Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλειστικος θηλασμος και πιπιλα

Recommended Posts

Καλημερα σας! Καλη χρονια! Εχω ενα κοριτσακι σχεδον 2 μηνων το οποιο το θηλαζω αποκλειστικα! Η μικρη σε αντιθεση με τη μεγαλη μου κορη ειναι ολη μερα στο στηθος δεν δεχεται καν μπιμπερο απο τριτο ατομο (φυσικα οταν απουσιαζω εγω) και φυσικα οχι πιπιλα!

Εχουμε φτασει σε σημειο να ειμαστε ολη μερα αγκαλια! Δυσκολευομαι αρκετα ομως αφου εχω ενα μεγαλυτερο παιδακι το οποιο με εχει αναγκη κ εκεινο!Δεν προλαβαινω να την ταισω και να την κανω μπανιο καποιες φορες!

Εχω προσπαθησει να της δωσω πιπιλα (και η μεγαλη μου ειχε οταν θηλαζε) οχι με μεγαλη επιτυχια!

Να επιμεινω; Ποσες κοπελες που θηλασαν αποκλειστικα εδωσαν και πιπιλα με επιτυχια!

KETsp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ από την αρχή ήμουν αρνητική στην πιπίλα. Όμως η μπέμπα μου μόλις έτρωγε έψαχνε και πάλι το στήθος. Προσπάθησα να της δείξω ότι το στήθος είναι μόνο για φαγητό και όχι παιχνίδι ή ηρεμιστικό και τελικά της έδωσα πιπίλα. Στην αρχή δεν την έπαιρνε με τίποτα αλλά επέμεινα και τώρα είναι μια χαρά, τρώει όποτε πεινάει και κάποιες ώρες της ημέρας μασουλάει την πιπίλα της. Όταν δεν τη θέλει τη φτύνει

κι η δικια μου δεν ηθελε πιπιλα, δεν προσπαθουσα συνεχως αλλα κατα διαστηματα δοκιμαζα.τελικα την πηρε 6 μηνων οταν αρχισαν να την ενοχλουν τα δοντια της και την ανακουφιζε

Καλημερα σας! Καλη χρονια! Εχω ενα κοριτσακι σχεδον 2 μηνων το οποιο το θηλαζω αποκλειστικα! Η μικρη σε αντιθεση με τη μεγαλη μου κορη ειναι ολη μερα στο στηθος δεν δεχεται καν μπιμπερο απο τριτο ατομο (φυσικα οταν απουσιαζω εγω) και φυσικα οχι πιπιλα!

Εχουμε φτασει σε σημειο να ειμαστε ολη μερα αγκαλια! Δυσκολευομαι αρκετα ομως αφου εχω ενα μεγαλυτερο παιδακι το οποιο με εχει αναγκη κ εκεινο!Δεν προλαβαινω να την ταισω και να την κανω μπανιο καποιες φορες!

Εχω προσπαθησει να της δωσω πιπιλα (και η μεγαλη μου ειχε οταν θηλαζε) οχι με μεγαλη επιτυχια!

Να επιμεινω; Ποσες κοπελες που θηλασαν αποκλειστικα εδωσαν και πιπιλα με επιτυχια!

καλημερα και χρονια πολλα!σοφια και γω το ιδιο προβλημα εχω τις βραδυνες ωρες κυριως!απο τις 10.30 το βραδυ μεχρι 1-1.30 θελει να ειναι στο στηθος.προσπαθω να του δωσω πιπιλα αλλα την φτυνει.μηπως φταιει η πιπιλα,ειναι dr brown,σιλικονη?μηπως να παρω καουτσουκ??ειναι προβλημα μεγαλο παντως.

Ο δικός μας ο μικρούλης «έπιασε» την πιπίλα στον τέταρτο. Μας πήρε περίπου ενάμισι μήνα για να την δεχτεί. Αρχικά την έφτυνε, τώρα όμως την δέχεται καλά όταν πρόκειται να κοιμηθεί και μας έχει βοηθήσει πολύ. Χρειάστηκε αρκετή επιμονή.. Στην δική μας περίπτωση τον κόπο τον έκαναν ο άντρας μου και η κυρία που μας τον κρατάει, καθώς εκείνοι δεν είχαν την εναλλακτική του στήθους, οπότε αναγκάστηκαν.

Προτιμάει το στήθος, όμως έχω αρκετή ροή και όταν θέλει να κοιμηθεί και τρέχει το γάλα εκνευρίζεται, οπότε μας έχει δώσει την λύση η πιπίλα. Πλέον την συνδέει με τον ύπνο και κοιμάται γρήγορα. Θέμα με σύγχυση θηλών που φοβόμουνα δεν είχαμε κανένα.

Λένε ότι οι μαλακές πιπίλες από καουτσούκ είναι καλύτερες για τα θηλάζοντα βρέφη, όχι όμως την περίοδο με τα δοντάκια γιατί την δαγκώνουν πολύ δυνατά και μπορεί ακόμη και να την κόψουν και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού.

Εμείς του δώσαμε σιλικόνης (της ορθοδοντικές της mum), γιατί και στο μπιμπερό που χρησιμοποιούμε (dr Brown) τις θηλές σιλικόνης έχουμε. Δίνουμε όμως ακόμη εκείνες που είναι για τα νεογέννητα. Τις πιπίλες που είναι για την ηλικία του, τις βγάζει από το στόμα πιο εύκολα, δεν ξέρω γιατί..

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Διαφημίσεις

αρχισα καθε μερα να τον εκπαιδευω λιγο-λιγο με την πιπιλα και εχθες την επιασε για καμποση ωρα.βαζει το χερι του στο στομα και θα το μεινει συνηθεια και αντε να του την κοψουμε!μακαρι να την πιασει για τα καλα!απο τοι καταλαβα και γω θελει επιμονη.

Janetta εμένα ο γιατρός μου είπε ότι και τα δύο είδη (σιλικόνη και καουτσούκ) κάνουν για θηλάζοντα βρέφη. Έτσι πήρα από μία και τις δοκίμασα. Της αρέσει η σιλικόνης (Nuk είχα πάρει) και όλα καλά. Παρεπιπτόντως η μπέμπα μου είναι 2 μηνών

Προσπάθησα κορίτσια άλλα πάλι δεν την πιάνει! Από τη μια με πιάνουν τύψεις που θέλω να της δώσω από την άλλη ....

Καλά το,καουτσούκ ούτε να το φτύσει αναγουλιαζει αμέσως!

KETsp3.png

Προσπάθησα κορίτσια άλλα πάλι δεν την πιάνει! Από τη μια με πιάνουν τύψεις που θέλω να της δώσω από την άλλη ....

δοκίμασε να την δώσει κάποιος άλλος ?? μπαμπάς, γιαγιά ίσως όταν εσύ δεν είσαι στο σπίτι ?? (ίσως να μην της αρέσει η μάρκα από μια μικρή έρευνα αγοράς που έκανα έχει σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με την μάρκα)

2 μηνών ούτε εμένα την ήθελε αλλά είπε να δοκιμάσει και η μητέρα μου και την δέχθηκε αμέσως

βέβαια το όνειρο τελείωσε νωρίς γύρω στους 4,5 μήνες την έκοψε μόνος του (ίσως γιατί την χρησιμοποιούσα ελάχιστα μόνο για να κάνω μπάνιο την μεγάλη ή για να μην ξυπνήσει αμέσως μόλις τον άφηνα στην κούνια)

τώρα αν πάω να του την δώσω την φτύνει στην άλλη άκρη της κούνιας ή την δαγκώνει :lol::lol::lol:

Μην απογοητεύεσαι. Ισως θελει το χρονο της. Δοκιμασε διαφορετικα ειδη και μεγεθη. Η δικια μου την πηρε μετα τους 4 μηνες. Την προσπαθουσα 3 μηνες όχι βεβαια πιεστικα. Τελικα την πηρε από τον αντρα μου και ακομα δεν είναι φανατικη, αλλα μονο μια συγκεκριμενη θελει. Οποτε κανε δοκιμες και κατά προτιμηση όχι εσυ αλλα καποιος άλλος. Είναι μικρουλα ακομα σιγα σιγα θα την αποδεχτει την πιπιλα.

κι εγω ειχα πιστεψει πως δεν θα την παρει ποτε, αλλα απλα ηταν μικρη, και φυσικα προτιμουσε το στηθος.

Διαφημίσεις

Οντος,εχω και γω αυτο το προβλημα!θηλαζω ,ο μικρος μου ειναι μολις εναμιση μηνων...κ ειναι κολλημενος στο στηθος!!!θελω να του μαθω την πιπιλα αλλα ματαια δεν την παιρνει!μαλλον οταν κλαιει του την δινω,ηρεμη παει να κλειση τα ματακια του κ την πεταει κ παλι απο την αρχη !!!!ξυπναει κ κλαει!κ αναγαστηκα του δινω το στηθος μου για να ηρεμηση κ να κοιμιθει!ΠΡΟΣΠΑΘΩ να του την μαθω!αλλα ματαια!η μαλλον γιατι ειναι ακομα μικρουλης κ δεν μπορει να την κρατηση στο στοματακι του?δεν ξερω!τι θα κανω αν παω μαζι του καπου κ αρχιζει να μου γκρινιαζει?????????Ειμαι καινουρια μανουλα κ με ανχωνει το πως θα μου συμπεριφερθει αν βρεθω μαζι του καπου εξω,κ αρχισει να κλαιει!!απαντηστε μου οσες θηλαζετε κ δεν περνουν πιπιλα τα παιδακια σας!

Οντος,εχω και γω αυτο το προβλημα!θηλαζω ,ο μικρος μου ειναι μολις εναμιση μηνων...κ ειναι κολλημενος στο στηθος!!!θελω να του μαθω την πιπιλα αλλα ματαια δεν την παιρνει!μαλλον οταν κλαιει του την δινω,ηρεμη παει να κλειση τα ματακια του κ την πεταει κ παλι απο την αρχη !!!!ξυπναει κ κλαει!κ αναγαστηκα του δινω το στηθος μου για να ηρεμηση κ να κοιμιθει!ΠΡΟΣΠΑΘΩ να του την μαθω!αλλα ματαια!η μαλλον γιατι ειναι ακομα μικρουλης κ δεν μπορει να την κρατηση στο στοματακι του?δεν ξερω!τι θα κανω αν παω μαζι του καπου κ αρχιζει να μου γκρινιαζει?????????Ειμαι καινουρια μανουλα κ με ανχωνει το πως θα μου συμπεριφερθει αν βρεθω μαζι του καπου εξω,κ αρχισει να κλαιει!!απαντηστε μου οσες θηλαζετε κ δεν περνουν πιπιλα τα παιδακια σας!

κι εγω ειχα αυτό το πρόβλημα και ειχα κλειστει σπιτι.:(

Δοκίμασε διαφορετικά είδη και μάρκες κάποια θα του αρέσει. Φυσικά στην αρχή όλα αηδιάζουν και δε θέλουν αλλά με λίγη υπομονή θα τα καταφέρεις. Και μένα η μικρή μου είναι σχεδών δύο μηνών και την κρατάει μια χαρά, μόλις αποκοιμηθεί την φτύνει. Έχω ηρεμήσει πραγματικά!!! Στο στήθος είναι ΜΟΝΟ για να φάει, μέχρι 20λεπτά ανά 3-4 ώρες και τα βράδια κοιμάται 5 ώρες σερί

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να θηλάζω και έξω. Το έχεις σκεφτεί καθόλου; Με βόλεψε πάρα πολύ. Με αυτόν τον τρόπο βγαίνεις χωρίς να αγχώνεσαι καθόλου για το τι θα κάνεις αν πεινάσει ή νυστάξει.

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

Κοριτσια εχουμε κ αλλο ενα προβληματακι.......τους κολικους.απο την 2 μερα που ηρθαμε σπιτι αρτχησαν..μου λεν πολλα τσαγια να πινω ,αλλα παλι τιποτα....

Κι εμεις δεν πήραμε πιπιλα ποτε!! Ούτε για λιγο!!μαλιστα οταν του την εβαζα εκνευριζοταν κι ολας κι τσιριζε!!! Οπότε παμε παντού με την πιπιλα στο σουτιέν :lol:!!! Στην αρχή κι εγω ντρεπομουν να θηλάζω έξω αλλα το ξεπέρασα σχετικά γρηγορα!!θηλαζω παντού καφέ,εστιατόρια,πάρκα,αυτοκίνητο,φίλους...Απλα γυρίζω λιγο την πλάτη και τελος!!Αν δεν τους αρεσει να μην κοιτάνε!! Τι πιο φυσικό και Νόρμαλ απο το να θηλαζει μια μάνα το παιδι της;;; Δεν βλέπω λογο ντροπής!! Υπάρχουν αν θες πολυ ωραία μπλουζάκια θηλασμου και ίσως το σλινγκ θα σου έλυνε το πρόβλημα!!

Οσο για τους κολικους περιόρισε τα γαλακτομικα μήπως δεις διάφορα...

Εμεις το είχαμε στην αρχή το προβληματακι..

Αυτό που έκανα εγώ ήταν να θηλάζω και έξω. Το έχεις σκεφτεί καθόλου; Με βόλεψε πάρα πολύ. Με αυτόν τον τρόπο βγαίνεις χωρίς να αγχώνεσαι καθόλου για το τι θα κάνεις αν πεινάσει ή νυστάξει

H αληθεια ειναι πως οχι δεν το σκεφτηκα ετσι...ανχωνομαι λιγακι.:-(:sad::-(:sad::-(

• 3 εβδομάδες μετά...
Κοριτσια εχουμε κ αλλο ενα προβληματακι.......τους κολικους.απο την 2 μερα που ηρθαμε σπιτι αρτχησαν..μου λεν πολλα τσαγια να πινω ,αλλα παλι τιποτα....

Δοκίμασε να μειώσεις ή να ακομα και να κόψεις το γαλα που πίνεις καθώς και την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ποια είναι τα συμπτώματα των κολικών?

Το μωρο ειναι κατω των 3 μηνών, πονάει και κλαίει πολυ (!) για τουλαχιστον 3 ωρες συνηθως απογευματινές ή βραδινες, για τουλαχιστον 3 μερες την εβδομάδα και πιθανόν για πάνω απο 3 εβδομάδες. Η εικόνα του μωρου ειναι να σφίγγεται, να μαζεύει τα πόδια στην κοιλια και να μην ηρεμει εύκολα. Αν σου συμβει αποκλείεται να μπερδευτείς!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...