Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλάζουμε 13 μήνες

Recommended Posts

... και είναι τέλεια !!

αγαπητές μανούλες.... προσπαθήστε το... είναι υπέροχο.

ΤΩΡΑ είναι που ανταμοίβονται εις ..χιλια..πλούν τα αγχη, οι φρικτοί πόνοι του πρώτου μήνα ( απο λάθος πιάσιμο θηλής!), ...

που ο θηλασμός δεν είναι πια αποκλειστικός, και το παιδί θηλάζει όσο θέλει,

χωρίς να είναι κάτι "καταναγκαστικό" ...

(όσο να ναι μεχρι τον 6 μηνα, η μαμά που είχε θέμα ποσότητας γάλακτος - όπως εγω-, έχει άγχος μεγάλο !)

τρυφερότητα, ολοκληρωμένη σχέση αγάπης, που την ζεί το παιδί στο πετσί του πραγματικά και την ζείς και εσύ.

ότι ανώτερο...!

μπραβο σε όλες τις ιστορίες επαναγαλακτισμού που διάβασα (κάναμε επαναγαλακτισμό απο τον πρώτο μήνα και ήταν πολύ δύσκολα/αγχωτικά)

γιατί μου έδωσαν θάρρος ότι όλα γίνονται, εάν το θέλεις και το ψάξεις και έχεις την σωστή στήριξη απο ειδικούς.

που η δουλειά αυτή, δεν ήταν μόνο για λιγους μήνες αλλά για πολλούς πολλούς μήνες χαράς χωρίς τελειωμό! :)

το εύχομαι σε ΟΛΕΣ σας!

Μήν ακούτε συγγενείς, ή "ειδικούς" που λένε οτι "ε δε χρειάζεται τώρα πια να θηλάζεις" "ε τώρα δεν είναι πια θρεπτικό το γάλα" ή " ακόμα θηλάζεις?" με ύφος" "πότε θα δώσεις γάλα?".

πάνε να σας κλέψουν ότι πιο όμορφο υπάρχει !

καθόλου γάλα άλλο δεν χρειάζεται ούτε για πρωινό, ούτε για βραδυνό!

μια χαρά κοιμάται, με βραδυνο σνακ πριν τον ύπνο ψωμάκι με βουτυρο /τυρί ή κριτσίνια με γιαούρτι και μπανάνα, σταφίδες ή αποξ.σύκο για + οτι πιεί απο μένα.

Τολμήστε το (βρείτε γιατρό που να το υποστηρίζει διατροφικά) και αφήστε τους άλλους πίσω - ότι και αν κάνει η πλειοψηφία.

Eat naturally, eat what nature has intended+ drink from mama! .

και να πω εδω ότι και να διαβάσετε στο διαδίκτυο, δεν αντικαθιστά την αποψη του πιστοποιημενου συμβουλου γαλουχίας ή του παιδιάτρου συμβουλου γαλουχίας.

όσες τωρα προσπαθείτε για επαναγαλακτισμό, αναζητήστε ειδικό και μη βαλετε τον θηλασμό σε δεύτερη μοιρα ΜΕΤΑ τον παιδίατρο. βαλτε το στην ίδια προτεραιότητα !

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Μπράβο σας και καλή συνέχεια!

Θηλάζουμε κι εμείς 15 μήνες τώρα και είμαστε πολύ ευτυχισμένες και δεμένες και οι δύο και συνεχίζουμε ακάθεκτες.

Επειδή μάθαμε να θηλάζουμε με μαξιλάρι από κάτω όταν είμαστε σπίτι, τρελαίνομαι όταν θέλει να θηλάσει και πάει αμίλητη και μου φέρνει το μαξιλάρι.

Πόσο τέλειες είναι οι στιγμές και ο τρόπος που τα μωρά αναζητούν το στήθος......

Έχω την εξής απορία όμως, επειδή ο άντρας μου άρχισε να γκρινιάζει πως θέλει να πάμε διακοπές οι δύο μας, χωρίς παιδιά - σκυλιά, κάποια στιγμή, γίνεται να λείψει κάποια μανούλα για 5-6 ημέρες και να συνεχιστεί ο θηλασμός με την επιστροφή?

(Θα αντλώ φυσικά).

Εγώ βέβαια πάτησα πόδι και είπα πως αν το παιδί δεν γίνει 2 χρονών δεν φεύγω να το αφήσω, αλλά και πάλι όπως φαίνεται θα θηλάζει ακόμα και θα το ήθελα και εγώ πολύ. Αν λείψω όμως, πως θα γίνει, δεν θα αναζητήσει στήθος κάποια στιγμή και θα γκρινιάζει και ας είναι 2?

γειά σου!

δυστυχώς δεν έχω τέτοια εμπειρία και δεν μπορώ να σου απαντήσω.

αυτό που γνωρίζω απο φίλη είναι ότι γενικά αν σταματήσεις κάποιες ημέρες να θηλάζεις δε θα σταματήσει μαχαίρι το γάλα,

απλώς θα λιγοστέψει λιγο, (αν αντλείς όχι τόσο όσο εάν δεν αντλούσες) οπότε με το που γυρίσεις ξαναεπανέρχεται η ποσότητα μετά απο λίγες ημέρες πάλι, με τον νόμο της ζήτησης.

Ελπίζω να τα λέω σωστά και να μην κάνω λάθος, καλύτερα να απαντήσει και άλλη μαμά εδώ!

Σε θέμα ψυχολογίας παιδιού, νομίζω ότι όσο μεγαλώνουν και ξέρουν ότι φαγητό το τρώνε και απο τους άλλους, ενώ το στήθος μόνο απο τη μαμά, δεν πιστεύω ότι θα αναζητά το στήθος απο κάποιον άλλο - αλλά περισσότερο έχει να κάνει με το κατα πόσο έχει γενικότερα συνηθίσει να μήν είναι όλη την ημέρα /βράδυ με την μαμά.

Πιστεύω οτι αυτά πρεπει να τα τεστάρεις, δηλαδή πρώτα να λείψεις ένα βράδυ.

και μετά απο κάποιο καιρό αν δείς οτι αυτό είναι οκ, να προχωρήσεις σε περισσότερα βράδια. Δεν είναι θέμα στήθους αυτό, είναι θέμα απλώς αποχωρισμού όπως τον έχει κάθε παιδί σε αυτές τις μικρές ηλικίες, και ο αποχωρισμός πάντα είναι δυσάρεστος - αλλά πάλι, μέρος της ζωής, όταν γίνεται σε ένα σταδιακό ρυθμό.

Ότι και να κάνεις, μη φύγεις απευθείας περισσότερες μέρες πιστεύω, πρώτα να κάνεις μονοήμερα!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 2 εβδομάδες μετά...

χρισακι αν δεν έχεις ξαναλείψει βράδυ μην το κάνεις απότομα για τόσο πολύ. θα σου πρότεινα για αρχή να λείψετε μόνο μια-δυο μέρες να μην έχετε κι εσεις αγχος και σε κοντινό προορισμό ωστε να γυρίσετε αν δεν μπορούν να το ηρεμήσουν και αν δείς οτι προσαρμόζεται κανονίζετε αργοτερα και πιο πολλές μέρες. εννοειτε οτι θα κάνεις αντλησεις για να μην ελλατωθεί πολύ το γάλα σου. εμεις με το μικρό που θήλαζε μεχρι τωρα που πήγε 2μισι δε μπορούσαμε ούτε για ένα ποτό να βγούμε, το γάλα που αφηνα δεν το έπινε με κανεναν τρόπο και σπάραζε στο κλάμα και δεν κοιμόταν ούτε μεσημέρι ούτε βράδυ χωρίς στήθος. τώρα πιστευω να καταφέρουμε να λείψουμε κανενα σ/κ για να περάσουμε και λίγο χρόνο οι δυο μας, νομίζω οτι το χρειαζόμαστε.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Να σας ζήσει το παιδάκι σας κυρία Στυλιανάκη.

Είμαι και εγώ μια τυχερή μανούλα που θηλάζει και τα δυο της παιδάκια εδώ και πολύ καιρό....Να τα χαιρόμαστε όλες οι μανούλες!!

Κι εμείς Θηλαζουμε 12 μηνες σχεδόν και ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!! Ειναι απο τα ωραιότερα πράγματα που εχω κανει ποτε στη ζωή μου!!!

Θα ηθελα να θηλαζω μεχρι τα 5 αν ειναι δυνατόν δεν θα ειχα πρόβλημα πιστευω!! Δυστιχως όμως εχω πολλούς τριγύρω που το αμφισβητούν λογο άγνοιας ..ένας απο αυτούς και ο άντρας μου:-(...

Του εχω διαβάσει χιλιάδες άρθρα για τα οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμου και εκείνη την ωρα δείχνει να συμφωνεί αλλα μόλις του πει κάποιος άλλος κάτι αλλο π.χ. Η Μαμα του που τον θηλασε για 3 μηνες,επηρεάζεται και λεει το ΠΟΛΥ μεχρι 1,5 χρόνων...ειναι και αγόρι λεει και δεν κανει....

Πόσο τααντιζομαι οταν το λεει!!! ....τι κάνουμε κανένα όργιο;;;; Έλεος!!!! Ουφ!!

Κάτι που δεν έχω δει γραμμένο, αλλά έχω εισπράξει από κουβέντες δεξιά και αριστερά, όταν θηλάζει μια γυναίκα για ένα διάστημα που δεν είναι τόσο τυπικό ή συνηθισμένο, ο άντρας μπορεί να νιώσει παραμελημένος. Ήδη μπήκε σε άλλο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε πριν. Με λιγα λόγια πρακτικά πράγματα στο θηλασμό, τον κάνουν να θέλει τη γυναίκα του για εκείνον... Δεν ξέρω πώς να το πω πιο καλά. Όχι ότι ζηλεύει το δέσιμο του παιδιού με τη μαμά, αλλά θέλει και εκείνος να είναι το μωρό σου, που ήταν πριν κάνετε αυτό το μωρό! Αν νιώθει έτσι, δεν θέλει και πολύ μετά να επηρεαστεί από κουβέντες τρίτων. Και ο δικός μου το έβγαλε αυτό σε κάποιο βαθμό, αν και στις οικογένειές μας, ήταν νορμάλ να θηλαζουν τα μωρά μέχρι το χρόνο και αρκετά μετά.

Κάτι που δεν έχω δει γραμμένο, αλλά έχω εισπράξει από κουβέντες δεξιά και αριστερά, όταν θηλάζει μια γυναίκα για ένα διάστημα που δεν είναι τόσο τυπικό ή συνηθισμένο, ο άντρας μπορεί να νιώσει παραμελημένος. Ήδη μπήκε σε άλλο ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε πριν. Με λιγα λόγια πρακτικά πράγματα στο θηλασμό, τον κάνουν να θέλει τη γυναίκα του για εκείνον... Δεν ξέρω πώς να το πω πιο καλά. Όχι ότι ζηλεύει το δέσιμο του παιδιού με τη μαμά, αλλά θέλει και εκείνος να είναι το μωρό σου, που ήταν πριν κάνετε αυτό το μωρό! Αν νιώθει έτσι, δεν θέλει και πολύ μετά να επηρεαστεί από κουβέντες τρίτων. Και ο δικός μου το έβγαλε αυτό σε κάποιο βαθμό, αν και στις οικογένειές μας, ήταν νορμάλ να θηλαζουν τα μωρά μέχρι το χρόνο και αρκετά μετά.

Ισως να ειναι και αυτο..αν αντιληφθω κάτι τέτοιο θα ειναι εύκολο να του αλλάξω γνώμη:-P

Αλλα αυτο που τον νοιάζει περισσοτερο ειναι η "έικονα" προς τους τρίτους..Τον ενδιαφέρει γενικα αυτο ,πάντα τον ενδιέφερε πολυ! Αυτή τη φορά όμως με θυμώνει αυτή του η στάση! Ελπίζω απλα οτι οταν φτάσει η ωρα και δει οτι το παιδι το θελει ακόμα και δεν εχει σκοπό να το αφήσει θα πάρουμε παράταση..:wink:

θήλασα την κόρη μου 14 μήνες.όταν πια αποθηλάσαμε,δίχως δυσκολία,είδα τον άντρα μου σαν να μην είχα δει άντρα ποτε!:P:p:p:p:p μήπως μας επηρεάζει και στον ερωτικό τομέα;αυτό θέλω να πει ίσως και εκείνος!:P θα μου πεις,να αποθηλάσω γιαυτό το λόγο;όχι βέβαια αλλά κι η δική του η στάση καλό είναι να κατανοείται!1-2 χρόνια νομίζω είναι καλά!υποκειμενική γνώμη!δεν ήθελα ποτέ να περπατάει να τρέχει πίσω από ένα βυζί!προσωπική άποψη πάντα!τα 5 έτη θεωρώ πως είναι ακραίο!

Διαφημίσεις

Τώρα που το διευκρίνισες, νομίζω ότι το'χω. Ο δικός σου μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να ανοίξει αυτή την κουβέντα με φίλους, γνωστούς και περαστικούς. Αν το σκεφτείς, σε αυτή την ηλικία, κανείς δεν θα ρωτήσει πρώτος τι γάλα πίνει το παιδί.

Μπορεί να το κάνει για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί απλά ρωτάει, αθώα, όπως κάνουν οι γονείς για άλλα θέματα, όπως σε τι παιδικό θα πάνε, πώς θα κόψουν την πιπίλα και άλλα συναφή. Όμως δεν είναι έτοιμοι οι υπόλοιποι να το αντιμετωπίσουν αυτό όπως τα άλλα θέματα και επίσης αναπαράγουν οι ίδιοι οδηγίες αποθηλασμού που δίνονται και καλά υπεύθυνα (όπως πολύ ωραία περιγράφεται στο πρώτο ποστ). Ακόμα χειρότερα, μπορεί να βλέπουν το ότι ανοίγει την κουβέντα ο άντρας σου ως επίδειξη και να ενοχλούνται και να το βλέπουν εχθρικά, όπως φαίνεται και από κάποια ποστς σε αυτό το φόρουμ. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρουν την κατάσταση και δεν θέλουν να ξέρουν... Οπότε η πιο απλή λύση είναι να μη συζητάτε το θέμα και να ζητάτε γνώμες...

Από την άλλη το βρήκα γλυκό που κανα-δυο άντρες στο άσχετο, στην παιδική χαρά εκει που μιλάγαμε περί ανέμων και υδάτων, άνοιξαν τέτοια συζήτηση, σε εμένα προσωπικά και έτσι κάπως στο άσχετο πέταξαν το θέμα του μακροχρόνιου θηλασμού σε μια άγνωστη. Είχα την εντύπωση ότι περίμεναν να ακούσουν κάτι σαν μπράβο, ή δεν ξέρω και εγώ τι ήθελαν... Αιφνιδιάστηκα από τους άντρες του 21ου αιώνα! Να σου πω την αλήθεια, δεν ομολόγησα ότι ήμουν και εγώ στο κλαμπ, αφενός γιατί είχα μάθει να το κρύβω και αφετέρου... Δεν ξέρω ακριβώς... Μου φαίνεται κάτι προσωπικό, που επειδή είναι κάτι σαν ταμπού δεν υπάρχει λόγος να συζητιέται και να μπαίνει σε γκάλοπ...

Αν μιλάμε για τη γιαγιά καθαρά, από εκείνη δεν κρύβεται ακριβώς τι γάλα πίνει το παιδί, αλλά και εκείνη βρε παιδάκι μου, γιατί είναι τόσο απόλυτη; Δεν ξέρω, αφού είναι δικός σας άνθρωπος, φαντάζομαι θα το συζητήσετε, αλλά γιατί την πειράζει δηλαδή;

θήλασα την κόρη μου 14 μήνες.όταν πια αποθηλάσαμε,δίχως δυσκολία,είδα τον άντρα μου σαν να μην είχα δει άντρα ποτε!:P:p:p:p:p μήπως μας επηρεάζει και στον ερωτικό τομέα;αυτό θέλω να πει ίσως και εκείνος!:P θα μου πεις,να αποθηλάσω γιαυτό το λόγο;όχι βέβαια αλλά κι η δική του η στάση καλό είναι να κατανοείται!1-2 χρόνια νομίζω είναι καλά!υποκειμενική γνώμη!δεν ήθελα ποτέ να περπατάει να τρέχει πίσω από ένα βυζί!προσωπική άποψη πάντα!τα 5 έτη θεωρώ πως είναι ακραίο!

Ναι και εγω! Ακομα θηλαζω τον μπεμπη μια το βράδυ αλλα σε δυο μήνες που θα γίνει δυο το κόβουμε εντελως... Αυτός ειναι έτοιμος εγω δεν ειμαι αλλα θα το περάσω που θα παει

Και εγω πιστεύω οτι πέρα απο 2,5-3 χρόνια το μπερδεύουμε το παιδι ενώ πρέπει να του δείχνουμε οτι αυτά ειναι ιδιωτικά μέρη και οχι για φαί

Εντελως προσωπική γνώμη δεν θέλω να θίξω κανένα!

Ναι και εγω! Ακομα θηλαζω τον μπεμπη μια το βράδυ αλλα σε δυο μήνες που θα γίνει δυο το κόβουμε εντελως... Αυτός ειναι έτοιμος εγω δεν ειμαι αλλα θα το περάσω που θα παει

Και εγω πιστεύω οτι πέρα απο 2,5-3 χρόνια το μπερδεύουμε το παιδι ενώ πρέπει να του δείχνουμε οτι αυτά ειναι ιδιωτικά μέρη και οχι για φαί

Εντελως προσωπική γνώμη δεν θέλω να θίξω κανένα!

Προσωπικα διαφωνω σε αυτο που λες...και αν ενα παιδι φτασει να μπερδευεται σε αυτο φταιει η μαμα και ο τροπος που παρουσιαζει στο παιδι της το θηλασμο....οχι ο θηλασμος.Τι εννοω? Θηλαζω 3 χρονια σερι...20 μηνες τον πρωτο και στο καπακι 17 μηνες το δευτερο.Και στους 2 πχ παντα ελεγα...θελεις γαλα? Ποτε δε χρησιμοποιησα αλλη εκφραση...τα παιδια λοιπον ξερουν οτι υπαρχει το γαλα απο το ψυγειο του μεγαλου και το γαλα που εχει στην κοιλιτσα της η μαμα για τον μικρο.Το λεω αυτο γιατι ακουω παιδακια που θηλαζουν να λενε θελω βυζι...ζιζι και κατι τετοια.πισω απο αυτα τα παιδακια υποθετω υπαρχει μια μαμα που τα εμαθε να το αποκαλουν ετσι.εμενα τη λεξη βυζι δε την εχει ακουσει ποτε ο μεγαλος μου.επισης ποτε δεν αφησα το παιδι να θηλαζει και με το χερι του να πειραζει το αλλο στηθος μου...ποτε δε θηλασα γυμνη.παντα θηλαζω διακριτικα μπροστα στο μεγαλο.ο μεγαλος ειναι εντελως αδιαφορος στο θεμα θηλασμος.

Ωστοσο να πω οτι κι εγω δε θα ηθελα να θηλαζω πανω απο 2 ετη...ο μικρος μου πχ που εχει φτασει 17 μηνων και τον παλευω τοσο καιρο να το κοψει ανεπιτυχως μιας και δε δεχεται με τπτ αλλο γαλα...με παιδευει...θηλαζω λιγο με το ζορι...θα ηθελα να το σταματησει τωρα.

Ακομα και ως προς το συζυγο..και παλι φταιει το πως αντιμετωπιζει η μαμα το θηλασμο.δε χρειαζεται να μεγαλοποιουμε το θηλασμο...να αναφερομαστε συνεχως σε αυτο...η να θηλαζουμε με ενα στιλακι λες και μονο αυτο εχει σημασια.με τον αντρα μου εχουμε αντιμετωπισει θεματα και παραπονα του τυπου...ασχολησε ολο με τα παιδια...αλλα ποτε λογω του θηλασμου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να επηρεάζει. Στη δική μας περίπτωση δεν επηρέαζε και πολύ, αλλά αυτό το κατάλαβα μετά! Στη δική μας περίπτωση τελικά έπαιξε ρόλο το ότι δεν ήμασταν πια 2 μόνοι μας στο σπίτι να έχουμε άνεση ό,τι ώρα θέλουμε, δεν είχαμε ποτέ τα νιάτα και τη χαλαρότητα την προ παιδιών και για αυτό φυσικά καμία σχέση δεν είχε ο θηλασμός!

Διαφημίσεις

Τα 5 έτη επειδή είδα οτι παρεξηγηθηκε το ανέφερα πιο πολυ για να πω οτι θα ηθελα το παιδι να αποθηλασει μονο του! Δεν εχω καν εμπειρία πως ειναι να θηλαζεις ενα παιδι 1,5 έτους η 2,οπότε δεν ξέρω κι εγω πως θα ειναι...ισως να έχετε δίκοιο οτι τα 5 ειναι υπερβολή..Ηθελα να πω οτι το απολαμβάνουμε και οι δυο τόσο πολυ που δεν θα ηθελα καν αν σκέφτομαι ακόμα μια Ημ/μια λήξης!!! Γιατι πρεπει να υπαρχει μια Ημ/νια αποθηλασμου δεν μπορω να καταλάβω;; Δεν ειναι η φύση μας αυτή στο κάτω κάτω; Αλλιώς δεν θα λεγομασταν θηλαστικά ετσι;

Φυσικα δεν θα θηλαζω με ζορι μεχρι τα 3 αν δώ οτι το παιδι ειναι έτοιμο να αποθηκαςει αλλα αν δεν ειναι γιατι οχι; Και γιατι να πειράζει οποιονδήποτε αλλο εκτός απο εμενα και το παιδι; Γιατι ανακατευονται όλοι οι άσχετοι στο θέμα που δεν τους πέφτει λόγος;( ενοω το δικό μου σόι)

Τα 5 έτη επειδή είδα οτι παρεξηγηθηκε το ανέφερα πιο πολυ για να πω οτι θα ηθελα το παιδι να αποθηλασει μονο του! Δεν εχω καν εμπειρία πως ειναι να θηλαζεις ενα παιδι 1,5 έτους η 2,οπότε δεν ξέρω κι εγω πως θα ειναι...ισως να έχετε δίκοιο οτι τα 5 ειναι υπερβολή..Ηθελα να πω οτι το απολαμβάνουμε και οι δυο τόσο πολυ που δεν θα ηθελα καν αν σκέφτομαι ακόμα μια Ημ/μια λήξης!!! Γιατι πρεπει να υπαρχει μια Ημ/νια αποθηλασμου δεν μπορω να καταλάβω;; Δεν ειναι η φύση μας αυτή στο κάτω κάτω; Αλλιώς δεν θα λεγομασταν θηλαστικά ετσι;

Φυσικα δεν θα θηλαζω με ζορι μεχρι τα 3 αν δώ οτι το παιδι ειναι έτοιμο να αποθηκαςει αλλα αν δεν ειναι γιατι οχι; Και γιατι να πειράζει οποιονδήποτε αλλο εκτός απο εμενα και το παιδι; Γιατι ανακατευονται όλοι οι άσχετοι στο θέμα που δεν τους πέφτει λόγος;( ενοω το δικό μου σόι)

Πολύ καλά τα λες, ο θηλασμός είναι κάτι μαγικό και όχι κάτι εξαναγκαστικό για να σκεφτόμαστε το πότε ΠΡΕΠΕΙ να τελειώσει. Άφησε τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους. Το ίδιο θα κάνω και εγώ, τώρα το παιδί είναι 15 μηνών και ενώ έλεγα πως θα κρατήσω τον θηλασμό έως 2 χρονών για να ξεκουραστώ μετά, τώρα που περάσαμε όλες τις δυσκολίες, τα άγχη και τα ξενύχτια του 1ου έτους λέω πως θα το αφήσω όσο πάει και μακάρι να πάει πολύ.... Οι ειδικοί πάντως λένε πως ο θηλασμός σε μεγάλα παιδιά δεν επηρεάζει ούτε την ψυχολογία τους, ούτε την συμπεριφορά τους και είναι κάτι πολύ φυσικό.

• 8 months later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...