Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θέλω την βοήθεια σας. Είμαι έγκυος?

Recommended Posts

Για να μην σας κουράζω θα μπώ κατευθείαν στο θέμα. Τελευταία περίοδος 27/2 και κύκλο 32 ημερών περίπου. 10 μέρες μετά την περίοδο είχαμε επαφή με τον άντρα μου και την ατυχία να σπάσει το προφυλακτικό. Τις τελευταίες 3 μέρες αισθάνομαι κάποια υγρά και πονάκια περιόδου. Επίσης νομίζω ότι πηγαίνω πιο συχνά τουαλέτα για να ουρίσω...

Θα ήθελα αν κάποια έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μοιραστεί την εμπειρία της καθότι με τρώει η αγωνία. Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Για να μην σας κουράζω θα μπώ κατευθείαν στο θέμα. Τελευταία περίοδος 27/2 και κύκλο 32 ημερών περίπου. 10 μέρες μετά την περίοδο είχαμε επαφή με τον άντρα μου και την ατυχία να σπάσει το προφυλακτικό. Τις τελευταίες 3 μέρες αισθάνομαι κάποια υγρά και πονάκια περιόδου. Επίσης νομίζω ότι πηγαίνω πιο συχνά τουαλέτα για να ουρίσω...

Θα ήθελα αν κάποια έχει περάσει κάτι παρόμοιο να μοιραστεί την εμπειρία της καθότι με τρώει η αγωνία. Ευχαριστώ.

Ακούγονται σαν συμπτώματα εγκυμοσύνης, αλλά, μπορεί και να είναι συμπτώματα περιόδου.....συμβουλή μου, κάνε ένα τεστ εγκυμοσύνης ή διαφορετικά για να είσαι σίγουρη κάνε μία β χοριακή. Εγώ να φανταστείς έμαθα για την εγκυμοσύνη της καλύτερής μου φίλης, και νόμιζα (έλεγα ότι είναι στην φαντασία μου) ότι έχω και εγώ τα συμπτώματα. τα έβαλα με τον εαυτό μου ότι είμαι κατα φαντασία ασθενής. Ακόμα και την καθυστέρηση την έριξα εκεί, ότι είναι ψυχολογικό. με τα χίλια ζόρια με βάλανε να πάω στον γιατρό και εκεί πάλι του γιατρού του έλεγα δεν είμαι έγκυος πολυκιστικές έχω...είχα 20 μέρες καθυστέρηση και δεν το δεχόμουν ότι ήμουν έγκυος!! Για αυτό σου λέω πάρε ένα τεστ και κάνε το!! Περιμένω νέα σου....και επειδή από ότι καταλαβαίνω πρόκειται για ατύχημα....έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου το πόσο τυχερή παίζει να είσαι....

στην ουσια δηλαδη περιμενεις περιοδο οπου να ναι και τις 3 τελευταιες ημερες εχεις πονακια?εμενα φυσιολογικο μου ακουγετε για τον ερχομο περιοδου.παντως ανετα μπορεις να κανεις τεστ τωρα να σου φυγει η απορια

Καλημέρα κορίτσια . Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρήκατε τον χρόνο και την θέλησή να μου απαντήσετε. Αγόρασα χθες το απόγευμα το clearblue και το έκανα χθες το απόγευμα. Βγήκε αρνητικό. Θα περιμένω λίγες μέρες και θα ξανακάνω. Αυτό που με ανησύχησε ήταν τα πονάκια περιόδου χωρίς την περίοδο φυσικά. Στην περίπτωση μου έχω ήδη 3 παιδάκια και ο μικρός είναι μόλις 8 μηνών και δεν θα άντεχα κι άλλη εγκυμοσύνη τόσο σύντομα. Αν τελικά δεν είμαι τι μέθοδο αντισύλληψης μου προτείνετε.? Θα μιλήσω κάποια στιγμή και με τον γιατρό. Σκεπτόμουν για αντισυλληπτικά ή σπιράλ. Τα προφυλακτικά δεν τα εμπιστεύομαι πλέον!! Αυτό που μου την δίνει είναι ότι καμία μέθοδοςδεν είναι απόλυτα ασφαλής.... :-(

Για την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου. Παίζει ρόλο τι ηλικία έχεις, οι συνήθειές σου κτλ. Δηλαδή, πάνω από τα 35 ή αν είσαι καπνίστρια ή αν έχεις θέμα πήξεως του αίματος, είναι δύσκολο να σου προτείνουν αντισυλληπτικά. Με το σπιράλ έχεις μεν την προστασία, αλλά υπάρχει πιθανότητα να κάνεις τραχηλίτιδα. Αν μπορείς να πάρεις αντισυλληπτικά, θα σου πρότεινα τον κολπικό δακτύλιο, αλλά και πάλι θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο καλύτερα.

twmWp2.png

Διαφημίσεις

Για την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης, θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο σου. Παίζει ρόλο τι ηλικία έχεις, οι συνήθειές σου κτλ. Δηλαδή, πάνω από τα 35 ή αν είσαι καπνίστρια ή αν έχεις θέμα πήξεως του αίματος, είναι δύσκολο να σου προτείνουν αντισυλληπτικά. Με το σπιράλ έχεις μεν την προστασία, αλλά υπάρχει πιθανότητα να κάνεις τραχηλίτιδα. Αν μπορείς να πάρεις αντισυλληπτικά, θα σου πρότεινα τον κολπικό δακτύλιο, αλλά και πάλι θα πρέπει να μιλήσεις με τον γυναικολόγο καλύτερα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι 32, δεν καπνίζω. Σίγουρα η γνώμη του γιατρού θα είναι πιο κατατοπιστική. Θα φροντίσω να τον επισκεφτώ άμεσα.

Μακάρι να μην είμαι έγκυος. Φοβάμαι μήπως έκανα νωρίς το τεστ και λόγω απογευματινών ούρων δεν είναι τόσο αξιόπιστο το αποτέλεσμα....και όλο αυτό το άγχος γιατί το προφυλακτικό έσπασε ενώ είμασταν πολύ προσεχτικοί.:mad: Συγνώμη βρε κορίτσια, ήθελα να μοιραστώ το άγχος μου... Τον άντρα μου τον ψιλογκρίνιαζα. Ουφ θα σκάσω!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι 32, δεν καπνίζω. Σίγουρα η γνώμη του γιατρού θα είναι πιο κατατοπιστική. Θα φροντίσω να τον επισκεφτώ άμεσα.

Μακάρι να μην είμαι έγκυος. Φοβάμαι μήπως έκανα νωρίς το τεστ και λόγω απογευματινών ούρων δεν είναι τόσο αξιόπιστο το αποτέλεσμα....και όλο αυτό το άγχος γιατί το προφυλακτικό έσπασε ενώ είμασταν πολύ προσεχτικοί.:mad: Συγνώμη βρε κορίτσια, ήθελα να μοιραστώ το άγχος μου... Τον άντρα μου τον ψιλογκρίνιαζα. Ουφ θα σκάσω!

Θα μπορούσε να είναι νωρίς για το τεστ, όπως λες, αλλά θα μάθεις σε λίγες μέρες. Όσο το σκέφτεσαι κι αγχώνεσαι, τόσο μπορεί να επηρεάσεις τον ερχομό της περιόδου σου, σε περίπτωση που δεν είσαι τελικά. Προς το παρόν, ηρέμησε και κάνε ότι έκανες μέχρι τώρα. Τα πονάκια θα μπορούσαν να είναι από χίλιες δυο αιτίες, όχι μόνο εγκυμοσύνη ή περίοδο. Αν δεις ότι έχεις πάνω από τρεις μέρες καθυστέρηση, τότε κάνε κι άλλο τεστ, θα σου έλεγα. Αντισυλληπτικά φαντάζομαι μπορείς να πάρεις, εκτός αν σου πει διαφορετικά ο γιατρός, κι έτσι θα σου έλεγα να προτιμήσεις τον δακτύλιο. Έχω χρησιμοποιήσει και τα χάπια για χρόνια, αλλά μακράν ο δακτύλιος βολεύει περισσότερο, με 100% προστασία από εγκυμοσύνη. Δεν φοβάσαι μην ξεχάσεις κανα χάπι, μήπως πας εκδρομή και δεν τα πάρεις κτλ. κι επίσης, σε περίπτωση που το σκεφτείς, όχι δεν το νιώθεις στην καθημερινότητά σου και δεν ενοχλεί καθόλου στην επαφή (ο άντρας μου δεν ένιωθε τίποτα).

twmWp2.png

Καλημέρα κορίτσια . Θέλω να σας ευχαριστήσω που βρήκατε τον χρόνο και την θέλησή να μου απαντήσετε. Αγόρασα χθες το απόγευμα το clearblue και το έκανα χθες το απόγευμα. Βγήκε αρνητικό. Θα περιμένω λίγες μέρες και θα ξανακάνω. Αυτό που με ανησύχησε ήταν τα πονάκια περιόδου χωρίς την περίοδο φυσικά. Στην περίπτωση μου έχω ήδη 3 παιδάκια και ο μικρός είναι μόλις 8 μηνών και δεν θα άντεχα κι άλλη εγκυμοσύνη τόσο σύντομα. Αν τελικά δεν είμαι τι μέθοδο αντισύλληψης μου προτείνετε.? Θα μιλήσω κάποια στιγμή και με τον γιατρό. Σκεπτόμουν για αντισυλληπτικά ή σπιράλ. Τα προφυλακτικά δεν τα εμπιστεύομαι πλέον!! Αυτό που μου την δίνει είναι ότι καμία μέθοδοςδεν είναι απόλυτα ασφαλής.... :-(

Στα 38 μου έβαλα σπιράλ, γιατί με το προφυλακτικό δεν είδαμε... προκοπή!

Είναι η πιο ασφαλής μέθοδος για γυναίκες που έχουν τεκνοποιήσει και δεν θέλουν άλλη εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως και οι "παρενέργειες" π.χ. μεγάλη διάρκεια περιόδου (μέχρι να καθαρίσεις περνάνε... μέρες!) Υπάρχει όμως και το mirena που μπορεί και να κόψει την περίοδο, αλλά και όχι!

Απ' ότι έχω καταλάβει δοκιμάζεις και ότι βολέψει.

Όσο για τραχηλίτιδα αν το ελέγχεις κάθε 6 μηνές δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μίλα με τον γιατρό σου και εξέτασε όλες τις παραμέτρους.

Η αλλαγή γίνεται κάθε 3 ή 5 χρόνια.

Του χρόνου που θα έχω συμπληρώσει 3 χρόνια ίσως δοκιμάσω το mirena.

Πριν όμως την τοποθέτηση σπιράλ ζητά να σου πει όλες τις παρενέργειες και να σου δώσει και το φυλλάδιο του σπιράλ (μπορεί να σου πει τη μάρκα και να το βρεις στο διαδίκτυο).

Ένα άλλο συν είναι πως όποτε θέλεις το αφαιρείς!

Αλλά και τα αντισυλληπτικά δεν είναι απαγορευτικά. Μίλησα κι εγώ με τον γιατρό μου και μου είπε πως υπάρχουν για... όλες τις ηλικίες!

Για ότι άλλο χρειαστείς επικοινώνησε μαζί μου, το έχω ψάξει το θέμα.

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Κορίτσια το μεσημέρι πήγα να πάρω τον γιό μου απο το παιδικό και αισθανόμουν σαν να μου είχε έρθει περίοδος. Επίσης αισθανόμουν τον κόλπο της κάτω περιοχής ζεστόν...και έλεγα απο στιγμή σε στιγμή θα μου έρθει...αλλα τίποτα. Επίσης απο το απόγευμα άρχισα να αισθάνομαι βαριά και ατονία...Σήμερα, αλλα τώρα το απόγευμα κυρίως αισθάνομαι την κοιλιά μου φουσκομένη και ακριβώς όπως όταν ήμουν έγγυος. Αισθάνομαι σίγουρη ότι είμαι έγγυος :-( απλά δεν έπρεπε να κάνω το clearblue χθες το απόγευμα αλλα έπρεπε με τα πρωινά ούρα. Είμαι κάπως χάλια... συγνώμη που σας ζαλίζω πάλι...

Πείτε μου αν δεν είμαι έγγυος πως γίνεται να έχω συμτώματα πονάκια δλδ περιόδου χωρίς να έρχεται....?

Διαφημίσεις

Μμμ δυσκολο..μπορει να εισαι... Μπορει κ οχι...εγω πιστευω πως δεν εισαι..πιστευω πως θα το εδειχνε το τεστ... Γιατι δεν κανεις αυριο το πρωι αλλο ενα να σιγουρεφτεις??

Καλημέρα. Χθες ήμουν στο τσακ να πάω να πάρω κι άλλο τεστ αλλά μετά σκέφτηκα να περιμένω λίγο ακόμη. Μέχρι την Παρασκευή θα έχω κάνει.... Παρεπιπτόντως έχω βγάλει λίγα σπυριά στο πρόσωπο....Αυτό που μου την δίνει είναι ότι τα συμπτώματα της περιόδου και της εγκυμοσύνης στο αρχικό στάδιο μοιάζουν....

Mgbubu ο δακτύλιος είναι μόνιμος? Έτσι λέγεται? Αν ναι θα ψάξω στο ίντερνετ για καμιά πληροφορία....

• 5 months later...

κοριτσια ειμαι καινουρια στην παρεα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.λοιπον ειχα τελευταια περιοδο στις 3 σεπτεμβριου μια βδομαδα πριν την περιοδο ειχα επαφες με το αγορι μου χωρις προφυλακτικο αλλα και χωρις να τελειωσει μεσα μου.δεν εχω και την πιο σταθερη περιοδο, δηλ 26 μαιου, 2 ιουνιου, 2 ιουλιου, 3 σεπτεμβριου οποτε δεν θεωρειται καθυστερηση και στις 3 σεπτεμβριου ειχα κανονικοτατη ροη και σε θεμα ποσοτητας και σε θεμα χρονου (κρατησε 5-6 μερες οπως συνηθως) και δεν ειχα κανενα συμπτωμα εγκυμοσυνης αλλα εδω και δυο μερες (δηλ απο 22 σεπτεμβριου) εχει πρηστει το στηθος μου και σημερα ειχα δεκατα (37,2) και εχω και ζαλαδες γενικως. ειμαι εγκυος??

Δεν νομιζω κοριτσι μου.Το στηθος σου μηπως εχει πρηστει γιατι περιμενεις περιοδο?Εμενα μου πρηζεται 10+ μερες πριν μου ερθει.Επισης την θερμοκρασια σου τι ωρα την μετρας?Γιατι το απογευμα ειναι παντα πιο ανεβασμενη απο το πρωι.Μην αγχωνεσαι.

Oλα γινονται για καποιο λογο... :P

Διαφημίσεις

• 3 months later...

Κορίτσια γεια σας χρειάζομαι την βοήθεια σάς... Στις 4/1μου τελειωσε η περίοδος ήρθασε εεπαφή με τον δικο Μου στις 7/1χωρις προφυλακτικό...κατάλαβε οτι είναι να τελειώσει βγήκε επαιξε και μετα τελειωσε ....φοβάμαι παρα που για πιθανότητα εγκυμοσύνης επίσης το ξανά κάναμε στις 15/1με προφυλακτικό αυτή την φορά και ήμουν στην δεύτερη γόνιμη μέρα... Εγίνεπαλι το ιίδιο δεν τελειωσε μέσα μου αλλά έξω υπάρχει πιθανότητα; βοήθηστε με θα τρελαθω