Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοηθεια...τι εχω?


Recommended Posts

Γεια σε ολες και καλο μηνα!

Σας διαβαζω απ'το Σεπτεμβρη και ηρθε η ωρα να γραφτω κι εγω στην παρεα σας. Ειμαι 27 χρονων και το Σεπτεμβρη αποφασισαμε για πρωτη φορα με τον αντρα μου να προσπαθησουμε για παιδακι. Ειμασταν πολυ τυχεροι, εμεινα εγκυος αμεσως και τωρα ειμαι 21 εβδομαδων και 2 ημερων, στις 12 του μηνα κλεινω τον 5ο και μπαινω στον 6ο. Μεχρι τωρα η εγκυμοσυνη μου ειναι τελεια, εννοω ως προς την αναπτυξη του μωρου και τη δικη μου κατασταση (δεν εχω συσπασεις, δεν ειχα καθολου αδιαθεσια, αναγουλες κλπ το πρωτο 3μηνο, δουλευω κανονικα 8ωρο χωρις να κουραζομαι παραπανω από,τι πριν) μεχρι που την περασμενη Πεμπτη μου συνεβη το εξης: ημουν στο μαθημα (ειμαι καθηγητρια Αγγλικων) και για 50 λεπτα δεν εβλεπα καλα. Τα πρωτα 30' δε μπορουσα να εστιασω και για άλλα 20' εχασα την περιφερειακη οραση. Το εχω παθει άλλες 2 φορες στη ζωη μου, για πολυ λιγοτερο βεβαια, κανα 5λεπτο ισως? αλλα λεω τωρα ας το πω στη γυναικολογο μου. Εκεινη αγχωθηκε λοιπον και με εστειλε στον οφθαλμιατρο. Δε μου βρηκε τιποτα, αντιθετα μου ειπε οτι παρά τους 4 βαθμους μυωπια, μπορω να γεννησω και φυσιολογικα. Η γιατρος, επειδη την προβληματιζει πολυ η διαρκεια, οντως 50' ειναι πολλα, με εστειλε σε νευρολογο, ο οποιος επισης δε μου βρηκε τιποτα. Μετα απο μισαωρη συζητηση των δυο γιατρων λοιπον απ'το τηλεφωνο, κατεληξαν οτι το μονο που ισως εχω ειναι θρομβοφιλια. Με εστειλαν λοιπον για εξετασεις αιματος για θρομβοφιλια (ξερετε, τις πανακριβες) και βγηκαν κι αυτες μια χαρα, καθαρες. Βεβαια, ισως ξερετε οτι οταν εισαι ηδη εγκυος η θρομβοφιλια δεν ανιχνευεται 100%, γιατι λεει καποιοι δεικτες ειναι ηδη ανεβασμενοι. Και τωρα, η γιατρος μου προτεινει να κανω καθημερινα ενεσεις ηπαρινης χαμηλου μοριακου βαρους προληπτικα. Μα προληπτικα?? Φαρμακο? Και εδω σας χρειαζομαι: 1ον, υπαρχει καποια που να εχει παθει αυτο το θεμα με την όρασή της? Αποκλειεται να ηταν ενα τυχαιο γεγονος? Ποτε δεν ειχα θεματα υγειας, ουτε γυναικολογικα. Το παραμικρο. Και 2ον, τι γνωμη εχετε για τις ενεσεις αυτες προληπτικα? Φοβαμαι οτι ισως βλαψω το μωρο. Αν εχω κατι αλλο? Ή δεν εχω τιποτα και εκθεσω το μωρο μου και τον αργανισμο μου σε αυτο το φαρμακο χωρις λογο?

Χιλια συγγνωμη για το τεραστιο post. Ευχομαι σε ολες σας, πολυ κοινοτυπο αλλα τοσο ουσιωδες, υγιεστατα και τυχερα μωρακια!

:-D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αν ομως εχεις προβλημα υπαρχει κινδυνος για το μωρο σου..απ οσο γνωριζω με μια θρομβωση σταματαεινηβτροφοδοσια πραγμα που μπορει να σημανει ενδομητριο θανατο. ( ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος).

Το ρισκαρεις;

Εγω παντως επελεξα να κανω ενεσεις-δεν εχω θρομβοφιλια αλλα αλλα θεματα υγειαςνπου μπορουν να οδηγησουν στο ιδιο αποτελεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Ομως εσυ εχεις καποιο προβλημα υγειας.. αρα αν καταλαβα σωστα, δεν τις κανεις προληπτικα. Στη δικη μου περιπτωση ομως που δε μου βρισκουν τιποτα? Εχω διαβασει εδω τοσες ιστοριες, και χαρουμενες και τραγικες, που πλεον φοβαμαι ετσι αλλογιστα να δεχομαι ο,τι μου λενε ελαφρα τη καρδία. Οι ενεσεις ηπαρινης ειναι φαρμακο! Δεν ειναι οπως παιρνω τα συμπληρωματα σιδηρου και ασβεστιου που δεν τα χρειαζομαι, αλλα τα παιρνω οπως και να'χει γιατι δεν κανουν κανενα κακο. Και η γιατρος δεν ειναι απολυτα σαφης ως προς το αν υπαρχει ενδεχομενο να κανω τελικα κακο στο μωρο. Κι ολα αυτα για κατι που ειχα ξαναπαθει και πριν..

Γι'αυτο ρωταω αν εχει παθει καμια απο εσας αυτο με την οραση ή αν ξερει κατι παραπανω για τις ενεσεις ηπαρινης προληπτικα.

Link to comment
Share on other sites

Β επιπεδου θα κανω στις 14 του μηνα, τοτε θα ειμαι 23 εβδ και 1 μερα, οριακα με εβαλε. Ειναι ομως ενας φοβερος γιατρος, ο μονος πιστοποιημενος γι'αυτο στα Χανια όπου μενω. Στην αυχενικη μου ειχε μετρησει τη μητριαια αρτηρια και ειχε πει "εξαιρετικα"! Σου γραφω τι λεει το χαρτι μου: 'Μεσο ΡΙ μητριαιας αρτηριας: 1,19, ισοδυναμο με 0,730 ΜοΜ.' Οσο για την πιεση μου, παντα ειχα χαμηλη, σε σημειο να λιποθυμαω στην εκκλησια ας πουμε που πηγαινα νηστικη.. Ειχα παει στα 20 σε καρδιολογο και μου ειχε πει οτι εχω ορθοστατικη υποταση. Χαιρομαι που με ρωτησες.. παραδοξως, η γιατρος δε με ρωτησε ποτε για την πιεση, μου τη μετραει βεβαια μια φορα το μηνα που πηγαινω. Και σκεφτομαι να την παρω αυριο να της το πω κι αυτο, μηπως τυχον θα μπορουσε να εχει σχεση..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Προληπτικά έκανα κι εγώ ενέσεις ηπαρίνης κάθε μέρα και δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό, τώρα που γράφω έχω τον μπέμπη μου υγιέστατο αγκαλιά. Ο γιατρός μου στον οποίο είχα εμπιστοσύνη μου είπε ότι είναι απολύτως ακίνδυνες, πιο πολύ και από τα χαπάκια salospir και ότι τις χορηγεί και σε περίπτωση γυναικών που θηλάζουν, ούτε τότε απαγορεύονται. Οπότε αν σου το συστήνει η γιατρός σου η γνώμη μου θα ήταν να μη το ρισκάρεις. Ως προς τη θρομβοφιλία ο γιατρός μου μου είπε ότι ακόμη και αρνητικές να είναι οι εξετάσεις δεν είσαι σίγουρη ότι δεν έχεις, μια που όλοι οι παράγοντες της ασθένειας δεν έχουν βρεθεί ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

Προληπτικά έκανα και εγω τις ενέσεις , βοηθάνε στην τροφοδοσία του πλακούντα και στην ελεύθερη ροή αίματος στην μυτρα

Το μωρακι δεν επηρεάζεται

Γνώμη μου καλύτερα καλου κακού να τις κανεις

 

Ολα να σου πανε καλα και μην ανησυχείς η εγκυμοσύνη βγάζει κάτι περίεργα!

Link to comment
Share on other sites

Ακουσε με προσεκτικα. Ειχα μαλλον παθει ΤΟ ΙΔΙΟ. Στειλε μου περισσοτερες πληροφοριες για το πως ηταν το περιστατικο για να μην οδηγηθεις σε λαθος συμπερασματα.

 

Πηγα στο Γεννηματα, δεν εβρισκαν τι εχω παθει. Εγω δεν εβλεπα καθολου! Για λιγο μετα επανερχοταν. Ειναι σαν ενα γκρι συννεφο; Που μετα καθαριζει; ΟΛΟΚΛΗΡΟ νοσοκομειο να μη ξερουν τι εχω, καθηγηταδες ετσι;

 

Λοιπον. Γεννησα με καισαρικη, ενω δεν υπηρχε αλλος λογος, μια και το επαθα στον 8ο.

 

Μετα την κτ, παω σε αλλο οφθαλμιατρο γιατι ειχα θορυβηθει και μου εξηγησε οτι ειναι οφθαλμικη ημικρανια που παθαινουν πολλες εγκυοι, και θα μου ειχε περασει με ενα απλο......ντεπον!...............:(:(:(

 

για ψαξε το κι αλλο........δεν σου λεω προσοχη να μην ακολουθησεις τη συμβουλη του γιατρου σου αλλα εγω επαιρνα ηπαρινη οταν το επαθα, ενω δεν εχω θρομβοφιλια, την επαιρνα κι εγω....προληπτικα.....παρενεργειες εχει, οπως ολα τα φαρμακα, επαθα οστεοπενια και αιμορραγιες. Με εχουν σε εξετασεις απο τοτε. Ομως ο γιατρος θα σου πει αν ειναι απαραιτητο να την παρεις. Εξαλλου δεν ειναι απαραιτητο να εχει παρενεργειες και σε εσενα. Ειναι σπανιο. Το μωρο δεν το βλαπτεις μη φοβασαι.

 

Αν θελεις καλο αιματολογο σου συστηνω τον κ Αναγνωστου. Μπορεις να στειλεις τις εξετασεις με φαξ.

Αν πρεπει να παρεις ηπαρινη θα σου πει ενας αιματολογος μονο, καμμια αλλη ειδικοτητα.

Link to comment
Share on other sites

ενεσεις ηπαρινης εκανα γιατι ειμαι θρομβοφιλικη και δεν ειχα καμια παρενεργεια.οσον αφορα το θεμα με την οραση το ειχε μια φιλη στο ενα ματι και αφου ψαχτηκε πρωτα σε οφθαλμιατρο και δεν βρηκε κατι επειτα της μιλησαν για πεσμενο σιδηρο,αλλα και προσοχη στη διατροφη και το αλατι καθως θα μπορουσε να σημαινει αρχη προεκλαμψιας...

τελικα πηγαν ολα καλα,αυξησε το σιδηρο μειωσε το αλατι και ολα καλα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αν προσεξες ειπα οτι τα θεματα υγειας που εχω μπορουν (=ειναι πιθανον) να οδηγησουν στο ιδιο αποτελεσμα. Αυτο εγω το αντιλαμβανομαι ως προληπτικη χρηση.

οπωσδηποτε ομως κανειας απο εμας δε μπορει να σου πει τι να κανεις. Αν εμπιστευεσαι το γιατρο σου κανεις ο,τι σου λεει, αν οχι, ζητας και μια δευτερη γνωμη.

Προσωπικα ακολουθω οδηγιες αιματολογου.

Link to comment
Share on other sites

Η απώλεια όρασης θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε παροδική ισχαιμία του οπτικού νεύρου ή του αντίστοιχου οπτικού κέντρου του εγκεφάλου , η οποία μπορεί να υποχώρησε χωρίς να αφήσει στη συνέχεια σημάδια για να ανιχνευθεί ούτε μέσω μαγνητικής τομογραφίας. Συμβουλεύσου έναν έμπειρο αιματολόγο στην πήξη και μην περιμένεις να σου δώσει διάγνωση μιά άλλη έγκυος!! Απορώ με την "αυτοπεποίθηση" κάποιων εγκύων να παριστάνουν διαδικτυκά τους ιατρούς!! Πάντως εγώ ως ιατρός ( άλλης ειδικότητας) κρίνω ότι το επεισόδιο που αναφέρεις είναι σοβαρό και επειδή , όντως, μια θρομβωση μπορεί να οδηγήσει σε ενδομήτριο θάνατο δεν θα τολμούσα να παραβλέψω τις οδηγίες του γυναικολόγου ή του αιματολόγου που με παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

Argini συμφωνω κι εμενα με ξενισε η αμεση απαντηση παρε η μην παρεις ηπαρινη....

Επισης αν παρατηρησες δεν αναφερει η Natasa να εχει παει σε αιματολογο....οποτε το καλυτερο ειναι, να παει στην καταλληλη ειδικοτητα προτου παρει ηπαρινη. Δε δινουν θεραπεια για θρομβοφιλια οι οφθαλμιατροι ουτε οι γυναικολογοι...

Link to comment
Share on other sites

καλά το να γινόμαστε όλοι γιατροί στα φόρα είναι σύνηθες φαινόμενο που χρήσει ειδικής μελέτης..:mrgreen:

κοπέλα μου άκου τους γιατρούς σου και μόνο..και οι ίδιοι ξέρουν ότι τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες, τα δίνουν όταν συντρέχει λόγος. εύχομαι όλα καλά

Link to comment
Share on other sites

πριν τη πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα μια παλλινδρομη κυηση (να σημειωσω οτι εκανα εξετασεις για το εμβρυο κι ηταν υγιες κι επισης εκανα εξειδηκευμενες εξετασεις για μικροβια μεσα στη μητρα μου και παλι ηταν καθαρες γι αυτο ο γιατρος μου υποψιαζοταν πλεον ενδεχομενο θρομβοφιλιας). Ημουν τοτε 33 χρωνων και μετα εμεινα εγκυος και ο γιατρος μου συστησε να κανω προληπτικα ενεσεις ηπαρινης γιατι οπως μου ειχε πει κακο δεν κανουν ουτε πειραζουν το εμβρυο μονο καλο κανουν εφεσον προστατευουν απο θρομβωσεις.

Εβλαλα ολη τη πρωτη εγκυμοσυνη μου με μια ενεση τη ημερα innohep 3,5 (ειναι μικρη δοση δηλ)

τωρα ειμαι εγκυος στη δευτερο παιδακι μου και ξανακανω την ιδια ενεση. μεχρι τωρα (15 εβδομαδων) ολα οκ

εννοειται οτι δεν ειναι σωστο καποιος να σου πει κανε η μη κανεις απο δω μεσα αλλα εκει που στεκομαι ειναι στο γεγονος οτι ο δικος μου γιατρος ηταν κατηγορηματικος στο οτι οι ενεσεις αυτες μονο καλο κανουν για το εμβρυο , κακο δε κανουν.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ομως εσυ εχεις καποιο προβλημα υγειας.. αρα αν καταλαβα σωστα, δεν τις κανεις προληπτικα. Στη δικη μου περιπτωση ομως που δε μου βρισκουν τιποτα?

Το ότι δεν σου βρίσκουν τίποτα, δεν σημαίνει ότι δεν έχεις πρόβλημα υγείας. Προφανώς έχεις κάτι, δεν είναι φυσιολογικό να επηρεάζεται η όρασή σου σε τέτοιο βαθμό. Μπορεί αυτό που έχεις να είναι σοβαρό, μπορεί και όχι. Πάντως σίγουρα κάτι έχεις.

 

Γνώμη μου είναι να δεις τουλάχιστον άλλο ένα οφθαλμίατρο για μια δεύτερη γνώμη, όπως επίσης απαραίτητα αιματολόγο, και δη αιματολόγο που ειδικεύεται στις κυήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!

Οντως, την Παρασκευη βγηκαν οι αιματολογικες πρωι και μετα δεν προλαβα να παω σε αιματολογο γιατι συζητουσαν η γυναικολογος, ο μικροβιολογος και ο νευρολογος για το τι να κανω, αλλα θα παω αυριο. Εννοειται δεν περιμενω να μου κανετε διαγνωση απο εδω, ωστοσο ο στοχος επιτευχθη! Μου απαντησαν κοπελες και μου ειπαν οτι κανουν ενεσεις προληπτικα και ολα καλα, επισης αλλες απο εσας μου δωσατε ιδεα για το τι μπορει να ηταν αυτο που επαθα.. Να ειστε καλα!

Το θεμα ειναι οτι η γιατρος μου δεν ειναι και καθετη ως προς την ηπαρινη.. Μου λεει "Εγω λεω να την παρεις καλου κακου..." Αλλα δε με βιάζει κιολας, τυπου 'ξεκινα σημερα!' Δεν ξερω, ισως θα ηθελα να εχει εκεινη περισσοτερη αυτοπεποιθηση ωστε να νιωσω κι εγω οτι οντως αυτο θα ειναι για καλο και οτι αποκλειεται να βλαψω το μωρο. Ασε που πρεπει να παρω μια αποφαση γιατι αν οντως εχω κατι μπορει καθε μερα που περναει, το μωρο να κινδυνευει. Το γραφω και τρεμει η καρδια μου.

Ο,τι χρειαστει θα το κανω! Απλα δε θελω τα ρισκα οταν προκειται για το μωρο. Αν δεν ημουν εγκυος ουτε καν θα το ειχα ψαξει, εξαλλου οπως σας ειπα το ειχα ξαναπαθει και δε με απασχολησε, κακως φυσικα, δεν περηφανευομαι, απλα ολα για τον μπεμπουλη! Σε αυτο ειμαι σιγουρη με καταλαβαινετε ολες!!

Και κατι προς τη Χαρα-Μαρια.. Οχι εμενα δεν ηταν σα συννεφο που αναφερεις, δε μπορουσα να δω τη λεξη που κοιτουσα, ενω εβλεπα τη δεξια και αριστερα της. Επισης, οταν λες αιμοραγιες εννοεις απο τη μυτη φανταζομαι ε? Οχι κολπικες!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα δεν γνωρίζω γι αυτό που σου συνέβει κάτι σχετικα όμως με τις ενέσεις ηπαρινης τις εκανα κ γω. Είχα θεμα με τις μητριαιες αρτηριες. Παρ όλο που σε μένα υπήρχε θέμα για να τις κάνω μου δημιούργησαν τεράστιες εκχυμώσεις κ δεν ηταν λάθος ο τροπος που τις εκανα γιατί μετα ερχόταν νοσοκόμα κ μου τις εκανε κ είχα το ίδιο θεμα. αρχισε να ματωνει η μυτη μου και διάφορα τέτοια. Δεν μπορω να σου πω να τις κανεις ή όχι το μονο που θα σου πω είναι να κανεις αυτό που ΔΕΝ εκανα εγώ. Να σε δει και ένας αιματολογος. Πρεπει πέρα απο το μωρακι μας να προστατευουμε κ τον εαυτό μας. Να εχεις σου εύχομαι μια καλη εγκυμοσύνη και να λυθούν όλα τα προβλήματα. Με το καλό το μωρακι σου

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...