Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υπερβολική σε όλα?????????

Recommended Posts

Νομίζω οτι μετα την δύσκολη φάση που έζησα μετά τον τοκετό(η αντιμετώπιση της οικογένειας του άντρα μου,μέσα και αυτός,δεν ήταν και η καλύτερη) έχω γίνει υπερβολική σε όλα και έτσι νιώθω οτι δεν είμαι καλή πουθενά.Δεν προλαβαίνω να καθαρισω το σπίτι,δεν προλαβαίνω να έρθω κοντά με τον άντρα μου,δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ με τον εαυτό μου. στην αρχή έλεγα οτι δεν φτιάχνω τα μαλλιά μου και δεν βάφομαι πια για να μην ενοχλήσει κάτι το μωρό τώρα δεν προλαβαίνω αλλα έχω κουράστει να με βλεπω έτσι.Πάντα ήμουν πολύ περιποιήμενη.Τώρα τρέχω όλη μέρα και κάνω τα μισά απο αυτά που πρέπει.Στο τέλος το βράδυ νιώθω κουρασμένη και απογοητευμένη που δεν τα κατάφερα.Είμαι και υπερβολική με το παιδί ...μην το πειράξει κάτι μην δεν του κάνω σωστα την διατροφή του....φόβοι....αγχος....δεν ξέρω....πρέπει να χαλαρώσω

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

Προσπάθησε να χαλαρώσεις λιγάκι και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου θα νι΄ωσεις πολύ καλύτερα αν περιποιηθείς λίγο!!!Τώρα δεν μπορώ να ξέρω για την αντιμετώπιση που λες οτι είχες απο τους γονείς του άντρα σου και τον ίδιο αλλα κάντο για σένα θα αλλάξει η ψυχολογία σου.Λίγο πολύ όλες τα περασαμε και ξέρουμε πως μπορεί να νιώθεις :wink:

Συνήθως η πρώτη περίοδος με το μωρό όσο ευχάριστη κι αν είναι σε βγάζει από τα νερά σου και σου δημιουργεί διαφορα προωτογνωρα συναισθήματα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μην θεωρείς αφύσικο ότι αισθάνεσαι. Όλα είναι φυσιολογικά που αισθανόμαστε τον πρώτο καιρό που γινόμαστε μανούλες!!Να χαίρεσαι τις σιτγμές με το μωράκι σου και να απολαμβάνεις τον χρόνο που σου μένει για τον εαυτό σου, για να νοιώθεις ότι κάνεις πράγματα και για σένα!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

welcome to the club!!!!

αρχικά μην αγχώνεσαι!!!!είχα περάσει ακριβώς την ίδια φάση!!είχα μάθει να είμαι μια ζωή στην τρίχα και να την λέω και στη μάνα μου που κυκλοφορούσε άβαφτη και απεριποίητη!!όσο για το σπίτι μέχρι πριν γγεννήσω έβγαζες τα φρύδια σου στα πλακάκια!!τα είχα κάνει καθρέφτη από το καθάρισμα :lol: μετά που έννησα η ψυχολογία έπεσε στο μηδέν!τελικά κατάλαβα πως και βέβαια δεν μπορεί να είμαι τέλεια σε όλα όπως ήθελα παλιά γιατί τίποτα δεν είναι όπως παλιά!!!! τότε δεν είχα ένα μωράκι που με είχε στο πόσι όλη μέρα ούτε έμενα πολλά βράδια άυπνη ούτε είχα ένα σίδερο και ένα πλύσιμο που μοιάζει με βουνό!! βάλε προτεραιότητες και προσπάθησε να κάνεις εύκολη την ζωή σου, για το σπίτι πάρε μία φορά στις 7-15 μέρες γυναίκα!ασχολήσου με το παιδί και τον άντρα σου!και φυσικά κάτσε και συζήτησε του όλους τους προβληματισμούς σου!όσο για την περιποίηση μια μάσκαρα, λίγο μολύβι και μια κρεμούλα θα σε κάνουν να νοιώσεις καλύτερα και σίγουρα δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πάνω από 5 λεπτά για να τα κάνεις αυτά!! α!! και το βασικότερο: χαλάρωσε και απόλαυσε το νέο σου ρόλο!!!!

Ακριβώς renik μου τα είχα και εγώ όλα στην τρίχα...μαλλον πρέπει να αφιερώνω κάθε μέρα και λίγο χρόνο στον εαυτό μου και τα υπολοιπά θα φτιάξουν αν νιώσω καλύτερα...έτσι νομίζω!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Πρέπει να μάθω να ξεπερνώ τον πανικό που με πιάνει και έτσι θα βρω πιο γρήγορα τους ρυθμούς μου!!!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

Συνήθως η πρώτη περίοδος με το μωρό όσο ευχάριστη κι αν είναι σε βγάζει από τα νερά σου και σου δημιουργεί διαφορα προωτογνωρα συναισθήματα. Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και μην θεωρείς αφύσικο ότι αισθάνεσαι. Όλα είναι φυσιολογικά που αισθανόμαστε τον πρώτο καιρό που γινόμαστε μανούλες!!Να χαίρεσαι τις σιτγμές με το μωράκι σου και να απολαμβάνεις τον χρόνο που σου μένει για τον εαυτό σου, για να νοιώθεις ότι κάνεις πράγματα και για σένα!!! :wink:

Αυτο :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

θες να ερθεις να δεις μεσοβδομαδα το σπιτι μου πως ειναι μεχρι το ζουζουνι να κοιμηθει????βομβα να εριχνες πιο καθαρο θα ητανε....οτναν γεννησα ετσι ημουνα και εγω....ολη μου την λεγανε που αντι να κατσω να σιδερωσω το 8ο πλυντηριο καθομουνα στις 12΅00 το μεσημερι και κοιμομουνα μαζι με την μπουμπου ή το απογευμα για να ξεκουραστω απο το ξενυχτι.Ο αντρας μου μονο μου συμπαρασταθηκε..και ας δουλευε πολλες ωρες και ας εβαλε και μια ασιδερωτη μπλουζα και ας γυρισε μια μερα και δεν ειχε φαγητο σπιτι να φαει.Εβλεπε το παιδι του που ητανε χαρουμενο και την γυναικα του ευτυχυσμενη.....

Αν θες να μαθεις τα μαλλια μου τα εβαψα 6 μηνες μετα την γεννα οταν διεκοψα τον θηλασμο(υπερβολη το ξερω...)...τον εαυτο μου τον κοιταγα ιοως ηθελα εγω και οχι οπως μου επεβαλλαν οι αλλοι...(αλπμη να χασεις τα παραπανω κιλα της εγκυμοσυνης????)

Να εχεις ενα βασικο κανόνα που ειχαμε ολες απο οτι διαβαζω και ανταπεξελθαμε....Οσο εισαι εσυ ευτσυχισμενη και χαρουμενη αλλο τοσο θα ειναι το παιδι σου....το χαμογελο ειναι το καλυτερο δωρο που δινεις μετα την αγαπη και την τρυφεροτητα στο παιδι σου....ολα σιγα σιγα θα φτιαξουν.....(να δω ποτε.... :P )

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

σε ευχαριστώ yasemi νομίζω οτι έκανες το καλύτερο .Εγώ που έκανα το αντίθετο τι κατάλαβα :cry: Τέλος ...και ας γίνω και κακια νύφη ..΄.και δεν βάζουν ένα χέρι βοήθειας και νομίζουν οτι είσαι υπερ-ήρωας και είναι όλο συμβουλές αντε μη ....χ....!!!

2GxD.jpg2GxDp2.png

σε ευχαριστώ yasemi νομίζω οτι έκανες το καλύτερο .Εγώ που έκανα το αντίθετο τι κατάλαβα :cry: Τέλος ...και ας γίνω και κακια νύφη ..΄.και δεν βάζουν ένα χέρι βοήθειας και νομίζουν οτι είσαι υπερ-ήρωας και είναι όλο συμβουλές αντε μη ....χ....!!!
εσενα θα κοιτας και την οικογενεια ,τους υπολοιπους ασε τους να τραγουδουν

θες να ερθεις να δεις μεσοβδομαδα το σπιτι μου πως ειναι μεχρι το ζουζουνι να κοιμηθει????βομβα να εριχνες πιο καθαρο θα ητανε....οτναν γεννησα ετσι ημουνα και εγω....ολη μου την λεγανε που αντι να κατσω να σιδερωσω το 8ο πλυντηριο καθομουνα στις 12΅00 το μεσημερι και κοιμομουνα μαζι με την μπουμπου ή το απογευμα για να ξεκουραστω απο το ξενυχτι.Ο αντρας μου μονο μου συμπαρασταθηκε..και ας δουλευε πολλες ωρες και ας εβαλε και μια ασιδερωτη μπλουζα και ας γυρισε μια μερα και δεν ειχε φαγητο σπιτι να φαει.Εβλεπε το παιδι του που ητανε χαρουμενο και την γυναικα του ευτυχυσμενη.....

Αν θες να μαθεις τα μαλλια μου τα εβαψα 6 μηνες μετα την γεννα οταν διεκοψα τον θηλασμο(υπερβολη το ξερω...)...τον εαυτο μου τον κοιταγα ιοως ηθελα εγω και οχι οπως μου επεβαλλαν οι αλλοι...(αλπμη να χασεις τα παραπανω κιλα της εγκυμοσυνης????)

Να εχεις ενα βασικο κανόνα που ειχαμε ολες απο οτι διαβαζω και ανταπεξελθαμε....Οσο εισαι εσυ ευτσυχισμενη και χαρουμενη αλλο τοσο θα ειναι το παιδι σου....το χαμογελο ειναι το καλυτερο δωρο που δινεις μετα την αγαπη και την τρυφεροτητα στο παιδι σου....ολα σιγα σιγα θα φτιαξουν.....(να δω ποτε.... :P )

με έκανες και γέλασα πρωί πρωί! :lol: γιατί σκέφτηκα το δικό μου σπίτι...βομβαρδισμένο από παιχνίδια μέχρι να κοιμηθεί!

όσον αφορά αυτό που λες με τις δουλειές και εγώ ενώ κάνω δουλειές στο σπίτι, δεν σκοτώνομαι να τις κάνω την στιγμή που ίσως να είχα προγραμματίσει επειδή είμαι ράκος ή πολύ νυσταγμένη και η μάνα μου για πλάκα μου λέει "σύνελθε" και γελάμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καθαρό το σπίτι μου αλλά κάνω τις δουλειές μου χωρίς άγχος και αν θέλω να αφιερώσω χρόνο για παιχνίδι στον μικρό μου θα το κάνω χωρίς άγχος και τύψεις που μείναν πίσω οι δουλειές.

Θα συμφωνήσω επίσης στην επίδραση που έχει η ψυχολογία των γονιών στα παιδιά τους

froufrou μου είναι πολύ νωρίς ακόμη να συνηδειτοποιήσεις την αλλαγή στην ζωή σου και να μπεις σε ένα πρόγραμμα..δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνηθίσει και άσε το μωρό κάποιες στιγμές για 1 ωρίτσα στον άντρα σου να βγεις λίγο για ένα καφεδάκι ή για σινεμά με μια φίλη..μπορεί να νιώθεις ότι εγκαταλείπεις το μωρό σου για να βολτάρεις, δεν είναι έτσι όμως..και εγώ άργησα να το καταλάβω, το αφήνεις για να είναι χαρούμενη η μαμά του ώστε να είναι και εκείνο όταν σε αισθάνεται καλά!

όσον αφορά τις αμφιβολίες σου ότι δεν τα καταφέρνεις όλες περνάμε τέτοιες φάσεις..νομίζω και εγώ το είχα γράψει παλιότερα, αυτές είναι λογικές ανησυχίες επειδή αγαπάμε τα μωρά μας και θέλουμε το καλύτερο..με τον καιρό θα αποκτήσεις περισσότερη εμπιστοσύνη στο μητρικό ένστικτο και όλα θα είναι καλύτερα, θα δεις! :)

5qfMp3.pngM5Bvp3.png

Διαφημίσεις