είμαι απόλυτη στο να ακούσεις τον ενδοκρινολόγο σου. Το χάπι είναι ορμόνη δεν κάνει κακό στο έμβρυο από τη στιγμή που την χρειάζεται, και εμένα μου το αυξάνει όταν ανεβάινει η tsh πάνω από 2,50 μέχρι να τη ρυθμίσουμε, κάνω εξετάσεις κάθε μήνα.

θα το αυξήσω το χάπι...μίλησα με 2 ενδοκρινολόγους,3 γυναικολογους κ όλοι συμφωνούν πως άμεσα πρέπει να αυξήσω το χάπι...μίλησα κ με τον δικό μου γυναικολόγο ο οποίος συνεχίζει να πιστεύει το αντίθετο κ με πολύ έντονο τρόπο!!!μάλλον δε μπορώ να συνεχίσω μαζί του...το βασικό θέμα είναι αν το έμβρυο έχει πειραχτεί...η διανοητική του κατάσταση...!!!θα μπορέσει κανείς να μου πει τι πιθανότητες υπάρχουν με τόσο αυξημένη TSH...???

Εγω θα ελεγα να μην ανησυχεις! Ειναι κλινικος υποθυρεοειδισμος οπως ειπε και η μανουλα παραπανω. Οι τιμες ορμονων στο αιμα σου ειναι φυσιολογικες, αρα το μωρο ειχε να παρει ;) .

Οι λογοι που το tsh ειναι αυξημενο θα μπορουσαν να ειναι διαφοροι. Ακομη και οι υπολοιπες ορμονες εγκυμοσυνης σου θα μπορουσε να το εχουν επηρρεασει.

Οποτε αποφασιζεις ποιον γιατρο θα ακολουθησεις και πορευεσαι!

Ενημερωτικα, να ξερεις, υπαρχουν δυο σχολες. Αυτοι που κοιτανε την ορμονη πιυ υπαρχει στο αιμα και τιποτα αλλο, οι οποιοι θα σου πιυν να μην αυξησεις το χαπι ωστε να μην περασει ΕΠΙΠΛΕΟΝ ορμονη στο μωρο, και οι αλλοι που κοιτανε μονο το tsh και οχι την μετρηση των ορμονων, οι οποιοι θα σου πιυν να αυξησεις το χαπι ωστε να φτασει το tsh στα φυσιολογικα ορια.

Το τι θα ακολουθησεις ειναι δικη σου επιλογη. Προσωπικα στη θεση σου θα αυξανα το χαπι λιγο λιγο, θα εκανα εξετασεις καθε 2 εβδομαδες ωστε και το tsh να εριχνα και τις ft3 και ft4 να κρατουσα στα μεγιστα φυσιολογικα επιπεδα.

Καλη συνεχεια.

Φυσικά τον ενδοκρινολόγο σου να ακούσεις!! Η TSH στην κύηση πρέπει να είναι <2,5 και όχι 35. Εχεις αφαιρέσει το θυρεοειδή και παίρνεις θεραπεία υποκατάστασης εφ όρου ζωής. Οι ανάγκες στην εγκυμομοσύνη αυξάνονται και υπαρχει και η HCG (χοριακή) που έχει ελαφρά δράση TSH, για αυτό και στην εγκυμοσύνη η TSH πρέπει να είναι χαμηλότερη από 2,5.

Ελεος με τους γυναικολόγους που θέλουν να επιβάλλουν τη γνώμη τους για τα πάντα!! Ενδοκρινολόγος επειγόντως και μόνον για το θυρεοειδή σου !!!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις μας...ήδη αύξησα το χάπι κ σε 1 βδομαδα θα ξαναδω τη TSH. Μέχρι τότε πρέπει να βρω γυναικολόγο κ να μου πει τι πιθανότητες έχει το έμβρυο να έχει πειραχτεί το μυαλουδάκι του...καταλαβένετε πως αυτό με ανησυχεί πιο πολύ απ όλα....

Διαφημίσεις

το καταλαβαίνουμε :) αλλα δεν υπαρχει λογος να τα σκέφτεσαι αυτά!!!!! Ακομη και με μεγαλα TSH δεν σημαινει ότι κατι θα εχει το μωρο σιγουρα.

"The effect of maternal hypothyroidism on the babyʼs brain development is not as clear. Untreated severe hypothyroidism in the mother can lead to impaired brain development in the baby."

http://www.thyroid.org/thyroid-disease-and-pregnancy/

Εγω κραταω αυτό...ότι σε βαρυ υποθυρεοειδισμο που δεν ρυθμίζεται μπορει να οδηγησει σε προβλήματα. Πρωτον εσενα θα ρυθμιστεί τωρα, δευτερον δεν θεωρείται 'βαρυς ' υποθυρεοειδισμος ο δικος σου και τριτον "μπορει" να οδηγησει....δεν οδηγει παντα ;)

είμαι αισιόδοξος ανθρωπος βεβαια :P

Baterfly ειχα κ εγω εναν γυναικολο στο ιασω στην πρωτη μου εγκυμοσυνη που με υψηλο TSH μου λεει δεν πειραζει δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα..εγω βεβαια δεβ ηξερα απο πριν οτι ειχα προβλημα τοτε το ανακαλυψα..δεν μου ειπε καν να παω σε ενδοκρινολογο......εγκληματιας....το αποτελεσμα ηταν να χασω το μωρακι μου λιγο πριν την αυχενικη...μετα οσο και αν το εψαξα ολοι γυναικολογοι κ ενδικρινολογοι μου ειπαν αυτο ακριβως πως αυτος οανθρωπος ειναι εγκληματιας που σε αφησε ετσι.κ κατανπασα πιθανοτητα αυτο ευθυνεται για οτι εγινε στην εγκυμοσυνη γιατι ο θυροειδης παιζει πολυ σημαντικο ρολο τουλαχιστον στην αρχη στην αναπτυξη του εμβρυου..γιαυτο κ το δικο μου δεν αναπτυχθηκε...μπας και ειναι ο ιδιος γιατρος?? Τα λεω ολα αυτα οχι για να φοβησω καμια αλλα για σας πω πως δεν ειναι τοσο απλο θεμα ο θυροειδης στην εκγυμοσυνη...

Λαϊδα ναι εχεις δικιο, θα κρατησω κ εγω αυτό που είπες. μιας κ επινα χαπι σε ολο το 1ο τριμηνο, άλλο αν τελικα δεν επαρκουσε, μπορει να μην εχει γινει ζημια...τωρα ελπιζω να το ρυθμισω κ να πανε όλα καλα...εγω να δεις ποσο αισιοδοξη είμαι γενικα, απλα τωρα μας εχει ερθει ουρανοκατεβατο. Γιαννα, δε ξερωαν λεμε τον ιδιο γιατρο κ δε ξερω αν επιτρεπεται να γραψω το ονομα του...εμενα μεχρι τωρα κ η αυχενικη κ ολες οι μετρήσεις του μωρου είναι φυσιολογικες...το ανησυχητικο είναι ότι δε ξερω αν υπαρχει μια εξεταση που εξεταζει τον εγκεφαλο...καθολου απλο πραγμα το θυρεοειδης...τα καλυτερα ευχομαι σε ολες μας...τωρα θα ψαξω μηπως καποιος γενετιστης εμβρυολόγος μπορει να με κατατοπισει λιγο καλυτερα...

Ειναι κλινικος υποθυρεοειδισμος οπως ειπε και η μανουλα παραπανω. .

.

Υποκλινικός, όχι κλινικός, γιατί είναι αυξημένη μόνο η TSH, δεν έχει προλάβει να πέσει η Τ4. Καλά, όχι ότι θα κάνουμε μαθήματα ιατρικής, προς Θεού, απλά το διευκρινίζω, μιας και αναφέρθηκε το όνομά μου!

Κατά τα άλλα, συμφωνώ με όλα τα κορίτσια ότι δεν είναι κάτι τόσο τραγικό, με στενή παρακολούθηση από τους ειδικούς ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να πάθει κάτι το μωράκι!

ναι ετσι είναι Μανουλα....σε ανεφερα για να δειξω ότι συμφωνω μαζι σου...:) εστω στην ουσια....

Επισης Butterfly_e, δεν ξερω αν γνωρίζεις, αλλα η TSH είναι η ενδειξη για το ποσο θυρορμονη εχουμε στον οργανισμο μας...Δεν εινα ορμονη η ιδια ...Αρα, συμφωνα με τις εξετασεις σου , δεν σου λειπει καποια ορμονη.

Το αναφερω όχι για να κανω μαθημα ιατρικης (αν ηταν ετσι θα καταπιανομουν με οτιδήποτε γραφετε αρκει να διαφωνουσα ;) ) αλλα για να ηρεμησει λιγο η μελουσα μανουλα....Μια που δεν μπορει να κανει τωρα κατι περισσοτερο, θα ηταν καλο να ηρεμησει για να ηρεμησει και το μωρακι...

Αληθεια...οι Ft3 και Ft4 ηταν σε φυσιολογικα επίπεδα...αλλα στα ανωτερα, στα κατωτερα η στα μεσα? Θυμασαι??

Διαφημίσεις

η FT3 και η FT4 ήταν στα κατώτατα φυσιολογικά...απλά όσο το σκέφτομαι απορώ πως μπορεί να ήταν τόσο σίγουρος ο γυναικολόγος μου...δηλαδή επέμενε τόσο πολύ ότι δε πρέπει να αυξήσουμε το χάπι κ ότι όλα είναι καλά...δηλαδή κάπου θα το βασίζει αυτό, άλλο που όλοι οι άλλοι διαφωνούν...θέλω τόσο πολύ να μιλήσω με κάποιον γιατρό ή να με καθησυχάσει η να μου πει αν πρέπει να διακόψω...τώρα γυρνάνε όλα τόσο έντονα στο μυαλό μου...

• 5 months later...

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι; Είχα μια παλίνδρομη κύηση και σήμερα συνδίασα ότι μπορεί να έφταιγε ο θυροειδής!!:shock: Τερ είχα 16/08/2014 με κύκλο απο 28 έως 30 το πολύ 32 ημέρες. Στίς 4/09 έκανα εξετάσεις θυροειδή γιατί λέγαμε να αρχίσουμε τις προσπάθειες. Τελικά τα κατάφερα και έμεινα έγκυος αμέσως. Η tsh μου όμως ήταν 3,34 και μου λέει ο γυναικολόγος, στην 6η εβδομάδα κύησης που του έδειξα τις εξετάσεις, μίλα με τον ενδοκρινολόγο σου μήπως πρέπει να την κατεβάσουμε. Πήρα τον ενδοκρινολόγο και μου λέει μέσα στα πλαίσια είναι μια χαρά και ησύχασα εγώ. Δεν πρόλαβα να ξαναπώ κάτι με τον γυναικολόγο μου γιατί στην 8η εβδομάδα που πήγα είδαμε ότι η καρδιά του δεν χτυπούσε και η ανάπτυξή του είχε σταματήσει 2 μέρες αφού το είχα δει στην 6η εβδομάδα. Μπορεί να φταίει η tsh; Τώρα που είδα αυτά που λέτε έχω τρελαθεί λιγάκι... Άν γνωρίζει κάποια να μου πει... Υ.γ. και τα ΑΝΤΙ-ΤΡΟ ήταν 9378.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Δεν φταιει η tsh συγκεκριμενα η ιτι δεν την ερθξες, το νουμερο αυτο δεν ειναι επικινδυνο αλλα με αυτα τα αντισωματα δειχνει οτι υπαρχει μια παθηση και αυτο θα μπορουσε να επηρρεασει, ναι . Θα προτεινα να δεις εκδοκρινολογο πριν ξαναμεινεις εγκυος ;)

Δεν φταιει η tsh συγκεκριμενα η ιτι δεν την ερθξες, το νουμερο αυτο δεν ειναι επικινδυνο αλλα με αυτα τα αντισωματα δειχνει οτι υπαρχει μια παθηση και αυτο θα μπορουσε να επηρρεασει, ναι . Θα προτεινα να δεις εκδοκρινολογο πριν ξαναμεινεις εγκυος ;)

Σευχαριστώ Λαϊδα!! Έχω χασιμότο εδώ και χρόνια, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο επικίνδυνο. Την Πέμπτη έχω κλείσει ραντεβού με άλλον ενδοκρινολόγο. Ευχαριστώ για την απάντησή σου, είναι λίγο πρόσφατο και προσπαθώ να δω τί έφταιξε. Να'σαι καλά.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

• 2 weeks later...

μιας κ εγώ ξεκίνησα το θέμα...θέλω και να το κλείσω...γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι!!!τον έρωτα της ζωής μου...δε φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε καν θυρεοειδή. Χαίρομαι που τελικά δεν ήταν μοιραία παράλειψη του πρώτου γιατρού...εννοείται πάντως πως πρέπει να ακούμε τον κάθε γιατρό για την ειδικότητα του...κ να ακολουθούμε το ένστικτό μας...καλή συνέχεια σε όλες...