Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ένεση σιδήρου?

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Είμαι 14 εβδομάδων στο 2ο παιδάκι μου και πριν 1 βδομάδα άρχισα τα χάποια σιδήρου. Το 1ο τρίμηνο δε χρειάστηκε να πάρω, αφού οι τιμές μου ήταν πολύ καλές (ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθήσαμε και στο 1ο μωρό). Το πρόβλημά μου είναι ότι παρόλο που ξεκίνησα τα χάπια σε αυτό το μωρό εξακολουθώ να είμαι εξαντλημένη και να έχω πονοκεφάλους. Έμαθα χθες ότι μπορώ να κάνω μια ένεση σιδήρου, που διαρκεί κάποια λεπτά, με την οποία επανέρχεσαι αμέσως και δε χρειάζεται να παίρνεις τα χάπια. Έχει κάποια κάνει κάτι τέτοιο? Θα ρωτήσω και το γιατρό μου, αλλά θα ήθελα αν κάποια κοπέλα έχει προσωπική εμπειρία να μου πει πως ήταν η διαδικασία και πως ανταποκρίθηκε ο οργανισμός της.

Διαφημίσεις

Απο μια ερευνα στο διαδικτυο βρηκα οτι συνισταται σε σοβαρες περιπτωσεις,πχ οταν για λοωους υγειας δε μπορεις να απορροφησεις τον σιδηρο στον εντερο, οταν το προβκημα ειναι τοσο σοβαρο που καποιος ειναι πριν τη μεταγγιση κλπ...

Μηπως η μια εβδομαδα που τα παιρνεις ειναι μικρο χρονικο διαστημα για νας δεις διαφορα

Μηπως οι πονοκεφαλοι δεν ειναι αποτελεσμα ελλειψης σιδηρου; (εγω εχω μονιμονο πονοκεφαλο τωρα στην εγκυμοσυνη :( ).

Στις εξετασεις σου ηταν μεγαλη η ελλειψη;

Υπομονη ευχομαι μεχρι να μιλησεις με το γιατρο σου.σιγουρα θα βρεθει η ακρη και θα εισαι σουπερ:-)

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες. Είμαι 14 εβδομάδων στο 2ο παιδάκι μου και πριν 1 βδομάδα άρχισα τα χάποια σιδήρου. Το 1ο τρίμηνο δε χρειάστηκε να πάρω, αφού οι τιμές μου ήταν πολύ καλές (ακριβώς την ίδια τακτική ακολουθήσαμε και στο 1ο μωρό). Το πρόβλημά μου είναι ότι παρόλο που ξεκίνησα τα χάπια σε αυτό το μωρό εξακολουθώ να είμαι εξαντλημένη και να έχω πονοκεφάλους. Έμαθα χθες ότι μπορώ να κάνω μια ένεση σιδήρου, που διαρκεί κάποια λεπτά, με την οποία επανέρχεσαι αμέσως και δε χρειάζεται να παίρνεις τα χάπια. Έχει κάποια κάνει κάτι τέτοιο? Θα ρωτήσω και το γιατρό μου, αλλά θα ήθελα αν κάποια κοπέλα έχει προσωπική εμπειρία να μου πει πως ήταν η διαδικασία και πως ανταποκρίθηκε ο οργανισμός της.

Αν αναφερεσαι στον ενδοφλέβιο σίδηρο να ξέρεις ότι αντενδείκνυται κατα το πρώτο τρίμηνο λόγω πιθανώς των εκδόχων του. Αλλα και για τα υπόλοιπα τρίμηνα η χρήση του είναι στην κρίση του γιατρού καθώς μπορεί να εμφανίσεις μέχρι και σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις για τις οποίες θα πρέπει να σου χορηγηθούν αλλα φάρμακα που ενδεχομένως επίσης να αντενδείκνυνται. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο ενδοφλέβιος σίδηρος σχεδιάστηκε για άλλες καταστάσεις , όπως πχ νόσοι του εντέρου , η γαστρεκτομή κτλ όπου ο per os `σίδηρος είναι αδύνατον να απορροφηθεί. Η εγκυμοσύνη δεν αποτελεί ένδειξη για την χορήγησή του και δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν θα τυχει να είσαι εσύ η μία ακόμη και στο ένα εκατομμυριο πχ ασθενής που θα εμφανίσει την αλλεργική αντίδραση. Συζήτησέ το με τον θεράποντα ιατρό σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...