Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαραθωνιος θηλασμος

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι τα φώτα σας η ξαδέρφη μου γέννησε πριν κοντά σαράντα μέρες και εκεί που θήλαζε κανονικά κάθε τρείς ώρες τώρα δεν μπορεί να βγάλει το μωρό απο το στήθος ο γιατρός της είπε οτι οι περισσότεροι το περνάνε αυτό απλά και εγώ δεν ξέρω να την βοηθήσω γιατι δεν είχα ανάλογη εμπειρία. αν γνωρίζει κάτι κάποια ας μας βοηθήσει.:(

Διαφημίσεις

Όσο δύσκολο και αν είναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο αυτό που περνάει η ξαδέρφη σου. Το μωράκι της περνάει άλμα ανάπτυξης (θα βρεις εδώ πολλά threads για τα άλματα ανάπτυξης) και με τον συνεχή θηλασμό προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή της μαμάς του!

Είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν έχει βοήθεια, και μπορεί να νοιώθει ότι ζει όλη την ημέρα με το μωρό κολλημένο στο στήθος και ότι αυτό δεν έχει τέλος.. όμως έχει! Είναι μία ζόρικη περίοδος που αρκετές μητέρες λανθασμένα καταφεύγουν στο συμπλήρωμα.

Τα νεογέννητα είναι πιο καλόβολα με τον θηλασμό. Δεν έχουν τις ίδιες διατροφικές ανάγκες, και επίσης κοιμούνται πολύ περισσότερο. Όταν περάσουν λίγο οι μέρες δυναμώνουν και μπορούν να θηλάζουν για περισσότερο επίσης.

Αφού και ο παιδίατρος είναι καθησυχαστικός, η ξαδέλφη σου δεν έχει να φοβάται τίποτα. Υποστήριξη χρειάζεται και συμπαράσταση.

:D

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Κοριτσια εγω εχω ενα αγορακι 20 ημερων. Ολη μερα θελει να θηλαζει. Μετα απο ωρα τον παιρνει ο υπνος,τον βαζω στην καλαθουνα κ σε 20 το πολυ λεπτα κλαιει κ παλι απο την αρχη. Ολοι λενε οτι μετα τις 40 μερες θα στρωσει. Ισχυει αυτο;

3-1-2014 Καλως ηρθες μικρε μου πριγκιπα!

Πωπω σκέτη απελπισία ήταν εκείνες οι μέρες για εμένα.. Μόλις έλεγα ότι οκ τώρα θα ηρεμήσω λίγο, ο μικρούλης πεινούσε πάλι!

Εκείνος ο μαγικός αριθμός των 40 ημερών δεν ίσχυσε για εμένα. Εμένα έστρωσε σιγά σιγά κάπου σους δύο μήνες περίπου.

Εκείνο που με είχε βοηθήσει τότε ήταν μία σύμβουλος γαλουχίας που της παραπονιόμουνα και μου είχε πει «Δεν ξέρεις πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Αυτή η φάση θα περάσει πριν την καταλάβεις και μετά θα την θυμάσαι μόνο». Πράγματι, αλλάζουν τόσο γρήγορα τα μωράκια μας! Τώρα βλέπω της φωτό του από τότε με μία τρυφερή συγκίνηση.

Όταν το περνάς έχει το ζόρι του όμως. Μοιάζει σαν να μην έχει τέλος, αλλά έχει! Μετά ο θηλασμός θα διαρκεί 5-10 λεπτά!

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Καλημερα μανουλες,

Να απαντησω κι εγω μια που εχω περασει ωρες και ωρες θηλασμου! Και σε μας δεν ισχυσε αυτος ο μαγικος αριθμος των 40 ημερων. Στρωσαμε στο τριμηνο. Μεχρι τοτε ολα τα εκανα με τη μπεμπα στο στηθος ( μεχρι και μπανιο) . Οποια εχει βοηθεια να την αξιοποιησει! Εγω που μετα τις 40 μερες δεν ειχα εκανα μονο ενα φαι και εβαζα πλυντηριο.

Κουραγιο κοριτσια! Οπως λεει στο βιβλιο της η κα Πατσουρου στο θηλασμο οι ωρες περνουν αργα και τα χρονια γρηγορα!

lvpPp3.png

Διαφημίσεις

Αυτά τα άλματα ανάπτυξης τα θυμάμαι κι εγώ πολύ καλά... Μιλάμε για πολλές πολλές ώρες με το μωρό κολλημένο στο στήθος. Έχω διαβάσει άπειρα βιβλία αυτές τις ώρες. Εν τω μεταξύ δεν είχα βολευτεί να θηλάζω ξαπλωτή, οπότε την έβγαζα στον καναπέ ή στη πολυθρόνα. Δεν μπορώ να πώ ότι δεν αγανάκτησα κάποιες στιγμές, αλλά τώρα τα σκέφτομαι όλα αυτά με μεγάλη τρυφερότητα.

jTosp2.png

Κοριτσια εγω εχω ενα αγορακι 20 ημερων. Ολη μερα θελει να θηλαζει. Μετα απο ωρα τον παιρνει ο υπνος,τον βαζω στην καλαθουνα κ σε 20 το πολυ λεπτα κλαιει κ παλι απο την αρχη. Ολοι λενε οτι μετα τις 40 μερες θα στρωσει. Ισχυει αυτο;

Ισχύει, σε γενικές γραμμές. Κι εμείς στην ηλικία σας περνούσαμε ώρες ολόκληρες στη κατάσταση που περιγράφεις. Εννιά ώρες νομίζω ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που περάσαμε έτσι. Η δικιά μου μάλιστα δεν κοιμόταν κιόλας. Με το που την ακουμπούσα στο κρεβατάκι της ξανά κλάμα! Την ημέρα που έγινε 40 ημερών με ζόρισε πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα κοιμόταν συνεχώς! Θυμάμαι, σκεφτόμουν ότι εντάξει αλλάζουν τα μωρά μετά τις 40 μέρες, αλλά όχι κι έτσι! Τόσο απότομα, λες και της πατήσαμε το κουμπί! Σε γενικές γραμμές πάντως στις 40-50 μέρες στρώνουν. Πριν κλείσουμε καν τους 2 μήνες με θυμάμαι να κλαψουρίζω γιατί θήλαζε μόνο 10 λεπτά και φοβόμουν μήπως δεν έτρωγε αρκετά. Έπαιρνα τη σύμβουλο θηλασμού μου και μου έλεγε ότι "όλες για τον ίδιο λόγο με παίρνετε σ' αυτήν την ηλικία" και ότι το μωρό θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Κοριτσια ευχαριστω για τα μηνυματα σας. Δεν περιμενω κατευθειαν στις 41 μερες δραματικες αλλαγες αλλα καπου εκει να αρχισει να κοιμαται παραπανω κ ο θηλασμος να μην επαναλαμβανεται 10 λεπτα αφοτου εχει τελειωσει. Ελπιζω μεχρι το 2μηνο να εχει βελτιωθει η κατασταση γιατι στεναχωριεμαι κ ανησυχω (οπως οι περισσοτερες) μηπως δεν χορταινει.

Εδω κ 3 βραδια θηλαζει πολυ λιγο κ συνηθως μονο απο το ενα στηθος. Οταν λεω λιγο απο 5 μεχρι 15 λεπτα. Μετα αποκοιμιεται κ δεν μπορω να τον ξυπνησω. Κοιμαται κανενα 2ωρο(το συνηθισμενο μας) κ μετα το ιδιο. Την ημερα επανερχεται στα κανονικα του. Δεν κοιμαται πολυ,ελαχιστα θα ελεγα κ θελει να τρωει συχνα κ για ωρα. Ειναι φυσιολογικο; Να επιμενω περισσοτερο να φαει το βραδυ; Να σας πω οτι ειναι 23 ημερων.

Εδω κ 3 βραδια θηλαζει πολυ λιγο κ συνηθως μονο απο το ενα στηθος. Οταν λεω λιγο απο 5 μεχρι 15 λεπτα. Μετα αποκοιμιεται κ δεν μπορω να τον ξυπνησω. Κοιμαται κανενα 2ωρο(το συνηθισμενο μας) κ μετα το ιδιο. Την ημερα επανερχεται στα κανονικα του. Δεν κοιμαται πολυ,ελαχιστα θα ελεγα κ θελει να τρωει συχνα κ για ωρα. Ειναι φυσιολογικο; Να επιμενω περισσοτερο να φαει το βραδυ; Να σας πω οτι ειναι 23 ημερων.

Φυσιολογικο για κάποια μωρα! Κάθε μωρο ειναι διαφορετικο εξάλλου!

Ποσες πανες βρέχει το μωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Φυσιολογικο για κάποια μωρα! Κάθε μωρο ειναι διαφορετικο εξάλλου!

Ποσες πανες βρέχει το μωρο;

Εχει 5 κενωσεις σιγουρα την μερα κ αρκετες βρεγμενες πανες,δεν τις εχω μετρησει.

Εχει 5 κενωσεις σιγουρα την μερα κ αρκετες βρεγμενες πανες,δεν τις εχω μετρησει.

Σούπερ τοτε! Καλη συνέχεια!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...