Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποτυχημενες εξωσωματικές

Recommended Posts

καλησπέρα, είμαι καινουρια στο φόρουμ έχω κάνει 6 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής η έβδομη δεν προχώρησε κάν σε εμβρυομεταφορά λόγο κακής ποιότητας εμβρύων.είμαι 31 έχω πολυκυστικές και ο άντρας μου σοβαρή ασθενοσπερμία είναι καμία κοπέλα σε παρόμια κατάσταση και τα κατάφερε τελικά πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ να άκουγα κατι τέτοιο είμαι σε πολύ ασχημη ψυχολογική κατάσταση:(

Διαφημίσεις

καλησπέρα, είμαι καινουρια στο φόρουμ έχω κάνει 6 αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής η έβδομη δεν προχώρησε κάν σε εμβρυομεταφορά λόγο κακής ποιότητας εμβρύων.είμαι 31 έχω πολυκυστικές και ο άντρας μου σοβαρή ασθενοσπερμία είναι καμία κοπέλα σε παρόμια κατάσταση και τα κατάφερε τελικά πραγματικά θα με βοηθούσε πολύ να άκουγα κατι τέτοιο είμαι σε πολύ ασχημη ψυχολογική κατάσταση:(

Καλησπερα κοριτσι μου και καλως ηρθες στην παρεα μας. Εγω ειμαι σε αναμονη τριτης προσπαθειας και το προβλημα μας ειναι ανεξηγητη υπογονημοτητα οποτε δεν μπορω να σου πω πολλα για το δικο σας προβλημα. Θα σου πω ομως πως ο θεος ειναι μεγαλος, για ολες μας καποια στιγμη το ονειρο θα γινει πραγματικοτητα. Πιστεψε το... Ειναι ο μονος τροπος για να αντεξουμε αυτη τη δυσκολη μαχη που δινουμε με το θηριο οπως μου αρεσει να το αποκαλω. Αν καταλαβα καλα τα εμβρυα σας δεν εμφυτευονται καθολου ? Ξερω πως οταν το προβλημα ειναι του αντρα σε γενικες γραμμες ειναι ευκολο να το προσπερασεις. Πρεπει ομως να εισαι σε εναν πολυ καλο γιατρο. Της 6 προσπαθειες της εκανες στο ιδιο κεντρο ?

Μπιάνκα γειά σου και καλώς ήρθες !!!

σου έστειλα μήνυμα !!! :P

Γεια σου Μπιάνκα

Καλώς ήρθες και εύχομαι να μας αποχαιρετήσεις σύντομα, όπως και όλες μας να αρχίσουμε να γράφουμε σε άλλα θέματα πχ εγκυμοσύνης!;)

Σου παραθέτω αυτό που βρήκα: "Η μικρογονιμοποίηση δίνει τη δυνατότητα στα ζευγάρια, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ασθενές σπέρμα σε ποιότητα και αριθμό σπερματοζωαρίων, να αποκτήσουν παιδί σε ποσοστά εξίσου υψηλά όπως και με την κλασσική εξωσωματική γονιμοποίηση. Είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στις περιπτώσεις που το σπέρμα δεν έχει την ικανότητα να διαπεράσει την μεμβράνη του ωαρίου. Η μέθοδος της μικρογονιμοποίησης (ICSI) προτείνεται και στα ζευγάρια που έχουν ήδη δοκιμάσει μερικές προσπάθειες κλασσικής εξωσωματικής γονιμοποίησης χωρίς επιτυχία."

Από το ρώτα-ρώτα, έχω διαπιστώσει ότι το σπέρμα το επηρεάζουν πολλοί παράγοντες όπως φαρμακευτική αγωγή ακόμη και μία αντιβίωση! Το κάπνισμα και το αλκοόλ φυσικά, το άγχος και αντίθετα το επηρεάζουν θετικά η λήψη βιταμινών και η άσκηση! Ο σύζυγος κάνει τίποτα από αυτά?

Σε κέντρο εξωσωματικής, η γιατρός μου είπε, "πες στο σύζυγο, να πάρει αντιοξειδωτικά, να κόψει το κάπνισμα και έλα να τα πούμε σε τρεις μήνες!" Και αυτό γιατί το DFI ήταν 28%! Φυσικά είχε δίκιο, γιατί εγώ τραβώ τα πάνδεινα και αυτός έχει ένα ρημαδοκάπνισμα να κόψει και δύο βιταμίνες να πάρει και χρειάζεται τελάλη για να του το θυμίζει!:mad::x:x

Να λάβεις υπόψιν σου ότι, ότι κάνει ο σύζυγος τώρα, έχει αντίκτυπο στο σπέρμα του σε 3-4 μήνες που θα βγει, δυστυχώς το ξέρω εκ πείρας...

Θα μας ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ, αν μας έλεγες και μερικά πράγματα για τις εξωσωματικές που έκανες και δεν πέτυχαν και μη φοβάσαι δεν θα μας κουράσεις, παρά μόνο θα μας ανοίξεις τα μάτια! Διότι, οι γιατροί εκτός από το ότι σαν "άνθρωποι" και κάνουν λάθη, μπορεί να εκμεταλλεύονται και καταστάσεις, ενώ αν είσαι ενημερωμένη και τους κολλάς στον τοίχο και ελέγχεις αν όλα παν καλά. Δεν θα γίνουμε γιατροί, αλλά σίγουρα δεν είναι καλό να μας δουλεύουν κιόλας!

Μιά που άνοιξε λοιπόν αυτό το θέμα, γράψτε βρε κορίτσια τις εμπειρίες σας να ξεστραβωθούμε και οι υπόλοιπες που θα πάμε για εξωσωματική-ές!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :P

καλησπέρα κορίτσια ευχαριστώ που μου απαντήσατε τις 3 πρώτες τις έκανα σε ένα κέντρο στην Αθήνα το οποίο έχει κλήσει απο οτι έχω ακούσει στη 1η προσπάθεια έπαθα υπερδιέγερση ωοθηκών λόγω πολυκυστικών απο ότι μου είπε ο γιατρός έκανα 22 απο τα αποία έβγαλα μόνο 2 τα υπόλοιπα ήταν άδεια την δευτερη με άλλο προτόκολο έβγαλα 8 γονιμοποιήθηκαν τα 5 και ήτανε άριστα το ίδιο και την τρίτη.Μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια άλαξα και πήγα στο Αττικο σε έναν πολυ καλό γιατρό την στην πρώτη μας προσπάθεια μαζί είχα καλη ανταπόκριση και έβγαλα καλά εμβρυα μερικα απο τα οποια τα καταψύξαμε έκανα και με κατεψηγμένα όταν αποτύχαμε και με αυτά αλάξαμε πρωτόκολλο

αλλά δεν είχα καλή ανταπόκριση έβγαλα 2 γονιμοποιήθηκε το 1 ήτανε βεβαια καλό 8 κυττάρων αλλα αποτύχαμε και πάλι... πρι 2 μέρες έκανα ωοληψία και δεν είχα καλά ωάρια δεν προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά γιατί δεν γονιμοποιηθήκανε δε ξέρω τι να κάνω , εχω κόψει το κάπνισμα και έγω και ο άντρας μου έδω και 3 χρόνια προσέχουμε την διατροφή μας γυμναζόμαστε τι άλλο ποια??? ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κούρασα αλλά πραγματικά νιώθω ότι δεν έχω άλλες δυνάμεις

Διαφημίσεις

καλησπέρα κορίτσια ευχαριστώ που μου απαντήσατε τις 3 πρώτες τις έκανα σε ένα κέντρο στην Αθήνα το οποίο έχει κλήσει απο οτι έχω ακούσει στη 1η προσπάθεια έπαθα υπερδιέγερση ωοθηκών λόγω πολυκυστικών απο ότι μου είπε ο γιατρός έκανα 22 απο τα αποία έβγαλα μόνο 2 τα υπόλοιπα ήταν άδεια την δευτερη με άλλο προτόκολο έβγαλα 8 γονιμοποιήθηκαν τα 5 και ήτανε άριστα το ίδιο και την τρίτη.Μετά την τρίτη αποτυχημένη προσπάθεια άλαξα και πήγα στο Αττικο σε έναν πολυ καλό γιατρό την στην πρώτη μας προσπάθεια μαζί είχα καλη ανταπόκριση και έβγαλα καλά εμβρυα μερικα απο τα οποια τα καταψύξαμε έκανα και με κατεψηγμένα όταν αποτύχαμε και με αυτά αλάξαμε πρωτόκολλο

αλλά δεν είχα καλή ανταπόκριση έβγαλα 2 γονιμοποιήθηκε το 1 ήτανε βεβαια καλό 8 κυττάρων αλλα αποτύχαμε και πάλι... πρι 2 μέρες έκανα ωοληψία και δεν είχα καλά ωάρια δεν προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά γιατί δεν γονιμοποιηθήκανε δε ξέρω τι να κάνω , εχω κόψει το κάπνισμα και έγω και ο άντρας μου έδω και 3 χρόνια προσέχουμε την διατροφή μας γυμναζόμαστε τι άλλο ποια??? ΣΥΓΝΩΜΗ αν σας κούρασα αλλά πραγματικά νιώθω ότι δεν έχω άλλες δυνάμεις

Εχεις πμ ...

καλησπέρα και από μένα!γράφω πρώτη φορα εδω μεσα.ειμαι και εγω μια απο εκεινες που μάχονται 7 χρόνια ,με αποτυχημένες 9 εξ.και τωρα παω με φ.κ. χωρίς φάρμακα .ειμαι και εγω απογοητευμένη ,δεν το κρύβω. απλα προσπαθώ να μην χανω την ελπίδα μου.

καλησπέρα και από μένα!γράφω πρώτη φορα εδω μεσα.ειμαι και εγω μια απο εκεινες που μάχονται 7 χρόνια ,με αποτυχημένες 9 εξ.και τωρα παω με φ.κ. χωρίς φάρμακα .ειμαι και εγω απογοητευμένη ,δεν το κρύβω. απλα προσπαθώ να μην χανω την ελπίδα μου.

Καλησπέρα Draga !!!

Καλώς ήρθες κι εσύ !! :D

Ποιά ήταν η αιτία όλων αυτών των αποτυχημένων εξωσωματικών ?

Τι σου είπαν οι γιατροι ?

Καλησπερα σε ολα τα κοριτσια.

Αυτο που θελω να πω διαβαζοντας ολα αυτα ειναι οτι ισως θα πρεπει να αρχισουμε λιγο να σκεφτομαστε περισσοτερο τον εαυτο μας και την υγεια μας! Χωρις να θελω να παρεξηγηθω , εκτιμω και σεβομαι τις προσπαθειες και την απεριοριστη υπομονη σας. Δεν ξερω αν θα αντεχα τοσες πολλες εξωσωματικες...

Ειμαι φυσικα κι εγω πολυπαθη με δυο αποβολες απο φυσ.συλληψη, δυο αποτυχημενες σπερματεγχυσεις και μια εξωσωματικη καμμενη, πολλα ιατρικα λαθη, απειρες εξετασεις και ασχημη ψυχολογια.

Σε καμια περιπτωση δεν θελω να τρομοκρατησω καμια κοπελα απλα προβληματιζομαι μηπως αυτο το ονειρο κινδυνευουμε καποιες απο εμας να το πληρωσουμε ακριβα. Γιατι εκτος απο τα φαρμακα της εξωσωματικης που ειμαι πεπεισμενη οτι αποτελουν μια βομβα για τον οργανισμο( ανεξαρτητα απο το τι μας πασαρουν γιατι προκειται για μια επιχειρηση δισσεκατομυριων) σκεφτειται ολο το αγχος, την απογοητευση και το στρεσαρισμα του οργανισμου και ποσες ασθενειες εχει αποδειχτει οτι σχετιζονται με αυτο.. Ως γιατρος η ιδια γνωριζω τι σημαινει να βομβαρδιζουμε τον οργανισμο μας με τεραστιες ποσοτητες ορμονων, ποσο αυτο μπορει να απορρυθμισει τον οργανισμο μας οπως επισης και ποσες απο τις ιατρικες ερευνες που εξελισσονται καθημερινα ειναι "πειραγμενες" απο τις εκαστοτε φαρμακευτικες εταιριες και οργανισμους υψηλων συμφεροντων. Εξαλλου δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο. Γνωριζετε ολες σε τι κοσμο ζουμε και ποσο ευκολο ειναι να θυσιαζουν καθημερινα ανθρωπους με διαφορους τροπους στον βωμο του χρηματος αυτοι που πραγματικα εχουν την εξουσια.

Και παλι σας λεω...σκοπος μου δεν ειναι να τρομοκρατησω αλλα να θεσω μια αλλη διασταση στο ονειρο μας, να αρχισουμε ισως να σκεφτομαστε πιο φυσικες μεθοδους οπως ο φκ ή ο τροπ.φκ εστω , να μειωσουμε οσο το δυνατον τα φαρμακα και να συνεχισουμε τον αγωνα για το ονειρο οντας πιο υγιεις, γιατι τι νοημα εχει να φτασουμε στο ονειρο αλλα να εχουμε χασει την υγεια μας ψυχικα ή και σωματικα?

Ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια , ειδικα στις κοπελες που εχουν προσπαθησει τοσο και διαβαστε, ψαξτε, ανακαλυψτε. Μην περιμενετε να σας τα πουν ολα οι γιατροι. Οι πιο πολλοι κανουν απλα την δουλεια τους.....καταλαβαινετε φυσικα ποια ειναι αυτη...

JU4zp3.png

Αυτο που θελω να πω διαβαζοντας ολα αυτα ειναι οτι ισως θα πρεπει να αρχισουμε λιγο να σκεφτομαστε περισσοτερο τον εαυτο μας και την υγεια μας! Χωρις να θελω να παρεξηγηθω , εκτιμω και σεβομαι τις προσπαθειες και την απεριοριστη υπομονη σας. Δεν ξερω αν θα αντεχα τοσες πολλες εξωσωματικες...

Ειμαι φυσικα κι εγω πολυπαθη με δυο αποβολες απο φυσ.συλληψη, δυο αποτυχημενες σπερματεγχυσεις και μια εξωσωματικη καμμενη, πολλα ιατρικα λαθη, απειρες εξετασεις και ασχημη ψυχολογια.

Σε καμια περιπτωση δεν θελω να τρομοκρατησω καμια κοπελα απλα προβληματιζομαι μηπως αυτο το ονειρο κινδυνευουμε καποιες απο εμας να το πληρωσουμε ακριβα. Γιατι εκτος απο τα φαρμακα της εξωσωματικης που ειμαι πεπεισμενη οτι αποτελουν μια βομβα για τον οργανισμο( ανεξαρτητα απο το τι μας πασαρουν γιατι προκειται για μια επιχειρηση δισσεκατομυριων) σκεφτειται ολο το αγχος, την απογοητευση και το στρεσαρισμα του οργανισμου και ποσες ασθενειες εχει αποδειχτει οτι σχετιζονται με αυτο.. Ως γιατρος η ιδια γνωριζω τι σημαινει να βομβαρδιζουμε τον οργανισμο μας με τεραστιες ποσοτητες ορμονων, ποσο αυτο μπορει να απορρυθμισει τον οργανισμο μας οπως επισης και ποσες απο τις ιατρικες ερευνες που εξελισσονται καθημερινα ειναι "πειραγμενες" απο τις εκαστοτε φαρμακευτικες εταιριες και οργανισμους υψηλων συμφεροντων. Εξαλλου δεν χρειαζεται να πω τιποτε αλλο. Γνωριζετε ολες σε τι κοσμο ζουμε και ποσο ευκολο ειναι να θυσιαζουν καθημερινα ανθρωπους με διαφορους τροπους στον βωμο του χρηματος αυτοι που πραγματικα εχουν την εξουσια.

Και παλι σας λεω...σκοπος μου δεν ειναι να τρομοκρατησω αλλα να θεσω μια αλλη διασταση στο ονειρο μας, να αρχισουμε ισως να σκεφτομαστε πιο φυσικες μεθοδους οπως ο φκ ή ο τροπ.φκ εστω , να μειωσουμε οσο το δυνατον τα φαρμακα και να συνεχισουμε τον αγωνα για το ονειρο οντας πιο υγιεις, γιατι τι νοημα εχει να φτασουμε στο ονειρο αλλα να εχουμε χασει την υγεια μας ψυχικα ή και σωματικα?

Ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια , ειδικα στις κοπελες που εχουν προσπαθησει τοσο και διαβαστε, ψαξτε, ανακαλυψτε. Μην περιμενετε να σας τα πουν ολα οι γιατροι. Οι πιο πολλοι κανουν απλα την δουλεια τους.....καταλαβαινετε φυσικα ποια ειναι αυτη...

μην το βαζεις κατω αξιζει.και εγω ειχα πει δε θα τα πατεφρεω.και τι εγινε ας μη γινω μανα.βλεπω αυτες τις δυο φατσες και λεω ποσο λαθος ημουν.Ζηταω συγνωμη απο το θεο καθε ημερα και θελω να προσεχει τα παιδια μου.

Διαφημίσεις

Καλησπερα κοριτσι μου και καλως ηρθες στην παρεα μας. Εγω ειμαι σε αναμονη τριτης προσπαθειας και το προβλημα μας ειναι ανεξηγητη υπογονημοτητα οποτε δεν μπορω να σου πω πολλα για το δικο σας προβλημα. Θα σου πω ομως πως ο θεος ειναι μεγαλος, για ολες μας καποια στιγμη το ονειρο θα γινει πραγματικοτητα. Πιστεψε το... Ειναι ο μονος τροπος για να αντεξουμε αυτη τη δυσκολη μαχη που δινουμε με το θηριο οπως μου αρεσει να το αποκαλω. Αν καταλαβα καλα τα εμβρυα σας δεν εμφυτευονται καθολου ? Ξερω πως οταν το προβλημα ειναι του αντρα σε γενικες γραμμες ειναι ευκολο να το προσπερασεις. Πρεπει ομως να εισαι σε εναν πολυ καλο γιατρο. Της 6 προσπαθειες της εκανες στο ιδιο κεντρο ?

Bserves γεια !!!!

Πηγές τελικα στο. Locus medicus για να εξεταςεις ;;;;

Γεια σου Penny !!!

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου !! :-P

Ειναι ενδιαφέρον οτι είσαι γιατρός και μπορείς να δώσεις μια αλλη προοπτική στην συνομιλία μας !!! Εγω ειμαι εκπαιδευτικός αλλα απο την τόση μελέτη πανω σε θέματα εξωσωματικης κσι γυναικολόγιας νομίζω οτι πλέον θα μπορούσα να κανω στροφή στην καριέρα μου !!!! :-P

Και οχι μόνο εγω !!! Οι περισσοτερες γυναίκες εδω μεσα μελετάμε, ανταλλάσουμε απόψεις και προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις που δυστυχώς οι συνάδελφοι σου δεν μας εχουν δώσει ....

Εγω προσπαθώ να βρω τις απαντήσεις μου με την βοηθεια του κ. Τσιλιβακου στι locus medicus ...εσυ τι γνωρίζεις αυτο το κεντρο ;

μην το βαζεις κατω αξιζει.και εγω ειχα πει δε θα τα πατεφρεω.και τι εγινε ας μη γινω μανα.βλεπω αυτες τις δυο φατσες και λεω ποσο λαθος ημουν.Ζηταω συγνωμη απο το θεο καθε ημερα και θελω να προσεχει τα παιδια μου.

Εννοειται πως δεν το βαζουμε κατω!!Αυτο το τονισα στο μηνυμα μου! Απλα σκεφτηκα πως ισως οι προσπαθειες μας θα πρεπει να στραφουν σε λιγοτερο επιθετικες μεθοδους και με λιγοτερα φαρμακα ετσι ωστε οταν ερθουν τα μωρα μας να μας βρουν και υγιεις. Αναφερομαι κυριως στις κοπελες που εχουν κανει πολλες εξωσωματικες μια και οι ορμονες λειτουργουν αθροιστικα μακροπροθεσμα. Αν εκανες ποτε εξωσωματικη θα καταλαβες τι εννοω.

Οσο για τις τυψεις.... σου ευχομαι να χαιρεσαι τα παιδακια σουοσο μπορεις και να διωξεις τις τυψεις. Το τι σκεφτεται μια γυναικα ντοπαρισμενη απο φαρμακα, αγωνια, απογοητευση , οταν προσπαθει καμια σχεση δεν εχει με την τωρινη σου κατασταση. Μην αγχωνεσαι.

Ο Θεος και βλεπει και καταλαβαινει τι περναμε.

JU4zp3.png

καλημερα σας!Ειμαι κι εγω μια παθουσα.Ποσπαθω σχεδον5χρονια ειχα1αποβολη με φυσιολογικο τροποκαι απο τωτε δεν μπορω να μεινω εγκυος.Δεν βγαζω πολλα ωαρια με μεγαλες δοσεις gonal Εχω κανει 10σπερματεγχυσεις οι 2 με φαρμακα gonal.Μια λαπαροσκοπηση λογω ενδομητριωσης κατα διαστηματα ενεσεις για την ενδ.ωση και τωρα η 2εξωσωματικη που απετυχα και σε αυτην!Η ψυχολογια μου δεν ειναι και στα καλυτερα της,πεφτω και βρισκω δυναμη να ξανασηκωθω,λεω{Υπομονη εχει Ο ΘΕΟΣ θα με βοηθησει κι εμενα να αποκτησω αυτο το θειο δωρο!!!!!} θεωρω δυνατες τις γυναικες που προσπαθουν με αυτον τον τροπο να αποκτησουν ενα μωρακι και πιστευω οτι αυτες καταλαβαινουν πιο πολυ το θαυμα και την αξια του!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ

Εννοειται πως δεν το βαζουμε κατω!!Αυτο το τονισα στο μηνυμα μου! Απλα σκεφτηκα πως ισως οι προσπαθειες μας θα πρεπει να στραφουν σε λιγοτερο επιθετικες μεθοδους και με λιγοτερα φαρμακα ετσι ωστε οταν ερθουν τα μωρα μας να μας βρουν και υγιεις. Αναφερομαι κυριως στις κοπελες που εχουν κανει πολλες εξωσωματικες μια και οι ορμονες λειτουργουν αθροιστικα μακροπροθεσμα. Αν εκανες ποτε εξωσωματικη θα καταλαβες τι εννοω.

Οσο για τις τυψεις.... σου ευχομαι να χαιρεσαι τα παιδακια σουοσο μπορεις και να διωξεις τις τυψεις. Το τι σκεφτεται μια γυναικα ντοπαρισμενη απο φαρμακα, αγωνια, απογοητευση , οταν προσπαθει καμια σχεση δεν εχει με την τωρινη σου κατασταση. Μην αγχωνεσαι.

Ο Θεος και βλεπει και καταλαβαινει τι περναμε.

peny καλη σου μερα συμφωνω σε αυτο που λες,αλλα δυστυχως δεν γινεται γιατι ποθουμε τοοοοσο πολυ γι αυτο το μωρακι που κρεμομαστε απ τα χειλη του γιατρου και οτι και αν πει το κανουμε χωρις να σκεφτουμε μακροπροθεσμα τι θα μας συμβει

Διαφημίσεις

Γεια σου ,Νεραιδούλα,ετσι ειναι οπως τα λες!κρεμόμαστε απο τα χείλη του γιατρου κια κανουμε ότι μας πει.και εγω ειναι στιγμές που λυγίζω ,και μάλιστα πολύ,που κλινομαι στον εαυτό μου και κλαίω.αλλα μετα βρίσκω την δύναμη και σηκώνομαι και ελπίζω οτι θα θυμηθεί κια εμας ο Θεός ,και θα μας το δώσει αυτό που ποθούμε πολυ!

Γεια σου Penny !!!

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου !! :-P

Ειναι ενδιαφέρον οτι είσαι γιατρός και μπορείς να δώσεις μια αλλη προοπτική στην συνομιλία μας !!! Εγω ειμαι εκπαιδευτικός αλλα απο την τόση μελέτη πανω σε θέματα εξωσωματικης κσι γυναικολόγιας νομίζω οτι πλέον θα μπορούσα να κανω στροφή στην καριέρα μου !!!! :-P

Και οχι μόνο εγω !!! Οι περισσοτερες γυναίκες εδω μεσα μελετάμε, ανταλλάσουμε απόψεις και προσπαθούμε να βρούμε απαντήσεις που δυστυχώς οι συνάδελφοι σου δεν μας εχουν δώσει ....

Εγω προσπαθώ να βρω τις απαντήσεις μου με την βοηθεια του κ. Τσιλιβακου στι locus medicus ...εσυ τι γνωρίζεις αυτο το κεντρο ;

Γεια σου Kika! Χαιρομαι που συμφωνουμε. Και παλι θελω να τονισω σε ολα τα κοριτσια οτι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν ηθελα να ακουστω απαξιωτικη. Σεβομαι απεριοριστα τις προσπαθειες και το ονειρο. Εξαλλου ειμαι κι εγω μια απο αυτες τις κοπελες που αγωνιζομαι, πολεμω την μελαγχολια κι ενα σωρο αλλα συναισθηματα , πεφτω και ξανασηκωνομαι. Κι εγω ζω γι αυτο το ονειρο και μαλιστα δεν περναει ωρα που να μην το σκεφτομαι. Κι ακριβως επειδη νιωθω οτι κινδυνευει να μου γινει εμμονη, κι επειδη νιωθω οτι εχω αρχισει να χανω τον εαυτο μου και τις μικρες χαρες της ζωης σκεφτομενη συνεχεια τα ιδια θεωρησα σωστο να ανοιξω αυτο το θεμα γιατι η δικη μου υγεια εχει ηδη κλονιστει και σωματικα και ψυχικα και γιατι τελευταια ακουσα καποιες πολυ λυπηρες ιστοριες που θα προτιμουσα να μην τις μοιραστω και ανησυχησα. Κι επειδη εδω μεσα νιωθουμε λιγο πολυ η μια την αλλη, εχουμε γινει ολοι γυναικολογοι και μιλαμε την γλωσσα της εξωσωματικης(γιατι εχει δικη της γλωσσα) και συμπονουμε η μια την αλλη ,οταν ανησυχησα για μενα ανησυχησα και για σας και με πολυ αγαπη γιατι εχω περασει πολλα απ τους γιατρους σας εγραψα να προσεχετε!

Το locus medicus το εχω ακουστα και εχω ακουσει αρκετα καλα για τον κ. Τσιλιβακο αλλα δεν εχω προσ.εμπειρια επομενως δεν εκφερω και γνωμη. Ειμαι απο θεσσ/νικη και εγω προσωπικα βρηκα μετα απο 3 χρονια μια γιατρο-αιματολογο που ειναι εξαιρετικη και σαν επιστημονας και σαν ανθρωπος την κ .Λευκου στο ιπποκρατειο θεσσ/νικης που σε ξεσκονιζει.

JU4zp3.png

Γεια σου Penny75,και εγω ειμαι και νοιώθω καπως έτσι, μου έχει γίνει εμμονή.δεν το κρυβω.και εχει μπει και σε δοκιμασία η σχέση με τον άντρα μου.αυτός μου λέει ότι εφόσον δεν μας έρχεται μπορούμε να είμαστε καλα και χωρίς το παιδί.εγώ παλι εχω αντίθετη απόψη ,ίσως ως γυναίκα .Πάντως προσπαθώ να μην με καταβάλει ,να μην χάνω την ελπίδα μου.

Επιτελους!Ποσο δικιο εχεις!Το σκεφτομαι πριν καν ξεκινησω τις εξωσωματικες (εχω κανει 2 αποτυχημενες).Σκεφτομαι πια το φυσικο κυκλο και μονο γιατι φοβαμαι πολυ τα φαρμακα. Αλλα διαβαζω τοσες κοπελες που κανουν παρα πολλες εξωσωματικες (σεβομαι απεριοριστα τον ποθο τους για ενα παιδι), που μπηκα στις σκεψεις μηπως ειμαι υπερβολικη ή μηπως τελικα δεν το θελω τοσο...!Δεν ξερω τι να πω...απλα να σας πω κυνικα οτι μπορω να ζησω με την εικονα μου χωρις παιδι (ευχομαι να μη συμβει) παρα με την εικονα μου ως αρρωστη σε γιατρους και νοσοκομεια...(οχι οτι αυτο δεν μπορει να τυχει βεβαια ουτως η αλλως).

Καλησπερα σε ολες εγω εχω κανει 6 αποτυχημενες προσπαθειες και σε λιγο καιρο σκεφτομαι να ξεκινησω την 7η....Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι πρεπει να το ψαχνουμε πιο πολυ απο μονες μας και βεβαια οτι μας λενε οι γιατροι. Νιωθω οτι εχω γινει εξπερ αφου παω στο γιατρο και του λεω τι να κανουμε και πως θα προχωρησουμε.

Γεια σου Penny75,και εγω ειμαι και νοιώθω καπως έτσι, μου έχει γίνει εμμονή.δεν το κρυβω.και εχει μπει και σε δοκιμασία η σχέση με τον άντρα μου.αυτός μου λέει ότι εφόσον δεν μας έρχεται μπορούμε να είμαστε καλα και χωρίς το παιδί.εγώ παλι εχω αντίθετη απόψη ,ίσως ως γυναίκα .Πάντως προσπαθώ να μην με καταβάλει ,να μην χάνω την ελπίδα μου.

Γεια σου draga! Ειναι δυσκολο και φυσικα θελει γερη υπομονη κι απ'τις δυο μεριες. Κι εμενα ο αντρας μου μου λεει το ιδιο και σιγουρα δεν σημαινει το ιδιο ακριβως για τους αντρες, γιατι οι περισσοτεροι αντρες αποκτουν την αναγκη να γινουν πατερες και αγαπουν ενα παιδι παντα μεσα απο την αγαπη τους για την γυναικα τους ενω σε εμας ειναι ενα φυσικο θεοσταλτο ενστικτο. Μην ξεχναμε βεβαια οτι βλεποντας εμας φρικαρισμενες τοσο συχνα , αυτοι τοποθετουν το προσωπειο του αδιαφορου για να μας ηρεμησουν και να μας προστατευσουν. Φανταζεσαι να ηταν κι αυτοι ετσι??? Δεν παλευεται... πολλες φορες κι εγω στο παρελθον σκεφτηκα ακομη κι οτι δεν πολυθελει την ευθυνη ενος μωρου. Οταν ομως εμεινα εγκυος και στον πρωτο υπερηχο της 6ης εβδομαδας τον ειδα να κλαιει ελιωσα ολοκληρη. Οταν την 8η εβδομαδα δεν ακουσαμε καρδουλα και ο γιατρος μας ανακοινωσε την αποξεση, ξαναφορεσε την μασκα του αδιαφορου και μου ειπε δεν πειραζει εμεις να ειμαστε καλα. Οσο εγω θρηνουσα μου ερχοταν να του δωσω μπουνια , μετα ομως καταλαβα οτι με αγαπαει και ανησυχει μην παθω τιποτε και προσπαθουσε με την απαθεια να ισορροπησει την δικη μου καταθλιψη με τον δικο του "αντρικο τροπο"για να μην αρρωστησω. Εκτοτε ευχαριστω τον Θεο για την ψυχραιμια του γιατι αυτο μας επιτρεπει ακομη να ισορροπουμε, να ζουμε μια φυσιολ.ζωη και να χαμογελαμε ακομη παρα το γεγονος οτι προσπαθω να του κρυβω την μελαγχολια μου, παρα το γεγονος οτι εχουμε σχεδον αποκοινωνικοποιηθει επειδη εγω δεν μπορω να βλεπω μωρα αρα και φιλους και παρα το γεγονος οτι υπαρχουν στιγμες που θελουμε να τα ....σπασουμε απ τα νευρα μας καθως τρεχουμε απο γιατρο σε εργαστηριο σε ρυθμους φρενιτιδας...

Σημερα καθως ελεγα στην μαμα μου τα επομενα βηματα κι ενω κι αυτη ποναει που με βλεπει να υποφερω μου λεει χαριτολογωντας..."δεν ειναι παραξενο που κανετε τα παντα για να αποκτησετε ενα μωρο ...αχ να ξερατε και τι βασανα φερνει ολες τις στεναχωριες του που θα κουβαλατε μια ζωη...εκ του ασφαλους βεβαια...

Η αληθεια ειναι οτι 9 στα 10 ζευγαρια που αποδεχονται την ατεκνια και αποφασιζουν να ζησουν οι δυο τους, δεν χωριζουν ποτε, ειναι αγαπημενα μεχρι τα βαθια γεραματα γιατι δεν εχουν ευθυνες και εννοιες παρα μονο ο ενας για τον αλλον. Τι να πω? Ολα περνουν απο το μυαλο μου... πιστευω βαθια στον Θεο. Σε τελικη, προσευχομαι να μου δωσει αυτο που ειναι καλυτερο για την ψυχη μου.

Καλη επιτυχια και αγκαλιασε τον αντρα σου. Ειναι οι μοναδικοι μας συμμαχοι και συναγωνιστες εστω κι ετσι...

JU4zp3.png

Επιτελους!Ποσο δικιο εχεις!Το σκεφτομαι πριν καν ξεκινησω τις εξωσωματικες (εχω κανει 2 αποτυχημενες).Σκεφτομαι πια το φυσικο κυκλο και μονο γιατι φοβαμαι πολυ τα φαρμακα. Αλλα διαβαζω τοσες κοπελες που κανουν παρα πολλες εξωσωματικες (σεβομαι απεριοριστα τον ποθο τους για ενα παιδι), που μπηκα στις σκεψεις μηπως ειμαι υπερβολικη ή μηπως τελικα δεν το θελω τοσο...!Δεν ξερω τι να πω...απλα να σας πω κυνικα οτι μπορω να ζησω με την εικονα μου χωρις παιδι (ευχομαι να μη συμβει) παρα με την εικονα μου ως αρρωστη σε γιατρους και νοσοκομεια...(οχι οτι αυτο δεν μπορει να τυχει βεβαια ουτως η αλλως).

Μπραβο faneva!!!! Συγχαρητηρια που εχεις φτασει σε τοσο βαθια επιγνωση! Δεν ειναι καθολου κυνικο αντιθετα ειναι και ανθρωπινο

και αρεστο απο τον Θεο αυτο που λες ! Γιατι για τον Θεο η δικη μας ζωη μετρα και την δικη μας ψυχη οφειλουμε να προστατευσουμε. Εγραψα καποια πραγματα σαν απαντηση στην draga οπου εξηγω αυτο ακριβως. Να εισαι καλα και γεματη υγεια.

JU4zp3.png

καλημέρα σε ολες!!Αχ! peny75 πόσο αληθινά είναι αυτά που λες!ακριβώς ετσι ειναι οι ψυχολογικές μου διακυμάνσεις μια πανω μια κατω.και εγω απο το οικογενειακό περιβαλλον εχω ακούσει αυτα και πολλά άλλα.και τώρα εχω σταματήσει να μιλάω για αυτό το θέμα .δεν θέλω να ξέρει κανενας τίποτα ,για το τι κάνω.

οσο για το γεγονός ότι ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχτω το γεγονός της ατεκνίας (με πονάει αυτη η λέξη,δεν ξερω αλλά παντα μου έκρουε ένα καμπανακι,αλλα έπρεπε να φτασω στο σήμερα για να καταλαβω),δεν ξέρω πως θα το χωνέψω.

Εσυ ποσες προσπάθειες εχεις κάνει?

καλημέρα σε ολες!!Αχ! peny75 πόσο αληθινά είναι αυτά που λες!ακριβώς ετσι ειναι οι ψυχολογικές μου διακυμάνσεις μια πανω μια κατω.και εγω απο το οικογενειακό περιβαλλον εχω ακούσει αυτα και πολλά άλλα.και τώρα εχω σταματήσει να μιλάω για αυτό το θέμα .δεν θέλω να ξέρει κανενας τίποτα ,για το τι κάνω.

οσο για το γεγονός ότι ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποδεχτω το γεγονός της ατεκνίας (με πονάει αυτη η λέξη,δεν ξερω αλλά παντα μου έκρουε ένα καμπανακι,αλλα έπρεπε να φτασω στο σήμερα για να καταλαβω),δεν ξέρω πως θα το χωνέψω.

Εσυ ποσες προσπάθειες εχεις κάνει?

Παραξενο...αλλα κι εγω οταν ξεκινησαμε να προσπαθουμε το ενιωθα οτι θα δυσκολευτω πολυ και το ειχα πει ετσι...αυθορμητα στον αντρα μου.! Εκεινος παλι ηταν σιγουρος οτι τον επομενο μηνα θα ειμαι εγκυος!! Χαχαχα! Εδω γελανε! Οντας με αψογο σπερμα αυτος φανταζοταν οτι αυτο ειναι αρκετο.

Βεβαια παντα ενιωθα οτι θα αποκτησω ενα μωρο αλλα τον τροπο δεν τον ξερω ακομη. Εμεις ειχαμε δυο αποβολες, δυο σπερματεγχυσεις και μια εξωσωματικη. Απλα για μενα οχρονος των δικων μου ωαριων τελειωνει συντομα (μπορει και σε εξι μηνες μου ειπαν οι γιατροι) οποτε και να ηθελα δεν ξερω αν μπορω. Ειμαστε ανοιχτοι στα δανεικα αλλα με τα απειρα προβληματα που εχω ακομη κι αυτη η μεθοδος μπορει να αποτυχει( αυτοανοσα, θρομβοφιλια, ενδομητριωση, θυρεοειδης) ολα ειναι αιτιες αποβολων ακομη και υγιων εμβρυων. Ειμαστε ανοιχτοι και για υιοθεσια αλλα οπως ολοι οι αντρες θελει πρωτα να δοκιμασουμε οοολα τα αλλα. Ασε που δεν ειναι και ευκολο. Νομιμα αργει αιωνες, παρανομα, συμμετεχεις στην αγοροπωλησια και χρειαζεσαι και 10-15000 που δεν ξερω αν θα εχουν απομεινει οταν θα τα εξαντλησουμε ολα!

Γι αυτο πρεπει να μεινουμε γερες για να παλεψουμε ολα αυτα συν το οικονομικο φυσικα! Εγω και ολες οι κοπελες με θρομβοφιλια ειδικα ομοζυγωτη κινδυνευουμε εξτρα και απο θρομβωσεις απο τα απειρα οιστρογονα των εξωσωματικων. Ξερω ηδη μια φιλη καρδιολογο που το επαθε και την γλυτωσε γιατι γνωριζε τα συμπτωματα κι ηταν εκεινη την ωρα στο νοσοκομειο! Ασε που με τοση μελαγχολια αδυνατω να κοψω τελειως το καπνισμα(το εχω μειωσει βεβαια) αλλα η κωλοεξαρτηση πως να κοπει με τοσο στρες και νιωθω και τυψεις καθημερινα...

Υπομονη!!!

JU4zp3.png

γεια σας και απο μενα ..

παθουσα λοιπον και εγω ..

5 προσπαθειες εκ των οποιων : 3 βιοχημικες , 1 αρνητικη & μια ακυρη γιατι δεν φτασαμε σε ετ λογω κακης ποιοτητας εμβρυων

μεσα σε αυτα και πολλοι φυσικοι κυκλοι !

Σοβαρη ενδομητριωση 2 φορες και σοβαρη ολιγοαθενοσπερμια ..

Πολυ ανηφορικος ο δρομος αλλα ελπιζω καποια στιγμη να τον φτασω ως το τερμα !

Καλη επιτυχια σε ολες !!!!!!!