Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

Recommended Posts

εχω ενα κοριτσακι και κλεισαμε 3 μηνων πριν λιγες μερες.θηλαζουμε αποκλειστικα χωρις κανενα προβλημα.βεβαια ακομα δεν εχουμε προγραμμα,οποτε μου ζηταει της δινω στηθος.εχω ηδη αποθηκευσει αρκετες ποσοτητες γαλακτος.θα θελα σιγα σιγα να μπορω να βγω για καμια δυο ωρες χωρις την μπεμπα μου για καμια βολτιτσα ή να αρχισω παλι το γυμναστηριο μου.θα θελα να χρησημοποιησω μπιμπερο αλλα φοβαμαι μην υπαρξει συγχηση θηλης και μετα σταματησει να δεχεται το στηθος μου και προτιμησει την ευκολια του μπιμπερο.να πω οτι το μπιμπερο δεν το θελω επι καθημερινη βαση αλλα το πολυ 2-3 φορες μεσα στην εβδομαδα και αυτο αν τυχει και πεινασει την ωρα που εγω θα ειμαι πχ στο γυμναστηριο.το φοβαμαι παρα πολυ γιατι εχω βαλει στοχο να την θηλασω ενα χρονο και δεν θα θελα να το διακινδυνεψω σε καμια περιπτωση.τι λετε?

Διαφημίσεις

Μου φαίνεται πολύ απίθανο να πάθει σύγχηση θηλής μετά από 3 ολόκληρους μήνες αποκλειστικού θηλασμού! Πιο πιθανό μου φαίνεται να αρνηθεί να πιει με μπιμπερό έχοντας συνηθίσει την αίσθηση του θηλασμού. Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να διαλέξεις μπιμπερό με θηλή που μοιάζει στη δική σου, ώστε να τη δεχτεί το μωρό πιο εύκολα. Καλή επιτυχία!

Να σου ζήσει το μωρακι. Εγω το μπιμπερο το εχω αρχισει από τις πρωτες κιόλας μερες όταν εβγαινα για λιγο εξω, περιστασιακα. Ο μπεμπης μου 2,5 μηνων παιρνει κ στηθος κ μπιμπερο χωρις πρόβλημα. Εσενα εχει εδραιωθεί ο θηλαμος οποτε δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα

απλα ειχα φοβηθει λιγο γιατι διαβαζα οτι καποιες κοπελες δυσκολευτηκαν μετα γιατι εκανε μερες για να πιασει στηθος παλι.ποποο αγχωνομαι λιγακι αλλα θα το τολμησω τις προσεχεις μερες

απλα ειχα φοβηθει λιγο γιατι διαβαζα οτι καποιες κοπελες δυσκολευτηκαν μετα γιατι εκανε μερες για να πιασει στηθος παλι.ποποο αγχωνομαι λιγακι αλλα θα το τολμησω τις προσεχεις μερες

Καλα....Δωσε πρωτα μπιμπερο,ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙ (χωρις να αναγουλιαζει ή να το μασαει) κ μετα ξεκινα να αγχωνεσαι για το θηλασμο.....

Διαφημίσεις

είναι γεγονος ότι αν το πιασει για πρωτη φορα στους 3 μηνες, μπορει να μην το θελει. Εμενα π.χ την calma της medela δεν την παιρνει καθολου. Και αυτό που παιρνει τωρα στην αρχη δυσκολευοταν αλλα σιγά-σιγά το πηρε.

ξερετε ποιες θηλες πλησιαζουν πιο κοντα στισ φυσικες θηλες?δεν θελω να παω στο καταστημα και να μου πασσαρουν οτι θελουν και να ξοδεψω ετσι χρηματα.ή να αγορασω απο την αρχη αρκετες και να αρχισω να δοκιμαζω?

ξερετε ποιες θηλες πλησιαζουν πιο κοντα στισ φυσικες θηλες?δεν θελω να παω στο καταστημα και να μου πασσαρουν οτι θελουν και να ξοδεψω ετσι χρηματα.ή να αγορασω απο την αρχη αρκετες και να αρχισω να δοκιμαζω?

Το προβλημα με το μπιμπερο εγκειται στο εξης:

Τα μωρα ξερουν οτι τρωνε απο το στηθος.Ειναι μια ρουτινα γι αυτα.Οταν εσυ πας με το μπιμπερο να το ταίσεις , δεν θα το δεχτει εννοειται, γιατι απο σενα ΑΠΑΙΤΕΙ το στηθος.

Οποτε , απαραβατος κανονας:δεν προσφερεις εσυ με μπιμπερο.

Το θεμα ειναι να κατανοησει οτι το μπιμπερο περιεχει το μαγικο ζουμακι σου....κ οτι δεν ειναι παιχνιδακι που θα το μασησει λιγο κ θα τ αφησει.Επισης, δεν υπαρχει μπιμπερο που να μοιαζει οπτικα με τη θηλη(τουλαχιστον με τη δικη μου-μην ψαξεις να το βρεις),ο τροπος θηλασμου προσωμοιαζεται.

Μακαρι να το πιασει.Θα ειναι μεγαλη ξεκουραση για σενα,εγω δε μπορω να παω πουθενα!!!

Η θηλή calma της medela, λενε ότι μιμείται το θηλασμό. Εμενα, όπως ειπα, δεν την παιρνει. Παιρνει της NUK η οποια και αυτή υποστηριζει το θηλασμο και είναι κατά των κολικών. Επισης έχω ακουσει ότι είναι καλό το Dr Brown.

Eπισης, αυτό που σου ειπε η Χαρουλα. Να το δίνει άλλος κι αν δεν εισαι και σπίτι ακομα καλυτερα.

Διαφημίσεις

Να το κάνεις ανεπιφύλακτα, σου προτείνω από την προσωπική μου εμπειρία. Σε ηλικία 3 μηνών που είναι το παιδάκι σου δε νομίζω πως τίθεται θέμα σύγχυσης πλέον. Και κάτι πολύ βασικό: Αν δεν τους δίνεις καθόλου μπιμπερό, θα δυσκολευτείς πολύ να τους το "μάθεις" όταν θα θελήσεις. Εμένα έκανε ενάμιση μήνα σχεδόν να αρχίσει να πίνει από μπιμπερό, αποθήλασα στους 10μιση μήνες. Και μου το είχε πει η παιδίατρος να του δίνω μια φορά τη βδομάδα από το μπιμπερό, αλλά δεν είχα δώσει σημασία.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

Καλά, τώρα είδα ότι σου έχουν ήδη γράψει και άλλες κοπέλες τα ίδια! Νόμιζα ότι είμαι η πρώτη που απαντάει! Εμένα με κίκκο πρωτοήπιε, αλλά με πολλά ζόρια, στη συνέχεια τη νουκ τη δέχτηκε πολύ καλύτερα, αλλά ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ήδη είχε αρχίσει να μισοπίνει από την κίκκο.

Η θηλή calma της medela, λενε ότι μιμείται το θηλασμό. Εμενα, όπως ειπα, δεν την παιρνει. Παιρνει της NUK η οποια και αυτή υποστηριζει το θηλασμο και είναι κατά των κολικών. Επισης έχω ακουσει ότι είναι καλό το Dr Brown.

Eπισης, αυτό που σου ειπε η Χαρουλα. Να το δίνει άλλος κι αν δεν εισαι και σπίτι ακομα καλυτερα.

Ουτε εμενα παιρνει την calma!Ηταν και ακριβο,κ εχει αχρηστευτει!Αρνειται να πιει με μπιμπερο.Απο 5,5 μηνων πινει λιγο νερακι με το φλιτζανι.Γι αυτο νεογεννητομανουλες που διαβαζετε,απο νωρις να μαθετε το μπιμπερο στα μωρακια σας,εννοειται θηλαζοντας παραλληλα αποκλειστικα!

Μακαρι να το πιασει.Θα ειναι μεγαλη ξεκουραση για σενα,εγω δε μπορω να παω πουθενα!!!

και εγω ετσι,παντου μαζι και απλα θελω μια ωριτσα για τον εαυτο μου 1-2 φορες την εβδομαδα.επισης θα χαρει πααρα πολυ και ο μπαμπας που ανυπομονει πως και πως να την ταισει ο ιδιος και να πανε και βολτιτσες οι 2 τους χωρις να εχει το αγχος να γυρισει γιατι η μπεμπα πρεπει να φαει:D

και εγω ετσι,παντου μαζι και απλα θελω μια ωριτσα για τον εαυτο μου 1-2 φορες την εβδομαδα.επισης θα χαρει πααρα πολυ και ο μπαμπας που ανυπομονει πως και πως να την ταισει ο ιδιος και να πανε και βολτιτσες οι 2 τους χωρις να εχει το αγχος να γυρισει γιατι η μπεμπα πρεπει να φαει:D

Σ ευχαριστω που μου δινεις κουραγιο φιλη μου!!!(

Διαφημίσεις

Και μου το είχε πει η παιδίατρος να του δίνω μια φορά τη βδομάδα από το μπιμπερό, αλλά δεν είχα δώσει σημασία.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!

ποποοο εγω αν μου το ελεγε η παιδιατρος,τοσο επιφυλακτικη που ειμαι και με τοσα που εχω ακουσει για τους παιδιατρους(που προσπαθουν να αποτρεψουν τον θηλασμο)θα νομιζα οτι ειναι και αυτη κατα.δεν το ειχα σκεφτει καθολου οτι μετα μπορει να δυσκολευτει το μωρακι με το μπιμπερο που οντως θα χρειαζεται να χρησιμοποιησω.σ ευχαριστω για τις ευχες:)