Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΒΑΦΤΙΣΗΣ!!!!!!!!!!!

diminna

Recommended Posts

Η Αρχιεπισκοπη εκρινε την βαφτιση του παιδιου μου,πραξη μη γενομενη που πρεπει να επαναληφθει.Για να πω την αληθεια δεν στενοχωρηθηκα καθολου.Αντιθετως ανακουφιστηκα γιατι απαλλαχτηκα απο τους περιφημους νονους.Το παιδι λογικα δεν θα εχει κανενα προβλημα γιατι δεν τους ξερει αν και μενουν απεναντι.Ετσι πρεπει να ξαναβαφτισω το εξαχρονο παιδι μου.Μια πολυ μικρη,οικογενειακη βαφτιση,το πολυ 20 ατομων.Θελω την βοηθεια σας γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω και πως.:P

Διαφημίσεις

Ωωω!!!! Εξαιρετικα ενδιαφερον!!

Λοιπον εγω αν ημουν στην θεση σου θα το κανονιζα το καλοκαιρι κοντα σε καποιο παραθαλασσιο εκκλησακι και μαλιστα θα το εφτιαχνα ετσι ωστε το παιδι να το δει σαν ενα παρτυ! Επισης, αν εχει γενεθλια καλοκαιρι μπορεις να το συνδυασεις με τα γενεθλια του. Γενικα παντως πιστευω οτι αν εμπλεξεις και το παιδι με καποιο τροπο στις ετοιμασιες θα το ευχαριστηθει και το ιδιο περισσοτερο!!:-P:-P

ρε παιδια δεν καταλαβα ..!!! μπορειτε να μου εξηγησεται..?? τι ειναι η πραξη μη γενομενη που πρεπει να επαναληφθει..?? και με πια κριτηρια το εκρινε αυτο η αρχιεπισκοπη? δεν καταλαβα

Πολύ ενδιαφέρον, όντως! Τι συνέβη; Ήταν σε παύση ο ιερέας που λειτούργησε; Πρέπει να ήταν κάτι πολύ σοβαρό, φαντάζομαι...αν θέλεις, πες μας!

Διαφημίσεις

Πολύ ενδιαφέρον, όντως! Τι συνέβη; Ήταν σε παύση ο ιερέας που λειτούργησε; Πρέπει να ήταν κάτι πολύ σοβαρό, φαντάζομαι...αν θέλεις, πες μας!

ναι αλλα για πιο λογο γινεται κατι τετοιο?

ρε παιδια δεν καταλαβα ..!!! μπορειτε να μου εξηγησεται..?? τι ειναι η πραξη μη γενομενη που πρεπει να επαναληφθει..?? και με πια κριτηρια το εκρινε αυτο η αρχιεπισκοπη? δεν καταλαβα

Συμφωνώ μαζί σου....δεν κατάλαβα Χριστό...ακυρώνονται & βαφτίσια ???τι άλλο θα δούμε???? :!::!::shock::? :? :? :?

diminna, πιο πολύ μας εξήψες την περιεργεια και μας ανακινησες το κουτσομπολιο;) παρα τη διαθεση για βοηθεια!

Λοιπόν,περισυ το καλοκαιρι φιλοι φιλων μου, εκαναν γαμο και βαπτιση μαζι σε παραθαλασσιο εκκλησακι της Αττικής, όπου το μωρό βαπτίστηκε μεσα στη θαλασσα (too good και προοδευτικό to be true, το ξερω! απλα το αναφερω σαν ιδεα).

Γεια!!:D

Συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση.Λοιπον θα σας τα εξηγησω ολα.Το παιδι βαφτιστηκε σε ενα κτημα και ειλικρινα ολα ηταν υπεροχα.Δεν μας ειχε χτυπησει και η κριση τοτε.Δυστυχως και ευτυχως αποδειχθηκε οτι οι ιερεις που τελεσαν το μυστηριο ειχαν καθεραιθει και ετσι το μυστηριο ουσιαστικα δεν εχει τελεστει.Τωρα θα περασω και στους νονους.Επειδη ειχα πολυ ασχημη εμπειρια απο τη νονα μου,αποφασισα να βαλω τρεις νονους για το παιδι μου,με το σκεπτικο οτι αν κατι παει στραβα με τον ενα,θα μεινουν αλλοι οι οι δυο.Επιασα τρια στα τρια.Ο ενας πιο αχρηστος απο τον αλλο.Αφου το παιδι δεν τους ξερει καν και ειμαστε μια γειτονια.Θα γινω και πιο συγκεκριμενη,για να καταλαβετε ποσο ελεεινα φερθηκαν.Το παιδι μου οταν γεννηθηκε παρουσιασε μια οξεια λοιμωξη του αναπνευστικου και διασωληνωθηκε για ενα μηνα περιπου.Οπως ηταν αναμενομενο το παιδι παρουσιασε καποιες δυσκολιες στο λογο οι οποιες βεβαια τωρα εχουν ξεπεραστει.Οι δυο νονες που τους ειχα εμπιστευτει το παιδι μου(ξαδερφες)αρχισαν πισω απο την πλατη μου να το κατηγορουν και να λενε οτι εχει νοητικη υστερηση και δεν αντεχουν να το βλεπουν γιατι στεναχωριουνται.Οταν βεβαια το πηρα εγω χαμπαρι το ειχαν στιγματισει ολοκληρωτικα.Ο τριτος νονος μια χαρα παιδι ειναι αλλα εχει να δει το παιδι απο τη μερα που το βαφτισε.Μαλλον λεω ψεμματα.Ηρθε μια φορα περσυ να το παρει να πανε βολτα και οταν γυρισαν ο μικρος μου ειπε οτι ο νονος του δεν εχει κοπελα αλλα ενα φιλο που τον φιλουσε στο στομα.Δεν ειχα κανενα προβλημα για τις σεξουαλικες προτιμησεις του νονου αλλα θεωρησα χυδαιο ολο αυτο που εγινε μπροστα στο παιδι.Το ξαναλεω,δεν εχω κανενα προβλημα,γιατι κι εγω αγορι ανατρεφω και δεν ξερω τι μου επιφυλασσει το μελλον.Ομως ολα εχουν ορια.Ετσι για μενα ειναι πλεον σωτηρια η επαναληψη της βαφτισης.

Πιο ευτυχισμενος ειναι ο μικρος που επιτελους θα αποκτησει νονα και νονο,τους οποιους διαλεξε μονος του.Την αδερφη μου και τον αδερφικο μου φιλο.Το θεμα ειναι οτι στα οικονομικα ειμαι πλεον πολυ ζορισμενη,οπως οι περισσοτεροι.Θα καλεσω το πολυ εικοσι ατομα αλλα θελω ολα να ειναι σωστα και σκεφτομαι να τα αναλαβω μονη μου,ομως δεν εχω ιδεα τι να κανω.Να στολισω την εκκλησια για 20 ατομα,να στολισω το τραπεζι στο ταβερνακι που θα παμε.Και αν ναι,τι ακριβως πρεπει να κανω.Σε τι ταβερνα να παω?Τι στολισμο να κανω?Πραγματικα δεν εχω ιδεα!!!!!!!!:confused::confused::rolleyes:

Διαφημίσεις

με το καλο η βαφτιση.....εγω δεν μπορω να σε βοηθησω για μαγαζι ή για εκκλησια, αν θελεις ομως για μπομπο ή υλικα για στολισμο ριξε μια ματια στο http://www.eshopgamouvaftishs.gr πολυ καλες τιμες και ωραια σχεδια εκει ψωνισα και τα δικα μου..με το καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Τέτοια βάπτιση κάναμε κι εμείς κι ας δεν είχε χτυπήσει τότε η κρίση ακόμα. Καλεσμένους είχαμε μόνο τους πολύ στενούς συγγενείς. Όχι πάνω από 20. Στολισμό εκκλησίας δεν έκανα(δε μου αρέσει κιόλας). Για τραπέζι είχαμε κλείσει σε μια ταβέρνα χωρίς στολισμούς φυσικά κι εκεί. Βίντεο δεν είχαμε γιατί δεν τα βλέπει κανείς μετά έτσι κι αλλιώς. Μόνο φωτογράφο για να είναι οκ οι φωτογραφίες.

Ειλικρινά δεν έχω ξανακούσει κάτι τέτοιο αλλά σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να επαναληφθεί η βάπτιση και αυτή τη φορά το παιδάκι να αποκτήσει έναν πραγματικό νονό ή νονά.Η ιδέα να γίνει η βάπτιση το καλοκαίρι σε κάποιο μικρό εκκλησάκι και να φανεί σαν πάρτυ νομίζω οτι είναι ιδανική.Το παιδί θα το ευχαριστηθεί και θα το θυμάται σαν μια υπέροχη εμπειρία!!!!Όσο για την προετοιμασία δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι αφού θα είστε λίγα άτομα.Ετοίμασε μόνη σου μπομπονιέρες και γλυκάκια σε ένα θέμα που θα επιλέξετε μαζί με το παιδί και χαρείτε το!!!!!

Διαφημίσεις

Ειχα πάει σε μία έκθεση προ ημερών & είδα αυτά τα σαπουνάκια & μου άρεσαν. Τα κάνουν & μπουμπουνιέρες!! Μου έδωσαν 1 δείγμα & ήταν πολύ καλά ποιοτικά!! Θα βρω το ονομά τους & θα στο γράψω...( 1 μυαλό είναι αυτό)....

Καλά το φαντάστηκα πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τους ιερείς. Λοιπόν, όπως σου λένε τα κορίτσια, μια βάπτιση σε ένα παραθαλάσσιο ξωκλήσι το καλοκαίρι σε στενό κύκλο, θα είναι ό,τι πιο τέλειο. Μην κάνεις στολισμούς και ιστορίες...όσο πιο απλά, τόσο πιο όμορφα! Ένας φωτογράφος, μια μπουμπουνιερίτσα, πιο πολύ για ενθύμιο και μετά πάτε όλοι μαζί να φάτε σε ένα μαγαζί. Και μην αγχώνεσαι, έχεις τόσους μήνες μπροστά σου!

Ειχα πάει σε μία έκθεση προ ημερών & είδα αυτά τα σαπουνάκια & μου άρεσαν. Τα κάνουν & μπουμπουνιέρες!! Μου έδωσαν 1 δείγμα & ήταν πολύ καλά ποιοτικά!! Θα βρω το ονομά τους & θα στο γράψω...( 1 μυαλό είναι αυτό)....

To θυμήθηκα...

http://www.magicsoap.gr;):-)

Κρητη.Χανια και παλι Χανια!:-DΒεβαια πρεπει να αναφερω οτι ο μικρος ειναι 6 χρονων.Τουλαχιστον θα θυμαται τη βαφτιση του!

αααα και εγω απο κρητηηη...!!!μπορω να σε βοηθεισω ΣΕ ΟΛΑΑΑ...!!!μονο πεσ μου που μενεις?? εννοω εκτος Κρητης απλα θα ερθεις για να κανεις εδω τη βαφτιση? (γιατι πολλοι το κανουν) ηρακλειο π.χ αλλα θα πας στα χανια για τη βαφτιση? η απο χανια εισαι..?? μποπω να σε βοηθησω και σε παρα πολλοι οικονομικα μαγαζια και για να τα αναλλαβουν ολα αυτοι αλλα και οικονομικα μαγαζια για να παρεις πραγματα να τα φτιαξεις μονη σου...!!!ειμαι ειδικη σε αυτα θα σε καθοδησησω στα παντα αν θες....!! πολυ χαιρομαι που ολα ηρθαν ετσι οπωσ ηθελες...!!χιλια μπραβο

αποδειχθηκε οτι οι ιερεις που τελεσαν το μυστηριο ειχαν καθεραιθει και ετσι το μυστηριο ουσιαστικα δεν εχει τελεστει..

Επειδή είχα κάνει κι εγώ παρόμοια ερώτηση παλιότερα στην Αρχιεπισκοπή, λόγω κακών νονών, πήρα αρνητική απάντηση. Το μυστήριο της βάφτισης δεν επαναλαμβάνεται μου είπαν, όπως π.χ. ο γάμος. Πώς ανακαλύψατε ότι είχαν καθεραιθεί??? Εγώ δεν είχα τέτοια ελπίδα, καθώς έγινε κανονικά στην εκκλησία της γειτονιάς, αλλά θα το προσπάθησα πολύ και έφαγα πόρτα!

Επειδή είχα κάνει κι εγώ παρόμοια ερώτηση παλιότερα στην Αρχιεπισκοπή, λόγω κακών νονών, πήρα αρνητική απάντηση. Το μυστήριο της βάφτισης δεν επαναλαμβάνεται μου είπαν, όπως π.χ. ο γάμος. Πώς ανακαλύψατε ότι είχαν καθεραιθεί??? Εγώ δεν είχα τέτοια ελπίδα, καθώς έγινε κανονικά στην εκκλησία της γειτονιάς, αλλά θα το προσπάθησα πολύ και έφαγα πόρτα!

Απολύτως λογικό. Ίσως υπήρχε μια πιθανότητα αν ανακαλύπτατε μετά τη βάπτιση ότι ο νονός είναι αλλόθρησκος. Αλλά για το "κανός νονός" με την κοινωνική έννοια του όρου, εννοείται πως δεν ακυρώνεται η βάπτιση. Αν ίσχυε αυτό, άλλη δουλειά δε θα κάνανε στις εκκλησίες...:-P

marw σε ευχαριστω πολυ.Η βαφτιση θα γινει στα Χανια,γιατι απο εκει καταγομαι και πηγαινω πολυ συχνα.Τωρα πως ανακαλυψα οτι ειχαν καθεραιθει?Απο απλη τυχη!Πηγα στην αρχιεπισκοπη να κανω αιτηση,να διδασκω εθελοντικα στο κοινωνικο φροντιστηριο.Εκει εκανα την ηλιθια ερωτηση,αν μπορει να επαναληφθει η βαφτιση,λογω επικινδυνων νονων.Οχι απλα κακων αλλα επικινδυνων.Εκει ο ιερεας που ηταν υπευθυνος για τα μυστηρια μου ειπε πως μια βαφτιση πρεπει να επαναληφθει οταν συντρεχουν ιδιαιτεροι λογοι.Αλλοθρησκοι νονοι,παλαιοημερολογιτες ιερεις,καθηρεμενοι μοναχοι.Επειδη μου ειχε γινει εμμονη και πραγματικα ηθελα να απαλλαγω απο αυτους τους ανθρωπους,τον παρακαλεσα να κοιταξει και τη δικη μου περιπτωση.Του εδωσα και τη ληξιαρχικη πραξη της βαφτισης.Αυτος το εψαξε περισσοτερο για να με ξεφορτωθει.Και περιλυπος μου ειπε οτι η βαφτιση ουσιαστικα δεν εχει τελεστει.Ο καημενος προσπαθουσε να με παρηγορησει ενω εγω μονο που δεν τραγουδουσα απο τη χαρα μου.Πηγα και στην ιερα συνοδο και μου ειπαν ακριβως τα ιδια.Και ειλικρινα πιστευω οτι με λυπηθηκε ο Θεος και με απαλλαξε απο αυτους τους ανθρωπους!!!!!!!!:roll::-D

μπραβο...παρα πολυ ωραια...εμας ο πατερ που μας παντρεψε και βαφτησε και τη κορη μου φωναξε το νονο στην εκκλησια καποιες μερες πριν απο το μυστηριο και γυρναει και του λεει κατα λεξη: " η λεξη συντεκνος σημαινει συν και τεκνο,με λιγα λογια εχετε μαζι το παιδι!!Αρα θα σαι πνευματικος του πατερας και πνευματικος πατερας συμαινει οτι αναλαμβανεις την υποχρεωση να καθοδηγεις το παιδι στον ορθοδοξο χριστιανισμό μεχρι να πεθανεις." γι αυτο το λογο δεν γινεται ο συντεκνος να ασπαζεται αλλη θρησκεια..!!ενω ο κουμπαρος δεν εχει σημασια τη θρησκεια ασπαζεται γιατι ειναι ενας απλος μαρτυρας(λογια του πατερ) τελος παντων εγω προσωπικα οπως και ο πατερ ημαστε κατα του νηπιοβαφτισμου μονο και μονο γιατι οταν βαφτιζομαστε πρεπει να εχουμε τη συναισθηση του ΓΙΑΤΙ το κανουμε..οποτε χαιρομαι διπλα για το γιο σου..τωρα μπορεις να του εξηγησεις και τους λογους..!!αν θες τ βοηθεια μ σε κατι σχετικα με το στολοσμο στειλε μου π.μ και εγω θα σε βοηθησω σε ολα

Η Αρχιεπισκοπη εκρινε την βαφτιση του παιδιου μου,πραξη μη γενομενη που πρεπει να επαναληφθει.Για να πω την αληθεια δεν στενοχωρηθηκα καθολου.Αντιθετως ανακουφιστηκα γιατι απαλλαχτηκα απο τους περιφημους νονους.Το παιδι λογικα δεν θα εχει κανενα προβλημα γιατι δεν τους ξερει αν και μενουν απεναντι.Ετσι πρεπει να ξαναβαφτισω το εξαχρονο παιδι μου.Μια πολυ μικρη,οικογενειακη βαφτιση,το πολυ 20 ατομων.Θελω την βοηθεια σας γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι να κανω και πως.:P

Εγω μετα απο ολα αυτα που βιωσατε με τους νονους κλπ θα σου πω μονο το εξης: ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ, ομως η ομορφοτερη μπορει να ειναι και η πιο λυτη...;) και δεν θα σου προτεινω κατι, το εκαναν τα κοριτσια ηδη και συμφωνω μαζι τους :D.

Να το χαιρεσαι!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Κοριτσια ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Νιωθω οτι μου προσφερεται μια δευτερη ευκαιρια και αυτη τη φορα θα ειμαι πολυ προσεχτικη.Δεν θελω πολυτελειες πλεον.Την πατησα την πρωτη φορα.Τωρα εβαλα μυαλο.Θα κανω οτι καλυτερο μπορω αλλα απλο.Το χρωσταω στο παιδι μου που ταλαιπωρηθηκε οσο δεν μπορει να φανταστει κανεις.:cool:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...