Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θέλει συνέχεια το στήθος μου - παντού!!!

mami

Recommended Posts

Φτάσαμε αισίως τους 15 μήνες και θηλάζουμε ακόμα...!!!

Και ως εδώ όλα καλά, το παιδάκι μου επιμένει να θηλάζει, δεν πίνει επ'ουδενί άλλο γάλα...τι στο καλό, ας συνεχίσουμε να θηλάζουμε...

Το πρόβλημά μου αρχίζει όταν βγαίνουμε έξω βόλτα (στον παιδότοπο, στην παιδική χαρά κτλ) και αν τολμήσω να τον πάρω εγώ αγκαλιά, βάζει συνέχεια το χέρι του να πιάσει το στήθος μου και πάει το στόμα του προς το στήθος μου σαν να θέλει να θηλάσει...ακόμα κι αν δεν πεινάει!!!

Είμαι σε πολύ άσχημη θέση.

Αναγκάζομαι και τον δίνω συνέχεια να τον κρατάει ο άντρας μου και αν τυχόν δεν είναι μαζί μου, βασανίζομαι προσπαθώντας να του αποσπάσω την προσοχή από το συγκεκριμένο σημείο!!!

Τι δύσκολη κατάσταση πραγματικά!!!

Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Η "κατάσταση" που περιγράφεις είναι πολύ φυσιολογική. Γιατί τη θεωρείς προβληματική; Γιατί ντρέπεσαι να θηλάσεις έξω; Μπορείς να θηλάσεις παντού(ακόμα και στην εκκλησία θήλασα)-πόσο μάλλον στην παιδική χαρά! Αν δεν νιώθεις άνετα, πάρε ένα σεντονάκι ή ένα ring sling. ;)

Γιατί να μην ανταποκρίνεσαι στην ανάγκη του παιδιού σου; Όλοι αυτοί που σε κάνουν να νιώθεις άβολα που θηλάζεις το παιδί σου, βλέπουν πολύ χειρότερα πράγματα στις ειδήσεις και στα περίπτερα(αλλά αυτό δεν πειράζει! :evil:) . Αν μη τι άλλο, οι περιπτεράδες θα έπρεπε να ντρέπονται!!!

Κι εγώ ένιωθα άβολα στην αρχή όταν θήλαζα έξω. Αλλα τελικά κανένας δεν μου έχει πει κάτι κακό. Το αντίθετο. Όταν με βλέπουν να θηλάζω - και μάλιστα αυτό που η ελληνική κοινωνία θεωρεί "μεγάλο" για να θηλάζει ακόμα (παιδί 2 χρονών)- μου μιλάνε πολλές γιαγιάδες/μαμάδες για να μου πουν μπράβο και να μου διηγηθούν πώς οι ίδιες (ή η νύφη/κόρη/αδερφή τους κτλ) δεν κατάφεραν να θηλάσουν ή θήλασαν λίγο. Ουσιαστικά, ενώ φοβόμουν μη μου πουν κάτι άσχημο, μου μιλάνε για να με συγχαρούν και να συζητήσουμε για τον θηλασμό.

Να τις χαρείς όσο κρατάνε αυτές τις στιγμές και να αφήσεις το παιδάκι σου να χαρεί τη μαμά του όσο και όπως την έχει ανάγκη. ;)

Πριν το καταλάβεις θα απομακρυνθεί από σένα...Θα παρακαλάς για ένα φιλάκι και το παιδί θα σε αποφεύγει... :-(

Μπεμπουλα με συγκινήσες με το ποστ σου!

Mami σε καταλαβαίνω και εγω το πέρασα και έκοψα γύρω στους 15 μήνες το στήθος την ημέρα πέρα του μεσημεριανού ύπνο που τον έκοψα στους 20 μήνες .. Τώρα απλα τον θηλαζω το βράδυ.. Αν σε ενοχλεί απλα μην του το δίνεις την ημέρα και σιγα σιγα θα μάθει αγελαδινο ! Θα κλαψει στην αρχή αλλά δυστυχώς αυτά έτσι ειναι ... Ο δικός μου έκλαψε μισή ώρα on and off και αυτο ήτανε!

Good luck

Μπεμπούλα, δεν κατάλαβα να είπε η mami ότι άλλοι την κάνουν να νιώθει άσχημα ή ότι έχει πρόβλημα να θηλάσει δημόσια...

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η κοπέλα έχει κουραστεί από το ότι το παιδί θέλει να θηλάζει συνέχεια, ακόμα και εκτός σπιτιού που "θεωρητικά" τα παιδιά ξεχνιούνται και έχουν ένα σωρό άλλα ερεθίσματα...και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε αυτό να περιοριστεί...Είναι δικαίωμα της κάθε μαμάς να θέλει να βάλει κάποια όρια στο θηλασμό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μετά το χρόνο...

Δεν υπάρχει λόγος να τη φορτώνουμε με ενοχές που δεν επιθυμεί ή δεν θεωρεί φυσιολογικό να θηλάζει από το πρωί ως το βράδυ...(ότι δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού της, ότι δεν το αφήνει να χαρεί τη μαμά του, κι όλα αυτά τα όμορφα που αναφέρεις)...Και η μαμά είναι άνθρωπος με ανάγκες εξάλλου....

Έχεις κάποια λύση να προτείνεις;;;

Το παιδάκι σου ειναι μεγάλο και καταλαβενει οτι και να του πεις..

Πες του οσο πιο "κοφτά" μπορείς " οχι γάλα τωρα,ηθα σου δόσω στο σπιτι,Άντε παμε τσουλήθρα τωρα!!!" Μπορει να κλαψει λιγο αλλα μόλις σε δει να ανεβαίνεις στην τσουλήθρα θα ξεχαστεί και θα τρέξει πίσω σου να παίξετε.. Το ιδιο και αλλού "οχι τωρα..είπαμε στο σπιτι θα πιούμε γάλα ,παμε να σου δείξω κάτι..."

Μια,δυο, τρεις θα συνηθησει οτι θηλαζετε μονο στο σπιτι και θα συμβιβαστεί πιστευω..

Η μπορείς να εχεις καποιο αλλο σνακ μαζι σου π.χ. Μια μπανάνα η κάτι αλλο που του αρεσει και δώσε αυτο αν ζητήσει..

Επισης μήπως το θελει τόσο συχνά γιατι του λείπεις και ετσι σε φέρνει κοντα του;; Τότε δεν εχεις τιποτα αλλο να κανείς απο το να περνάς οσο περισσοτερο χρονο μαζι του μπορείς για καλύψεις το "κενό" του..Το κανείς σίγουρα χειρότερο με το να τον αποφευγεις.. Ελπίζω να βοήθησα...

Διαφημίσεις