Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η καλυτερη σπιτικη κρεμα μακραν για μωρα

Recommended Posts

Μπορούμε να γλιτώσουμε τη ζαχαρη από τις κρεμες του εμποριου, φτιαχνοντας την εξης κρεμα ένα φλιτζανι γαλα φρεσκο με δυο η δυόμιση κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο αφου βρασει το γαλα τις προσθέτουμε και αν θελετε για τα μεγαλύτερα παιδια βαζετε ένα κουταλι του γλυκου ζαχαρη εγω βαζω μονο μπισκοτο και είναι σπιτικη κρεμουλα τελεια αν θελουμε βαζουμε κ αλλα πραγματα μεσα πχ δαμασκη , βερυκοκο, μπανανα κ ότι άλλο θελετε τελειο απλα κ γρηγορο. Δηλ η γεμιση του γαλακτομπούρεκου σε λαιτ.

age.png

CfYbp2.png

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

πολυ νοστιμη φαινεται η συνταγη σου. Απο τι ηλικια μπορουμε να τη δωσουμε; Την εχεις διαβάσει κάπου ή μονη σου τη σκεφτηκες;

κι εγω τη φτιαχνω στον μικρο μου! ειναι 20 μηνων, του τη φτιαχνω πλεον με μελι και κανελα!! την κανουμε απο οταν ηταν 15 μηνων περιπου. τρελαινεται!! γινεται και σε αλμυρη με ανθοτυρο, αντι για γαλα, και σιμιγδαλι αντι για γαλα και ειναι πολυ νοστμη επισης..

Οι άντρες της ζωής μου...

To σιμιγδαλάκι και το γάλα δεν είναι κακό, εφόσον τα μωράκια σας τρώνε ζυμαρικά στις σουπίτσες τους η τραχανά (7ος μήνας), μπορείτε να τους κάνετε την κρεμούλα αυτή με νεράκι και τέλος σκόνη απ' το ανάλογο γάλα - ή φρέσκο μετά τον πρώτο χρόνο. Μπορείτε επίσης και ρυζόγαλο να τους κάνετε! Απλά το σιμιγδαλάκι δεν χρειαζεται καθόλου άλεσμα και γίνεται κυριολεκτικά σε 5 λεπτά.

Κορίτσια εγώ που θηλαζω κ δεν εχω τραπεζα στην κατάψυξη τί κρεμούλες να φτιάχνω; Ειναι 9 μηνών το μωρό μου;;; Αυτο με το ανθότυρο κ σιμιγδάλι πώς γινεται; Ανθότυρο σκέτο της εχω δώσει..

44lBp2.png

rvtOp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ που θηλαζω κ δεν εχω τραπεζα στην κατάψυξη τί κρεμούλες να φτιάχνω; Ειναι 9 μηνών το μωρό μου;;; Αυτο με το ανθότυρο κ σιμιγδάλι πώς γινεται; Ανθότυρο σκέτο της εχω δώσει..

βαζεις ενα κομματι ανθοτυρο (τωρα το μεγεθος το κανονιζεις και αναλογα με την ορεξη του παιδιου), και λιγο νερακι σε ενα κατσαρολακι και ανακατευεις και μολις αρχισει να λιωνει χαμηλωνεις τη φωτια και ριχνεις και το σιμιγδαλι και ανακατευεις παλι μεχρι να πηξει! πανευκολο και νοστιμοτατο!

Οι άντρες της ζωής μου...

Μ΄αυτη την κρεμα μεγάλωσα!!!οπως και με πολλές άλλες που τωρα φτιάχνω στο παιδι μου!προσοχη το σμυγδαλι να το βάζετε σε λιγο κρύο νερο γιατι αν το ρήξεις σε ζεστό δεν διαλύεται σωστά και μένουν κομματάκια μέσα τα οποίοα πάντα συγχενομουν θυμάμαι!! Παντως ειναι οτι καλυτερο γενικα οι σπιτικες κρέμες! Ο δικός μου τρελενεται για το κεχρί!! Του το βράζω σε νεράκι για 15-20 λεπτά και προσθέτω μια μεζουρα γαλα απο το δικό του και το κανει να!!! Επισης η κρεμουλα Βρωμης ειναι φανταστική και το φαγοπυρο ειναι πεντανόστιμο,το οποίο λατρεύω και ίδια!!! Ειναι πολυ οικονομικά και θα τα βρείτε σε καταστήματα οπως το "μπαχαρ" η σε βιολογικά προϊόντα.εγω τα αγοράζω απο Πολωνίκα- ρωσικά καταστήματα επισης υπάρχουν! Ειναι το καλυτερο απογευματινό που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδια σας!!

• 6 years later...
On 3/3/2014 at 9:21 ΜΜ, soulimpouli είπε:

Μπορούμε να γλιτώσουμε τη ζαχαρη από τις κρεμες του εμποριου, φτιαχνοντας την εξης κρεμα ένα φλιτζανι γαλα φρεσκο με δυο η δυόμιση κουταλιες σιμιγδαλι ψιλο αφου βρασει το γαλα τις προσθέτουμε και αν θελετε για τα μεγαλύτερα παιδια βαζετε ένα κουταλι του γλυκου ζαχαρη εγω βαζω μονο μπισκοτο και είναι σπιτικη κρεμουλα τελεια αν θελουμε βαζουμε κ αλλα πραγματα μεσα πχ δαμασκη , βερυκοκο, μπανανα κ ότι άλλο θελετε τελειο απλα κ γρηγορο. Δηλ η γεμιση του γαλακτομπούρεκου σε λαιτ.

Δηλαδή η σιμιγδάλι δε θέλει βράσιμο με γάλα μπορεί να το χωνέψει έτσι χωρίς βράσιμο;

21 ώρες πρίν, Αγγελική Ραμα85 είπε:

Δηλαδή η σιμιγδάλι δε θέλει βράσιμο με γάλα μπορεί να το χωνέψει έτσι χωρίς βράσιμο;

Την ώρα που βραζει το γάλα ρίχνεις σιμιγδάλι και ανακατεύεις καλά (εχω χρησιμοποιώ μίξερ χειρός ταυτόχρονα). Δηλαδή κάτι στο ενδιάμεσο σε αυτό που ρωτάς. Τα δικά μου παιδια τρελαινονται με τη κρέμα αυτή κ την κάνω κ παραλλαγες. Αλλα με ζάχαρη χωρίς ζάχαρη είναι αηδία. Και καλα χτυπημένη...Μπορείς κ γλυκόζη είναι η ζάχαρη απο καλαμπόκι ας πουμε λίγο σιρόπι η μέλι. Αν τρώει μέλι το παιδακι, εμένα είναι μεγάλα τρώνε μελι