Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αντιστοιχία εβδομάδων -μήνα

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Χαζη ερωτηση, αλλα εχω μπερδευτεί!

19 εβδομαδων που ειμαι, αντιστοιχει σε 5 μηνων ετσι;

μια απ'τις αρκετές αντιστοιχίες που βρήκα στο ιντερνετ!

1ος μήνας: 1-4 εβδ.

2ος μήνας: 5-8 εβδ.

3ος μήνας: 9-13 εβδ.

4ος μήνας: 14-17 εβδ.

5ος μήνας: 18-21 εβδ.

6ος μήνας: 22-26 εβδ.

7ος μήνας: 27-30 εβδ.

8ος μήνας: 31-35 εβδ.

9ος μήνας: 36-40 εβδ.

:D:D:D:D

z4WZp2.png

μια απ'τις αρκετές αντιστοιχίες που βρήκα στο ιντερνετ!

1ος μήνας: 1-4 εβδ.

2ος μήνας: 5-8 εβδ.

3ος μήνας: 9-13 εβδ.

4ος μήνας: 14-17 εβδ.

5ος μήνας: 18-21 εβδ.

6ος μήνας: 22-26 εβδ.

7ος μήνας: 27-30 εβδ.

8ος μήνας: 31-35 εβδ.

9ος μήνας: 36-40 εβδ.

:D:D:D:D

τι δλδ σε μισο μηνα μπαινω στον 6ο???:shock::shock::shock::shock:

και συ 5 μηνων εισαι heart ε?!!:-P:razz:

τι δλδ σε μισο μηνα μπαινω στον 6ο???:shock::shock::shock::shock:

και συ 5 μηνων εισαι heart ε?!!:-P:razz:

έτσι φαίνεται :D κι επειδή ακόμη κ τώρα μπερδεύομαι κι εγώ όταν με ρωτάνε λέω π.χ διανύω τον 5ο μήνα :D πόσο είσαι ακριβώς? δεν πρέπει να έχουμε μεγάλη διαφορά..1 εβδομάδα κ κάτι μέρες?

z4WZp2.png

έτσι φαίνεται :D κι επειδή ακόμη κ τώρα μπερδεύομαι κι εγώ όταν με ρωτάνε λέω π.χ διανύω τον 5ο μήνα :D πόσο είσαι ακριβώς? δεν πρέπει να έχουμε μεγάλη διαφορά..1 εβδομάδα κ κάτι μέρες?

σημερα, 19 εβδομαδων ακριβως!

Διαφημίσεις

σημερα, 19 εβδομαδων ακριβως!

άρα έχουμε 1 εβδ. κ 2 μερ. διαφορά! εγώ αλλάζω κάθε πέμπτη..την άλλη πέμπτη θα είμαι 21 εβδ. ακριβώς αρά σύμφωνα με το πινακάκι θα μπω στον 6ο??!!!:!::!: ουαου!!:D:D

z4WZp2.png

άρα έχουμε 1 εβδ. κ 2 μερ. διαφορά! εγώ αλλάζω κάθε πέμπτη..την άλλη πέμπτη θα είμαι 21 εβδ. ακριβώς αρά σύμφωνα με το πινακάκι θα μπω στον 6ο??!!!:!::!: ουαου!!:D:D

πως περναει ο καιρος!

πως περναει ο καιρος!

:D να σου πω την αλήθεια καμιά φορά μου φαίνεται ότι περνάει γρήγορα και καμιά φορά μου φαίνεται σαν να είμαι έγκυος πολυυυυυυ καιρό!! αλλά νομίζω πως στην πραγματικότητα όντως περνάει γρήγορα..

z4WZp2.png

:D να σου πω την αλήθεια καμιά φορά μου φαίνεται ότι περνάει γρήγορα και καμιά φορά μου φαίνεται σαν να είμαι έγκυος πολυυυυυυ καιρό!! αλλά νομίζω πως στην πραγματικότητα όντως περνάει γρήγορα..

εγω τωρα το χαιρομαι.. που φουσκωσε η κοιλια μου κ σταματησαν τα συμπτωματα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

εγω τωρα το χαιρομαι.. που φουσκωσε η κοιλια μου κ σταματησαν τα συμπτωματα... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

κοιλιά είχα εδώ κ καιρό!! τώρα χαίρομαι που μεγαλώνει χιχιχιιχ κ συμπτώματα πολύ λάιτ!! είμαι τυχερή σ'αυτό!! φύλο ξέρεις?

z4WZp2.png

Διαφημίσεις

κοιλιά είχα εδώ κ καιρό!! τώρα χαίρομαι που μεγαλώνει χιχιχιιχ κ συμπτώματα πολύ λάιτ!! είμαι τυχερή σ'αυτό!! φύλο ξέρεις?

Eμενα ειχε πεταξει η κοιλια μου αλλα οπως οταν εχεις παραφαει! δλδ καποια βραδυα που μουν χαλια με αναγουλες κ την εβγαζα με ενα μηλο , το επομενο πρωι ειχα ξεπρηστει εμφανως. με το που μπηκα στον 5ο η κοιλια τουρλωσε ! αυτο ηταν λεω! τωρα πια φαινομαι εγκυος! ειδικα απ τν αφαλο κ κατω ειναι πιο πρησμενη!

φυλο οχι! δεν ειδαμε! ασε! δε θυμασαι; τα χαμε ξαναπει... ηταν σταυροποδι ο ελληναρας!!!!

Eμενα ειχε πεταξει η κοιλια μου αλλα οπως οταν εχεις παραφαει! δλδ καποια βραδυα που μουν χαλια με αναγουλες κ την εβγαζα με ενα μηλο , το επομενο πρωι ειχα ξεπρηστει εμφανως. με το που μπηκα στον 5ο η κοιλια τουρλωσε ! αυτο ηταν λεω! τωρα πια φαινομαι εγκυος! ειδικα απ τν αφαλο κ κατω ειναι πιο πρησμενη!

φυλο οχι! δεν ειδαμε! ασε! δε θυμασαι; τα χαμε ξαναπει... ηταν σταυροποδι ο ελληναρας!!!!

χαχχα αυτό είναι ένα απ'τα ήπια συμπτώματα που έλεγα!!! ξεχνάω εύκολα!! ποια εγώ,που θυμόμουν κ το παραμικρό!!! ε θα το δείτε στην β' εππιπ. σίγουρα!! θυμάμαι οτι ξαναμιλήσαμε αλλά δεν θυμάμαι τι είπαμε!!! εμένα η φωτό είναι 17 εβδ. ακριβώς!κ απ'την αρχή ήταν σφιχτή κι όχι όπως γινόταν καμιά φορά όταν παραέτρωγα :D

z4WZp2.png

χαχχα αυτό είναι ένα απ'τα ήπια συμπτώματα που έλεγα!!! ξεχνάω εύκολα!! ποια εγώ,που θυμόμουν κ το παραμικρό!!! ε θα το δείτε στην β' εππιπ. σίγουρα!! θυμάμαι οτι ξαναμιλήσαμε αλλά δεν θυμάμαι τι είπαμε!!! εμένα η φωτό είναι 17 εβδ. ακριβώς!κ απ'την αρχή ήταν σφιχτή κι όχι όπως γινόταν καμιά φορά όταν παραέτρωγα :D

ε βρε, 2 μωρακια ειναι αυτα!!! τι νομιζες;; θα την γλιτωνες;;;;!!!!

ε βρε, 2 μωρακια ειναι αυτα!!! τι νομιζες;; θα την γλιτωνες;;;;!!!!

χαχχαχα σιγά μην την γλίτωνα!! τώρα που τα νιώθω κιόλας είναι μια τρέλα!!

λοιπόν σ'αφήνω να πάω να ξαπλώσω γιατί το άλλο ηπιο συμπτωμα είναι η μεση που πονάει :D καληνυχτα!!

z4WZp2.png

Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία εβδομάδας-μήνα. Εβδομάδες μετράς από την αρχή της εγκυμοσύνης, ενώ μήνες μετράς προς τα πίσω από την ΠΗΤ. Μια έγκυος μπορεί να μπει στον 5ο μήνα όταν είναι στη 18η εβδομάδα και μια άλλη όταν είναι στην 20η.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία εβδομάδας-μήνα. Εβδομάδες μετράς από την αρχή της εγκυμοσύνης, ενώ μήνες μετράς προς τα πίσω από την ΠΗΤ. Μια έγκυος μπορεί να μπει στον 5ο μήνα όταν είναι στη 18η εβδομάδα και μια άλλη όταν είναι στην 20η.

Έχω μπερδευτεί εντελώς και τελείως. Εβδομάδα αλλάζω κάθε Πέμπτη, αλλά αν τα πάρω ανάποδα, στον επόμενο μήνα θα μπω Δευτέρα, δλδ 18 εβδομάδων και 4 ημερών..

Ο γιατρός πάντως που τον ρώτησα είπε πως αυτά είναι κομπογιαννίτικα και πλέον μετράμε μόνο σε εβδομάδες! Δηλαδή θα βάζω όποιον ρωτάει να βγάλει κομπιουτεράκι να υπολογίσει τι σημαίνει 16 εβδομάδων έγκυος...; :confused:

27pzp3.png

qIUIp2.png

http://www.pregnology.com/

για κανε κανα υπολογισμο εδω!

καλα αυτο με τις βδομαδες , δεν παιζει να το πεις στους γνωστους. θα σε κοιτανε σαν χανοι! :-D:-D:-D

http://www.pregnology.com/

για κανε κανα υπολογισμο εδω!

καλα αυτο με τις βδομαδες , δεν παιζει να το πεις στους γνωστους. θα σε κοιτανε σαν χανοι! :-D:-D:-D

ε ναι..ήδη η πεθερά μου νομίζει ότι το κάνω επίτηδες για να την μπερδέψω!:P

υγ καταπληκτικό το σάιτ, σ' ευχαριστώ!!!

27pzp3.png

qIUIp2.png

• 2 months later...

Βρήκα έναν πολύ κατατοπιστικό πίνακα για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την αντιστοιχία εβδομάδων - μηνών. Επιτέλους κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται.. :P

Μπορειτε να τον δείτε εδώ: http://www.123baby.me/pregnancy_chart.html

27pzp3.png

qIUIp2.png

• 7 months later...
Βρήκα έναν πολύ κατατοπιστικό πίνακα για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και την αντιστοιχία εβδομάδων - μηνών. Επιτέλους κατάλαβα ακριβώς τι γίνεται.. :P

Μπορειτε να τον δείτε εδώ: http://www.123baby.me/pregnancy_chart.html

Παντως λιγο μπερδεμα μου φαινεται.. Η μονον εγω δε μπορω να βγαλω ακρη ??

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...