Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σε ολους και σε όλες,

Πρόσφατα αγοράσαμε την εν λόγω " κουνια " της Fisher Price και ο μικρός μας δείχνει να την απολαμβάνει ( σε σημειο που ενώ στο κρεβατάκι του δεν κοιμάται.. εκει να ριχνει τρελούς ύπνους ) πολύ.

Ήθελα ομως να ρωτήσω οσους/ες έχετε την κουνια αυτή το εξής:

Πόση ώρα αφήνετε το μικρό σας πάνω;

Το έχετε συνέχεια σε κινηση ή το σταματάτε;

Το ρωτάω αυτό γιατί ανα διαστήματα μας βγάζει κατι γουλίτσες απο το γάλα και αναρωτιόμουν αν φταίει το κουνημα :S

Διαφημίσεις

δεν εχω την ιδια κουνια με σας αλλα μια αλλη που ειναι 3 σε 1.την αφηνω εκει για να ησυχαζει οταν κλαιει οση ωρα θελει αλλα ακομη και τωρα που ειναι 4 μηνων εχω ενα μικρο λεπτο παιδικο μαξιλαρακι στη πλατη της για να μην ειναι σε καθιστη θεση.στην ηλικια που ειστε εσεις ειχα ενα δικο μασ μαξιλαρι λεπτο πανω και την εβαζα εκει.ποτε δεν εβγαζε γουλιτσες αλλα δεν την εβαζα μετα το φαγητο αμεσως.οταν κοιμηθει βαρια την παω στο κρεββατι.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Ουτε εμείς τον βάζουμε μετά το φαΐ.. πάντα νηστικος ειναι:)

Δεν ειναι νωρίς να του βάλω μαξιλαράκι; Υποτίθεται οτι αυτά ειναι σχεδιασμένα απο 0-9 κιλά.

το μαξιλαρι το εβαζα για να ειναι ισια η πλατη της γιατι ειναι αρκετα ορθια η κουνια και αυτο μας το προτεινε ο παιδιατρος,φυσικα ετσι δεν μπορουσα να την δεσω.τρα αυτο που βαζω ειναι πολυ μικρο και δεν την βαζω να καθεται πανω στο μαξιλαρι απλα το βαζω πισω ακριβως απο την μεση.

γραφει απο 0 μηνων και απο 0 κιλα(0 κιλα πως γινεται δεν ξερω!!!)αλλα οταν το βαζεις πανω δεν ειναι στραβα το κεφαλι του?μπορει να το κρατησει ισια?

επειδη μιλαμε για διαφορετικη κουνια μπορει να σου λεω και χαζα δεν ξερω αλλα ολες μοιαζουν.

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

Διαφημίσεις

Εμεις εχουμε μια της GRACO απο 1,5 μηνων που αρχισαν τα πολλα τα πονακια τον ειχα εκει ολη την ημερα και κοιμοταν ,μονο το βραδυ τον εβαζα στο κρεββατακι του.Δεν ξερω αν εκανα λαθος αλλα δεν γινοταν αλλιως γιατι επρεπε να ασχολουμαι και με τον μεγαλο αρκετη ωρα διοτι ζηλευε.Ολοι μου ελεγαν πως θα παθει εξαρτηση απο το κουνημα .σε πληροφορω οτι ειναι 6 μηνων και στην κουνιια σπανια θα τον βαλω!!κατα την ταπεινη μου αποψη μην την φοβασαι!!!α!!!ξεχασα ,μου ελεγαν οτι θα το αποβλακωσω αλλα μαλλον το αντιθετο εγινε απο 5 μηνων ειλικρινα χτυπαει παλαμακια και κανει το χερακι κουπεπε μολις τραγουδησω το αντιστοιχο τραγουδι!!

Μη το φοβασαι..........αν δεις οτι δεν ξυπναει οταν σταματησει το κουνημα, μπορεις να το κλεινεις.........αν ξυπναει καλυτερα αφησε να κουνιεται.....

Φανταζομαι το εχεις στην υπτια θεση.......ουτε μαξιλαρι ουτε τιποτα...μονο την χαμηλοτερη ταχυτητα αφησε......

εμεις ειχαμε αρκετες ωρες την ημερα το μωρο εκει (δλδ αν κοιμοταν καλα το αφηναμε και 2-3 ωρες καθε φορα.......) δεν παθαινει τιποτα αρκει να μην καθεται περισσοτερες συνεχομενες ωρες.....

Διαβαζα στα αμερικανικα σαιτ γονεις που ελεγαν οτι αφηναν το παιδι να κοιμαται ολη νυχτα εκει και αλλοιωθηκε το σχημα του κεφαλιου του (αφου μειωσαν τις ωρες στην κουνια το σχημα επανηλθε)........τον πρωτο καιρο ειναι πολυ ευπλαστα τα κοκκαλα του κρανιου....πρεπει να αλλαζει στασεις και θεση το μωρο.......

Αν δεν το αφηνεται συνεχομενα πανω απο 2-3 ωρες την φορα δεν νομιζω να χετε προβλημα......

Το παιδι δεν αποκτα εθισμο....οταν μεγαλωσει, μαθει να καθεται θα εχει αλλους τροπους να διασκεδαζει και δεν θα ζηταει την κουνια.....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Εγω πάντως παιδιά δεν την άφηνα γενικά πολύ ώρα να κοιμάται εκεί (εχουμε και εμείς την κουνια της graco), μόλις την καλοέπαιρνε ο ύπνος την έβαζα στο κρεβατάκι της απο την αρχή και έτσι δεν αντιδρούσε ....

Οι μονες φορες που είχαμε δράματα ήταν όταν ήταν μπουκωμένη ... μόλις τολμουσα να την σηκώσω απο την κούνια ούρλιαζε και δεν ηρεμούσε με τίποτα .... την έχουμε βγάλει λοιπόν και ολόκληρο βράδυ στην κούνια και εγω απο δίπλα στον καναπέ ... αφου απορούσα με την αντοχή που έχουν οι μπαταρίες :lol::lol::lol: ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

To problhma me το σχημα του κεφαλιου προηλθε απο καθημερινη μεγαλη χρηση φυσικα.........μια δυο φορες δεν παθαινει τιποτα......

Κι εγω επειδη ενα διαστημα δεν κοιμοταν με τιποτα το βραδυ τον εβαζα στην κουνια κι οταν τον επαιρνε ο υπνος τον σηκωνα σιγα σιγα και τραγουδωντας του τον πηγαινα στο κρεββατι του ...

Επισης κατι δυσκολες νυχτες με κλαμματα τον εβαζα στην κουνια να κοιμηθει...μερικες φορες κοιμοταν κι αλλες οχι......

Ενα διαστημα παλι που ξυπνουσε καθε μερα στις 4 το πρωι και δεν ξανακοιμοταν με τιποτα, τον εβαζα στην κουνια και κοιμοταν πολυ γρηγορα μεχρι τις 8 μισι το πρωι........

Απλα να μην τον αφηνετε εκει μεσα καθε μερα για πολλες συνεχομενες ωρες.......οπως και να χει δεν ειναι καλο...να ξεπιανεται λιγο το παιδι.........επειδη τους αρεσει τοσο και ησυχαζουν μπαινουμε στον πειρασμο να την υπερχρησιμοποιουμε μερικες φορες!!!! :oops:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Διαφημίσεις

Έχω και εγώ την ίδια ακριβώς κούνια. Εγώ τον αφήνω περίπου στην 1 ώρα να κουνιέται και αν τον πάρει ο ύπνος το κλείνω και κοιμάται άλλα 3/4. Αυτό μπορεί να γίνει γύρω στις 4-5 φορές μέσα στην ημέρα. Κάνω καλά?

Διάβασα αυτά που λέγατε για το κεφάλι του? Υπάρχει περιπτωση να χαλάσει το κεφαλάκι του με τρομάξατε τώρα!!! :shock::shock::shock:

Oxi καλε...μη φοβασαι.......

Αυτο το συναντησα μια φορα ως αναφορα και μαλιστα κουφαθηκα οταν το διαβασα, αλλα η κοπελα ελεγε οτι αφηνε το παιδι στην κουνια ολη τη νυχτα και το μεγαλυτερο μερος της μερας..........

Ειπε οτι εγινε πλακε το κεφαλακι του μωρου πισω (δεν ξερω σε τι δοση μπορει να υπερεβαλε) αλλα οταν σταματησε να βαζει το μωρο μεσα ΟΛΗ ΜΕΡΑ το κεφαλακι επανηλθε......

Βασικα δεν ειναι η κουνια υπαιτια.....φανταζομαι αν εχεις ξαπλα ανασκελα το μωρο οπουδηποτε ολη μερα μπορει το σχημα του να γινει ...καπως!!!! Πρεπει το μωρο να μετακινειται....μια ανασκελα, μια στο πλαι.......δεν ξερω αν λεω βλακειες τωρα....εχω την εντυπωση αυτο με την μετακινηση καποιου το διαβασα.....

Εμας επειδη τραβηξαν το μωρο με εμβρυουλκο το κεφαλι του ηταν αυγοειδες τον πρωτο καιρο και τον εβαζα συχνα ανασκελα........βεβαια εφτιαξε το κεφαλακι γρηγορα οπως ειχε πει και η γιατρος.....

Απλα επειδη σε καποια μωρα αρεσει πολυ η κουνια, καλο ειναι να μη τα βαζουμε εκει πολλες ωρες συνεχομενες και συνεχεια.......να μαθαινουν να καθονται κι αλλου.......αμα το χεις εκει μεσα 20 ωρες το 24ωρο λογικο θα ειναι να παθει εθισμο ετσι?

Η κουνια ειναι μια πολυ καλη λυση για να κατσει το μωρο καπου ενω κανουμε δουλειες, για να κοιμηθει το μεσημερι οταν αρνιεται να κοιμηθει αλλου και για να αποκοιμηθει την νυχτα ωστε να το μεταφερουμε στο κρεββατι του..........επισης οταν πονανε τα μωρα μας βοηθα να ξεχασουν τον πονο και να χαλαρωσουν.....

Για τις γουλιες που λετε, εμεις δεν ειχαμε ποτε προβλημα.......

Δοκιμαστε να ρευετε καλυτερα το μωρο μετα απο το γαλα του........

καθησυχασετην δεν θα παθει τιποτα!!εγω επειδη δεν εσωνα απο μπαταριες πηρε ο αντρας μου ενα παλιο φορτιστη κινητου τον συνδεσε και το εχουμε με ρευμα!!!φαντασου ποσο δουλευε σχεδον ολη μερα εκτος απο την νυχτα.βραδυ τον ειχα παντα στο κρεββατι του.

καθησυχασετην δεν θα παθει τιποτα!!εγω επειδη δεν εσωνα απο μπαταριες πηρε ο αντρας μου ενα παλιο φορτιστη κινητου τον συνδεσε και το εχουμε με ρευμα!!!φαντασου ποσο δουλευε σχεδον ολη μερα εκτος απο την νυχτα.βραδυ τον ειχα παντα στο κρεββατι του.

eexxxmm...πως το έκανε αυτο;;;

Γιατι μου περισσεύουν κάτι φορτιστες.

Εγώ μάλλον θα πάω να πάρω επαναφορτιζόμενες, γιατί ήδη αυτές που έχω αρχίζουν τα φτύνουν.

Διαφημίσεις

πηρα κι εγω επαναφορτιζομενες αλλα ουτε μια μερα δεν αντεχα!!!θα κοψεις το βυσμα και θα συνδεσεις το ενα καλωδιο στο συν και το αλλο στο πλην. σου στελνω φωτο για να δεις[/img]file:///G:/DCIM/100OLYMP/PA170179.JPG

ρίξτε μια ματιά και εδώ. έχουμε ξανακάνει παρόμοια συζήτηση. http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=10317 να σημειώσω ότι την μπέμπα την έβαζα σε αυτή την κούνια για 2-3 ώρες τη μέρα διακεκομμένα. ίσως και περισσότερες ώρες κάποιες μέρες και τώρα σχεδόν την κόψαμε γιατί προτιμάει να την έχουμε όρθια.

bpGZp3.png

ooAsp3.png

Εμεις με τις επαναφορτιζομενες ειμασταν μια χαρα...κρατουσαν περιπου μια βδομαδα........