Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γκρινιάρικο μωρό ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα???

ntountoukaki

Recommended Posts

Καλησπέρα μανούλες και μπαμπάδες. Έχω ένα μωράκι 5 μηνών και 20 ημερών το οποίο με το που γεννήθηκε παρουσίασε παροδική ταχύπνοια και νοσηλεύθηκε στη ΜΕΝΝ για 10 μέρες. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και είχα στενοχωρηθεί και φοβηθεί πάρα πολύ με αυτό που συνέβη, έτσι όταν το πήρα σπίτι τις πρώτες μέρες ήμουνα συνεχώς "από πάνω του". Το πρόβλημα μου είναι το εξής : το μωράκι δεν μπορεί να μείνει ούτε δευτερόλεπτο μόνο του, κλαίει και γκρινιάζει όοοολη τη μέρα εδώ και 3 μήνες, δεν είναι ευχαριστημένο με τίποτα ενώ είναι ταισμένο, αλλαγμένο, έχει κάνει τη βόλτα του κ.λ.π Να σημειώσω ότι του μιλάω και του τραγουδάω συνέχεια, λέμε παραμυθάκια, παίζουμε και γενικά ασχολούμαι μόνο μαζί του όλη μέρα. Το βράδυ ξυπνάει ανα δίωρο, γκρινιάζει και γενικά έχει ανύσηχο ύπνο. Οι 4 διαφορετικοί παιδίατροι όπου τον έχω πάει δεν βρίσκουν κάτι το παθολογικό, τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά?!?!?! Έχω κουραστεί πάρα πολύ ψυχολογικά να ακούω γκρίνια κάθε μέρα όλη μέρα και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. :-(

Διαφημίσεις

Καλησπέρα μανούλες και μπαμπάδες. Έχω ένα μωράκι 5 μηνών και 20 ημερών το οποίο με το που γεννήθηκε παρουσίασε παροδική ταχύπνοια και νοσηλεύθηκε στη ΜΕΝΝ για 10 μέρες. Είναι το πρώτο μου παιδάκι και είχα στενοχωρηθεί και φοβηθεί πάρα πολύ με αυτό που συνέβη, έτσι όταν το πήρα σπίτι τις πρώτες μέρες ήμουνα συνεχώς "από πάνω του". Το πρόβλημα μου είναι το εξής : το μωράκι δεν μπορεί να μείνει ούτε δευτερόλεπτο μόνο του, κλαίει και γκρινιάζει όοοολη τη μέρα εδώ και 3 μήνες, δεν είναι ευχαριστημένο με τίποτα ενώ είναι ταισμένο, αλλαγμένο, έχει κάνει τη βόλτα του κ.λ.π Να σημειώσω ότι του μιλάω και του τραγουδάω συνέχεια, λέμε παραμυθάκια, παίζουμε και γενικά ασχολούμαι μόνο μαζί του όλη μέρα. Το βράδυ ξυπνάει ανα δίωρο, γκρινιάζει και γενικά έχει ανύσηχο ύπνο. Οι 4 διαφορετικοί παιδίατροι όπου τον έχω πάει δεν βρίσκουν κάτι το παθολογικό, τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά?!?!?! Έχω κουραστεί πάρα πολύ ψυχολογικά να ακούω γκρίνια κάθε μέρα όλη μέρα και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. :-(

Καλημερα. Λιγο γκρινιαρικο ηταν και το δικο μου, δεν εμενε μονο του με τιποτε. Αυτο που μας βοηθησε ηταν το κουβερτακι- γυμναστηριο, που εχει κρεμαςτα παιχνιδακια. Στην ηλικια που ηταν το δικο σου, οταν το πηραμε ασχολουταν πολυ με αυτο και καθομασταν και λιγο εμεις. Δεν ξερω αν εχεις κατι τετοιο, αν οχι παρε ενα, δεν ειναι πολυ ακριβο. Επισης αρχισε να το αφηνεις σταδιακα και λιγο μονο του χωρις να το παιζεις συνεχεια. Καμια φορα θελουν και την ησυχια τους.

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

καλη σου μερα!απ'οτι εχω καταλαβει ειναι στα παιδια!το ιδιο με σενα αντιμετωπιζε κ ηξαδερφη μου με την κορη της(2μιση ετων σημερα) οταν ηταν νινιδακι!ολη μερα εκλαιγε χωρις να χει τιποτα.επισης δεν κοιμοταν καθολου!βραδυ κοιμηθηκαν οταν η μαριλου πηγε 1μιση ετων!την βγαζαν αγκαλια στο διαδρομο περα δωθε περα δωθε!ωσπου τελικα μεγαλωσε και το κοψε μονη της!αβυσσος η ψυχη των μωρων!ομως εσενα ειναι μωρουδακι!μπορει να χει κολικους!κατι του φταιει!για να καταλαβεις ο δικος μου(9 μηνων)σαν μωρουδακι ηταν πολυ ησυχος.ετρωγε κ κοιμοταν!ακομα ξυπναει το βραδυ για γαλα:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:,αλλα παντα με το που το επινε κοιμοταν στο δευτερολεπτο!τους τελευταιους 2 μηνες κατι με ιωσεις,κατι με δοντια,κατι με μια παλιογαστρεντεριτιδα που μας παιδευει ακομα απο την πρωτοχρονια:shock::shock::shock::shock:εγινε το θεμα κουλουβαχατα!τον βαζω για υπνο 9.15 οπως εκανα παντα και ξυπναει στις 11 με ορεξη κ γελια και καταληγει να κοιμηθει αυτος στη 1 με κλαματα και γω με τον αντρα μου με σπασμενα νευρα!γι αυτο σου λεω αστο!αβυσσος η ψυχουλα τους!

Ειναι στο παιδι μάλλον,το μωρο μου ειναι 20μηνων και δεν κάθεται με τπτ μονη της,στο μπάνιο να πάω και φωνάζει και κλαίει έξω απο τη πόρτα μαμααααα μαμαααααα,ενω ειναι και ο άντρας μου μαζι της.

Εγω το έχω πάρει απο νωρίς απόφαση οτι ειναι απαιτητική και γκρινιαρα οπότε πια δεν με χαλάει,ίσα ίσα που αν τύχει και την δω λίγο ήρεμη ανησυχώ μήπως εχει κάτι.

Υπομονη θα μεγαλώσουν!

Γκρινιαρούλης ήταν και ο δικός μου που σε λίγο καιρό κλείνει τα 3, από βρεφάκι ήταν ανήσυχος. Παρόλο που ήταν το δεύτερο μωρό μου ώρες ώρες τα έχανα, όπως λέτε ταϊσμένο, αλλαγμένο και πάλι γκρίνια. Τελικά είχε και παλλινδρόμηση οπότε με το σιροπάκι ηρέμησε αρκετά\!

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ όλες σας για τις απαντήσεις! Με καθυσηχάσατε αρκετά ακούγοντας ότι υπάρχουν κι άλλα μωράκια με τέτοια συμπεριφορά. Είχα ανυσηχήσει πάρα πολύ και όλο αυτό τον καιρό μου μπαίνανε ιδέες ότι έχει κάτι παθολογικό το παιδί το οποίο δεν του βρίσκανε οι γιατροί και κόντευα να τρελαθώ. LadyBi ναι έχουμε γυμναστήριο αλλά δεν το πολυσυμπαθεί (δεν κάθεται πάνω από 5 λεπτά). Να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

• 1 month later...

Καλησπέρα, η μικρούλα μου είναι 50 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Δυστυχώς είναι γενικά πολύ ανήσυχη, δεν θέλει με τίποτα να κοιμάται στην καλαθούνα της, την βάζω κοιμισμένη και στο 5λεπτο ξυπνάει με κλάματα. Πρόγραμμα στο θηλασμό δεν έχουμε, την ταΐζω όποτε θέλει και για όσο θέλει (μερικές φορές και ανά μισάωρο). Είμαστε όλη μέρα αγκαλιά να περπατάμε στο σπίτι. Δε νομίζω να έχει κάτι παθολογικό γιατί όταν την αλλάζω είναι ήρεμη και χαμογελάει...μη φανταστείτε:για 5-10 λεπτά και ξαναρχίζει τη γκρίνια. Έχω πάρει ring sling για να έχω τα χέρια ελεύθερα μπας και κάνω καμιά δουλειά αλλά δεν δείχνει να της αρέσει, ίσως κάνω κι εγώ κάτι λάθος στον τρόπο που τη "φοράω" (πολύ σφιχτά-πολύ χαλαρά?). Ακούω από γνωστές ότι τα μωρά τους σε αυτή την ηλικία με το που έτρωγαν κοιμόντουσαν ήσυχα και αναρωτιέμαι τί κάνω λάθος εγώ με τη μπέμπα μου. Μόνο κάποιες φορές που βγήκαμε βόλτα με το καρότσι κοιμήθηκε ήρεμα και κατά τη διαδρομή αλλά και ήταν σχετικά πιο ήσυχη την υπόλοιπη μέρα, όμως τώρα ο καιρός ξαναχάλασε και κλειστήκαμε μέσα. Έχω απελπιστεί, είμαι άυπνη (ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα και καταλήγουμε εκείνη να κοιμάται στο στήθος κι εγώ καθιστή στο κρεβάτι), κουρασμένη μόνιμα, το σπίτι σε άθλιο χάλι και κυρίως ανησυχώ γιατί δεν έχω ένα ήρεμο κι ευτυχισμένο μωράκι. Φταίω εγώ? Είναι στο χαρακτήρα κάποιων μωρών να είναι "δύσκολα"? Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, πάντως είναι υπερκινητική, κουνάει χέρια και πόδια συνεχώς ακόμα και στον ύπνο, πράγμα που την ξυπνάει πολλές φορές. Το χαλαρό φάσκιωμα δεν της άρεσε καθόλου οπότε και δεν το εφαρμόσαμε. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή με ευγνωμοσύνη....

GEz7p3.png

Καλησπέρα, η μικρούλα μου είναι 50 ημερών και θηλάζουμε αποκλειστικά. Δυστυχώς είναι γενικά πολύ ανήσυχη, δεν θέλει με τίποτα να κοιμάται στην καλαθούνα της, την βάζω κοιμισμένη και στο 5λεπτο ξυπνάει με κλάματα. Πρόγραμμα στο θηλασμό δεν έχουμε, την ταΐζω όποτε θέλει και για όσο θέλει (μερικές φορές και ανά μισάωρο). Είμαστε όλη μέρα αγκαλιά να περπατάμε στο σπίτι. Δε νομίζω να έχει κάτι παθολογικό γιατί όταν την αλλάζω είναι ήρεμη και χαμογελάει...μη φανταστείτε:για 5-10 λεπτά και ξαναρχίζει τη γκρίνια. Έχω πάρει ring sling για να έχω τα χέρια ελεύθερα μπας και κάνω καμιά δουλειά αλλά δεν δείχνει να της αρέσει, ίσως κάνω κι εγώ κάτι λάθος στον τρόπο που τη "φοράω" (πολύ σφιχτά-πολύ χαλαρά?). Ακούω από γνωστές ότι τα μωρά τους σε αυτή την ηλικία με το που έτρωγαν κοιμόντουσαν ήσυχα και αναρωτιέμαι τί κάνω λάθος εγώ με τη μπέμπα μου. Μόνο κάποιες φορές που βγήκαμε βόλτα με το καρότσι κοιμήθηκε ήρεμα και κατά τη διαδρομή αλλά και ήταν σχετικά πιο ήσυχη την υπόλοιπη μέρα, όμως τώρα ο καιρός ξαναχάλασε και κλειστήκαμε μέσα. Έχω απελπιστεί, είμαι άυπνη (ξυπνάει πολλές φορές τη νύχτα και καταλήγουμε εκείνη να κοιμάται στο στήθος κι εγώ καθιστή στο κρεβάτι), κουρασμένη μόνιμα, το σπίτι σε άθλιο χάλι και κυρίως ανησυχώ γιατί δεν έχω ένα ήρεμο κι ευτυχισμένο μωράκι. Φταίω εγώ? Είναι στο χαρακτήρα κάποιων μωρών να είναι "δύσκολα"? Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, πάντως είναι υπερκινητική, κουνάει χέρια και πόδια συνεχώς ακόμα και στον ύπνο, πράγμα που την ξυπνάει πολλές φορές. Το χαλαρό φάσκιωμα δεν της άρεσε καθόλου οπότε και δεν το εφαρμόσαμε. Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή με ευγνωμοσύνη....

Sofiam να τη χαίρεστε! Εάν είναι ταϊσμένη-χορτασμένη, αλλαγμένη και γκρινιάζει σημαίνει ή ότι είναι "δύσκολο" μωρό όπως λες ή ότι τη ταλαιπωρούν κολικοί!

Εσύ θα πρέπει να είσαι ήρεμη όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην της μεταφέρεις την έντασή σου, θέλει πολύ αγκαλίτσα χαδάκια κλπ, και να κάνεις υπομονή, το πρώτο τρίμηνο είναι όντως δύσκολο!

Θα σου πω προσωπικά ότι ταλαιπωρήθηκα κι' εγώ και από τα δύο μωρά μου τα πρώτα εξάμηνα, με πολύ γκρίνια και κλάμα! Ρώτα και το παιδίατρό σας να σε συμβουλέψει σε ότι χρειάζεσε, να μη σου φαίνεται κι' εσένα βουνό!

Sofiam καλημέρα! Εάν όντως δεν έχει κάτι όπως π.χ κολικούς ή γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση, τότε ναι ίσως και η μπέμπα σου είναι ένα ¨δύσκολο¨ μωράκι. Και ο δικός μου τα ίδια με τη δικιά σου από πολύ μικρός. Κουνούσε συνεχώς χέρια-πόδια, γκρίνιαζε, ήθελε να τρώει όλη την ώρα (θηλασμός) και γενικά δεν καθόταν πουθενά μόνος. Για τον ύπνο δεν το συζητώ : έχουν περάσει 7 μήνες και ακόμη ξυπνάει τα βράδια. Με κλάμματα κοιμάται με κλάμματα ξυπνάει. Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο, δεν είναι τόσο η κούραση η σωματική όσο η ψυχολογική σε συνδυασμό με την αυπνία και από ένα σημείο και μετά νιώθεις ότι δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες του μωρού σου και σε πιάνουν τύψεις. Εγώ προσωπικά τα είχα ψάξει όλα από ιατρικής πλευράς γιατί έλεγα δεν μπορεί το παιδί κάτι έχει αλλά τελικά είναι απλά πολύ γκρινιάρης. Τώρα όλη μέρα γκρινιάζει, κλαίει, τσιρίζει γιατί είναι στη φάση πριν το μπουσούλημα και ενώ προσπαθεί να στηριχθεί δεν τα καταφέρνει και νευριάζει. Καλό κουράγιο να έχεις και να σου ζήσει το μπεμπάκι σου!

Να σου ζησει...γερη να ειναι παντα! Δυστυχως ναι...υπαρχουν δυσκολα μωρα.Ετσι ηταν ο μεγαλος μου...κοιμοταν ελαχιστα και αυτο μονο αν τον κραταγα αγκαλια...με το που τον εβαζα κατω ξυπναγε.Δεν καθησε ποτε σε ριλαξ...καλαθουνες...καροτσι παρα μονο αν ηταν κοιμισμενος η αν καναμε βολτα.τους πρωτους τρεις μηνες σχεδον κοιμομουν στον καναπε και αυτος μπρουμυτα στο στηθος μου...μονο ετσι κοιμοταν...και ο αντρας μου να εχει σαλταρει απο το φοβο του μη μου πεσει η μη τον πλακωσω.υπομονη...υπομονη...υπομονη...καθε μηνας θα ειναι και καλυτερα.εμενα να σου πω οτι τωρα που πηγε τριων καθεται και παιζει μονος του...μεχρι τωρα τα καναμε ολα μαζι...μαζι μαγειρευαμε...μαζι καθαριζαμε...μαζι ολα...φανταζεσαι.η αγκαλια κοπηκε σε εμας 8 μηνων οταν μπουσουλησε και ειχε αλλα ενδιαφεροντα να εξερευνησει...εχεις δρομο ακομα.οπως λεει και μια παροιμια...9 μηνες στην κοιλια 9 μηνες αγκαλια.να σου πω ομως κατι...τωρα θα τη χαρεις αυτη την αγκαλια...ο καιρος περναει γρηγορα...σε λιγο θα ειναι παιδακι και θα λες ποτε ηταν που την ειχα αγκαλιτσα ολη μερα?

Πρακτικα τωρα κατι που με βοηθησε...οταν τον κοιμισα τον τυλιγα με ενα σεντονακι η κουβερτουλα.οταν αποκοιμιοταν και τον πηγαινα στην κουνια τον ακουμπαγα μαζι με την κουβερτουλα κατω οπως ηταν...ετσι δεν αισθανοταν εντονα τη διαφορα θερμοκρασιας και σιγα σιγα εμαθε να ξυπναει πιο δυσκολα.επισης λες οτι χρησιμοποιεις μαρσιππο...τη βαζεις ξαπλωτη? Αν ναι βαλτη σε καθιστη σταση να ακουμπαει το κεφαλακι της στο στηθος σου...εμενα ετσι καθοταν με τις ωρες...εγω σκουπιζα κι αυτος κοιμοταν.και βολτες...πολλες βολτες...βαλτη στο καροτσι και δρομο τωρα θα φτιαξει και ο καιροα σιγα σιγα θα εισαστε μια χαρα...κι αυτη θα κοιμαται κι εσυ θα περπατας θα ξελαμπικαρεις.εγω ανοιξη τον εβγαζα 9 το πρωι βολτα...ξυπναγε απο τις 6 αυτος οποτε 9 ηταν ετοιμος για υπνο.εκανα τη βολτα μου...χαζευα βιτρινες..επαιρνα καφεδακι και καθομουνα σε κανα παρκο.

ασε τις δουλειες να πανε και λιγο πισω...προτεραιοτητα εχει το μωρακι...ειναικαι πολυ μικρουλα μωρε.παρτην αγκαλιτσα...μιλα της πολυ...βαλε μουσικουλα κρατα την αγκαλιτσα και χορεψε να χαλαρωσει...εγω αυτα εκανα.

Διαφημίσεις

Σε σχέση με τον νυχτερινό θηλασμό που λες, καλό θα ήταν να δοκιμάσεις να την ταίζεις ξαπλωτή και όχι καθιστή, ώστε να ξεκουράζεσαι κι εσύ ταυτόχρονα.

Επίσης αν έχει κολικούς, βάλτην μπρούμητα, στον πήχη σου και χάιδευε την πλατούλα -αυτή η στάση ανακουφίζει-. Αν είναι δύσκολο το μωρό, δύσκολο θα παραμείνει (εμένα ο δεύτερος, ακόμη με ξυπνάει τη νύχτα και είναι 2.5 χρονών), αλλά κάποια πράγματα ίσως βελτιωθούν λιγάκι. Προσπάθησε να πηγαίνετε καμία βόλτα, αν όχι με το καρότσι, με το αυτοκίνητο, της αρέσει? Άφηνε την λίγο κάτω έστω 15 λεπτά και προσπάθησε να "μην ακους" την γκρίνια της..σιγά σιγά αυτά θα αυξηθουν, ώστε να μην σε πιάσει καμία μέση και πέσεις κάτω μια κι έξω.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Sofiam και η δικιά μου νινίτσα είναι 55 ημερών, και κοιμάται πολύ λίγο ( μια ώρα το μεσημέρι μια ώρα το απόγευμα) αλλιώς όλα τα υπόλοιπα τα κάνουμε μαζί στο μει ται! Είναι στα μικρούλια ασε που την καλαθούνα ούτε να την δει δεν θέλει δεν ξέρω γιατί! Εγώ πάντως την παίρνω μαζί στο κρεβάτι κ κοιμάται μαζί μου :oops: θηλάζει ηρεμεί και έτσι ξεκουράζομαι κ εγώ! και μεσα στην ημέρα για να κοιμηθεί λίγο την βάζω στην κούνια της, δεν ξέρω μήπως θέλει να απλώνεται και η καλαθούνα δεν την βολεύει? Όσο για το σπίτι άσε κ εμένα χαμός, έχω και τους συγγενείς του άντρα μου που έρχονται ότι ώρα να ναι και σχολιάζουν! Πάρτην αγκαλίτσα ασχολήσου μαζί της και άσε όλα τα άλλα τα ζουζούνια μας να είναι καλά!

Είναι στα μικρούλια ασε που την καλαθούνα ούτε να την δει δεν θέλει δεν ξέρω γιατί!

Πω πω τι μου θύμισες τώρα! Ο δέυτερος μου που ήταν πολύ νευρικός και ζόρικος, στην καλαθούνα, όλο έσκουζε και ξύπναγε. Τελικά κατάλαβα πως όπως τεντωνόταν και κουνιόταν, ακούμπαγε στα πλάγια και εκνευριζόταν! Μιλάμε για πολύ νεύρο....Όταν τον έβαλα στην κούνια ηρέμησε...

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τα μηνύματά σας κορίτσια...τουλάχιστον δεν είμαι η μόνη με δύσκολο μωράκι. Τη θηλάζω ξαπλωμένη τα βράδια, αλλά φοβάμαι γιατί δεν ρεύεται έτσι, αν τη σηκώσω να ρευτεί, ξυπνάει και φτου κι απ'την αρχή, άσε που έχω κι εγώ τη γκρίνια του άντρα μου μην τυχόν και την πλακώσω στον ύπνο. Στην καλαθούνα αναγκαστικά την έχω (αν και είναι μικρούλα ακόμα και δεν ακουμπάει γύρω-γύρω) γιατί η κούνια της δεν χωράει στο δωμάτιό μας, ούτε κάποιο κρεβάτι στο δικό της δωμάτιο και δεν θέλω να την αφήσω μόνη της ακόμα.

Στο sling την έχω όρθια αλλά και πάλι γκρινιάζει, μόνο μια φορά κοιμήθηκε κι αυτό επειδή βγήκαμε στο μπαλκόνι και τη χτύπησε ο καθαρός αέρας. Θα δοκιμάσω να τη βγάλω βόλτα με το sling μπας και το δει με άλλο μάτι. Σκέφτομαι να πάω και στη Στέλλα (Αστεράκι-slings, από εκεί το παράγγειλα) να με βοηθήσει μήπως κάνω κάτι λάθος.

Ξέχασα να σας πω ότι έχουμε και πολλά κλάματα μόλις τελειώσουμε το μπάνιο, δεν θέλει με τίποτα να βάλει ρούχα η Τσιτσιολίνα μου, μέχρι να την ντύσω ιδρώνω κυριολεκτικά (από την προσπάθεια και το άγχος).

Τέλος του μήνα θα έρθει και ο γιατρός για να κάνουμε τα πρώτα εμβόλια, να δούμε τι θα μας πει. Εγώ ψιλοφοβάμαι την παλλινδρόμηση γιατί έχει πολλά σάλια, μύξες και γίνεται ανήσυχη προς το τέλος του θηλασμού (τραβιέται προς τα πίσω και κάνει τόξο το κορμάκι της). Όσο για τα πεθερικά...παθούσα κι εγώ: έρχονται απροειδοποίητα, ζητάνε καφέ, αφήνουν μέχρι και το φλιτζάνι τους να το μαζέψω και δεν χάνουν ευκαιρία να με "συμβουλέψουν" να της δώσω ξένο γάλα. Μέχρι και το παιδίατρό μου έβγαλαν άχρηστο γιατί είναι υπέρμαχος του αποκλειστικού θηλασμού.

Κάνω υπομονή και προσπαθώ να είμαι ήρεμη για χάρη της, απλά έρχονται στιγμές που νομίζω ότι δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλει και αισθάνομαι άχρηστη.

GEz7p3.png

• 4 χρόνια μετά...

Γεια σας και από μένα...έχω και εγώ ένα μωράκι 9 μηνών σχεδόν και ολο γκρινιάζει,δεν ξέρω τι άλλο να κάνω,το ξέρω ότι βγάζει δοντάκια(Έχουμε ήδη 3) αλλά έχω κουραστεί πολύ,δεν μπορώ άλλο γκρίνια,ώρες ώρες λέω γιατί έκανα μωρό,το ξέρω ότι ακούγετε άσχημα αλλά έχω αγανακτήσει,το βράδυ ξυπνάει κάθε 4 ώρες για γάλα(μπουκάλι) και κοιμάτε πάλι αλλά την ημέρα δεν κοιμάτε καθόλου,δεν έχω χρόνο ούτε τουαλέτα να πάω γιατί θα κλάψει και θα γκρίνιαξει.τι αγκαλιές τι φιλάκια τι τραγουδακια τίποτα μόνο στο χέρι αγκαλιά θέλει από μικρή αυτό το πράγμα.εχω αγκαναχτισει.

Διαφημίσεις

15 ώρες πρίν, Melinaki mel είπε:

Γεια σας και από μένα...έχω και εγώ ένα μωράκι 9 μηνών σχεδόν και ολο γκρινιάζει,δεν ξέρω τι άλλο να κάνω,το ξέρω ότι βγάζει δοντάκια(Έχουμε ήδη 3) αλλά έχω κουραστεί πολύ,δεν μπορώ άλλο γκρίνια,ώρες ώρες λέω γιατί έκανα μωρό,το ξέρω ότι ακούγετε άσχημα αλλά έχω αγανακτήσει,το βράδυ ξυπνάει κάθε 4 ώρες για γάλα(μπουκάλι) και κοιμάτε πάλι αλλά την ημέρα δεν κοιμάτε καθόλου,δεν έχω χρόνο ούτε τουαλέτα να πάω γιατί θα κλάψει και θα γκρίνιαξει.τι αγκαλιές τι φιλάκια τι τραγουδακια τίποτα μόνο στο χέρι αγκαλιά θέλει από μικρή αυτό το πράγμα.εχω αγκαναχτισει.

Κατα αρχην καλο ειναι να γνωριζεις οτι η συμπεριφορα του μωρου σου ειναι απολυτα φυσιολογικη, ειδικα στην ηλικια που ειστε περνανε πολλα τα μικρα μας (αγχος αποχωρισμου, δοντια που ειναι μεγαλη ταλαιπωρια κα) και ο μονος τροπος να περασει ομαλα ειναι με υπομονη και ηρεμια. Οσο εκνευριζεσαι αντιλαμβανεται τον θυμο σου και αντιδραει περισσοτερο, δημιουργωντας ετσι εναν φαυλο κυκλο. Ολοι τα περασαμε ανα καιρους αυτα, τι να κανουμε, ετσι ειναι η γονεικοτητα. Βρες τροπους να της αποσπας την προσοχη πχ με παιχνιδακια.Δωσε της κρυα μασητικα να ανακουφιζεται. Οταν εκνευριζεσαι πηγαινε σε ενα δωματιο παρε βαθιες ανασες ή μετρα μεχρι το 10 και επεστρεψε στο μωρο σου δυνατοτερη, ωστε να αντιμετωπισεις με ψυχραιμια και ηρεμια την αναστατωση του.  Εχεις λιγο χρονο για τον εαυτο σου; Να κρατησει καποιος το μωρο, να πας μια βολτα πχ; Τωρα αν πιστευεις οτι δεν αντεχεις αλλο, σε σημειο να υπαρχει η πιθανοτητα κακοποιησης του μωρου (ειτε σωματικη, ειτε φωνες) καλυτερα να παρεις ενα τηλεφωνο σε καποια τηλεφωνικη υποστηριξη (πχ Φαιναρετη) μηπως σε βοηθησουν.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

19 ώρες πρίν, Melinaki mel είπε:

Κορίτσι σε καταλαβαίνω...είναι δύσκολος μήνας ο 9ος -10ος καθώς είναι μεταβατικό στάδιο. Κάνε υπομονή, σε λίγο καιρό που θα περπατήσει θα δεις βελτιώση...θα βρει ενδιαφέρον ανακάλυψης και θα εστιάζει εκεί!

21 hours ago, Melinaki mel said:

Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Δεν είναι κάτι αξιοπερίεργο αυτό που περιγράφεις, είναι απλά έτσι τα παιδιά. Θα συμφωνήσω με την Dust pink πως αυτός ο μήνες είναι ένα μεταβατικό στάδιο. Εμένα σε μεγάλα άλματα ανάπτυξης ήταν πιο ανήσυχος από ότι συνήθως. Επίσης σε αυτή την ηλικία  υπάρχει νομίζω και μεγάλη ενόχληση από τα δοντάκια σε πολλά παιδιά.

Σκέψου πως ο  μοναδικός τρόπος για να εκφράσει αυτό που νιώθει σε αυτή την φάση είναι το κλάμα. Το ότι θέλει την αγκαλιά σου συνέχεια είναι επίσης φυσιολογικό αφού έτσι νιώθει ασφάλεια, και να ξέρεις πως όσο μεγαλώνει τόσο πιο πολύ ανάγκη θα την έχει, πάρε την  αγκαλιά αφού αυτό την ηρεμεί.

(Εμένα είναι τρία και πάλι στην τουαλέτα δεν προλαβαίνω να πάω :mrgreen:)

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

23 hours ago, Melinaki mel said:

πλααακαα κανεις!!!!υπαρχει και αλλο???!!!ο μικρος μου ειναι 9,5 μηνων!!γκρινιαζειιιι οληηηη μερααα!!!γκρινιαζει για τα παντααααα!!!!μεχρι και τα παιχνιδια του τον τσαντιζουν!!στην αγκαλια ηρεμει αλλα υπαρχουν και στιγμεσ που γκρινιαζει και αγκαλιαα αλλα ποσο να τα κρατησεις...ο δικος μου ειναι 10 κιλααα,πονανε τα χερια μου!!κοιμαται 10 μιση -11 το βραδυ θα ξυπνησει σχεδον παντα μεσ την νυχτα γθα γκρινια!!θελω να πιστευω οτι ειναι τα δοντακια του το θεμα της νυχτας και οτι οταν βγουν θα κοιμηθουμε(δεν εχει βγαλει ακομα ουτε ενα, αν και τα ουλα του ειναι κατασπρα).

να πω την αληθεια του αρεσει να μπουσουλαει να πιανεται να σηκωνεται κτλ(αλλα παλι γκρινιαζει γτ θελει πχ να πιανεται απο ενα καρεκλακι για να σηκωθει και ειναι επικυνδυνο να πεσει οποτε εγω του το περνω και ..αρχιζει η γκρινια!

λοιπον καθε μερα σκεφτομαι γκρινιαζει απλαα??η υπαρχει καποιο προβλημαα???ολοι μου λενε οτι ειναι μωρο και γκρινιαζει για αυτο και στην αγκαλια ηρεμει!!αλλα δεν θα σταματαγε ουτε στην αγκαλια!!κουραζομαι και γω πολυ και του φωναζω και μετα νιωθεσ τυψεις για αυτο που εκαναα..

θα συμφωνησω με τα κοριτσια πιο πανωω...αν και εχω να πω οτι ειναι και στο παιδι...εμεις πχ παμε για καφε και δν καθεται λεπτο στο καροτσι του οποτε τι καφε  να πιουμε...και το αλλο μωρακι της παρεας καθεται στο καροτσι του και αγναντευει την θεα,τον κοσμο που περνα,παιζει με τα παιχνιαδια του,και οταν νυσταξει η μαμα του κουνα λιγο καροτσι και κοιμαται...ο δικος μου δεν κοιμαται μην χασει τιποτα...!!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Η δική μου γκρινιαζε και αγκαλιά...έσπρωχνε να κατέβει αν και δεν περπατούσε,μόλις την κατέβαζα ξανά έκλαιγε... Βόλτα για καφέ; Αστείο!!! Μπάνιο στην θάλασσα;; Σε χρόνο ρεκόρ... Φαγητό έξω;;; Ούτε για πλάκα... Το καρότσι είναι μόνο για περιορισμένο χρόνο για κάποια μωρα. Γκρινιάζουν γιατί τους παίρνουν αυτό που θελουν. Τους φταίνε όλα γιατί ακόμη δεν έχουν την δύναμη να κάνουν κάτι που θέλουν ,πχ σταθούν όρθια αρκετά η κάνουν βήματα. Παράλληλα,τους ενοχλούν και τα δόντια, οπότε πυροδοτείται το πρόβλημα... 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...