Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

χωρισμος και αναζητηση εργασίας

ZWH

Recommended Posts

Οσες ειστε και αναζητηση εργασίας και πηγαινετε σε συνεντευξεις, αναφερετε οτι ειστε χωρισμένες ή σε διαδικασια διαζυγίου? Εαν ναι, μηπως αυτος ειναι ανασταλτικος παραγοντας για την προσληψη σας?

Διαφημίσεις

Δεν έχω αναφέρει ποτέ τα προσωπικά μου σε συνέντευξη εκτός αν με ρωτήσουν ευθέως. Σίγουρα δεν θα ανέφερα τίποτα για διαδικασία διαζυγίου. Πιστεύω ότι ναι, ίσως να είναι ανασταλτικός παράγοντας, με την έννοια ότι εργοδότης φοβάται ότι όσο σε απασχολεί το διαζύγιο, δεν θα μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά.

όσο πιο λίγα λες τόσο πιο καλά, ο εργοδότης δεν είναι "φιλανθρωπικό ίδρυμα" (μην γελάς εμένα έτσι μου είπε κάποτε κάποια όταν δούλευα σε αυτήν και με κράταγε από της 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ εγκυμονούσα!!!), ο εργοδότης αυτό που θέλει είναι ο υπάλληλος να αποδίδει, εάν ακούει πολλά προβλήματα .....μπορεί να του δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η πολύπλοκη προσωπική σου ζωή θα επηρεάσει και την εργασία σου αρνητικά. Βέβαια είναι τελείως διαφορετικό εάν πας να εργαστείς σε κάποιον που ήδη ξέρει για την κατάσταση σου και απλά θέλει να σου δώσει δουλειά, κοινώς σε έχει "λυπηθεί" και είπε να δώσει βοήθεια.

Προσωπικά για μένα θα σου έλεγα ευθέως να μην επεκταθείς καθόλου στα προσωπικά σου με λεπτομέρειες. Εγώ έχασα μια δουλειά γιατί ανέφερα ότι όχι δεν είμαι παντρεμένη αλλά έχω παιδί…..και βέβαια δεν πήρα την δουλειά γιατί ο εργοδότης θεώρησε ότι η πρώτη προτεραιότητα μου θα είναι το παιδί μου (άσχετα εάν έχω κόσμο να μου το προσέχει). Έτσι τώρα αντί να εργάζομαι σε ένα πολυεθνικό όμιλο με ένα συμπαθητικό μισθό….ασχολούμαι με χειρονακτική εργασία και χωρίς καθόλου προοπτικές. Η εμπειρία απλά σε διδάσκει.

Σε τετοιους δυσκολους καιρους ομως και σε περιοδο ανακαταταξεων και συγχωνευσης, οσον αφορα την δικη μου δουλεια, οφειλω ενα μεγαλο "ευχαριστω" στον προεδρο της εταιρειας μου που επελεξε να συνεχισει την συνεργασια του μαζι μου, διοτι οπως ειπε"μια διαζευγμενη, κανεις τα αδυνατα δυνατα να την κρατησεις στην εταιρεια." Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσες και μπραβο του

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ήρθες στη Ζωή και μας άνοιξες δρόμους Ευτυχίας!

Μας δώρισες Χαμόγελο και ομόρφηνες κάθετί ολόγυρα!

Σε ευχαριστούμε!

Σε τετοιους δυσκολους καιρους ομως και σε περιοδο ανακαταταξεων και συγχωνευσης, οσον αφορα την δικη μου δουλεια, οφειλω ενα μεγαλο "ευχαριστω" στον προεδρο της εταιρειας μου που επελεξε να συνεχισει την συνεργασια του μαζι μου, διοτι οπως ειπε"μια διαζευγμενη, κανεις τα αδυνατα δυνατα να την κρατησεις στην εταιρεια." Υπαρχουν και αυτες οι περιπτωσες και μπραβο του

μπράβο

Διαφημίσεις

Οτι και να πει μια γυναικα ειναι κακο. Εισαι ελευθερη, γιατι εισαι ελευθερη, καποιο κουσουρι πρεπει να εχεις. Παντρεμενη χωρις παιδια, αρα θα κανει παιδια και θα ζητα αδειες, με παιδια αρα θα αρρωσταινουν και θα λειπεις, αν εισαι διαζευγμενη παλι προβλημα. Εγω ποτε δεν ενημερωνα για την προσωπικη μου ζωη εκτος αν με ενημερωναν και οποτε με ρωτουσαν τι θα κανω απαντω ειτε οτι αυτο ειναι δικο μου θεμα και δεν πρεπει να τους απασχολει ειτε οτι το παιδι δεν το εκανα μονη μου και εχω ατομο να ασχοληθει μαζι του.

Θεματοθέτρια, ερωτήσεις που αφορούν οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία κοκ χαρακτηρίζονται ως παράνομες, από το εργατικό δίκαιο.

Ως εκ τούτου, δεν είσαι υποχρεωμένη ν'αναφέρεις λεπτομέρειες.

Οτι και να πει μια γυναικα ειναι κακο. Εισαι ελευθερη, γιατι εισαι ελευθερη, καποιο κουσουρι πρεπει να εχεις. Παντρεμενη χωρις παιδια, αρα θα κανει παιδια και θα ζητα αδειες, με παιδια αρα θα αρρωσταινουν και θα λειπεις, αν εισαι διαζευγμενη παλι προβλημα.
Στα λόγια μου έρχεσαι... Άλλωστε, γι'αυτό υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα.

Όταν ο εργοδότης αποκλείει την πιτσιρίκα γιατί δεν έχει προυπηρεσία, αποκλείει την δεσμευμένη γιατί θα παντρευτεί και δεν θέλει να πληρώνει, αποκλείει την νιόπαντρη γιατί θα μείνει έγκυος και δεν θέλει να πληρώνει, αποκλείει την παντρεμένη με μικρά παιδιά γιατί τα παιδιά αρρωσταίνουν και θα παίρνει γονικές άδειες και δεν θέλει να πληρώνει, δεν μένει και κανείς...

Θεματοθέτρια, ερωτήσεις που αφορούν οικογενειακή κατάσταση, ηλικία, εθνικότητα, θρησκεία κοκ χαρακτηρίζονται ως παράνομες, από το εργατικό δίκαιο.

Ως εκ τούτου, δεν είσαι υποχρεωμένη ν'αναφέρεις λεπτομέρειες.

Ουυυ ! σώθηκες τώρα, εργατικό δίκαιο

Κανονικά και το κριτήριο της ηλικίας και του φύλου δεν επιτρέπεται αλλά οι περισσότερες αγγελίες το εμπεριέχουν ...

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

καλό είναι να μην επεκτέινεσαι στα πρσωπικά σου είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας. οι πολλές εξομολογήσεις βλάπτουν.

Τώρα για τα υπόλοιπα που αναφέρονται, να πω απλά ως εργοδότρια που απασχολώ περισσότερες γυναίκες από ότι άντρες (όλοι πτυχιούχοι) στην πρόσληψη πάντα μέτραγα στον/στην υποψήφιο την ικανότητα αποστασιοποίησης από την προσωπική του ζωή. Και γενικά το όλο προφίλ, όχι μόνο τους τίτλους ή την προυπηρεσία. μπορεί να απορρίψω κάποιον με μεταπτυχιακό και να πάρω έναν με πτυχίο ΤΕΙ μόνο και μόνο γιατί θεωρώ το προφίλ του καταλληλότερο για τη δουλειά.

Και επιδιώκω να παίρνω ανθρώπους που τα προσωπικά τους τα κρατάνε εντός τους, γιατί στη δουλειά μας έρχονται σε επαφή με πελάτες και δεν ενδείκνυται να πηγαίνουν σε πελάτες και να αρχίζουν εξομολογήσεις.

Εδω σταματήσαμε τη διαδικασία συνεργασίας με υποψήφιο συνεργάτη (συνέταιρο) ακριβώς γιατί χωρίς να του έχω δώσει δικαίωμα ήρθε να μου εξομολογηθεί τον πόνο του για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Δεν θέλαμε να φανταστούμε την εικόνα, να είναι σε ελεγχόμενο και να αρχίσει τα εκ βαθέων.

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Hδη η ηλικια μου ειναι απαγορευτικη για τους περισσοτερους :). Φανταστειτε οταν πρεπει να πω και τα υπολοιπα :). Δυσκολη η αναζητηση εργασιας....

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι η οικογενιακη κατασταση δεν ειναι κατι που μπορεις να κρυψεις και αλλωστε επιρεαζει και τις ασφαλιστικες εισφορες/κρατησεις (τουλαχιστον στο Βελγιο ενα μηνα που εκαναν λαθος και δεν μου εβαλαν τα παιδια πειρα λιγοτερα).

Απο εκει και περα οπως ολοι σχεδον ειπαν για τις γυναικες ηταν και ειναι παντα δυσκολο να βρουν δουλεια, σε οτι οικογενιακη κατασταση και αν βρισκονται

• 1 month later...

επισης οι περισσότεροι εργοδότες δε θέλουν και να πληρώνουν, πχ σου λένε να δουλευεις οχταωρο και σε πληρώνουν τετράωρο, πρέπει να το δεχόμαστε? κατα τη γνώμη οσο λιγότερα λες για την προσωπική σου ζωη τοσο το καλύτερο. αν σε φερουν σε δύσκολη θέση μπορείς ευγενικά να πεις οτι η προσωπική/οικογενειακη σου ζωή δεν επηρρεαζει την εργασία σου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...