Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Recommended Posts

Ότι και να κάνουμε, όλοι τον έχουμε στο σπίτι μας. Τα παιδιά μου από μικρά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον Η/Υ που μετά βίας μέχρι τα 4 κρατήσαμε μακριά τους. Μετά ήρθε η baby pedia. Φανταστικό πρόγραμμα, έμαθαν πράγματα που μας άφηναν έκθαμβους. Στη συνέχεια ήρθε η kid e pedia. Ακόμα πιο καταπληκτική. Πηγαίναμε σε μουσεία δεινοσαύρων και τα παιδιά ήξεραν πιο πολλά από τον ξεναγό.

Μετά ήρθε ο οφθαλμίατρος, έτρεμα όταν πήγα δεν το κρύβω. Μου είπε οτι τα μάτια τους είναι μια χαρά, δεν κάνει μεν, αλλά επειδή όλα τα παιδάκια και τηλεόραση βλέπουν και κομπιούτερ παίζουν να μην υστεριάζω... φτάνει που δεν παίζουν παιχνίδια με γρήγορες εναλλαγές εικόνας και μπλιμπλίκια που τα λέω εγώ, γιατί εκεί πάμε σε κίνδυνο για αυτοματισμούς, μέχρι και επιληψία.

Μέχρι στιγμής είμαστε στο ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ 2 ΩΡΕΣ αλλά κάποιοι λένε οτι και αυτό είναι πολύ κακό. Εσείς τι κάνετε? Το βρίσκετε τόσο επικίνδυνο, πιο επικίνδυνο απ την τηλεόραση? Γιατί εγώ πχ από το να κάτσουν όλο το πρωί του Σαββάτου να βλέπουν ΝΙCK και παιδικά, προτιμώ να παίξουν 1 ώρα kidepedia. Είμαι λάθος?

Διαφημίσεις

κι εγώ της ίδιας αποψης είμαι..το ίδιο την αφήνω, β δημοτικού εχει γίνει ξεφτέρι, γράψει και γουόρντ ας πούμε.αναγκαί κακό, θ΄λεει μέτρο

δες και αυτό..είναι εκπαιδευτικό http://exploringbyzantium.gr/EKBMM/Page?name=games〈=gr

Διαφημίσεις

που μπορω να βρω το kidepedia???

Νομιζω οτι αναλογα με την χρηση που κανουμε οι γονεις κρινουμε τι και ποσο ειναι φυσιολογικο για τα παιδια. και εγω τους αφηνω και σχολουνται με τον υπολογιστη και εχουν και ταμπλετ. Προς το παρον τους αρεσουν τα διαφορα παζλ οποτε δεν με χαλαει. Και στην τηλεοραση δεν ειμαι εναντια γιατι μαθαινουν και εκφρασεις και προφορα στα γαλλικα...

εχω στον περιγυρο μου ατομα που λενε οτι αυτα ειναι διαβολικα πραγματα και τους κοιταω καλα καλα. Δε νομιζω οτι ειναι τραγικο αν γινεται με μετρο. Εγω τι να πω που ο δικος μου ειναι 2 χρονων και ξερει στα κινητα να βρισκει το μενου με τις φωτο και να κοιταει? Στο κομπιουτερ του αρεσει να του βαζουμε ενα παιδικο με μουσικουλα που του μαθαινει τα χρωματα και ηδη εχει μαθει 10 χρωματα κι επισης εχει μαθει τους αριθμους και να μετραει μεχρι το 10 (οχι παντα σωστα αλλα σιγα μικρος ειναι ακομα). Δεν του αρεσει να βλεπει τιποτα απο παιδικα και το μονο που ζηταει ειναι τα χρωματα, ε του το βαζω, καθεται 10΄και φευγει. Στο συνολο της μερας θα δει κανα μισαωρο με τρια τεταρτα. Οταν ολο το χειμωνα τον βγαζουμε μεσα και το βλεπει κι απο μας που δεν κανουμε και τρελη χρηση λογικο ειναι να θελει. Οποτε προτιμω ετσι παρα παιδικα

• 6 months later...

Μέχρι τα 2.5 είναι καλό να μη βλέπει καθόλου τηλεόραση ένα παιδί (ουτε Pc). Κάποιοι ειδικοί την απαγορεύουν μέχρι και τα τρία. Παρόλο που υπάρχουν κάποια "εκπαιδευτικά" προγράμματα σε καμία περίπτωση αυτά δεν κάνουν περισσότερο καλό από ένα συμβατικό εκπαιδευτικό παιχνίδι. Επιπλέον αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή απλώς για να ακούτε ακόμη και αυτό επηρεάζει το παιδί. Έχει γίνει έρευνα που αποδεικνύει ότι παιδιά που εβλεπαν τηλεόραση πριν τα 3 εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εμφανίσουν καθυστέρηση λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, διασπαση προσοχης. Τώρα σε μεγαλύτερες ηλικίες ο υπολογιστής είναι σαφώς καλύτερος αφού αναγκάζει το μυαλό να στροφάρει περισσότερο (λεπτη κινητικότητα, οπτικοκινητικός συντονισμός, επίλυση προβληματων κλπ).

Διαφημίσεις

Μέχρι τα 2.5 είναι καλό να μη βλέπει καθόλου τηλεόραση ένα παιδί (ουτε Pc). Κάποιοι ειδικοί την απαγορεύουν μέχρι και τα τρία. Παρόλο που υπάρχουν κάποια "εκπαιδευτικά" προγράμματα σε καμία περίπτωση αυτά δεν κάνουν περισσότερο καλό από ένα συμβατικό εκπαιδευτικό παιχνίδι. Επιπλέον αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή απλώς για να ακούτε ακόμη και αυτό επηρεάζει το παιδί. Έχει γίνει έρευνα που αποδεικνύει ότι παιδιά που εβλεπαν τηλεόραση πριν τα 3 εχουν περισσοτερες πιθανοτητες να εμφανίσουν καθυστέρηση λόγου, μαθησιακές δυσκολίες, διασπαση προσοχης. Τώρα σε μεγαλύτερες ηλικίες ο υπολογιστής είναι σαφώς καλύτερος αφού αναγκάζει το μυαλό να στροφάρει περισσότερο (λεπτη κινητικότητα, οπτικοκινητικός συντονισμός, επίλυση προβληματων κλπ).

-melissa-, θα μπορούσες να μας δώσεις ένα link της συγκεκριμένης έρευνας; Με ενδιαφέρει πολύ. Αυτό που αναφέρεις 'Επιπλέον αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή απλώς για να ακούτε ακόμη και αυτό επηρεάζει το παιδί' είναι κάτι που δεν το έχω ξαναακούσει. Έχεις κάποια σχετική αναφορά; Να υποθέσω ότι και μία ραδιοφωνική εκπομπή επηρεάζει εξίσου;

Η άποψη μου είναι ότι κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και έχουν να προσφέρουν στο παιδί. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα (ελεύθερο, χωρίς πληρωμή) είναι το tuxmath (μας το πρότεινε ο μαθηματικός μας, που κάνει έρευνα στο πως μπορούν τα tablet να βοηθήσουν στην εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες). Επίσης καλό είναι το tuxpaint (για ζωγραφική) το οποίο προτείνεται από πολλούς γονείς. Πιστεύω ότι μία ώρα ουσιαστικής απασχόλησης σε υπολογιστή ή tablet είναι σαφώς πιο ωφέλιμη από μία ώρα απλής παρακολούθησης τηλεόρασης.

-melissa-, θα μπορούσες να μας δώσεις ένα link της συγκεκριμένης έρευνας; Με ενδιαφέρει πολύ. Αυτό που αναφέρεις 'Επιπλέον αν η τηλεόραση είναι ανοιχτή απλώς για να ακούτε ακόμη και αυτό επηρεάζει το παιδί' είναι κάτι που δεν το έχω ξαναακούσει. Έχεις κάποια σχετική αναφορά; Να υποθέσω ότι και μία ραδιοφωνική εκπομπή επηρεάζει εξίσου;

Η άποψη μου είναι ότι κάποια εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον και έχουν να προσφέρουν στο παιδί. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα (ελεύθερο, χωρίς πληρωμή) είναι το tuxmath (μας το πρότεινε ο μαθηματικός μας, που κάνει έρευνα στο πως μπορούν τα tablet να βοηθήσουν στην εκπαίδευση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες). Επίσης καλό είναι το tuxpaint (για ζωγραφική) το οποίο προτείνεται από πολλούς γονείς. Πιστεύω ότι μία ώρα ουσιαστικής απασχόλησης σε υπολογιστή ή tablet είναι σαφώς πιο ωφέλιμη από μία ώρα απλής παρακολούθησης τηλεόρασης.

O υπολογιστης σαφώς είναι προτιμότερος από την τηλεόραση. Γιατί πρέπει και το παιδί να κάνει κάτι. Αυτό που λέω είναι πως είναι προτιμότερο να μαθαίνεις κάτι με έναν άλλο άνθρωπο παρά με τον υπολογιστή. Έχω διαβασει βιβλία και αρθρα σχετικά αλλα όχι φυσικά και δε θυμαμαι ποτε και απο ποιον εγινε η ερευνα. Για πολλους είναι απαγορευτικο μεχρι τα 2.5. Αν ψάξεις μόνη σου θα δεις ότι έτσι είναι.

O υπολογιστης σαφώς είναι προτιμότερος από την τηλεόραση. Γιατί πρέπει και το παιδί να κάνει κάτι. Αυτό που λέω είναι πως είναι προτιμότερο να μαθαίνεις κάτι με έναν άλλο άνθρωπο παρά με τον υπολογιστή. Έχω διαβασει βιβλία και αρθρα σχετικά αλλα όχι φυσικά και δε θυμαμαι ποτε και απο ποιον εγινε η ερευνα. Για πολλους είναι απαγορευτικο μεχρι τα 2.5. Αν ψάξεις μόνη σου θα δεις ότι έτσι είναι.

Ναι και για το ραδιόφωνο ισχυει το ίδιο. Δεν είναι δυνατόν ένα μικρο παιδι να απομωνώνει με τόση ευκολια τον ηχο. θελει ξεκαθαρα μηνυματα