Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το πάρτυ για τα 3α γενέθλια της Αγγελιάννας μας


Recommended Posts

Λοιπόν, στις 8/10 το κοριτσάκι μας έχει τα 3α του γενέθλια... Θα κάνουμε παρτάκι στις 13/10 ή στις 20/10 (αφού στις 7/10 σαραντίζει ο μπεμπάκος μας).Θα είμαστε περίπου 26 μεγάλοι και 10 παιδάκια

Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις ιδέες σας...

 

1) Να κάνουμε πάρτυ στο σπίτι ή σε παιδότοπο ? Από την άποψη του μπέμπη, πιστεύω καλύτερα στο σπίτι.

 

2) Άν γίνει τελικά στο σπίτι, να φτιάξω εγώ μεζεδάκια και άν ναι τι ή να πάρουμε απο catering?

 

3) Το θέμα μας (κάθε χρόνο έχουμε διαφορετικό) θα είναι "Barbie και οι 12 Βασιλοπούλες" και σκέφτομαι να φέρουμε animater ντυμένο Barbie ή κάτι άλλο ή καθόλου ?

 

4) Μήπως θα ήταν καλύτερα να νοικιάσουμε κάποιο φουσκωτό παιχνίδι κλπ ?

 

Πείτε ιδέες...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εγώ τα προτιμώ τα γενέθλια στο σπίτι. Βέβαια τώρα εξαρταται και πόσο μεγάλο ειναι. αν εχεις χωρο κάντα εκει. Ειναι πιο ζεστά για τα παιδιά.

Φετος στα γενέθλια της μικρής μου που και εμεις κλεισαμε τα 3 ειχαμε το ιδο θέμα με τις βασιλοπούλες.

Ειχα 18 άτομα μεγάλους και 10 παιδάκια.

Εκανα μπουφέ. Κάνω πολυ ωραίους μπουφέδες είναι η αδυναμία μου......

Αυτή τη φορά αρκέστηκα σε λιγα πράγματα γιατί όπως πάντα όλα μένουν και τα τρώμε εμεις μετά! Ασε που δεν ειχα χρονο για να κάνω περιτεχνους στολισμούς.

Ετσι λοιπον τα πιατα των παιδιων, ποτηρια , καπελάκια κτλ ειχαν τα θέμα με την Barbie το ιδιο και το τραπεζομάντηλο.

Ειχα πιτσα ( που τρώνε τα παιδάκια), χαμπουγκεράκια - βατραχάκια, πατατοφατσουλες (και αυτα τα εφαγαν όλα. εχει στο μαρκετ .τα τηγανιζεις στη φριτεζα και επειδή ειναι αρκετα μεγάλες όταν κρυώσουν τρώγονται) κλαμπ σαντουιτσ, μπομπες, διαφορα σφολιατοειδή και καναπεδάκια.

Αν θες μπες στην http://www.bofrost.gr που έχει κατεψυγμένα προιόντα και πάρε ιδέες!

Καλή επιτυχία!

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

1) Εγώ θα τα έκανα σε παιδότοπο.... Γιατί θα είχε παιχνίδια θα ξεδίνανε δε θα είχα το άγχος της ετοιμασίας του να καθαρίζω ολόκληρο σπίτι και τα σχετικά μετά

 

2) ΑΝ τα έκανα σπίτι θα έπαιρνα catering

 

3) Είναι ωραία ιδέα γιατί να μη φέρετε?

 

4) Αν τα κάνετε σπίτι και έχετε το χώρο ναι...

 

 

Γενικά όπως βλέπεις προτιμώ να γίνει εκτός και να μην ξεθεωθώ και να το ευχαριστηθώ... Είναι ανάλογα το χρόνο σου και το οικονομικό.

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά ποιές είναι οι τιμές για ένα πάρτυ σε παιδότοπο γιατί από τον παιδικό που πάει ο μεγάλος μου όλο μας καλούνε και πρέπει να ανταποδώσουμε και εμείς κάποια στιγμή αλλά φοβόμαστε το κόστος.

 

Για πες τε καμιά τιμή.

Link to comment
Share on other sites

οι τιμές παίζουν!

στην θεσσαλονίκη νομίζω ότι είναι γύρω στο 10,00€ το άτομο. Ο στολισμός και η τουρτα ειναι επιπλέον αλλά βεβαια αυτο έχει να κάνει με τον παιδότοπο και την συμφωνία που θα κάνεις.

Θεωρώ ότι ειναι πολλά τα χρήματα για ένα παιδικό πάρτυ. Θα τα έδινα ισως σε μεγαλύτερη ηλικια των παιδιών μου.

 

Νικακι μου όταν κάνεις πάρτυ για το παιδί σου δεν σκεφτεσαι αν θα σε λερωσουν το σπίτι. Γιατι τα εχουμε αλλωστε τα σπίτια μας για βιτρίνα? Τώρα το caterring ειναι θέμα γουστου. Εγώ όσες φορες έκανα γενέθλια το απολαυσα, το διασκέδασα και ας λερωσα και ας κουραστηκα ! Χαιρομουν που χαιροταντα παιδιά μου. Τα τοσο μικρά παιδια δεν μπορουν να παιξουν στον παιδότοπο ! Εχω παει σε αρκετες τετοιες εκδηλώσεις και όντως τα μικρουλια μας δεν ευχαριστήθηκαν τόσο ΄"ήταν για τους μεγάλόυς η όλη κατάσταση. Στο μοναδικό πάρτυ που εχω παει σε παιδότοπο και εχω δει να το διασκεδάζουν τα παιδια πραγματικά ήταν σε ηλικία 6-7 χρονών!

Οσο για τα παιχνίδια νομίζω οτι τα παιδια αρκουνται με όσα τους δώσεις.

Βεβαια η επιλογή ειναι της καθεμίας. Ισως πριν αποκτήσω παιδια να χα και εγώ την ίδια γνωμη με εσένα αλλά τώρα που το ζω διαφωνώ.... :wink:

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρε Μαριλένα πότε τα προλαβαίνεις όλα; Μπράβο σου!

Δεν θα κουραστείς αν το πάρτυ γίνει στο σπίτι; Από την άλλη το μωρό θα έρθει επαφή με τόσο κόσμο και καλά είναι να μην είναι κλειστός ο χώρος.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

Link to comment
Share on other sites

Για αυτο βλέπω να γίνεται στο σπίτι μας. Σκέφτομαι πως ότι και να γίνει στο σπίτι μας έχουμε όλς τις ανέσεις. Μπορούμε να αφήσουμε τον μπεμπάκο επάνω στην κούνια του και να τον προσέχουμε εναλλάξ με κάποιον άλλον και τον άντρα μου.

 

Άν έχει καλό καιρό (όπως πέρυσι) θα κάτσουν όλοι έξω (καθότι θέλουν και να καπνίζουν), οπότε κανείς δεν θα "ασχοληθεί" με τον μπέμπη...

 

Σκέφτομαι όμως τα υπόλοιπα... Δεν μου αρέσει το catering απλά δεν ξέρω άν θα προλάβω να ετοιμάσω μόνη μου...

 

Αχ δεν ξέρω τι να κάνω...

 

Υ.Γ. Αμ δεν τα προλαβαίνω Ελένη μου, αυτό είναι το θέμα ... χαχα :lol:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πάει βέβαια και σε παιδικά πάρτυ για να πω που διασκεδάζουν πιο πολύ...δεν έχω άποψη από εμπειρία αλλά έχω την αίσθηση ότι είναι άκρως κουραστικό. Ιδίως για τη Μαριλένα η οποία είναι ελάχιστος ο καιρός που γέννησε να τα κάνει όλα μόνη. Ετοιμασίες συμμάζεμα να κρατάει παράλληλα την κόρη της αλλά και ένα νεογέννητο... Δεν είναι λίγο λούκι?

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Link to comment
Share on other sites

ναι θα έλεγα όχι στο σπίτι σας...

είναι και τα μικρόβια που θα κυκλοφορήσουν στο μάξιμουμ.

 

καλύτερα παιδότοπος... ή πάρκο ? και στο αττικό πάρκο κάνουν γενέθλια είχα ακούσει, με θέματα κιόλας πάρα πολύ ωραία,,, αλλά νομίζω ήταν για πιό μεγάλα παιδιά :(

δεν υπάρχει λόγος τώρα να κάνετε σαματά που είσαστε σε ευαίσθητη φάση.

της κάνεις μετά τουχρόνου ένα σούπερφανταστικό πάρτυ με χίλια δύο!

 

τους ανιματέρ ξεχάστε τους σε αυτή την ηλικία είναι πολύ μικρά τα 3χρονα παιδιά για κάτι τέτοιο.

 

ξέρω κάποιες κοπέλες που κάνουν κουκλοθέατρο και κουβαλάνε όλο το φανταστικό σκηνικό μαζί τους με παραστάσεις πολύ γλυκούλικες. και θα είναι πχ ότι πρέπε ιγια τουχρόνου στον κήπο σας πχ.

 

τώρα όντως δεν υπάρχει λόγος να κουραστέις,,... ακόμα δεν επανήρθες έστω και λίγο στα νορμάλ επίπεδα...!! ? ή όχι?? :lol::lol::lol:

μόνο εσύ ξέρεις :D

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ 2 φορές έκανα πάρτυ για την Κατερίνα όταν ήταν μικρή στο σπίτι και το μετάνιωσα πικρά, όλα τα παιχνίδια της σπασμένα, φαγητά, αναψυκτικά, τούρτα παντού μέσα στο σπίτι, η Κατερίνα μετά να κλαίει για τα σπασμένα παιχνίδια (δεν νομίζω να το ευχαριστήθηκε μετά), όλα τα υπόλοιπα πάρτυ έγιναν σε παιδότοπους όπου και το παιδί έπαιζε ασταμάτητα με τους φίλους της και εμείς μπορούσαμε να κάτσουμε και να μιλήσουμε με τους υπόλοιπους καλεσμένους και γενικά ήταν καλύτερα. Αυτό σκοπεύω να κάνω και με την μπέμπα όταν.........

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον σας. Κορίτσια μου, μην φοβάστε για εμένα, είμαι γέρικο σκυλί που αντέχει... Το θέμα είναι ότι όπως κάθε χρόνο θέλω να περάσει καλά το κοριτσάκι μας και αυτα που με ανησυχούν είναι όλα τα υπόλοιπα, εκτός από την κούραση !

 

Τελικά όμως δεν έχω καταλήξει...

Link to comment
Share on other sites

Μαριλενα μου εισαι με τα καλά σου? Θέλεις Οκτωβριο μηνα που οι ιώσεις ειναι στο φουλ να κουβαλήσεις τους μικροβιοφορεις στο σπίτι σου με παιδι που μολις θα εχει σαραντησει? Βρισκω και τις δυο πολύ κακες ιδεες.. Και του σπίτιου και του παιδοτοπου. Γιατι το μωρο σιγουρα δεν κανει να το πας σε εναν τοσο κλειστο χωρο με τοσα παιδακια και αν παει η μεγαλη μπορει να κουβαλήσει κατι.

Θα σου πω τι εκανε η κολλητη μου περσι που ειχαμε τα μωρα ασαραντηστα ακόμα. Το δικο της ηταν 30 ημερων οταν ηρθαν τα γενεθλια του μεγαλου. Τα εκανε στο σπιτι της γιαγιας, αυτη βεβαια δεν πηγε γιατι και η μανα ειναι πολύ ευάλωτη και ειχε ξεκαθαρισει στους καλεσμενους της οτι αν εστω τρεχει μια σταγονα μυξουλα από τη μυτη του παιδιου τους να μην ερθουν.. Και οντως πηγαν πολύ λιγα παιδακια αλλα δεν τσακωσε τιποτα το μωρο. Μάλιστα για δυο μηνες ειχε σταματησει και τον μεγαλο απ΄τον παιδικο.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

συμβουλή λοιπόν για όσους κάνουν πάρτυ σπιτι τους - εάν το αποφασίσετε, απομακρύνετε όλα τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, και πείτε τους ότι για να μην χαλάσουν και εάν δεν θέλουν να τα μοιραστούν με όλα τα παιδιά είναι ανάγκη να τα κρύψετε για λίγες ώρες στην ντουλάπα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Βρε Dora μου, μήπως είμαστε υπερβολικές ? Εντάξει κι εγώ σκέφτομαι τον μπέμπη και γιαυτό προβληματίζομαι τοσο, αλλά μήπως φτάνουμε στην υπερβολή ?

Και άλλωστε σπίτι της γιαγιας δεν παίζει για εμας... οποτε ?

Να μην γίνουν τα γενέθλια ΔΕΝ παίζει με τίποτα, οπότε ?

Link to comment
Share on other sites

Εγω παντως Μαριλενα δεν θα εθετα σε κινδυνο την υγεια του μωρου για να κανω ενα παρτυ.. Το παρτυ μπορει να γινει και αργοτερα. Αλλωστε ενα παιδι 3 χρονων δεν νομιζω οτι εχει τοσο καλη αισθηση του χρονου ωστε να ξερει ποτε ακριβως ειναι τα γενεθλια του αν δεν του το πεις εσυ.

Ξερεις πολύ καλα πως μια απλή ιωση που ενα μεγαλυτερο παιδακι θα την περασει απλα φυσωντας τη μυτη του, μπορει να στειλει το νεογεννητο στο νοσοκομειο.

Anyway εσυ αποφασιζεις..

Απλα εγω ειμαι της αποψης "προσεχουμε για να εχουμε..."

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εγώ συμφωνώ με την άποψή σου, αλλά όπως σου είπα αναρωτιέμαι μήπως γινόμαστε υπερβολικοί ( το λέω πρώτα για μένα και μετά για όποιον άλλο) ?

 

Έχεις απόλυτο δίκιο και φυσικά κανείς δεν θέλει να αρρωστήσει το μωράκι του... Αλλά η δικιά μας ξέρει ότι έχει γενέθλια σε λίγο καιρό (από συζητήσεις που έχουν γίνει εννοείται) και δεν θέλω να νιώσει άσχημα...

 

Τι να κάνω ρε γμτ ?

Link to comment
Share on other sites

Ξερει οτι εχει τα γενεθλια της σε λίγο καιρο.. οχι ομως ακριβως ποτε.. Τα παιδια 3 χρονων δεν εχουν κατακτησει πλήρως την εννοια του χρονου. Αφου θες σωνει και ντε να κανεις παρτυ ή καθυστερησέ της το.. ή καντο σε παιδοτοπο αλλα μην παρεις το μωρο μαζι.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Marilena συμφωνώ μαζί σου Μήπως ειμαστε λιγάκι υπερβολικές?????

Και ο δικός μου μπέμπης όταν έκανα τα γενεθλια της μικρής ήταν δεν ήταν 3 μηνών και δεν έπαθε ΤΙΠΟΤΑ!

Ισα ισα περασε καλά.

Αυτο που έκανα εγώ ήταν να περιοριστώ στον κόσμο που καλουσα δηλ έγινε σε λιγάκι κλειστό κύκλο. Τα αρρωστα παιδάκια δεν ήρθαν αλλά αυτο ειναι ευνόητο ειτε εχεις μωρό ή όχι στο σπιτι.

Τα παιχνιδια μαζευονται και αφηνεις τα απολυτως απαραίτητα.

Εχεις μουσικη και τα παιδιά χορευουν!

Δεν κάνεις πράγματα τα αποια θα λερώσουν πολυ το σπίτι δηλ εγώ δεν έκανα τυροπιτάκια που τριβεται το φύλλο αλλά σε σφολιάτα. Επίσης ΔΕΝ ΕΙΧΑ πατατάκια γαριδακια μπισκότα και τα συναφη. Πρωτον δεν δίνω στα παιδιά μου και δευτερον γιατι θα γινοταν το σπιτι χάλια!

Κάνε το παρτυ σου , περασε καλά και την επόμενη ημέρα πάρε μια γυναικα να σου κάνει το σπιτι να λάμψει μέσα σε μερικές ώρες και να σκοτωθουν και τα μικρόβια!!!! :wink::wink::wink:

Δεν μπορουμε βρε παιδια να μπουμε σε γυάλα!!!!

g07Lp2.png
Link to comment
Share on other sites

Μιας και εχεις αποφασισει να κανεις το παρτακι της κορης σου πιστευω πως οι καλεσμενοι σου θα σεβαστουν το γεγονος οτι υπαρχει μωρο στο σπιτι και θα αποφυγουν να εχουν επαφες μαζι του.Η παιδιατρος μας εχει πει οτι πρεπει να αποφευγει ενα μωρο τις πολλες επαφες μιας που κατω των 2 μηνων ουτε αντιβιωση δεν μπορει να παρει το βρεφος.Καλο θα ηταν το μωρακι σας να ειναι αυτες τις ωρες σε καποιον που εχεις εμπιστοσυνη.Ομως η ερωτηση σου προσεξα οτι ειναι διαφορετικη και σε αυτην θελω να απαντησω.Λοιπον αν κανεις το παρτυ στο σπιτι και το θεμα ειναι η μπαρμπι μπορεις να διαλεξεις μια ανιματερ με την στολη της μπαρμπι που θα διασκεδασει τα παιδια για μια μια ωρα(θα θα κοστισει περιπου 60-65 ευρω)αν τα παιδακια ειναι μικρα κανονισε η κοπελα που θα τα απασχολει μη φοραει στολη(ισως καποια φοιτητρια παιδαγωγικης)για να μην τρομαξουν.για το φαγητο μπορεις να επιλεξεις απο κετερινκ μεζεδακια χωρις σαλτσες ωστε εσυ να ασχοληθεις με την διακοσμηση και την διασκεδαση των καλεσμενων σου και την δικη σας.μερικες ιδεες για το φαγητο ειναι μικρα κισ λορεν ντοματινια με μοτσαρελα,ατομικα πιτσακια,ρολακια με αραβικη πιτα με γεμιση που σου αρεσει(φιλαδελφεια με σολωμο η ζαμπον η σαλαμι)πουγγακια απο φυλο κρουστας γεμιστα με τυρι.μαντηλακια κρεπας κρυα με ζαμπον και τυροσαλατα.αυτο αν θελεις να ξεφυγεις λιγο απο τα γνωστα τυροπιτακια κ.λ.π.για την διακοσμηση φανταζομαι οτι το φουξια τουλι οι σατεν κορδελες και τα ροζ μπαλονια θα κανουν καλη δουλεια αν βαλεις και λιγα φωτακια λευκα απο αυτα που στολιζουμε το χρ.δεντρο θα κανεις παραμυθενιο σκηνικο για το κοριτσακι σου!

Link to comment
Share on other sites

μικροβιοφορεις...πολυ γελασα dora σε καλό σου!!! :D:D:D:D

 

συμφωνω και εγω με τα κορίτσια, οι ιωσεις είναι στο full.Μην υποβαλλεις το μπεμπη σε test!!! κανε τα γεννεθλια σε παιδότοπο και ασε για 2-3 ωρες τον μπεμπουλη σε καποιον να τον κρατησει.(καποιος θα μεινει πισω βεβαια...αλλα τί να γίνει τωρα).Ετσι και εσυ θα είσαι 100% με τη κορουλα σου και πιο ανετη, και δε θα τρεχεις 2 μερες με μαγειρεματα και καθαρισματα.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...